Σε παρεκκλήσι στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας, όπου και θα τελεστεί την Παρασκευή η κηδεία του, εκτίθεται το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες Φρίας, ο οποίος πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήδη, πλήθος κόσμου, γνωστές προσωπικότητες, αλλά και πλήθος εργαζομένων και λαού, έχει περάσει για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ούγκο Τσάβες (δείτε εδώ το ρεπορτάζ του καναλιού Telesur).
Φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο της Βενεζουέλας απέτισαν η πρόεδρος της Αργεντινής,Κριστίνα Φερνάντες, αλλά και οι πρόεδροι της Βολιβίας και της Ουρουγουάης, Έβο Μοράλες και Χοσέ Μουχίκα, αντίστοιχα.
Προηγήθηκε ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκαςμε τους συγγενείς του Τσάβες, τα μέλη της κυβέρνησης και χιλιάδες υποστηρικτές του να βαδίζουν με το φέρετρο του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας, εν μέσω ενός πρωτόγνωρου συγκινησιακού ξεσπάσματος για τη λατινοαμερικανική χώρα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας, είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών.
Το φέρετρο ήταν καλυμμένο στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας. Πολλοί εκ των οπαδών του Τσάβες έκλαιγαν γοερά ενόσω το φέρετρο με τη σορό του 58χρονου ηγέτη μεταφερόταν από ειδικό απόσπασμα στρατιωτών με κόκκινους μπερέδες στους δρόμους του Καράκας.
Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο, το οποίο μετέφεραν εργάτες στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου.
Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή παρουσία πολλών αρχηγών ξένων κρατών.
Στην χώρα έχει κηρυχθεί από την Τετάρτη επταήμερο πένθος, ενώ τριήμερο πένθος έχει από την ίδια μέρα και η Κούβα.
902.gr
Κάποιοι το είπαν "δικτάτορα"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιους δικτάτορες και τόσο κόκκινες δικτατορίες θέλω πολλές!!!
Εγώ θα πω το άλλο τ αστικά μμε όταν πεθανε ο Κιμ τις βόρειας Κορέας κραζανε και λέγανε σκηνές αλοφροσυνης τα αντίστοιχα του Τσάβεζ τα λένε λαϊκό προσκύνημα ...οτι βολευει
ΑπάντησηΔιαγραφήGiorgio lazer