12 Ιουνίου 2013

Τροπολογία του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου / Επιστολή της Αλ. Παπαρήγα για άμεση συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της προκλητικής και αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία οδηγούνται σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη στη σειρά την ΕΡΤ, και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο. 

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση της αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, στα τέσσερα νομοσχέδια που είναι σε εξέλιξη, είναι η εξής:

«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική της να "νομοθετεί" τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εξέδωσε στις 11-6-2013 με πραξικοπηματικό τρόπο την επαίσχυντη από 10-6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 139Α), με την οποία δίνει τη δυνατότητα στους Υπουργούς να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο.


Στη συνέχεια, σε εκτέλεση της παραπάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 02/11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, με την οποία καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της και πετάγεται στον δρόμο το σύνολο των 2.900 και πλέον εργαζομένων της. Ταυτόχρονα με την πιο πάνω απόφαση, ο λαός στερείται του δικαιώματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών–ιδιοκτητών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Απαιτείται άμεσα η κατάργηση, και μάλιστα αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, της προαναφερόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της προαναφερόμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Για τον λόγο αυτόν το ΚΚΕ καταθέτει την τροπολογία που ακολουθεί. 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ–ΠΡΟΣΘΗΚΗ 

Καταργούνται αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, και αίρονται όλες οι συνέπειές τους, η από 10-6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429?2005 (ΦΕΚ 139Α 11.6.2013), όπως και η σε εκτέλεση της πιο πάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκδοθείσα υπ΄αριθμ. 02/11.6.2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση για Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης Ελληνική Ραδιοφωνία–Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία (ΕΡΤ ΑΕ) ( ΦΕΚ 1414Β/ 11.6.2013).

Αθήνα 12-6-2013

Οι Προτείνοντες Βουλευτές
Αλέκα Παπαρήγα
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Θανάσης Παφίλης
Σπύρος Χαλβατζής».

Πηγή : 902.gr 

Επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα στον πρόεδρο της Βουλής για άμεση συζήτηση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, ζητά άμεση συζήτηση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στην επιστολή της η Αλέκα Παπαρήγα τονίζει:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αθήνα 12-6-2013

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως έγινε γνωστό χθες, η κυβέρνηση με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου εξέδωσε νέα Πράξη που δίνει τη δυνατότητα στους Υπουργούς, ερήμην της Βουλής, να αποφασίζουν την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Αμέσως με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό εκδόθηκε απόφαση με την οποία καταργείται η ΕΡΤ πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και παραδίνοντας τον τομέα της ενημέρωσης στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαία τη διενέργεια άμεσης συζήτησης στην Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα»

Πηγή : 902.gr

2 σχόλια:

 1. υπάρχει πρόγραμμα κινητοποιήσεων σε χώρους & πόλεις για σήμερα ?
  η & χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 18:00 σήμερα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγ. Παρασκευής...

   Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά