18 Ιουνίου 2013

Μπόλικη φανφάρα και γερή πλάτη σε αριστερή διαχείριση


Σε ανακοίνωσή της για την ΕΡΤ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκαθαρίζει: 

«Ούτε η αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ούτε η αναμονή της μακρινής "λαϊκής εξουσίας", αποτελούν λύση. Η λύση βρίσκεταιστην πάλη για να έρθουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός στο τιμόνι,να γίνει πράξη ένας άλλος δρόμος έξω από το ευρώ και την ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, εργατικό - λαϊκό έλεγχο παντού, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική».

Δηλαδή;

Τι σημαίνει, «Να έρθουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός στο τιμόνι», όταν ταυτόχρονα η «λαϊκή εξουσία» είναι «μακρινή» και δε συνιστά λύση...
Σημαίνει να έρθει ο λαός σε κάποιο τιμόνι, δίχως να αλλάξει η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία. Δηλαδή δίχως η εργατική τάξη να πάρει την εξουσία. Δίχως να γίνει εργατική λαϊκή περιουσία το σύνολο του συσσωρευμένου πλούτου - των μέσων παραγωγής.


Αρα, ποιο είναι αυτό το τιμόνι;
Μια κυβέρνηση: Ομως δεν τη γράφουν με το όνομά της, αφού στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν ποιος θα υλοποιήσει το λεγόμενο μεταβατικό πρόγραμμα, αν θα το υλοποιήσει κάποια κυβέρνηση ή γενικώς ο «συσχετισμός δύναμης».
Τι κυβέρνηση είναι αυτή, αν δεν αλλάξει η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία αφού η αλλαγή αυτή θεωρείται μακρινή;

Κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού - οφείλουμε να συμπληρώσουμε.
Αν, όπως λένε, είναι ο συσχετισμός δύναμης καταλυτικά υπέρ της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, όπως σε επαναστατική κατάσταση, και η εργατική τάξη ήδη συγκροτεί θεσμούς - φύτρα άλλης εξουσίας, γιατί να επιβάλει ένα μεταβατικό πρόγραμμα ελέγχου του καπιταλισμού και να μην κατακτήσει την επαναστατική εργατική εξουσία; Δηλαδή τη «μακρινή λαϊκή εξουσία» όπως γράφουν...

Γι' αυτό και έχουν την άνεση να λένε «Εξω και πέρα από κάθε λογική αναμονής» για να «ωριμάσουν οι συνθήκες» και να πέσει «εδώ και τώρα η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ». Αλλωστε, οι συνθήκες υλοποίησης του λεγόμενου μεταβατικού προγράμματος δεν απαιτούν τον κλονισμό και την ανατροπή της αστικής εξουσίας, αλλά την επικράτηση ενός άλλου μείγματος διαχείρισης του καπιταλισμού.

Πηγή : Ριζοσπάστης

12 σχόλια:

  1. Αφού θα "εθνικοποιηθούν" οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις το "εργατικός έλεγχος παντού" τί σημαίνει; Εργατικός έλεγχος και στις μη εθνικοποιημένες δηλ. καπιταλιστικές επιχειρήσεις; Πώς; Μου φαίνεται ότι προσπαθούν απεγνωσμένα να διαφοροποιηθούν σε κάτι από το κκε (όχι έξοδος από ΕΕ αλλά έξοδος από ευρώ και ΕΕ, όχι κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής αλλά εθνικοποίηση τραπεζών κ μεγ. επιχειρήσεων, όχι λαϊκή εξουσία αλλά εργατικός λαϊκός έλεγχος παντού) διότι η διαφοροποίηση αυτή είναι ο λόγος ύπαρξής τους (ενώ μέχρι πρότινος τη βγαίνανε από αριστερά).
    ΘΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικα εμενα ολο αυτο μου μοιαζει σαν να δουλευουν για το Συριζα στα πλαισια του "αριστερου τοξου":)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οσοι προερχονται απο το ΝΑΡ, παλια μελη και στελεχη του ΚΚΕ που βρισκονται σημερα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε καθοδηγητικους ρολους, προσπαθουν αγωνιωδως να πουν κατι διαφορετικο απο το ΚΚΕ και οπορτουνιζουν ειτε συνειδητα ειτε αθελα τους.Βεβαια και μονο το γεγονος οτι δεν απαντουν στο βασικο ερωτημα "ποιος ποιον" δειχνει οτι ειτε εχουν συγχυση εν κρανιω η οτι εχουν διατεταγμενη υπηρεσια.Η συμπορευση τους μεσα στο εργατικο κινημα οπου υπαρχουν δυναμεις τους, ειτε με το ΣΥΡΙΖΑ σε αντιΠΑΜΕ βαση, ειτε με τον εργοδοτικο συνδικαλισμο οπως εκφραζεται απο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και παραφυαδες τους, δειχνει οτι εν πολλοις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διεπεται απο αντιΚΚΕ συνδρομα και εμπαθεια που μαλλον δεν μπορει να ξεπερασει.Πιθανως βεβαιας να της εχει ανατεθει και ο ρολος του νεου "ΣΥΝ" η "αριστερου ΣΥΡΙΖΑ" αφου ο νυν κανονικος ΣΥΡΙΖΑ εχει γινει "αριστερο ΠΑΣΟΚ" με μορφη δεξιου ΣΥΡΙΖΑ...κουλουβαχατο δηλαδη

    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ!
    ΣΑΦΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπρος στο δρομο που σας χαραξε ο αλεξης

      Διαγραφή
    2. Πλάκα έχουν, αλλά πλακάκια δεν τα κάνουν τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    3. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝ ΤΟ ΝΑΡ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΙΔΕΣ.ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΕΞΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΝΑΡ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
  5. long live ανταρυζα με αλαβανο αρχηγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέος "παλιός" ΣΥΡΙΖΑ, αυτό βγαίνει κι αν σας αρέσει...Τα άλλα για εσωτερική κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ο Συριζα πασοκοποιείται,
    η Ανταρσυα Συριζοποιείται...
    Inspector

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί που έφυγαν από το ΚΚΕ και έκαναν το ΝΑΡ , πρώτα απ όλα βγάζουν αντι ΚΚΕ σύνδρομο από προσωπικό γκαιλέ . Αντί ΚΚΕ να είναι και ότι νάνε. Κατηγορούσαν το ΚΚΕ για δεξιά στροφή με τους Ανδρουλάκιδες (έτσι έλεγαν) και φυσικά έφυγαν, Έλα όμως που τους Ανδρουλάκιδες κάποιοι άλλοι «λιγότερο επαναστάτες» τους πέταξαν έξω τους Ανδρουλάκιδες και έσωσαν το κόμμα όταν αυτοί το χτυπούσαν από έξω , μαζί με τους Ανδρουλάκιδες από μέσα πας και διαλυθεί (με το νού τους) το ΚΚΕ . Η όλη αντίδραση τότε της ηγετικής ομάδας Γράψα ήταν καθαρά αντίδραση παιδική, και με κίνητρα περισσότερο μιας προσωπικής αυτοπροβολής της ηγετικής τους ομάδας , που προσπαθούσε να διαλύσει τις οργανώσεις από τα μέσα , φεύγοντας επιδεικτικά ένας ένας για να παρασύρουν και άλλους μαζί. Και όχι να πολεμήσουν μέσα από το κόμμα (όπως προβλέπει και το καταστατικό και γενικά η λειτουργία του Κόμματος νέου τύπου).
    Και από την μία είχαμε αυτούς που μιλούσαν για ρεύματα και πλατφόρμες και το δικαίομα της διαφορετικότητας μέσα στο κόμμα , αλλά διαγράφουμε άμα λάχη όποιον δεν γουστάρουμε στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας , και από την άλλη τους σούπερ επαναστάτες κομουνισταράδες , που φυσικά στα κάκαλα τους ο Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Αφού δεν γίνεται το δικό μας, φεύγουμε και κάνουμε ότι γουστάρουμε.
    Άλλα και οι δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό , το αντι ΚΚΕ , και χρεώνουν ο καθένας ξεχωριστά , στο ΚΚΕ όλα αυτά πού έκαναν οι δύο ομάδες που έφυγαν τελικά όταν ήταν μέσα στο ΚΚΕ
    Και η ειρωνεία , Ανδρουλάκιδες, και Ναρήτες τα βρίσκουν παντού σε όλα τα συνδικαλιστικά επίπεδα-κοινωνικούς φορείς και κατεβαίνουν μαζί ακόμα και στις συγκεντρώσεις, κόντρα στο ΚΚΕ.
    Μιλάμε για πολύ Σουρεαλ κατάσταση.
    Επικουρος
    Υ.Γ πως γίνεται και όλοι τότε στο τέλος κατέληγαν στο ΠΑΣΟΚ είναι ένα θέμα προς διερεύνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποκαλυπτικο αρθρο!

    Και ο Επικουρος τα ειπε ολα.

    Εκτος απο κατι αστειες παρεμβασεις τυπου "εχετε πλακα", καμια ουσιαστικη απαντηση απο ΑΝΤΑΡΣΥωτες

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.