2 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία και την έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού


Η ΚΕ του ΚΚΕ με αισιοδοξία απευθύνει κάλεσμα συζήτησης, συμμετοχής και συσπείρωσης, σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, για την οργάνωση της πάλης, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να εμποδιστούν χειρότερα μέτρα.
Σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να συμβάλουμε ώστε ο λαός να εκδηλώσει τη δύναμή του, για να βάλει τέρμα στα βάσανα που γεννούν η καπιταλιστική οικονομική κρίση, τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους. Με επίκεντρο την πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να αγωνιστούμε για να ανήκει στο λαό ο πλούτος που παράγει με την εργατική - λαϊκή εξουσία.
Το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εμπεριέχεται σε ειδικό ένθετο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ένα από τα πιο σημαντικά Συνέδρια στην Ιστορία του Κόμματος, συζήτησε και πήρε σημαντικές αποφάσεις για το σήμερα και για το αύριο των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ, με αυτές τις αποφάσεις, με αισιοδοξία απευθύνει κάλεσμα συζήτησης, συμμετοχής και συσπείρωσης:
Σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους.
Σε όσους αγανακτούν και λένε «κάτι πρέπει να γίνει», στους αγωνιστές που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες, στις απεργιακές μάχες, στις κινητοποιήσεις της αγροτιάς, στους καθημερινούς αγώνες στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, για την επιβίωση των ανέργων, ενάντια στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην περικοπή και υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, στο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στις απολύσεις, στα χαράτσια και τους φόρους, στους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Καλούμε τους εργαζόμενους που, στις εκλογές του Ιούνη 2012, έκαναν την επιλογή να μη στηρίξουν το ΚΚΕ κάτω από την πίεση των τρομοκρατικών διλημμάτων και του «μικρότερου κακού», να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα με κριτήριο την πείρα τους, το ταξικό τους συμφέρον, από τις θέσεις και τη στάση της κάθε πολιτικής δύναμης απέναντι στους καπιταλιστές, στις ενώσεις τους. Να μετρήσουν καλά ότι, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, το ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις του για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα συνδικάτα, στα σχολεία, στα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια, στις επαγγελματικές σχολές, στους τόπους κατοικίας. Πρωταγωνιστεί καθημερινά στους αγώνες.
Καλούμε σε συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος των λαϊκών δικαιωμάτων, να εμποδιστούν χειρότερα μέτρα. Με μαχητική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ο λαός να εκδηλώσει τη δύναμή του για τη δική του έξοδο από την κρίση με βάση τα δικά του συμφέροντα. Επιζητούμε τη γνώμη, την πρόταση, τη μικρότερη ή μεγαλύτερη πείρα του καθενός και της καθεμίας, ώστε να γίνουμε πιο ικανοί και δυνατοί μαζί, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην αναγέννηση ενός ισχυρού εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τη μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα των κλάδων και τόπων δουλειάς, στους μαζικούς φορείς, στις Λαϊκές Επιτροπές, στους αγώνες, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.
Απευθυνόμαστε, πρώτα απ' όλα, στην εργατική τάξη, την πρωτοπόρα δύναμη της εποχής μας. Από εσάς εργάτες και εργάτριες, υπάλληλοι, από την κατεύθυνση της πάλης σας, από την οργάνωση, από τη δράση σας για να ενώσετε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που υποφέρουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, θα καθοριστεί αν θα πάμε εμπρός ή ακόμη πιο πίσω, αν θα συσπειρωθεί και αντεπιτεθεί όλος ο εργαζόμενος λαός ή θα εξακολουθήσει ο κατήφορος.
Ο λαός μπορεί να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς του, να αποκτήσει μεγαλύτερη γνώση, πείρα, να χαράξει νικηφόρα πορεία, συμμετέχοντας ενεργά στους λαϊκούς αγώνες και όχι μένοντας παθητικός δέκτης των εξελίξεων, με την προσμονή κυβερνητικών λύσεων από τα πάνω, όπως του λένε όλα τα άλλα κόμματα.
Καλούμε σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να συμβάλουμε όλοι να σηκώσει ανάστημα ο λαός, να βάλει τέρμα στα βάσανα που γεννούν η καπιταλιστική οικονομική κρίση, τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους.
Η επίθεση που δέχεται ο λαός στη χώρα μας είναι καθολική ανάγκη και επιλογή του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία για την κερδοφορία τους, για την ισχυροποίηση της θέσης τους σε βάρος των λαών. Συνασπίζονται αλλά και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ανταγωνίζονται με κράτη όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, αλλά και η Ρωσία, η Τουρκία, που κερδίζουν έδαφος στη διεθνή καπιταλιστική αγορά. Οι συζητήσεις και οι διαξιφισμοί τους, γύρω από διάφορες διαχειριστικές προτάσεις -π.χ. να κοπεί χρήμα από την Ευρωζώνη όπως γίνεται στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία ή όχι, να χαλαρώσει ο έλεγχος στα ελλείμματα για να τρέξουν κάποιες επενδύσεις ή όχι, να μείνει η Ευρωζώνη στη σημερινή έκτασή της ή να γίνουν δυο νέες νομισματικές ζώνες στην Ευρώπη- δεν έχουν διαφορετικούς ταξικούς στόχους, δεν αμφισβητούν την αμείλικτη καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ανταγωνισμό, τη βαρβαρότητα, την καταπίεση των λαών, τον πόλεμο. Το κυνήγι της ανταγωνιστικότητας στην πράξη σημαίνει φτωχότερους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.
Η οικονομική κρίση ξαναχτυπά τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και θα χτυπήσει πολύ βαθύτερα την ισχυρή Γερμανία στα επόμενα χρόνια. Είναι βέβαιο ότι θα επιδράσει στη Ρωσία, στην Κίνα και αλλού. Μην πιστεύεις, λοιπόν, ότι στην Ελλάδα, ακόμα και με κάποια ανάκαμψη, μπορείς να επιστρέψεις στο προ κρίσης βιοτικό επίπεδο. Σκέψου ότι αυτό δε συνέβη στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ιαπωνία στα τελευταία 15 χρόνια. Σκέψου ότι κόμματα αριστερά, σοσιαλιστικά ή και μεταλλαγμένα κομμουνιστικά στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, με τη γραμμή της αποδοχής του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της εξουσίας των μονοπωλίων, δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τη διατήρηση ενός κατακτημένου ύψους εργατικού και λαϊκού εισοδήματος και επιπλέον οδήγησαν το λαϊκό κίνημα στη συντριβή. Δεν κάνεις μια νέα αρχή με κυβέρνηση βασισμένη στον ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά φιλολαϊκά, αλλά δεν αμφισβητεί, δε συγκρούεται με το κεφάλαιο. Σκέψου γιατί π.χ. το ΑΚΕΛ στην Κύπρο δεν «έθεσε τη χώρα σε νέα τροχιά» με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όπως υπόσχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας τη δική σου στήριξη για να γίνει κυβέρνηση.
Σκέψου γιατί όλοι μαζί, τα κόμματα της κυβέρνησης, η αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ που διαθέτουν, παρουσιάζουν σαν ουτοπική την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, σαν μη ρεαλιστική τη Λαϊκή Συμμαχία που δίνει λύση με βάση τα συμφέροντά σου. Γιατί χαρακτηρίζουν σαν «απομόνωση» την πολιτική του ΚΚΕ που σε καλεί να γυρίσεις την πλάτη σε κάθε κυβερνητική επιλογή του κεφαλαίου, να οργανωθείς και να παλέψεις για τη δική σου πολιτική, τη σοσιαλιστική οικονομία που θα ξεριζώσει οικονομική κρίση, καπιταλιστικό κέρδος, ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζει τη γνωστή αντιλαϊκή πολιτική. Φορτώνουν βάρη χωρίς τελειωμό στις πλάτες των εργαζομένων. Με το δόγμα «νόμος και τάξη», τους αντιλαϊκούς νόμους, τις επιστρατεύσεις, τον αυταρχισμό και την καταστολή, αποσκοπεί στο να χτυπήσει κάθε ικμάδα ανάτασης του λαϊκού κινήματος. Οι υποσχέσεις για «καλύτερες μέρες», «θυσίες που πιάνουν τόπο» είναι ψεύτικες και επικίνδυνες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η ΝΔ και η συγκυβέρνηση, η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας υπάρξει, οι όποιες επενδύσεις γίνουν, οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, θα πατήσουν πάνω στους συρρικνωμένους μισθούς και άλλα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που περικόπηκαν. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, με ή χωρίς τρόικα. Αυτές τις ανάγκες υπηρετούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, τα μνημόνια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το κράτος και η κυβέρνηση.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μια δική του κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα συμβάλει στον εξανθρωπισμό της ΕΕ μέσω μιας συμμαχίας των καπιταλιστικών χωρών του νότου, είναι εξίσου ψεύτικη, επικίνδυνη. Επαναλαμβάνει προτάσεις που δοκιμάστηκαν πιο πρόσφατα στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και οδήγησαν τους λαούς σε τεράστιες απώλειες, ανακύκλωσαν τα δημόσια χρέη, αλλά ισχυροποίησαν ομίλους, ιδιωτικούς και κρατικούς, οδήγησαν τελικά στην επάνοδο συντηρητικών δυνάμεων ή στη σημαντική ενίσχυσή τους. Υμνεί τη λεγόμενη υγιή επιχειρηματικότητα, την «ανταγωνιστικότητα», δίνει διαπιστευτήρια στον ΣΕΒ και τα μονοπώλια. Στην πρότασή του για τις συμμαχίες και για «κυβέρνηση της αριστεράς» ή και «σωτηρίας της Ελλάδας», ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται ανοιχτά και παρασκηνιακά από τμήματα της αστικής τάξης. Επιδιώκει συνεργασίες με πολιτικές δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ ή τμήμα που αποχώρησε από αυτή. Θαυμάζει την πολιτική Ομπάμα με τα εκατομμύρια φτωχούς, ανέργους και αστέγους. Ρίχνει γέφυρες και προς τις ΗΠΑ και προς άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που για τα δικά τους συμφέροντα επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι τον πλουτοπαραγωγικό και ενεργειακό πλούτο της χώρας, τα φιλέτα που ιδιωτικοποιούνται. Το μείγμα διαχείρισης και ο ευρωμονόδρομος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν λύση για το λαό. Η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση είναι αντιπαράθεση μεταξύ δύο παραλλαγών της ίδιας φιλομονοπωλιακής στρατηγικής που διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Μας γυρνά πίσω στον αντιλαϊκό καυγά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο νέο δίπολο που διαμορφώνεται με πυρήνα, από τη μια μεριά τη ΝΔ και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με τις όποιες συμμαχίες και κυβερνήσεις προωθούν. Και οι δύο δε δίνουν φιλολαϊκή λύση απέναντι στην κρίση. Τον έναν πόλο τον γνώρισες, τον δεύτερο έχεις πείρα να καταλάβεις ότι δεν αποτελεί λύση υπέρ του λαού.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή αποφασιστικά. Είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος, που τη χρησιμοποιεί για να περάσει την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, με σκοπό να μπει φραγμός στις ριζοσπαστικές ιδέες. Η Χρυσή Αυγή με τις θέσεις και τη δράση της, τον αντικομμουνισμό, ανεξάρτητα από τη δημαγωγία της, υπηρετεί τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και στηρίζεται από αυτούς. Με μοχλό το μεταναστευτικό και αξιοποιώντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, επιδιώκει να τσακίσει το κίνημα, να διαβρώσει τις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις με το ναζισμό και το ρατσισμό, για να μένει στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία. Αποτελεί και άλλοθι της κυβέρνησης, για να δικαιολογηθεί το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Ολα τα κόμματα, που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, κρύβουν το βαθιά αντιλαϊκό της περιεχόμενο, ότι σταθερό κριτήριό της είναι το κέρδος του κεφαλαίου και όχι οι λαϊκές ανάγκες. Ο λαός θα συνεχίσει να έρχεται αντιμέτωπος με τον αντιλαϊκό μονόδρομο της ΕΕ, των μονοπωλίων και των αστικών κυβερνήσεων.
Παγίδα για το λαϊκό κίνημα είναι και θέσεις δήθεν προοδευτικές και ριζοσπαστικές για έξοδο από το ευρώ μέσα όμως στην ΕΕ ή έξοδο και από την ΕΕ με ανέπαφη την εξουσία και ιδιοκτησία των μονοπωλίων. Τέτοιες θέσεις προωθούν τμήματα αστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες της ΕΕ, τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, το «Σχέδιο Β», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν πρόκειται για πολιτική που μπορεί να βελτιώσει την οικονομική και πολιτική κατάσταση υπέρ των εργαζομένων, του λαού. Πρόκειται για πολιτική που πατά πάνω σε συμφέροντα ορισμένων τμημάτων της αστικής τάξης, που αρχίζουν και βλέπουν κι άλλη προοπτική σε ιμπεριαλιστική, νομισματική ένωση ή που πιέζουν για χαλάρωση της Ευρωζώνης.
Σήμερα, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ο λαός έχουν πολλές περισσότερες αποδείξεις στα χέρια τους ότι η δική τους προοπτική δε βρίσκεται σε λύσεις «εντός των τειχών», των μονοπωλίων, της ΕΕ, των αστικών κομμάτων, στις μεταμφιέσεις του πολιτικού συστήματος με την αναμόρφωσή του, στην επιλογή του ενός ή του άλλου διαχειριστή του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, στο ανεβοκατέβασμα αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
Στόχος και ιδανικό του ΚΚΕ είναι να απελευθερωθούν η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες από τα δεσμά του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και την εξουσία τους, να καταργηθεί η εκμετάλλευση, η καταπίεση από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός μπορεί να δώσει οριστικά λύση στα λαϊκά προβλήματα που σήμερα οξύνει ο καπιταλισμός. Να εξασφαλίσει δουλειά για όλους και εξάλειψη της ανεργίας, δημόσια, δωρεάν μόρφωση, Υγεία, Πρόνοια, λαϊκή στέγη, αθλητισμό, πολιτισμό, ελεύθερο χρόνο και διακοπές για όλους. Να καταργήσει κοινωνικές ανισότητες. Να φέρει την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών. Ο κεντρικός σχεδιασμός, ο εργατικός έλεγχος και το κράτος υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και όχι των εκμεταλλευτών, αφού τους έχει καταργήσει. Το ΚΚΕ διδάσκεται από τα θετικά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και τις λαϊκές κατακτήσεις που πέτυχε, αλλά και από τα αρνητικά φαινόμενα που τον σημάδεψαν στην πορεία.
Στο Πρόγραμμά μας, από το 19ο Συνέδριο, παίρνοντας υπόψη και την πείρα του 20ού αιώνα, καταλήξαμε στην αντίληψή μας για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, πώς θα κατακτηθεί αυτός ο ιστορικά αναγκαίος στόχος, πώς θα οικοδομηθούν η σοσιαλιστική οικονομία και εξουσία. Ξέρουμε ότι η προσωρινή ήττα του κομμουνιστικού κινήματος, η ανατροπή της πορείας της σοσιαλιστικής οικοδμ'ησης, έφεραν απογοήτευση, σύγχυση, δυσπιστία. Ισως είναι ακόμα νωρίς, για να συμφωνήσεις με όλες τις εξηγήσεις που δίνουμε. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι εξελίξεις και ο αγώνας θα πείθουν στην πορεία ολοένα και περισσότερους ότι ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος, αναγκαίος, ιστορικά ώριμη διέξοδος για το λαό.
Δε θέτουμε την αντίληψή μας για το σοσιαλισμό ως προϋπόθεση κοινής δράσης. Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες πιστεύετε ότι χρειάζεται γραμμή ρήξης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και ανατροπής της εξουσίας τους και σας καλούμε να συζητήσουμε και να συμπορευτούμε στον αγώνα για να στεριώσει η Λαϊκή Συμμαχία, ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για τις αναγκαίες αλλαγές.
Η συσπείρωση με το ΚΚΕ έχει αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο με επίκεντρο την πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, τη διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού, την πάλη για να ανήκει στο λαό ο πλούτος που παράγει με την εργατική - λαϊκή εξουσία.
ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, να εκφράσει σε ενιαία κατεύθυνση την πάλη της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους. Παλεύει για όλα τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και ταυτόχρονα κατευθύνει τη δράση της στην έξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Στις δοσμένες συνθήκες, οργανώνεται και συντονίζεται για την αντίσταση, την αλληλεγγύη, την επιβίωση. Υπερασπίζεται το εργατικό και λαϊκό εισόδημα: Μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, συντάξεις, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τις τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς, την προστασία αγροτών - αυτοαπασχολούμενων, τη λαϊκή στέγη από την αισχροκέρδεια τραπεζών και τη φορολογία. Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση, Υγεία - Πρόνοια, την πάλη για φθηνά και ποιοτικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, για δωρεάν πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές. Παλεύει ενάντια στην εξάρτηση από όλων των ειδών τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, για τη χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, για την προστασία των ανέργων, τη μετακίνηση - στέγαση - σίτιση των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, τις άμεσες ανάγκες των νέων ζευγαριών. Διεκδικεί αντισεισμικά - αντιπλημμυρικά μέτρα, δημόσια έργα υποδομών που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής, την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον. Αναδεικνύει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας από την άποψη ύπαρξης πρώτων υλών, συγκέντρωσης μέσων παραγωγής, ικανοτήτων του εργατικού δυναμικού, επιστημονικών - τεχνολογικών κατακτήσεων.
Ιδιαίτερα σήμερα η πάλη είναι δεμένη με την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και των δανειακών συμβάσεων, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την ανατροπή της εξουσίας τους και τη διεκδίκηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Το λαϊκό κίνημα, χωρίς να παγιδεύεται στις θέσεις εξωραϊσμού και μακροημέρευσης της ΕΕ, πρέπει να αξιοποιεί τις αντιθέσεις, τις δυσκολίες των μονοπωλίων, των αστικών κυβερνήσεων, δυναμώνοντας την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους στην Ελλάδα, σε κάθε χώρα, σε όλες τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Γραμμή φιλολαϊκή σημαίνει συμμαχία των καταπιεζόμενων κοινωνικών δυνάμεων, συσπείρωση σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και όχι διαχείριση μέσα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και συμμετοχή σε κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, τη λεγόμενη αριστερή ή κυβέρνηση «σωτηρίας» του ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Συμμαχία αγωνίζεται για να απαλλαγεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμφωνίες. Παλεύει να μην εμπλακεί η Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ιδιαίτερα σήμερα που δυναμώνουν οι κίνδυνοι στην περιοχή και ευρύτερα.
Με αυτόν το δρόμο μπορεί να μπαίνουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να αντιμετωπίζεται η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Σε αυτόν το δρόμο μπορεί να ενισχύεται η αλληλεγγύη, για να μη μένει κανένας μόνος του, εκτεθειμένος στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος τους, να αντιμετωπίζονται οι ομάδες κρούσης σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η Χρυσή Αυγή και άλλοι μηχανισμοί του συστήματος.
Οχι άλλος χρόνος χαμένος. Είναι σε βάρος του λαού το να βάλει πλάτη για να σωθεί το σύστημα, να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, όπως τον καλούν όλα τα άλλα κόμματα.
Σας καλούμε να εμπιστευθείτε το ΚΚΕ. Να συμπορευτείτε μαζί του.
Να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΜΑΗΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.