13 Ιουνίου 2013

Δημόσιες Υπηρεσίες - Δημόσιες Επιχειρήσεις για ποιον;


Η κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης με το κλείσιμο της ΕΡΤ και η ανάγκη οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης μπροστά στο νέο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων επιβάλλει να ξεκαθαρίσουμε τον πραγματικό αντίπαλο.

Το αστικό κράτος και οι υπηρεσίες του, οι κρατικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος, υπηρετούν την άρχουσα τάξη. Δεν αποτελούν αντίπαλό της.
Η εναντίωσή μας στις ιδιωτικοποιήσεις δεν αθωώνει το σημερινό ρόλο των κρατικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών.

Δεν αθωώνει τη σημερινή ΔΕΗ ΑΕ που λειτουργεί μέσα στην «απελευθερωμένη» αγορά και ανεβάζει συνεχώς τα τιμολόγια της λαϊκής κατανάλωσης, μειώνει τους μόνιμους εργαζόμενους και τους μισθούς τους, για να αυξήσει την κερδοφορία της.


Δεν αθωώνει τη σημερινή ΕΥΔΑΠ που διακόπτει την παροχή νερού όταν ο φτωχός καταναλωτής δεν μπορεί να πληρώσει και επιχειρεί να βγάλει σε πλειστηριασμό σπίτια ανέργων για τις οφειλές τους.

Δεν διαγράφει τα αντικομμουνιστικά ντοκιμαντέρ και την επίμονη προβολή του σκηνικού του νέου διπολισμού στην ΕΡΤ, τον ουσιαστικό αποκλεισμό του ΚΚΕ από πολιτικές εκπομπές την προηγούμενη περίοδο καθώς και την επίσημη στάση της απέναντι στους αγώνες των χαλυβουργών, των ναυτεργατών, ανεξάρτητα από θετικές συμπεριφορές ορισμένων δημοσιογράφων με πρωτοβουλία τους.

Δεν καθαγιάζει τα σημερινά δημόσια νοσοκομεία που λειτουργούν σαν Ανώνυμες Εταιρείες, αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη, αυξάνουν τα νοσήλια, χαρατσώνουν ανασφάλιστους και μετανάστες.

Δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κάτω απ’ τη σημαία του κράτους της δικτατορίας των μονοπωλίων, γιατί αυτός ο αγώνας είναι κάλπικος. Δεν πέφτουμε στην παγίδα του εμπορίου ελπίδας της κυβερνητικής εναλλαγής μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. 

Για να διεξαχθεί η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με συνέχεια, διάρκεια και προοπτική, πρέπει να βαδίσει προς το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της ανατροπής της εξουσίας τους, της αποδέσμευσης από ΕΕ και ΝΑΤΟ.  

Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.