11 Ιουνίου 2013

Διαβολικές συμπτώσεις: Το "Σχέδιο Μάρσαλ" ως αριστερό αίτημα

Ο «αριστερός» κύριος …Μάρσαλ!
Η CIA και το Σχέδιο Μάρσαλ

Η ευρωπαϊκή αποστολή της CIA

Ως τον Σεπτέμβρη του 1948, και καθώς η βοήθεια άρχισε να καταφθάνει στην Ευρώπη, το Γραφείο Συντονισμού Πολιτικής της CIA (Office of Policy Coordination-OPC), κάτω απ' την διεύθυνση του Frank G. Wisner, άρχισε την χρηματοδότηση αντικομμουνιστικών εργατικών, φοιτητικών και ακαδημαϊκών οργανώσεων μέσα από μια ποικιλία από ομάδες-"βιτρίνα." Εμιγκρέδες από την Ανατολική Ευρώπη ενώθηκαν με την εθνική επιτροπή για Ελεύθερη Ευρώπη, μια οργάνωση που δημιούργησε το OPC για να αντιταχθεί στην σοβιετική κατοχή και προπαγάνδα στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ. Το Radio Free Europe—πηγή νέων και πληροφοριών από τον έξω κόσμο μέσα στην Ανατολική Ευρώπη ήταν μέρος αυτής της πρωτοβουλίας.

Επιπρόσθετα με την αυξανόμενη επιχειρησιακή λειτουργία του Radio Free Europe, η προσπάθειες της CIA μέσω του OPC περιελάμβαναν την χρηματοδότηση οργανώσεων όπως η Αμερικανοί Υπέρ της Ελευθερίας της Διανόησης και το Κογκρέσο για την Πολιτισμική Ελευθερία, που και οι δύο περιελάμβαναν συγγραφείς, διανοούμενους, και τελικά, συνδικαλιστές. Η CIA έδωσε οικονομική στήριξη στην Εθνική Οργάνωση Φοιτητών (National Student Association) και σε άλλες οργανώσεις της νεολαίας ώστε να αντιμετωπίσει τις οργανώσεις που στήριζε οικονομικά η ΕΣΣΔ, ενώ αργότερα επεκταθήκαμε πέρα από τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ομάδων και δημοσιεύσεων στην εδραίωση δικών μας, περιλαμβανομένων τακτικά δημοσιευόμενων περιοδικών, συνεδρίων και γενναιόδωρων υποτροφιών.

Οι προσπάθειες της CIA βοήθησαν στην επιτυχία του Σχεδίου Μάρσαλ, αντιμετωπίζοντας τη Σοβιετική προπαγάνδα και χρηματοδοτώντας δυτικοευρωπαϊκές οργανώσεις στις προσπάθειές τους να οργανώσουν αντισοβιετικές δραστηριότητες. [...] Δυνατή και ελεύθερη, η Ευρώπη έγινε αφοσιωμένος συνεργάτης των ΗΠΑ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.Σημειώνεται πως μετά τα θριαμβευτικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων της CIA για την αποδυνάμωση και την "από τα μέσα δολιοφθορά" στα κομμουνιστικά κόμματα και συνδικάτα στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και πολλές άλλες χώρες, η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με κομμουνιστικό κόμμα, που κατά διαβολική επίσης σύμπτωση δέχτηκε τεράστιο εκλογικό πλήγμα από "αριστερό" κόμμα που πηγαινοέρχεται διαρκώς στις ΗΠΑ και έχει εκτεταμένες επαφές με μεγάλες "Δεξαμενές Σκέψης" που στελεχώνονται από πρώην στελέχη του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος.
Πηγη: Lenin Reloaded

1 σχόλιο:

  1. μοντς το νου σας. αναμενεται και σε αυτο το θεμα, αντι για απαντησεις για τα πεπραγμενα του τσυριζα με τους αμερικανους, τα γνωστα ερωτηματα για το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά