13 Ιουνίου 2013

Μερικά θετικά συμπεράσματα σχετικά με την "πειρατική" λειτουργία της ΕΡΤ



Λοιπόν, παρόλο που είχα να δω τηλεόραση σχεδόν δυο δεκαετίες, τις τελευταίες δύο μέρες έχω παρακολουθήσει με τις ώρες το "πειρατικό" πρόγραμμα της ΕΡΤ και επ΄ αυτού έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις, θετικές αυτή τη φορά.

Καταρχήν με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι από τους παρουσιαστές έχουν μειωθεί οι τοποθετήσεις τύπου "ας γίνουν απολύσεις αλλά να μείνει ή ΕΡΤ", ή "ας κλείσει η ΕΡΤ αλλά ας μας είχαν προειδοποιήσει πρώτα". Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει να ακούγονται διάφορα "άγαρμπα", παρόλα αυτά η συχνότητα τους είναι μειωμένη.

Δεύτερον, παρατηρώ ότι συνεχώς οι παρουσιαστές αναδεικνύουν τα προβλήματα και άλλων εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή λειτουργούν σε κατεύθυνση συσπειρωτική, των εργαζομένων, σε κατεύθυνση ενίσχυσης της αλληλεγγύης της κοινωνίας.




Τρίτον, είναι ενθαρρυντικό το ότι οι παρουσιαστές της ΕΡΤ έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(Μπογίοπουλος, Παφίλης, Μπαλού, κ.α), που δεν αφιέρωσαν όλα μαζί τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης ένα χρόνο τώρα. Αυτό σημαίνει ότι στο μυαλό των εργαζομένων, στα δύσκολα, το ΚΚΕ όχι μόνο εξαφανισμένο δεν είναι, αλλά αποτελεί μια ισχυρή δύναμη, και προφανώς τους δίνει ελπίδα. Φαίνεται να υπάρχει και η ανάγκη να ακούσουν πραγματικά το λόγο του ΚΚΕ, με θετική προδιάθεση και όχι με πρόθεση να αντιπαραβάλουν τις ίδιες και τις ίδιες βλακείες κατ εντολή των διαφόρων ξεπουλημένων "διευθυντάδων".

Τέταρτον, είναι θετικό και το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός αντέδρασε και αποφάσισε να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην δημόσια τηλεόραση, ότι η τραμπούκικη αυτή κίνηση της κυβέρνησης ακούμπησε κάποιο νεύρο και ότι δεν έχουμε παραδοθεί εντελώς στη μάυρη μοίρα που μας έχουν τάξει ως τάξη:).

Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, απλά θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΡΤ σε αυτό το "τέμπο", να γίνει πραγματικά η φωνή του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των εξαθλιωμένων μαζών. Οι δυνατότητες ενός τέτοιου φορέα στο πλευρό του εργατικού κινήματος είναι τεράστιες, και αυτό σίγουρα σημαίνει ότι το αστικό κράτος θα κάνει ότι μπορεί για να το σταματήσει και να το διαβάλει. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε σπίθες σαν και αυτές να μη σβήσουν και να μη χειραγωγηθούν, ούτε με την κρατική καταστολή, αλλά ούτε και στο όνομα μιας πλαστής, αγανακτισμένης ενότητας, που σκοπό της θα έχει να αποπροσανατολίσει, να μην αφήσει το λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η σπίθα αυτή να γίνει φλόγα.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

35 σχόλια:

  1. Ας είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ η αφορμή για τον ξεσηκωμό της κοινωνίας.
    Θα μπορούσε κιόλας να αποτελέσει το κέντρο αγώνα σαν ΜΜΕ που είναι, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό μιας και το αστικό κράτος δεν είχε πρόβλημα να ρίξει το ψηφιακό σήμα του 902 που το αναμετέδιδε.

    Rossa Salonica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλη Ροσα η αισιοδοξια μας πρεπει να ειναι συγκρατημενη κατα τη γνωμη μου

      Παρολα αυτα, οπως φανταζομαι ξερεις κανεις αγωνας δεν χανεται, και εμεις οφειλουμε απο τη μια να αξιολογησουμε και να ενθαρρυνουμε τα όποια θετικα του αλλα και να κανουμε οτι ειναι δυνατον να τον περιφρουρησουμε απο τους αετονυχιδες, και εκεινους με τα γλυκολογα και εκεινους με τις απειλες.

      Παντως οπως και να εχει αποδυκνειεται οτι η κοινωνια δεν μενει στασιμη, οτι αμα θελει ο λαος πολλα γινονται, οτι θα βγουν και τωρα συμπερασματα. Τωρα αν καποιος περιμενει οτι ολο αυτο θα φερει την επανασταση, εγω θα ελεγα οτι ειναι λιγο αιθεροβαμων, η παρασυρμενος απο κατι συριζαιους που απο χθες ανελλειπως χαιδευουν αυτια και επι της ουσιας δεν λενε ουτε λεξη. Γιατι καλες οι χαρες και τα πανυγυρια, αλλα αυτα που αντιμετωπιζουν οι εργατες καθημερινα ειναι πολυ σοβαρα για να τα παιρνουμε στην πλακα.

      Διαγραφή
    2. Rossa Salonica καλά τα λέει ο Poe

      Υπάρχουν και αρνητικά από την φιλοξενεία.
      ( http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8835.html )

      Δεν έχουμε αυταπάτες, παρά την στήριξη που ορθώς παρέχει το Κόμμα, που το κάνει για όλους τους παρακάτω λόγους
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_13.html )
      Το αγαπημένο μου της ΕΡΤ.Ilief

      Διαγραφή
  2. εμενα το κατεβασμα του 902 αναλογικα μου θυμιζει κλεισιμο του ριζοσπαστη!
    ο 902 δεν ειναι εναs-γενικα-σταθμοs.
    ειναι σταθμοs του ΚΚΕ!
    η κινηση ηταν πολιτικη!
    αs εχουμε τον νου μαs!

    ΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει ανα πασα στιγμη να ειμαστε ετοιμοι για ολα, ειδικα τωρα που η κυβερνηση απεδειξε οτι εχει επιδοθει σε blitzkrieg με το αποτομο κλεισιμο της ΕΡΤ

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστά ΠΟΕ τα λες όπως πρέπει. Συμμαντικό στη συλλογιστική που θέτεις είναι και το ότι μέσα από την πείρα που αποκτά το κινημα και όσοι παρακολουθούν τις εξελήξεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν τα σωματεία πάρουν μέτρα σε ταξική κατευθυνση, με σχέδιο και οργάνωση θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και φαινόμενα όπως την διακοπη του σήματος από τον ΟΤΕ. Δηλαδή περιφρούρηση στα κέντρα διανομής του σήματος στις κεραίες κλπ. Πολύπλευρες κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές εκτός από τα επίκαιρα σημεία.
    Κυρίως να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι ότι θα πρεπει οι ίδιοι να είναι συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και από κει να εξορμούν προς συμπαράσταση στον κλάδο που χτυπιέται. Δεν περιμένουμε τη λύση από πολιτικούς σχεδιασμούς και σημαιάκια συμπαράστασης. Τα κόμματα και μιλάμε για τα ταξικά το εξής ένα το ΚΚΕ είναι ο πολιτικός καθοδηγητής ο εμπνευστής και όχι ο οργανωτής του ταξικού αγώνα. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές οργανώνουν και υλοποιούν τις κινητοποιήσεις και το κόμμα τους βοηθά να μένουν σε σωστό δρόμο.
    Αυτά τα λίγα για αρχή γιατί είναι και λίγο λεπτά θέματα για να πιαστούν σε πέντε αράδες.
    ΦΑΝΗΣ ΙΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρον βεβαια βλεπω εντονη ταση προς το "εθνικο", αλλα δεν περιμενει κανεις να αποκτηθει η ταξικη συνειδηση μεσα σε μια μερα, τετοιοι αγωνες τη χτιζουν παντως. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλε.

      Διαγραφή
    2. Παντως για το εθνικο που λεω, τουλαχιστον δεν ειναι εθνικιστικο, αλλα εστιασμενο στον πολιτισμο, στη φιμωση της φωνης του ελληνικου λαου(η αυτου που θα μπορουσε να ηταν η φωνη του), και οχι στο μισσος και στον σωβινισμο.

      Διαγραφή
    3. eiναι η καλυτερη ευκαιρια τωρα που μπορει να γινει πολυ ουσιαστικη προπαγανδα και να παροτρυνουν το λαο σε ξεσηκωμο...το εθνικο ,αργησαμε αλλα το καταλαβαμε-πλεον ειναι πατριωτικος ο αγωνας και πατριδα ειναι η εργατικη της ταξη,ο λαος της ξεχωρα οι καπιταλιστες-αυτοι ειναι απατριδες.

      Διαγραφή
  4. ρε παιδια πραγματικα τωρα (και απευθυνομαι στον burner856 και στην επιστροφη του σταλιν) το τρολαρισμα το εχετε στο αιμα σας;
    ποτε αργησε το ΚΚΕ να καταλαβει το πατριωτικο και μαλιστα μιλωντας για την πατριδα των εργατων;
    εδω αριστεριστες και αναρχικοι, που δεν φτανει παραπανω η αναλυση τους, μας κατηγορουν οτι ειμαστε εθνικιστες.
    δεν μπορει να ισχυουν και τα 2. αντιθετα ισχυει αυτο που λεει η πολιτικη γραμμη του ΚΚΕ.
    πραγματικα εγω μετα τα προηγουμενα των 2 ημερων και τις αναποδες που ειχα παρει απαντωντας στο επιπεδο σας, κανω μια προσπαθεια να μην ξαναπαντησω τρολαροντας και εγω, αλλα νυσαφι ποια.
    δεν μπορει σε μια κουβεντα που γινεται να μπαινεις στην μεση με τετοιο τροπο.
    σε κουβεντα προσωπο με προσωπο δεν θα τολμουσατε ποτε να μιλατε με τετοιο τροπο. σεβαστειτε οτι δεν τρωτε μονιμο ban και προσπαθειστε να μην προκαλειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δλδ ρε modesto δεν μπορω να εχω τη δικη μου αποψη για τα τεκταινομενα-θα μου επιβαλλεις τη δικη σου???ΝΑΙ MODESTO-με το Κουτσουμπα ακουσα μετα απο πολλα χρονια τη λεξη πατριδα και ελληνικος λαος-η Παπαρηγα τις ειχε ξεχασει αυτες τις λεξεις!!!οταν μαλιστα ελεγε οτι δεν υπαρχει κατοχη αλλα ειναι ξεκαθαρα ταξικο το θεμα τα θυμασαι??δεν ειναι προδοτες οι αστοι πολιτικοι απλα μωρε...να...υπηρετουν τα συμφεροντα της ταξης τους...ειναι συνεπεις αυτοι στο ταξικο τους καθηκον οπως και εμεις!!!ΘΑ ΧΑΖΕΨΟΥΜΕ ΔΛΔ??

      Διαγραφή
    2. η βαση ολων ειναι η διαλεκτικη και κριτικη σκεψη-ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να με αποκαλεις προβοκατορα εμμεσως πλην σαφως!!διαφωνουμε σε καποια σημεια οπως ολοι οι ανθρωποι-δεν ειναι λογος αυτος να μιλας για μονιμο ban kai οτι προκαλω!!αν ειναι ετσι τοτε ρε φιλε ποια λαικη συμμαχια και τι ελατε κ ας μη συμφωνειτε σε ολα μαζι μας ευαγγελιζετε το κομμα??αλλα το κομμα καλα τα λεει-καποιες χειριστες συμπεριφορες θα τη δικη σου απομακρυνουν το κοσμο!!!που να μιλησεις και με κανεναν πρωην ΠΑΣΟΚΟ η ΔΕΞΙΟ δλδ....θα τον αρχισεις στις κλωτσιες????

      Διαγραφή
    3. οχι φιλε μου εχεις λαθος. το ΚΚΕ ειναι το μονο κομμα που μιλαει για την πατριδα των εργατων και το λαικο κρατος.
      ποτε εκανε δηλωση ο κουτσουμπας για ξενη κατοχη και αφησε την ντοπια αστικη ταξη εξω απο το παιχνιδι; στο τελος θα μας πεις οτι στις ομιλιες του λεει τα κειμενα του αλαβανου και του δελαστικ.
      φυσικα και δεν ειναι προδοτες οι αστοι πολιτικοι, για να εισαι προδοτης πρεπει να προδοσεις κατι. τι προδοσε ο σαμαρας και οι υπολοιποι αστοι πολιτικοι; που σπουδασανε; ποιος τους σπουδασε; πως γινεται και ολοι οι ταγοι της εξουσιας εχουν περασει απο τα ιδια σχολεια και απο τις ιδιες "οργανωσεις"; ακομα και ο παπας του τσυριζα -που ειναι ο ουσιαστικος καθοδηγητης του τσυριζα στην ελλαδα- στην αγγλια σπουδασε και "αντρωθηκε" πολιτικα.
      ο Χ σαμαρας θα γινει προδοτης αν αλλαξει στρατοπεδο και ερθει με το μερος της εργατικης ταξης. τοτε θα εχει προδοσει την ταξη του, την αστικη.
      ο τσιπρας εχει ηδη προδοσει την ταξη που υποτιθεται οτι υπερασπιζεται.

      το ΚΚΕ οταν μιλαει για πατριδα, οταν μιλαει για τα συμφεροντα του ελληνικου κρατους, μιλαει για τα συμφεροντα του εργατικου ελληνικου κρατους. οταν μιλαει για την κατοχυρωση της ΑΟΖ δεν το λεει για να παει ο κοπελουζος και να τα λυμαινεται. το λεει για να μπορει το εργατικο κρατος να εχει πορους.
      εγω σαν εργατης -ελληνας- δεν εχω τα ιδια συμφεροντα με τον παραπανω ελληνα καπιταλιστη για να εχω και κοινο κρατος με κοινα συμφεροντα τα οποια θα υπερασπιστουμε.
      αλλο παραδειγμα. υπαρχει κομματι της αστικης ταξης που θελει ευρω και κομματι (π.χ. αγγελοπουλου) που θελει εξοδο (ή ας πουμε οι εφοπλιστες). η εργατικη ταξη τι θελει;;;; αδιαφορο το νομισμα, ας ειναι και η μνα, αρκει τα μεσα παραγωγης να τα εχουν οι εργατες και οχι οι αστοι και ας κανουμε συναλλαγες με μπαλες του βολει. καταλαβαινεις την διαφορα;
      και κατι τελευταιο για το τρολαρισμα (σορυ redfly), ο τροπος που το τοποθετεις, δλδ οτι η αλεκα ειχε αλλη γραμμη απο τον μητσο, δεν ειναι πολιτικη αποψη, ειναι τρολαρισμα, ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι. με πασοκο και δεξιο θα μιλησω φυσικα, αλλα εκει θα μιλησω και ξερω τι θα μου πει, ποια ειναι τα ζητηματα που εχει, τι ζορια τραβαει με το ΚΚΕ και θα του απαντησω. αλλα στην τελικη αυτος θα μου πει ειμαι πασοκ ειμαι νδ ειμαι οτι να ναι και θελει να μιλησουμε. δεν θα μου το παιξει φιλος του ΚΚΕ και σε καθε ευκαιρια θα ψαξει να μου πεταξει "αθωα σχολια" τυπου "ο κουτσουμπας μιλαει για πατριδα -και μαλιστα με τον ορο που βαζεις εσυ διαστρεβλωνοντας τον, της πατριδας της αστικης ταξη που εγω με τον μπομπολα την εχουμε ιδια- ενω η αλεκα οχι. προσομοιωνοντας το ΚΚΕ με αστικο κομμα που κανει οτι λεει ο εκαστοτε επικεφαλης και οχι απο το τι λεει το προγραμμα του καιη ΚΕ του.

      Διαγραφή
    4. η αναρτηση σου στις "13 Ιουνίου 2013 - 3:11 π.μ." ειναι μνημειο διαστρεβλωσης της γραμμης του ΚΚΕ αφου παρουσιαζεις οτι καταλαβαμε αργα οτι ειναι εθνικο το θεμα. βεβαια μαλλον ουτε εσυ το εχεις καταλαβει καλα αφου μιλας για εθνικο θεμα και λες οτι οι καπιταλιστες ειναι απατριδες ενω στις "13 Ιουνίου 2013 - 4:01 μ.μ." λες τελειως αλλα πραγματα και ισχυριζεσαι οτι δεν ειναι ταξικο το θεμα, οπως μας ελεγε το ΚΚΕ, αλλα ειναι θεμα κατοχης. επομενως και η αστικη ταξη (καπιταλιστες) ειναι υπο κατοχη αρα πρεπει να παλεψουμε παρεα. αστοι και εργατικη ταξη να διωξουμε τον ξενο κατακτητη. επομενως και με τον γερμανο εργατη εισαι εχθρος, αφου το θεμα σου ειναι καθαρα η εθνικη διαταξικη υποδουλωση και οχι η ταξικη παλη. θα μου πεις πως κολαει με την πρωτη σου αναρτηση που εβγαζες τους καπιταλιστες εξω, ελα ντε;
      οταν μιλας για την κρατικη οντοτητα που ονομαζεται ελληνικο εργατικο κρατος που αυτη θα υπερασπιστει το ΚΚΕ ναι θα το κανουμε. οταν το ΚΚΕ μιλαειγια την υπερασπιση της πλουτοπαραγωγικης βασης της χωρας δεν το λεει για να υπερασπιστει τον βαρδινογιαννη που μπορει να του παρει η BP τα πετρελαια της κρητης, αλλα για να τα εχει δικα της ως λαικη εξουσια.
      το κρατος και η πατριδα που θες να υπερασπιστουμε οπως το βαζεις στην δευτερη διατυπωση, ειναι το αστικο κρατος και αυτο δεν θα το υπαρασπιστουμε. αυτη ειναι η λογικη του να συμφωνησουμε σε μειωση μισθων στην χαλυβρουργικη να μην φυγουν οι αγγελοπουλοι και την παει η κρουπς.
      επομενως λοιπον αφου διαρυγνυεις τα ιματια σου οτι δεν εισαι τρολ, δεν εισαι προβοκατορας, μαθε καλυτερα τι λεει η πολιτικη προταση του ΚΚΕ, μην την διαστρεβλωνεις και μην προσπαθεις αυτο που πιστευεις εσυ να το βαλεις πανω απο την συνολικη εκτιμηση του ΚΚΕ. αν εχεις αλλη αποψη απο αυτη του ΚΚΕ, καλα κανεις και την εχεις αλλα μην προσπαθεις να φερεις το ΚΚΕ στα μετρα σου. πες τη και να την συζητησουμε.

      οπως καταλαβαινεις θα ηταν τελειως διαφορετικο να βγεις και να πεις οτι διαφωνω με την ταδε ή δεινα αποψη και αλλο να διαστρεβλωνεις την γραμμη και τα λογια συντροφων και μαλιστα να λες οτι "αργα το καταλαβαμε".
      συμπαθα με κιολας, αλλα δυστηχως εχω μεγαλη πειρα απο "αθωα, καλοπροαιρετα σχολια"και οπως και νατο κανεις μου ξυπνησες αντανακλαστικα με τον τροπο που τα εγραψες

      Διαγραφή
    5. Τέτοιες απαντήσεις μου αρέσουν Modesto ;)
      Σε παρακαλώ να συνεχίσεις έτσι.

      Διαγραφή
    6. θα συμφωνησω στο οτι ηταν αστοχος ο πρωτος πληθυντικος(εκφραζω δικη μου αποψη και εγινε απο κεκτημενη ταχυτητα)-οσον αφορα τη κατοχη αγαπητε MODESTO ας δουμε λιγο τι συνεβαινε επι στρατιωτικης κατοχης 1941-44.οι παραγωγικες δομες της χωρας λειτουργουσαν κανονικα εργοστασια,λιμανια,σιδηροδρομος,ειχαμε κυβερνηση,εορταζοντο κανονικα οι εθνικες μας εορτες απλα...η αστικη ταξη της χωρας μας(μεγαλο της μερος εφυγε για Καιρο)στα πλαισια της αλληλεξαρτησης και της ιμπεριαλιστικης πυραμιδας ειχε παραχωρησει μερος της εξουσιας της στους Γερμανους!ΛΟΙΠΟΝ..με αυτη τη λογικη γιατι να βγουν καποιοι τρελλοι στο βουνο αφου το θεμα ηταν ταξικο και επρεπε να κανουν ταξικα τον αγωνα!και ο Σαμαρας ειναι προδοτης!δεν εχουμε κληρονομικη βασιλεια-εκλεγεται με την ψηφο του ελληνικου λαου-οπου σε συνθηκες αστικης δημοκρατιας την υφαρπαζει με ψευτικη ατζεντα και πατριδοκαπηλια!για μενα το ΚΚΕ(που δεν ειμαι μελοσ του αλλα το ψηφιζω ανελλιπως εδω και 15 ετη-φιλος και οπαδος δλδ)δεν πρεπει να παραδωσει το πατριωτισμο στους πατριδοκαπηλους ουτε και το θρησκευτικο αισθημα του ελληνικου λαου στους φασιστες και ΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ!!

      σεβομενος καθε συμπορευομενο-οπως και εσενα-επιστω τη προσοχη σε αυτα τα ελασσονος σημασιας θεματα0για μενα μειζονος!!να φυγει ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ και να γινει το βιλαετι του κρατικη-λαικη περιουσια-στα τσακιδια!!!...το μονο που θα μεινει θα ειναι οι εγκαταστασεις και η σημαια της πατριδας μου στο διυλιστηριο!!!με αλλα λογια..εναντια στο ξενο και ντοπιο κεφαλαιο..εναντια στον εθνομηδενισμο..εναντια στουε προδοτες του ελληνικου λαου

      Διαγραφή
    7. και σαν Ελληνας,με εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις-οπως και εσυ αλλωστε-δεν παραδιδω τη πατριδα στα μιασματα της ΧΑ!ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ γιατι πατριωτισμος σημαινει λαικη κυριαρχια,σημαινει αλλη οργανωση της κοινωνιας,σημαινει(ΘΑ ΤΟ ΠΩ)μεταναστευση με ελεγχο και οχι εφεδρικο στρατο ανεργιας-δε μπορει το κομμα στα αποκαιδια του Σαμαρα με το αληστου μνημης αδερφια μας βορειοηπειρωτες(ηθελε να εξασφαλισει φτηνα χερακια για το κεφαλαιο) να επιδεικνυει βουρκωδη συναισθηματισμο και πρεπει να δει πολυ προσεκτικα το θεμα γιατι ο κοσμος με το θυμικο του παρασυρεται προς τους φασιστες-και μονο που απο το 0,4% εφτασε στο 7% ειναι ΝΤΡΟΠΗ!!!!

      Διαγραφή
    8. ΝΤΡΟΠΗ για τον ελληνικο λαο που πρεπει να διαβασει περισσοτερη ιστορια και οχι στα Καλαβρυτα και στο Διστομο να ψηφιζει τους δημιους του.
      ΥΣ-MODESTO eκανες ολοκληρωμενη κριτικη με επιχειρηματα σε αρτια παραθεση.δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο αυτο και δε ξεχνω το θεμελιωδες-ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ 80% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    9. για το τι επικρατουσε επι κατοχης εχω διαφορετικη αποψη. το κομματι της αστικης ταξης που διαλεξε ανοιχτα στρατοπεδο ηταν οι εφοπλιστες και ανταμοιφθηκαν μετα τον πολεμο με την "δωρεα" των Liberty's απο το ελληνικο κρατος, αφου φυσικα τα ειχε αγορασει το ιδιο απο τους αμερικανους. με αυτα τα σαπιοκαραβα της μιας χρησης οι ελληνες εφοπλιστες εγιναν πρωτη δυναμη. η υπολοιπη αστικη ταξη ειτε εδω ειτε στην "εξορια" θησαυριζε κανονικα. η γερμανικη στρατιωτικη κατοχη δεν πειραξε τιποτα απο αυτα. η αστικη ταξη και οι πολιτικοι εκφραστες της δεν ειχαν κανενα σκοπο να αντισταθουν και η δημιουργια του εδεσ ηταν καθαρα απαντηση στο ΕΑΜ. σε συνθηκες καπιταλιστικης κρισης (ο πολεμος ηταν αποτελεσμα της) και εν μεσω πολεμου, φυσικα οταν στρατιωτικα κατακτιεσαι σαν χωρα, η αστικη ταξη σαν χαμαιλεοντας θα προσαρμοστει. επισης η "ακραια" μορφη της αστικης εξουσιας δεν ειχε κανενα σκοπο να αποδομισει την ντοπια αστικη ταξη. αμεσως βρηκαν κοινο βηματισμο. ασε που αν το ψαξουμε λιγο μπορει να βρουμε και ελληνικες επιχειρησεις στην περιοδο του μεσοπολεμου να εχουν ενισχυσει την χιτλερικη κυβερνηση μαζι με τις αμερικανικες επιχειρησεις, τις γαλλικες και τις αγγλικες. επομενως λοιπον η αστικη ταξη ανεξαρτητως χωρας η μια ενισχυει την αλλη ακομα και σε περιπτωση πολεμου και ο τριτος παγκοσμιος του λοιζου ειναι μεγαλο μαθημα για το πως λειτουργει ο καπιταλισμος και η ταξη του.
      αυτο που λεω λοιπον ειναι, οτι η αστικη ταξη δεν παραχωρησε εξουσια, αφησε αλλους να την ασκουν. κανενας μποδοσακης δεν εχασε στην κατοχη ουτε τα εργοστασια του, ουτε τα κερδη του.

      ο ΕΛΑΣ απο κει και περα, δεν εβαζε στενα απελευθερωτικο αγωνα, εβαζε ζητημα λαοκρατιας (αλλη συζητηση η τακτικη του και αν το πετυχε, αλλα το εβαζε) εκτος απο το διωξιμο των φασιστων.
      αν διαβασεις στον κυριακατικο ριζο το αρθρο του μαιλη ειναι πολυ κατατοπιστικο για ολα αυτα.
      ο σαμαρας ΔΕΝ ειναι προδοτης. ανδρωθηκε απο την αστικη ταξη, μορφωθηκε και εκπαιδευτικε απο αυτη για να γινει αστος πολιτικος ανεξαρτητα της χρεωσης που θα εχει -για να χρησιμοποιησω και λιγο δικια μας γλωσσα- το γεγονος οτι υφαρπαζει την ψηφο του λαου με τα ψεμματα και την προπαγανδα δεν ειναι θεμα προδοσιας. ειναι θεμα του ποσο καλα εκπαιδευτικε για να το κανει. ο σαμαρας ειναι παιδι της αστικης ταξης και για αυτο κανει τα παντα για αυτη.
      δεν υπαρχει γενικα ελληνικο κρατος. υπαρχει αστικο ελληνικο κρατος και εργατικο ελληνικο κρατος. αυτα τα δυο ταυτιζονται μονο στα συνορα και στην γλωσσα των κατοικων της. τα συμφεροντα των 2 κρατων αυτων ειναι εκ διαμετρου αντιθετα.
      το ΚΚΕ και καθε συνεπες κομμουνιστικο κομμα, ειναι αντιθετο σε καθε ξεπουλημα της "κρατικης" περιουσιας ειτε την ευδαπ την παρει ο μπομπολας ειτε οι γαλλοι.
      αν γινει το ευχαριστο της επαναστασης, με τον ενα ή τον αλλο τροπο θα τα κοινωνικοποιησεις. μεχρι τοτε ομως, ακομα και στα πλαισια του αστικου κρατους πρεπει να δωσεις την μαχη να μεινουν σε κρατικο ελεγχο και να μην περασουν στα μονοπωλια.
      ειναι προφανες οτι εχουμε διαφορετικη αποψη στο τι ονομαζουμε κρατος, πατριδα, εθνος.
      η εννοια του εθνους ειναι προβληματικη οπως την τοποθετεις. ειναι αλλο πραγμα ο πατριωτισμος (που ειναι το δικιο του λαου, που λεει και το συνθημα) και αλλο το εθνος. στην εννοια του εθνους περιλαμβανονται ΚΑΙ οι αστοι.
      ετσι οπως το τοποθετεις (με το εννοια του εθνους), ο γειτονας μου, αλβανος με την οικογενεια του που οι κορες του (η μια γεννηθηκε στην αλβανια η αλλη εδω) που πηγαν στην ελλαδα σχολειο, που και αυτος και η γυναικα του ειναι εργατες, οι κορες του και αυτες εδω θα τελειωσουν το σχολειο εδω θα δουλεψουν και θα παντρευτουν και θα κανουν οικογενεια, δεν πρεπει να παλεψουν μαζι μας γιατι δεν ειναι κομματι του εθνους.
      οι ανθρακορυχοι του βελγιου (ελληνες μεταναστες) δεν επρεπε να παρουν μερος στους αγωνες της εκει εργατικης ταξης γιατι παλευε αντιστοιχα το βελγικο εθνος απεναντι στους αντιστοιχους προδοτες.

      δεν λεω οτι εισαι τετοιος, αλλα παρομοιες θεσεις στα πλαισια της 2ης διεθνους ειχαν πολλα κομματα, για την εννοια του εθνους, και κατεληξαν σε σοσιαλσοβινιστικες θεσεις, κατα την διαρκεια του Α' παγκοσμιου πολεμου.

      Διαγραφή
    10. σε πολυ κοσμο εκανε εντυπωση το μεγαλο ποσοστο την χα. ομως, στο δημοψηφισμα για τον βασιλια το 74 -απο μνημης- το οχι στον βασιλια πηρε κατι κοντα στο 70%. το υπολοιπο 30% φυσικα δεν ειναι ακροδεξιοι αλλα ενα μεγαλο κομματι ηταν. ο καρατζαφυρερ εφτασε σε "μεγαλο" ποσοστο πριν χαθει αφου επαιξε τον ρολο του και ηταν το πρωτο βημα για να μπολιαστει ο λαος με την ιδεα ενος ακροδεξιου κομματος και σκεψου οτι υπαρχουν ακροδεξιοι ακομα μεσα στην νδ. επομενως η ακροδεξια δεν εκφραζοταν ποτε αποκλειστικα ουτε μονο απο την επεν ουτε απο την χρυση αυγη (υπαρχουν και αλλες ακροδεξιες ομαδες στην ελλαδα σε κοντα με την χα) και χοντρικα το ποσοστο της παντα υπολογιζονταν κοντα στο 10% και αν σκεφτεις τον φοβο των νοικοκυραιων δεν ειναι εκπληξη των ποσοστων της ειδικα στην περιοδο που ζουμε.

      αν σκεφτεις το ποτε ο σαμαρας ανοιξε τα συνορα (τοτε που ειχαμε σιγουρη την ολυμπιαδα του 96 και επρεπε να χτιστουν γρηγορα τα εργα), απλα πηγαν καποια χρονια πισω.
      το ΚΚΕ καλει τους μεταναστες (εκτος απο καποιες περιπτωσεις πολιτικων προσφυγων που κινδυνευει η ζωη τους) να μεινουν στον τοπο τους και να παλεψουν. φυσικα οταν το νατο σε βομβαρδιζει δεν ειναι ευκολο και θα φυγεις.
      ομως αν σε ολους αυτους τους εδινες χαρτια, γινοντουσαν "νομιμοι" και ισοι απεναντι στους ντοπιους δεν θα ειχες τα φαινομενα τα γνωστα μην τα αναλυσω τωρα.
      αν στην πατρα τους εδινες χαρτια να φυγουν -γιατι οσοι πανε πατρα/ηγουμενιτσα να φυγουν θελουν- δεν θα ειχες παλι ολα τα γνωστα. η μεταναυστευση δεν ειναι ζητημα αποκλειστικα ενος κρατους. υποψη οτι σαν κρατος εχεις υπογραψει το δουβλινο2 που σημαινει οτι οποιο φτανουν στην χωρα εγκλωβιζονται και απλα το κρατος περνει καποια ευρω παραπανω απο την εε.
      και κατι τελευταιο για την ιστορικη μνημη. στο χωριο μου υπαρχει ενας χα. στην περιοδο της κατοχης και το σοι της μανας του και του πατερα του ηταν οχι συνεργατες, να το πουμε οικογενοιαρχες φιλησυχοι που δεν επαιρναν μερος στην αντισταση επουδενι. οταν σε μια εκαθαριστικη οι ανταρτες ειδοποιησαν το χωριο να φυγει (πεδινο γαρ δυσκολα το υπερασπιζες), αυτοι εμειναν. το αποτελεσμα; οι αντρες πανω απο τα 16 εκτελεσμενοι. οταν του το ειπαν καποιο το αρνηθηκε, φυσικα δεν ειχε κοιταξει ποτε το μνημειο στην πλατεια του χωριου με τα ονοματα.

      Διαγραφή
    11. βρηκα και τα ποσοστα του δημοψηφισματος. απο το wiki αλλα δεν νομιζω να τα εχουν παραποιησει http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_1974

      Διαγραφή
    12. ειδικα στη δευτερη αναρτηση ΕΓΡΑΨΕΣ!!μπραβο πολυ εκλαικευμενο κειμενο-μου επιτρεπεις να δανειστω καποιες φρασεις και για τη δικη μου φρασεολογια-δεν καταλαβα εκει που λες για τους ανταρτες στο χωριο σου..καπου το εχασα..εκτεταμενο σχολιο προσεχως λογω ελλειψης χρονου(πρεπει να περασουμε και μια βολτα απο ΕΡΤ χαχαχ)

      Διαγραφή
    13. οι γερμανοι εκαναν εκαθαριστικες επιχειρησεις και το χωριο οντας πεδινο δεν ηταν δυνατο να υπερασπιστει απο τις ανταρτικες ομαδες και ειδοποιησαν τους χωριανους να φυγουν.
      οι συγκεκριμενες οικογενειες, και μερικες αλλες, δεν εφυγαν στην λογικη οτι αν φυγουμε θα τους εξοργησουμε, θα νομιζουν οτι εχουμε ανταρτες στο σοι και για αυτο κρυβομαστε. στα πλαισια αυτα και με δεδομενο οτι οι σχεσεις τους με τους κατακτητες, ηταν στην καλυτερη ουδετερες στην χειορτερη αστο, δεν εφυγαν. οι γερμανοι λοιπον δεν χαριστικαν ουτε σε αυτους, αφου δεν βρηκαν αλλους ξεσπασαν σε αυτους. αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι αν το ψαξουν, ειμαι σιγουρος οτι ακομα και αυτοι που το παιζουν θαυμαστες του χιτλερ θα εχουν στην οικογενεια ενα νεκρο απο τους φασιστες.
      χρησιμοποιησε οτι θες, δενεχω copyright :) :) :)

      Διαγραφή
  5. Redfly Planet & Disdaimona: Δυο (αν)όμοια κείμενα για την ΕΡΤ και τον Πλούτο των Λαών (http://zbabis.blogspot.gr/2013/06/redfly-planet-disdaimona.html)
    Σας πάντρεψα κι ας μην γνωρίζεστε
    Την καλημέρα μου και τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε απο την πλευρα των συντακτων του ρεντφλαι για το παντρεμα
      Με τη Δεισδαιμονα γνωριζομαστε φεησμπουκικα παντως

      Ευχαριστουμε και για τα σεβη σου:)



      Διαγραφή
  6. καλό ειναι το Κόμμα να στείλει και άλλους εκπροσώπους όπως τον παπαδοπουλο που μπορει να περάσει με ωραίο απτό τρόπο στην άλλη κοινωνία αισιόδοξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Poe, νομίζω πως το πιο σημαντικό στοιχείο (και πρέπει να βγαίνει στις κουβέντες μας με τον κόσμο) είναι πως δείχνεις ότι με την οργανωμένη δράση του λαού και την οργανωμένη πρωτοπορία του μπορείς να ανατρέψεις μέτρα ή έστω για αρχή να τους βάλεις εμπόδια. Η άμεση παρέμβαση του κόμματος και η εκπομπή της ΝΕΤ μέσω του 902 (παρά τα προβλήματα) είναι χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα.
    Εδώ τώρα μπαίνει πιο επιτακτικά το καθήκον για ανάδειξη του τι πρέπει να κάνει ο λαός απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις:
    κλείνουν την εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης: Οργανωμένα την ξανανοίγουμε με μπροστάρη το κόμμα της εργατικής τάξης και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
    βάζουν εισιτήριο σε νοσοκομεία; Ανοίγουμε τα ταμεία, να μην πληρώσει κανείς.
    βάζουν χαράτσια σε σπίτια κ.λπ; Δεν πληρώνουμε μαζικά και οργανωμένα.
    κόβουν το ρεύμα σε λαικά νοικοκυριά και μικρά καταστήματα; Το επανασυνδέουμε.
    αύριο δεν έχει ο κόσμος να ταίσει τα παιδιά του; Μπουκάρουμε σε supermarket (προς θεού όχι των "αριστερών εκπροσώπων του syriza" στο ΕΚΑ), αποθήκες κ.λπ. και οργανώνουμε λαικά συσσύτια...

    Και για να μην πει κανείς πως παραείναι όλα αυτά, να πω πως πέρα από το τελευταίο όλα τα άλλα το ΠΑΜΕ και οι λαικές επιτροπές κατά τόπους τα έχουν κάνει. Αν μπει και άλλος κόσμος στη μάχη τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπραβο στο ΚΚΕ και τον 902.αποδεικνυουν για μια ακομη φορα οτι ειναι κοντα στον εργαζομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπορείτε να ανεβάσετε το βιντεό που μιλάει ο μπογιοπουλος χθες το βράδυ και λέει τα νουμερά με τους φόρους που δινουν ιδιωτικοι σταθμοί?
    αισιόδοξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Poe να προστεθεί στο 3
    Είναι η πρώτη φορά που ακούγονται εκπρόσωποι του ΚΚΕ χωρίς να τους διακόπτουν, ή να πετάνε άσχετα ερωτηματα την ώρα που οι εκπροσωπο του ΚΚΕ απαντούσαν, ή να τους ειρωνεύονται οι αστοί δημοσιογράφοι. Όπως προεκλογικά που δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν άφηναν την Αλέκα να μιλήσει.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι φιλε, ας ελπισουμε να συνεχισει και ετσι:)

      Δεν σε εχω ξεχασει για το μελετη παντως να ξερεις απλα αμα δεν βρεθω σε mood δεν μποραω να κανω τιποτα:)

      Διαγραφή
    2. Poe

      Δεν θα συνεχιστεί. Κάνουν προσωρινό διάλλειμα.
      Ήδη οι αστοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αρχίζουν να παπαγαλίζουν τον Συριζα. "Η ΕΡΤ ένωσε", "O κόσμος ενώνει", "η ποιο μεγάλη συγκέντρωση" και άλλα παραμύθια.

      Το δεύτερο μέρος της μελέτης του "Αμελέτητου Καθηγητή κυρίου Μελέτη" πόσταρέ το στο blog όποτε θα έχεις mood. Ιlief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.