20 Ιουνίου 2013

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν τους εκτελεστές τους!

Εξάρτηση, φόβος και τρόμος, ιδεολογική ταύτιση, ελπίδα ενός μελλοντικού ρουσφετιού; Ποια είναι η αιτία της υπερψήφισης της καταδίκης των απεργιών του κλάδου δια της ανάδειξης των αντίστοιχων συνδικαλιστικών παρατάξεων με «θριαμβευτική νίκη» στην απόλυτη πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ;


Τι ακόμη πρέπει να πάθουν οι δημοσιογράφοι για να απεξαρτηθούν; 

 

Φαίνεται λοιπόν πως είναι πολύ βαθιά η εξάρτηση που ορισμένοι δημοσιογράφοι έχουν με τους πολιτικούς χώρους. Ακόμη και όταν η κυβερνητική τρόικα τους απολύει μαζικά αυτοί διατηρούν τις αυταπάτες τους και ψηφίζουν συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην τρόικα! Τα τροϊκανά και φιλοκυβερνητικά ψηφοδέλτια με κεντρική γραμμή «όχι στις απεργίες», όχι μόνο αύξησαν τις δυνάμεις τους στην ΕΣΗΕΑ αλλά πήραν την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους και έδρες!


Είναι άγνωστο το βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν με αυτές τις επιλογές τους, γιατί πραγματικά θα το πληρώσουν ακριβά όπως κάθε προσκυνημένος, αλλά αυτό που μένει τώρα είναι ένας κλάδος με επικεφαλής ηγεσία που υπερθεματίζει στον σφαγιασμό του!


Η  παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ παρά την τεράστια κινητοποίηση αλληλεγγύης που έκανε προς τους δημοσιογράφους και την διάθεση στους απολυμένους της ΕΡΤ του 902, μείωσε τις ψήφους της κατά 40%, πληρώνοντας, κατά πολλούς, την, συνδυασμένη από διάφορα κέντρα, επίθεση που έχει δεχτεί για τις απολύσεις από τον Ριζοσπάστη. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε να εξηγήσει την ψήφιση των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών την ώρα που οι απολύσεις από την κυβέρνηση φτάνουν σε χιλιάδες!


Υποχώρηση είχε και η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (αντικαπιταλιστική Αριστερά+) που για ελάχιστους ψήφους χάνει την έδρα που είχε το 2011. 

 

Συνοπτικά ο συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ) που πρόσκειται στα κυβερνητικά κόμματα βγήκε πρώτος με 756 και 3 έδρες. Σε αυτόν προσθέτουμε το χωριστό συνδυασμό της ΝΔ   «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» με 561 ψήφους και 2 έδρες και την «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Τσαλαπάτης-Βαθύ ΠΑΣΟΚ)»  με 321 ψήφους και 1 έδρα.


Σύνολο τροϊκανών και φιλοκυβερνητικών: 1.638 (51,42%) ψήφοι και 6 έδρες (54%)!


Οι αυταπάτες όμως συνεχίζονται και με τον 2ο συνδυασμό που κινήθηκε στο σύνθημα της αυταπάτης και του ρεφορμισμού: «Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ»(!!!) ο οποίος πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» λαμβάνοντας 689 ψήφους και 3 έδρες αυξάνοντας ψήφους και έδρες.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


Αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.


Εγγεγραμμένοι: 5.701

Ψήφισαν: 3.322 (3.378 το 2011)

Έγκυρα: 3.185 (3088 το 2011), Άκυρα: 60 (140 το 2011) Λευκά: 77 (137 το 2011)

Εκλογικό μέτρο 289


Έλαβαν:


Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ», ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ, (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, βλ. Τρόικα Εσωτερικού)

Ψήφοι: 756 Έδρες: 3


ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφοι: 689 Έδρες: 3 -ΣΥΡΙΖΑ plus- (από 634 ψηφους και 2 έδρες)


ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (Σόμπολος-Βαθύ ΝΔ)

Ψήφοι: 561 Έδρες: 2 (από 504 και 2 έδρες)


ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Τσαλαπάτης-Βαθύ ΠΑΣΟΚ)»

Ψήφοι:321 Έδρες: 1 (από 384 και 2 έδρες)


V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (Νταουντάκη)

Ψήφοι: 289 Έδρες: 1 (από 290 και 1 έδρα)


VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΚΚΕ)

Ψήφοι: 264 Έδρες: 1 (από 444 και 2 έδρες)


VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (αντικαπιταλιστική Αριστερά+) (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»

Ψήφοι: 250 Έδρες: -, (από 294 και μια έδρα)


VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!» (ανεξάρτητοι)

Ψήφοι: 30 Έδρες:

   

38 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Βλέπε και NIGHT PORTER (Ο θυρωρός της νύχτας).

      Διαγραφή
    2. σης=της)

      Ξέρω ότι σας βολεύουν αυτές οι θεωρίες, που δεν έχετε αφήσει κουπόνι για κουπόνι.

      Διαγραφή
  2. η ταξικη παραταξη εχασε ψηφους επειδη τα τελευταια χρονια εχουν απολυθει πανω απο 5000 δημοσιογραφοι και εργαζομενοι στα ΜΜΕ, πολλοι δε που ειχαν ψηφισει το ταξικο ψηφοδελτιο στις προηγουμενες εκλογες δεν ειναι πλεον ενεργοι δημοσιογραφοι.Ο χωρος ειναι δυσκολος, γεματος πιεσεις, τρομοκρατια, καθοδηγουμενη συμπεριφορα απο διευθυνταδες και ιδιοκτητες ΜΜΕ, δεν ειναι τοσο απλο σε ενα τετοιο πολυδιασπαρτο χωρο να γινεουν παρεμβασεις, εργοδοτικος και κυβερνητικος συνδικαλισμος εχουν το πανω χερι.

    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η παρατήρηση, αφού έχουν μείνει μόνο οι Σταυρόπουλοι που λαμπρύνουν τον χώρο, αφού τα αφεντικά τους, από το πολύ γλείψιμο που πέφτει, γυαλίζουν σαν ολοκαίνουργοι ντενεκέδες.

      Διαγραφή
    2. Ίσως έπαιξε ρόλο και ότι πολλές απολύσεις έγιναν στα μέσα του ΚΚΕ

      Διαγραφή
    3. Ενω τη ΝΔ που απολυει μαζικα ολη την ΕΡΤ ειπαν να την επιβραυευσουν;

      Διαγραφή
    4. Ακόμα και σε απόλυτους αριθμούς να τα βάλεις είναι πολύ περισσότεροι όσοι απολύθηκαν από τα μη κομματικά μέσα. Έκαναν την επιλογή τους όσοι ψήφισαν πάντως, όταν θα την υποστούν (άμεσα) ας το θυμούνται και ας μη τους φταίνε μόνο οι "άλλοι", δεν έχει χώρο για όλους και μπόλικους θα τους ξεβράσει το σύστημα, είναι η μοίρα που επιφυλάσσει ο καπιταλισμός σε καλά παιδιά (όχι μόνο στους δημοσιογράφους).

      Α,επίσης θα είναι το επόμενο χιτάκι για τα τρολλ, αναμένουμε...

      Διαγραφή
    5. Όχι αδερφέ. Δηλαδή μόνο όσοι δούλευαν στο "Ριζο" ψήφιζαν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;

      Μα είναι δυνατόν να γίνονται απολύσεις, κι αυτοί που απομένουν (για να σοβαρευτώ κι εγώ) να ψηφίζουν τους θύτες τους;

      Ναι, επειδή όλες αυτές οι σχολές (σκέψης) που παράγουν Ευαγγελάτους
      έχουν μια συγγεκριμένη κατεύθυνση: Αυτήν που βρίσκεται στην υπηρεσία του κεφαλαίου, όλο μαζί DIGEA και Free Press, με την κινεζοποίηση των εργασιακώνν σχέσεων.

      Υπάρχουν και τα φραουλοχώραφα της σκέψης.

      Αλλά ο φόβος δεν φυλάει τα έρημα. Τα τρώει.

      Αν τα πράγματα ήταν εύκολα το ΚΚΕ θα έκανε περίπατο.

      Ο περίπατος, όμως, είναι για τους αργόσχολους.

      Καλά κουράγια σε όλους μας (φίλους ή μη).

      Με δύναμη, αλλιώς...


      Διαγραφή
    6. Συμφωνω εν γενει με τις παρατηρησεις σου,αλλα η πτωση ειναι αρκετα μεγαλη (και τελειως αναντιστοιχη με αλλες προσφατες εκλογες σε σωματεια και ενωσεις),και αμα δεις τα εγκυρα αυξηθηκαν απο τις προηγουμενες εκλογες,αρα κατι αλλο εχει παιχτει...

      Ισως ειναι αυτα που λεει το αρθρο,ισως πολλοι ελπιζουν ακομα να σωσουν το τομαρι τους,ισως ειναι η αστικη προπαγανδα που εχει εισχωρησει πολυ περισσοτερο σε ενα κλαδο που την αναπαραγει (απολυτα λογικο),ισως τα βυσματα και οι υποσχεσεις πανε και ερχονται,ισως πεφτουν ξεκαθαρες απειλες,ισως ισως...

      Γενικα παντως,κρινοντας κι απο τα νουμερα των αλλων αριστερων η απλα αντιπολιτευομρνων παραταξεων,μιλαμε για θριαμβο της κυβερνησης 10 μερες μετα το κλεισιμο της ερτ...καλη φαση...

      παπας

      Διαγραφή
  3. Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στο ΕΚ Αθήνας που οι εργάτες ανέδειξαν το ΠΑΜΕ σε πρώτη δύναμη, δεν συμμετέχετε στην συγκρότηση οργάνου καταγγέλλοντας όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις ξεπουλημένες. [Βουντενιώτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τις καϋμενούλες τις "αριστερές δυνάμεις", τι κακοί!

      Διαγραφή
  5. H πτώση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κατά 40% δείχνει κάτι πολύ περισσότερο από την καταμέτρηση ψήφων.
    Πως η προπαγάνδα και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς έχει αποτελέσματα.
    Πως με αυτό το υλικό και σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να παλέψουμε.

    Δεν πρέπει να αλλάξει η συνείδηση του δημοσιογράφου. Πρέπει να αλλάξει μίας ολόκληρης κοινωνίας.
    Στις εκλογές της πανίσχυρης συνδικαλιστικά ΕΣΗΕΑ καταγράφηκε αυτό που χρόνια τώρα υπάρχει μπροστά μας, σε κάθε σωματείο, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Μόνο όσοι έκαναν ότι δεν το έβλεπαν, πέφτουν από τα σύννεφα.

    Και σε κάθε περίπτωση αν θες να έχεις έναν ισχυρό ταξικό πόλο πρέπει να μην ξεχνάς πόσο συντριπτικά εις βάρος σου είναι ο συνδικαλιστικός συσχετισμός και μέσα σε αυτόν να παλέψεις κι όχι σε αυτό που νομίζεις ότι είναι. Από αυτή την άποψη, οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ έχουν ένα καλό. Το τέλος των αυταπατών για όσους προσπαθούν να ωραιοποιήσουν αυτή την κατάσταση.

    Τέρμα πια στις αυταπάτες. Αυτόν τον κόσμο θα τον αλλάξουμε με αγώνες, όχι με ευχολόγια και με θριαμβευτικές κριτικές που κλείνουν τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα.

    α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    ο,τι και να λεμε σ. στην ουσια δεν πιανουν τοπο ,δυστυχως.τα ιδια θα κανη και ο απλος κοσμος αν ερθουν οι εκλογες. τα αστικα κομματα θα ψηφισουν.
    αυτο που κοιτα ο κοσμος, οσο και να κατηγορη το " βολεμα" στο δημοσιο και αλλου, ειναι, το δικο του βολεμα.
    μολις του βρουν δουλεια , εστω και με 10 ευρω την ημερα, αυτους θα ψηφιση παλι.
    εμεις πρεπει να "φτυνουμε αιμα" να πεισουμε καποιον ανθρωπο ,να μας ψηφιση και αυτοι με ενα κλικ αμεσως τους πειθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επείδη πολλή κουβέντα γίνεται για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, καλό θα ήταν ορισμένοι παπαγάλοι του διπολισμού να σταματήσουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα χουλιγκάνων σε καφενειακό τσακωμό. Η ΕΣΗΕΑ δεν είναι γενικά ένα εργατικό συνδικάτο. Σε αυτήν δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής μεγάλη μερίδα, αν όχι η πλειοψηφία, των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Επιπλέον είναι ευνόητο ότι μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων είναι τμήμα των ιδεολογικών και πολιτικών μηχανισμών της αστικής τάξης, του κράτους και των αστικών κομμάτων. Αξιοποιούνται για να εκφράζουν και προβάλλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, γενικότερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου,ειδικότερα τα συμφέροντα των αφεντικών τους-καπιταλιστές. Επομένως ορισμένα φαινόμενα δεν πρέπει να παραξενεύουν.
    Επειδή κάποια παπαγαλάκια,γνωστοί τρόφιμοι μηχανισμών και της κυβέρνησης, επαναφέρουν τα περί "ΤΥΠ", "Ρ" κλπ λέγοντας ότι έπεσε ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ λόγω αυτού του γεγονότος, μάλλον θέλουν να μας πούν ότι οι δημοσιογράφοι συμφωνούν με τις χιλιάδες απολύσεις στα ΜΜΕ, με τις μειώσεις μισθών, με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά τους φταίει το "κακό" ΚΚΕ. Είναι η άλλη λογική που λέει κάντε θυσίες για να σωθούν τα αφεντικά μας. Όμως έμμεσα μας λένε και κάτι άλλο: στην ουσία μας λένε ότι για αυτόυς τα κόμματα είναι επιχειρήσεις, η πολιτική είναι μπίζνες και ότι αυτοί στηρίζουν όποιον τους πληρώνει περισσότερα. Αυτή είναι η σαπίλα τους, για αυτό συκοφαντούν το ΚΚΕ και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο "Ρ" και ο "902" είναι η φωνή των εργαζομένων. Σιχαίνονται την ανιδιοτελή προσφορά για τα συμφέροντα των εργατών...Όμως το ΚΚΕ θα τα χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ του και θα υπάρχουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και στην παρανομία. Όταν κάποιοι άλλοι, καλοπληρωμένοι χαρτογιακάδες κάνουν τις πάπιες κατ΄εντολή των αφεντικών τους, χαιρέτιζαν ακόμα και τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ή τη χούντα για να μην χάσουν τις δουλίτσες τους!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μεσα απο τετοια συνδικατα δεν γινεται αλλαγη χρειαζονται νεα συνδυκατα διασπαση η μονη λογικη πραξη να απαξιοσουμαι τα Συνδικατα τους αλλωστε αυτο κανουν τοσα χρονια με τα ταξικα συνδικατα στην δεκαετια του τριαντα το συνδικατο των καπνεργατων ειναιτο
    ιστορικο παραδηγμα ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ καλός ο πρβληματισμός των σχολίων. θα επανέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν όμως και κινήσεις όπως αυτή: http://www.902.gr/eidisi/politiki/20421/oi-ergazomenoi-sta-radiofona-tis-ert-3-eyharistoyn-kke-ton-902-kai-904
    που μας εμψυχώνει και μας πεισμώνει περισσότερο. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Μπορεί να υπάρχουν χίλια δυο εμπόδια, μια τριανταετία εξαγοράς μεγάλου κομματιού των εργαζομένων από το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, φθοράς των συνειδήσεων και μια απίστευτη μιντιοκρατία μέσα σε κάθε σπίτι που έχει κάνει το κεφάλι του κόσμου χυλό, όμως την ώρα του αγώνα όλα αυτά σπάνε σιγά σιγά. Συνεχίζουμε χωρίς αυταπάτες και πάντα με πίστη στην εργατική τάξη. Αυτή είναι η μόνη επαναστατική τάξη και θα βρει το δρόμο της αργά ή γρήγορα. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΡΤ 3 γεινικα κρατησε πολυ πιο σωστη σταση ολες αυτες τις μερες, πιθανον και επειδη απο εκει ελειπαν οι μεγαλες φιρμες να βγαινουν μπροστα να καπελωνουν τον αγωνα των εργαζομενων, οπως εκανε για παραδειγμα η ελλη σταη

      Διαγραφή
    2. Να τον καπελωνουν υπερ των αφεντικων βεβαια

      Διαγραφή

  11. Εχετε καταλάβει για τι "εργαζομενους"μιλάμε και τι σωματεία; Κατ' αρχην η πτώση του ΠΑΜΕ είναι χαρακτηριστική διότι η βάση του οι μεροκαμματιάρηδες δημοσιογράφοι έχουν απολυθεί ή δεν είναι δεκτοί στην ΕΣΗΕΑ, δεύτερον οι απολύσεις στον "ρ" δεν χωνεύωνται, για τα δικά τους κόμματα είναι φυσιολογικές.. για τον "Ρ" είναι ασυγχώρητες. Τρίτον αυτοί οι εργαζόμενοι είναι η εμπροσθοφυλακή του αστικού συστήματος και της αστικής προπαγάνδας.
    Γαλουχημένοι μέσα στον ρεφορμισμό, παιδιά κυριολεκτικά της αστικής τάξης, ή λαϊκά παιδιά που αγκαλιάστηκαν μετά την μεταπολίτευση από συστήματα εκδοτικά που τα έκαναν "ονόματα" και εξαργυρώνουν αυτή την "εύνοια". 30 τουλάχιστον χρόνια τώρα έχασαν ακόμα και αν είχαν έστω και λίγη, συνείδηση δημοσιογραφική, δηλαδή αντικειμενικότητα, παράθεση πραγματικών γεγονότων κλπ κλπ. Ενσωματωμένοι, πληρωμένα παπαγαλάκια, βρίσκουν στη ψήφο αυτό που έχουν μάθει να αναγνωρίζουν, το βόλεμα το ατομικό, τις σχέσεις με τα κυκλώματα του τύπου και το ρουσφέτι από τις γνωριμίες.
    Γι' αυτό ψηφίζουν το θύτη τους, γιατί έτσι νιώθουν ασφάλεια, διαστροφή; διαστροφή αλλά έτσι έμαθαν. Αυτοί στον ταξικό αγώνα θα μπουν τελευταίοι και ίσως και να μη μπουν ποτέ, γιατί πιστεύουν ότι είναι αστική τάξη, στη δε σοσιαλιστική κοινωνία δεν θα γίνουν εχθροί, αλλά παθητικοί δέκτες των νέων συνθηκών, γιατί έτσι έχουν μάθει. Ο λαός ας τους βοηθήσει σ' αυτά που έχουν να πάθουν από τους προστάτες τους. Το χέρι που τους τείνει το ΚΚΕ είναι φαίνεται πολύ κόκκινο και φοβούνται, δεν πειράζει ας ζήσουν με τους μαύρους εργασιακούς εφιάλτες τους.

    ΤΑ-ΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σωστή απάντηση. Tην επόμενη των εκλογών και παρά το αποτελέσμα

    Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ
    ( http://www.902.gr/sites/default/files/anakoinosi_pame_typoy_kai_mme_gia_ert_20.pdf )

    (..)ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ…
    Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μην ακούν
    τις σειρήνες της επανάπαυσης και να κλιμακώσουν άμεσα τον αγώνα
    τους, καθώς τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουν την επιμονή τους
    και την αποφασιστικότητά τους.

    Η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καμία σχέση με νίκη ή δικαίωση, όπως θέλουν
    να το παρουσιάσουν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και άλλες δυνάμεις. Όσοι προέβλεπαν
    λύσεις και παρέπεμπαν σε αποφάσεις της αστικής Δικαιοσύνης,
    διαψεύσθηκαν περίτρανα για άλλη μια φορά.

    Η απόφαση του ΣτΕ το μόνο που προσέφερε είναι η ευκαιρία για διέξοδο
    και ελιγμούς στους τρείς εταίρους της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
    για να υλοποιήσουν το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ πετώντας στον δρόμο
    2600 συναδέλφους μας και δίνοντας ταυτόχρονα τονωτική ένεση στην
    «αγορά» με την διάθεση φθηνού και «ευέλικτου» εργατικού δυναμικού.
    Συνάδελφοι, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και τονίζουμε ότι
    συνιστά χάσιμο πολύτιμου χρόνου, η «ανάλυση» ετούτης ή εκείνης της
    απόφασης του κάθε ΣτΕ.

    Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ολομέτωπη ενάντια σε όλους τους
    εργαζόμενους και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όλοι οι βραχίονες
    της αστικής τάξης θα χτυπούν συντονισμένα υπερβαίνοντας ακόμα και
    τους ίδιους τους αστικούς θεσμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η
    κερδοφορία του κεφαλαίου και να τσακιστούν οι εργαζόμενοι.

    Η δικτατορία των μονοπωλίων είτε με το προσωπείο της αστικής
    «δημοκρατίας», είτε χωρίς αυτό, αυτούς τους στόχους υπηρετεί .
    Συνεπώς το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη «δημοκρατίας», αλλά το ποια
    τάξη βρίσκεται στην εξουσία.

    Η «δημοκρατία» τους με τα δικαστήριά της έβγαλε αυτήν την απόφαση
    που πλέον επισφραγίζει την απόλυσή μας.
    Συνάδελφοι, πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολη μάχη. Ο αντίπαλος
    είναι αποφασισμένος, αλλά όχι αήττητος.

    Κανένας μόνος του. Τεχνικοί, διοικητικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, οι
    εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, πρέπει να γίνουμε μια γροθιά ξεπερνώντας
    συντεχνιακές αντιλήψεις, πολιτικοποιώντας ακόμα περισσότερο τον
    αγώνα. Με καθαρή καρδιά και ματιά να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
    Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι μονόδρομος για την ύπαρξη μας
    Η ματιά προς τα πίσω είναι αποπροσανατολιστική. Η συντεχνιακή
    συνδικαλιστική αντίληψη έφθασε στα όριά της. Οι εργαζόμενοι πρέπει να
    πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα.

    Το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα απ’ τη
    πρώτη στιγμή και με όλους τους τρόπους στέκονται αλληλέγγυοι στον
    αγώνα σας.

    Δεν υπάρχουν Μεσσίες. Οι εύκολες λύσεις της ανάθεσης τύπου: «θα το
    λύσουμε μετά τις εκλογές», είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της
    διαχείρισης ενός χρεοκοπημένου συστήματος

    Λένε ψέματα όσοι υπόσχονται ότι θα φτιάξουν την ΕΡΤ αντικειμενική μες
    στον υπάρχον κοινωνικό σύστημα ώστε να κάνει φιλολαϊκή ενημέρωση.
    Ακόμα και τα ιδανικά πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ, τύπου BBC, αγωνίζονται για να
    διατηρήσουν τις ίδιες εξουσίες και δομές καταπίεσης που θέλουν τελικά
    να κρατήσουν εν ζωή μακιγιαρισμένο όμως, το ίδιο αποτρόπαιο πρόσωπο
    του καπιταλιστικού συστήματος.

    Συνάδελφοι:
    Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
    Αναλάβετε την οργάνωση του αγώνα σας
    Αλλάξτε τους αρνητικούς συσχετισμούς στα σωματεία
    Περιφρουρήστε τον αγώνα σας από «άσπονδους» φίλους.
    Συνδέστε τον αγώνα της ΕΡΤ με τους υπόλοιπους χώρους δουλειάς
    Αναδείξτε τα προβλήματα τους, ενημερώστε τους για τα δικά σας

    ΟΥΤΕ ΝΕΡΙΤ ΟΥΤΕ BBC ΤΩΡΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
    ΑΘΗΝΑ 20/6/2013(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μαλλον επρεπε να κανουμε και εμεις τον μαιντανο στην ερτ και να κωλοχαιρομαστε που το ΣτΕ ουσιαστικα επικυρωσε το κλεισιμο και τις απολυσεις. ισχυουν ολα τα απο πανω, για δημοσιογραφους που δεν τους δεχονται στην ενωση, για απειλες απο τα μεσα που δουλευουν και αλλα πολλα, ΟΜΩΣ!!!!! εκει μαστορα φαινεσαι απο τι εισαι φιαγμενος και τι σκατα κανεις στην ζωη σου. μιλαμε για δημοσιογραφους, εκπαιδευμενους -θεωρητικα- να διαβαζουν την σκεψη και την πραξη του αλλου. το ματι τους να εχει μια ποιο κριτικη ματια.
    ε λοιπον τπτ απο ολα αυτα δεν υπαρχει. ψηφισαν αυτους που τους οδηγουν στον γκρεμο και επειδη θελω να πιστευω οτι δεν ειναι τοσο βλακες, απλα ειναι ΡΑΓΙΑΔΕΣ.
    τι να περιμενεις ομως εδω ο προεδρος της ποσπερτ εκανε μυνηση γιατι δεν εφαρμοζεται λεει η αποφαση του ΣτΕ. εκανε δηλαδη αιτημα να απολυθει ποιο γρηγορα....τωρα που το σκεφτομαι μπορει οντως να μην κοβει και τοσο πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Το συμπέρασμα που βγαίνει από το διάβασμα των παραπάνω σχολίων είναι:

    "Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για αυτήν!".

    ΥΓ μην τρέχετε να προλάβετε ποιός θα πάρει πρώτος το σβηστηρι και τρακαρετε.

    "Άρης Βελουχιώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Άρης ήταν κομμουνισταράς και όχι μογγολάκι και εξυπνοτρολλάς

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε των 9:49 μ.μ.

      Αν καταλάβαινες τι έγραφες δεν θα κοπιάριζες αυτή την ηλίθια ρήση.

      Και βέβαια: Αν η πραγματικότητα του καπιταλισμού δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο γι αυτήν! Της έχουμε κηρύξει τον πόλεμο.

      Μην ξαναπαπαγαλίσεις λοιπόν χιλιοειπωμένς παπαρολογίες.

      Διαγραφή
    3. Don't feed the troll
      Μην ταΐζετε το τρολ

      Costas

      Διαγραφή
    4. Μην ανησυχείς Costas. Δεν το ταΐζουμε. Κόβουμε την τροφή της πεινασμένης του σκέψης.

      Διαγραφή
  15. εχουμε να κανουμε με το φαινομενο του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ο οποιος σε συνθηκες οξυνσης και κρισης της οικονομιας κ των θεσμων μεταβαλλεται σε ΡΑΓΙΑ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ.Προυπηρχε σαν συμπεριφορα...ηταν ο κλασσικος ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ σε καθε καυγα και διενεξη και μολις το αποτελεσμα ειχε κριθει να σου πετιοταν και σχολιαζε υπερ του εκαστοτε νικητη.Αυτοι οι ανθρωποι-η πλειοψηφια-ακολουθουν την εκαστοτε πρωτοπορια ΣΑΝ πιστα τσιρακια!!!οπως και στο μεσοπολεμο μικρη ηταν η πρωτοπορια(2000 κομμουνιστες κ αλλοι αγωνιστες)και μετα το ΕΑΜ ειχε 150000 στρατο.και μετα το πολεμο κ παλι 5000 πολιτικοι κρατουμενοι.ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ!!!Ο ΛΑΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ κ οπως τα σαλαγας.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το επιχείρημα: (η ταξικη παραταξη εχασε ψηφους επειδη τα τελευταια χρονια εχουν απολυθει πανω απο 5000 δημοσιογραφοι και εργαζομενοι στα ΜΜΕ,) δεν ισχύει γιατί: {Ψήφισαν: 3.322 (3.378 το 2011) } δηλαδη 53 λιγότεροι!, άρα δεν ευσταθεί η συγκεκριμμένη ερμηνεία .

    οι υπόλοιπες απόψεις ερμηνεύουν πανω κάτω ως εξής το ζήτημα, ότι δηλαδη συμβαίνει το: (Γαλουχημένοι μέσα στον ρεφορμισμό, παιδιά κυριολεκτικά της αστικής τάξης, ..)

    ή, το: (εχουμε να κανουμε με το φαινομενο του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ο οποιος σε συνθηκες οξυνσης και κρισης της οικονομιας κ των θεσμων μεταβαλλεται σε ΡΑΓΙΑ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ.) .. κλπ

    ή, το: (ε λοιπον τπτ απο ολα αυτα δεν υπαρχει. ψηφισαν αυτους που τους οδηγουν στον γκρεμο και επειδη θελω να πιστευω οτι δεν ειναι τοσο βλακες, απλα ειναι ΡΑΓΙΑΔΕΣ.)

    κατα την γνώμη μου οι ερμηνείες αυτές αποτελούν αντιμαρξιστική προσέγγιση γιατί απλούστατα αποτελούν ερμηνείες της συνείδησης και οχι του Είναι.
    Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάνε μας μια "μαρξιστική" ανάλυση που να βασίζεται στο "είναι" για να καταλάβουμε εμείς οι αδαείς!!! Η αλήθεια, όμως, είναι ότι κανείς δεν φιλοδόξησε να κάνει εκτιμήσεις, πολύ περισσότερο να κάνει κάποια βαθυστόχαστη μαρξιστική ανάλυση. Προβληματισμούς γράφουμε και προσπαθούμε να αναδείξουμε πόσο γελεία είναι ορισμένα αντιΚΚΕ προβοκατόρικά κείμενα που γράφονται στον τύπο.
      Το πόσοι ψήφισαν δεν αναιρεί το ζητήμα των απολύσεων...ούτε το ποιά είναι η "δεξαμενή" ψήφων κάθε συνδυασμού...ούτε την κατάσταση και τον ρόλο των ΜΜΕ. Τουναντίον προβληματική είναι κάθε προσπάθεια να αξιοποιούνται οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ για να γίνονται γενικεύσεις για το ρόλο των συνδικάτων, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, πολιτικά συμπεράσματα για την κυβέρνηση κλπ.
      kk

      Διαγραφή
    2. κατα την γνώμη μου οι ερμηνείες αυτές αποτελούν αντιμαρξιστική προσέγγιση γιατί απλούστατα αποτελούν ερμηνείες της συνείδησης και οχι του Είναι.


      Βέβαια..όταν την συνείδηση την έχουν ταυτισμένη με το έχειν είναι τόσο απλό.

      Διαγραφή
    3. φτάνει μόνο η πρώτη πρότασή σου για να δείξει ότι είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με τον χώρο...αν κατάλαβες γιατί καλώς,αν όχι πιάσε άλλο άθλημα και τέλος εδώ...

      Διαγραφή
  17. τι λε ρε μεγαλε;
    καταρχην βαζεις νουμερα. εγω προσωπικα μονο ξερω 5 που ψηφισαν στις προηγουμενες και φετος δεν ψηφισαν, χωρις να σημαινει οτι και οι 5 θα ψηφιζαν ΠΑΜΕ.
    και επειδη εγω ειμαι και χαζος τι ακριβως εννοεις οτι ερμηνεευουν την συνηδειση και τι το ειναι; για καντο πενηνταρακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τη διαφορά συνείδησης και Είναι, θα σου πρότεινα καλύτερα να μην μπαινεις στην διαδικασία να "απαντάς" και μάλιστα εξ ονόματος του ΚΚΕ!
    Η γηπεδοποίηση του Μαρξισμού-Λενινισμού μέσα από την "κομμουνιστική" εικόνα την οποία παρουσιάζουν συγκεκριμένοι "ρομφαιοφόροι Κομμουνιστές" εν είδη καλόγερων του Μεσαίωνα, σε διάφορα μπλογκ κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στο Κόμμα.
    Γιατί ο κόσμος του ΚΚΕ δεν ειναι κόσμος του "γηπέδου" αλλά της κρίσης, του σεβασμού της άποψης, της γνώσης, της μετριοφροσύνης, και του ΗΘΟΥΣ! Του Κομμουνιστικού Ηθους που έρχεται από το μακρυ δρομο του αγώνα του Κόμματος μεσα από τα κάτεργα τις εξορίες και τα στρατόπεδα του θανατου.
    Εκει σφυρηλατηθηκε μέσα από την άφταστη συντροφικότητα το μεγαλείο του Κομμουνιστή, ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ και το Κουκουέδικο ΗΘΟΣ που μεταλαμπαδεύτηκε στις επομενες γενιές.
    Δυστυχως, αυτο εκλείπει από αρκετους "σχολιαστές" σε αρκετά μπλογκς.
    και είναι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. J. sv., επειδή έχω βαρεθεί την ακατάσχετη φανφαρολογία σου με αυτά που γράφεις τόσο καιρό, έχω να σου πώ μόνο να σταματήσεις να μας δουλεύεις. Το ποιός αντιμετωπίζει το μ-λ. σαν καλόγερος του μεσαίωνα, φαίνεται από αυτά που αραδιάζεις κάθε φορά. Οι παρλαπίπες που γράφεις περί "ήθους" είναι οι ίδιες που αραδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αντικομμουνιστικός οχετός του "Εργατικού Αγώνα". Μόνο ένας Καλτσώνης και ένας Λιόσης θα μπορούσαν να γράψουν τόσες πολλές ανοησίες και ασυναρτησίες μαζεμένες!
      kk

      Διαγραφή
    2. μαλον ο jakob sverdlov ειναι οι δυο που εγραψες αναλογα την βαρδια.
      φιλαρακο εγω σου ειπα δεν γνωριζω. πεδιο δοξης λαμπρον. δειξε μου τα φωτα σου, πεισε με, κανε με ρομπα, μπας και πεισεις και τους αλλους που σε διαβαζουν.
      αντε λοιπον. παλι την μπαλα στην κερκιδα, κυριε κυριε με προσβαλε ο modesto και θα κρατησω την αναπνοη μου και δεν θα δωσωτα φωτα μου στο ποπολο.
      αντε ρε φανφαρα, πεισε μας. εξηγησε μας τι ειναι η συνειδηση και τι το Ειναι (που το εχεις και με κεφαλαιο).
      κανε την καρδια σου πετρα, τα γαλλικα σου, τα πιανα σου, τα σεμιναρια του ζαμπουνη και εξηγησε μας.

      αιντε στο διαλο για να στα πω οπως τα λενε οι μη διανοουμενοι. που εμαθαν να μιλανε στα ισα και να λενε αυτο που πραγματικα αυτο που σκεφτονται και να μην κρυβονται απο σεμνοτυφιες και σαβουαρ βιβρ του κωλου.
      αιντε με την αυθεντια του καθε τελειωμενου

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.