4 Σεπτεμβρίου 2012

Η απάντηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στο άρθρο της εφημερίδας Μακεδονία!!!...

Καλαμαριά 27/08/2012
   
ΠΡΟΤΑΣΗ
Της δημοτικής παράταξης ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ’’ για τον χαρακτηρισμό της παραλιακής ζώνης Καλαμαριάς

Σχετικά με την παραλιακή ζώνη της Αρετσούς από την περιοχή του Μικρού Εμβόλου έως την περιοχή του «εξοχικού κέντρου Ρέμβη»  αλλά και όλου του παραλιακού μετώπουπου της Καλαμαριάς που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του Δήμου Καλαμαριάς η δημοτική μας παράταξη έκανε τις κάτωθι ενέργειες:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
  • Το 1997 θέσαμε  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διεκδίκηση της παραλιακής ζώνης από τον Ε.Ο.Τ. και την κατάργηση του νόμου Κασίμη, επί κυβέρνησης Ν.Δ., επειδή ο Ε.Ο.Τ. επρόκειτο να γίνει Α.Ε. Η διοίκηση απαξίωσε την πρότασή μας.
  • Το 2002 θέσαμε θέμα ενεργοποίησης της Διοίκησης μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας της Καλαμαριάς γιατί είχαμε πληροφορίες για οικοδόμηση της μαρίνας της Αρετσούς. Η Διοίκηση του Δήμου μας απαξίωσε εκ νέου.
  • Το 2003 το Master Plan των Ε.Τ.Α., επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα της παραλίας της Αρετσούς (πρόταση ξενοδοχειακών μονάδων κ.λ.π.) εις βάρος των  συμφερόντων του λαού της Καλαμαριάς.  Μετά από πρωτοβουλίες της Δημοτικής μας κίνησης και των κατοίκων της Καλαμαριάς η Διοίκηση του Δήμου υποχρεώθηκε να αλλάξει θέση και το Επιχειρησιακό Σχέδιο των Ε.Τ.Α. απορρίφθηκε ομόφωνα.
  • Το 2004 ψηφίσθηκε από την Διοίκηση του Δήμου και την αξιωματική αντιπολίτευση το Master Plan που εκπονήθηκε για την παραλία της Αρετσούς από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η παράταξή μας το καταψήφισε επειδή ο σχεδιασμός δεν ελάμβανε υπ’ όψη αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του Καλαμαριώτικου λαού αλλά και τα συμφέροντα των Ε.Τ.Α.
  • Το 2007 καταθέσαμε πρόταση για τον χαρακτηρισμό όλης της παράκτιας ζώνης της Καλαμαριάς (από το  Καραπμουρνάκι έως την Σχολή Δικαστών) «ως τοπίο ή ζώνη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που έχει ανάγκη από ιδιαίτερη προστασία» με σκοπό να σωθεί η παραλία μας και ν’ αποδοθεί ολόκληρη στον Δήμο και τους δημότες. Η Διοίκηση δεν την υιοθέτησε.
  • Το 2009 στο δημοτικό Συμβούλιο της 4/3/2009 αποφασίσθηκε κάτω από την πίεση και την αγωνιστική διάθεση φορέων της πόλης και δημοτικών παρατάξεων μέσα στις οποίες πρωταγωνίστησε και η δική μας να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την διαχείριση του θέματος της παραλίας και ιδιαίτερα της πλάζ της Αρετσούς που έβγαινε από την ΕΤΑ Α.Ε στο σφυρί. Η πρόταση που βγήκε από τη διαπαραταξιακή ήταν «όλη η παραλιακή ζώνη από το Καραμπουρνάκι έως την Μίκρα πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί ως ενιαίο σύνολο με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, Καραμπουρνάκι, Αρετσού, Νέα Κρήνη, ώστε στο μέλλον να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλαμαριάς προς όφελος των δημοτών». Ωστόσο η πρόταση παρέμεινε στα συρτάρια του Δήμου.

ΕΥΘΥΝΕΣ
  1. Τόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ. (νόμος Κασίμη) όσο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (μετατροπή του ΕΟΤ σε Α.Ε. και μη κατάργηση του νόμου της ΝΔ) είχαν τεράστιες ευθύνες διότι σκοπός τους ήταν το κέρδος από τις μελλοντικές εγκαταστάσεις των Ε.Τ.Α.
  2. Τεράστια επίσης ήταν και είναι η ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου που αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις και προτάσεις της παράταξής μας και των φορέων της περιοχής για αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης και αρκέσθηκε σε έναν χαρτοπόλεμο με τα Ε.Τ.Α., καθώς επίσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία συντάχθηκε με τις θέσεις και αποφάσεις της Διοίκησης του Δήμου.
  3. Σήμερα προσθέτουμε και την ευθύνη της τρικοματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που συνεπής στις επιταγές του μνημόνιου που επέβαλαν ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας του τόπου μας αρχίζοντας από τα 23 λιμάνια και μαρίνες μέσα στις οποίες είναι και η μαρίνα της Αρετσούς.


ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Στην πρότασή μας του 2007, την οποία θα σας ξαναυποβάλουμε, εξηγούσαμε την ιστορική, πολιτιστική, περιβαλλοντική αξία της παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς και προτείναμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαμε ως Δήμος να την διασφαλίσουμε για τους δημότες.
Χαρακτηριστικά αναφέραμε ότι το παραλιακό μέτωπο πρέπει:
1.    Να περιφρουρηθεί από την άναρχη δόμηση με την θέσπιση «ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και καθορισμό χρήσεων».
2.    Ν’  αναδειχθεί η ακτογραμμή από το Καραμπουρνάκι έως την Σχολή Δικαστών.
3.    Να γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις στα εναπομείναντα εγκαταλειμμένα διατηρητέα κτίρια της Αρετσούς και να διατηρηθούν τα παλιά κέντρα διασκέδασης όπως ‘’ο Μπάτης’’.
4.    Να κατεδαφισθούν οι κάθε είδους αυθαίρετες κατασκευές κατά μήκος της παραλίας.
5.    Ν’  αναδειχθούν οι αρχαιότητες μετά από μελέτες που θα γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού σε άμεση συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα ίδια λέμε και τώρα και σας καλούμε άμεσα στο σημερινό συμβούλιο να πάρουμε απόφαση για:
  • Να καθορισθεί η παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς από το Καραμπουρνάκι έως την Σχολή Δικαστών «ως τοπίο ή ζώνη ιδιαίτερου κάλους που έχει ανάγκη από ιδιαίτερη προστασία», με την παρ. β του άρθρου 3 του Ν 2831/2000 κατόπιν προεδρικού διατάγματος το οποίο θα εκδοθεί από τον Υπουργό Υ.ΜΑ.Θ. μετά από σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.  
  • Να ξεκινήσει διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης ολόκληρης της παραλιακής ζώνης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (αρθρ. 8, Ν 2508/97).

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Σε θέση… μάχης για τη μαρίνα

Στην κατηγορία: Ρεπορτάζ

Ημερομηνία: 29/08/2012

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της μαρίνας Αρετσούς, με σκοπό να παραμείνει χώρος πρασίνου και περιπάτου για τους πολίτες, δηλώνουν ο δήμος και οι κάτοικοι της Καλαμαριάς.


Της Φανής Σοβιτσλή

Ήδη, το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε με αφορμή την κυβερνητική απόφαση να παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση η μαρίνα της Αρετσούς σε ιδιώτες επενδυτές, αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτή την εκχώρηση της μαρίνας, διαμηνύοντας ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραλιακής ζώνης. Μάλιστα, διοίκηση και αντιπολίτευση συγκροτούν πλέον κοινό μέτωπο για το θέμα της μαρίνας, ενώ η διαπαραταξιακή επιτροπή, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, θα μεταβεί στην Αθήνα, εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) και το ΤΑΙΠΕΔ. “Ασφαλώς και δεν είμαστε διαχειριστές της μαρίνας Αρετσούς, αλλά διαχειριζόμαστε όλο το παραλιακό μέτωπο και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχθούμε τη μονομερή αξιοποίησή του” τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημοσθένης Σαρηγιάννης και πρόσθεσε ότι δήμος και κάτοικοι είναι σε εγρήγορση, παρακολουθούν τις εξελίξεις και είναι έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εφόσον προχωρήσει η απόφαση για την αποκρατικοποίηση της μαρίνας.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Αφεντουλίδης ξεκαθάρισε ότι η Καλαμαριά θα αντισταθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία. “Δεν τίθεται θέμα εκχώρησης μέρους της παραλίας. Η Καλαμαριά έχει κάνει αγώνες για να τη διαφυλάξει. Το ίδιο θα κάνει και τώρα” τόνισε ο ίδιος.
Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση των 20 λιμανιών και τουριστικών λιμένων της χώρας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η μαρίνα Αρετσού, γίνεται με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, ενώ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των λιμένων μεταφέρεται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Κυρία Σοβιτσλή,
  Αν και με καθυστέρηση, νιώθω την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας με αφορμή το ρεπορτάζ που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα ‘’Μακεδονία’’ στις 29/8/2012 και αφορά την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς.
   Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας εκφράσω την έκπληξή μου, καθώς και την αγανάκτηση που ένοιωσα όταν διάβασα στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ τόσες πολλές ανακρίβειες, παραλήψεις και τολμώ να πω μονομερή και υποκειμενική κάλυψη του θέματος.
    Γνωρίζετε, ίσως πολύ καλύτερα από εμένα, ότι η δημιουργία εντυπώσεων και η διαμόρφωση της κοινής γνώμης σε μία τοπική κοινωνία όπως η Καλαμαριά, και σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως το παραλιακό μέτωπο, είναι το πρώτο βήμα, ο πρώτος χειρισμός, πάνω στο οποίο θα στηριχτούν οι όποιες εξελίξεις- μεθοδεύσεις όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του Δήμου.
Είναι κρίμα να αντιμετωπίζετε το θέμα με τέτοιον αντι-επαγγελματισμό. Ή μήπως θα πρέπει να υποθέσω ότι πρόκειται για «στημένο» δημοσίευμα ?
    Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας θα ήθελα να σας παραθέσω με λεπτομέρειες τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς και ευελπιστώ σε επικείμενη επανόρθωση.
    Είναι προφανές ότι οι πληροφορίες που αντλήσατε για το θέμα προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, πράγμα αντιδεοντολογικό και «ύποπτο».
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς στις 27/8/2012 ουδέποτε υπήρξε ομόφωνη απόφαση όπως γράφετε, πόσο δε μάλλον ότι διοίκηση και αντιπολίτευση συλλήβδην συγκροτούν κοινό μέτωπο για το θέμα της μαρίνας ( αν έχετε στα χέρια σας τέτοια απόφαση παρακαλώ να μου την στείλετε). Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ακουστήκαν οι θέσεις των παρατάξεων του Δημ. Συμβουλίου αλλά και παρεμβάσεις συνδημοτών μας που διατύπωσαν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της συνεδρίασης στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπήρξε ομοφωνία.
Επίσης σας ενημερώνω ότι ο κύριος Τάσος Αφεντουλίδης  εδώ και τουλάχιστο ενάμισι χρόνο δεν είναι δημοτικός σύμβουλος καθώς  και ότι τα λιμάνια που παραχωρούνται για ιδιωτικοποίηση δεν είναι 20 αλλά 23.
   
    Όσον αφορά την διαπαραταξιακή επιτροπή σας ενημερώνω ότι συνεδρίασε δύο φορές, την Τρίτη 28/8 και την Τετάρτη 29/8 και την αποτελούσαν : ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης  εκπροσωπώντας την διοίκηση του Δήμου, η κ. Τσαπικίδου Κατερίνα  εκπροσωπώντας την παράταξη ‘’Όλοι για την Καλαμαριά’’ του κ. Τριανταφυλλίδη, εγώ ( Βικέντιος Αντωνάκης) εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς, ο κ. Παναγιωτίδης Μιχάλης επικεφαλής της παράταξης ‘’Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς’’, ενώ ο κ. Χαραλαμπίδης Ιωάννης επικεφαλής της παράταξης ‘’Για τη Νέα Καλαμαριά’’ δεν παραβρέθηκε ούτε έστειλε εκπρόσωπο.
Σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων τις θέσεις τους για την μαρίνα Καλαμαριάς και γενικότερα για το παραλιακό μέτωπο.
 καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς και η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς του κ. Παναγιωτίδη, όπως φαίνεται και από το επίσημο κείμενο  από την ‘’Διαύγεια’’. Εδώ θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για απόφαση (και όχι για ψήφισμα) που δεσμεύει τον Δήμο στο μέλλον (αν δεν ανακληθεί).
   Η εκτίμηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι από την διοίκηση του Δήμου  και με την σύμπλευση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Τριανταφυλλίδη καθώς και της παράταξης του κ. Χαραλαμπίδη μεθοδεύεται η    παραχώρηση της μαρίνας και της παραλίας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Διότι :
-       α) Πουθενά στην απόφαση 340/2012 δεν διατυπώνεται ξεκάθαρα η αντίθεση  του Δήμου στην ιδιωτικοποίηση ή  παραχώρηση της μαρίνας.
-       β)  Η θέση που προβάλλεται, ότι ο Δήμος μπορεί να διαχειριστεί την μαρίνα, δεν αποκλείει σε καμμία περίπτωση σενάρια συνεκμετάλλευσης- συνδιαχείρησης  της μαρίνας με ιδιώτες επιχειρηματίες. Αυτός άλλωστε είναι και ο απώτερος σκοπός της διοίκησης του Δήμου.
-       γ) Κατά την συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής ήταν σαφής η πρόθεση του εκπροσώπου της διοίκησης κ. Σαρηγιάννη όταν εξέφρασε την θέση: « Δεν μπορώ να ενοχοποιήσω την ιδιωτική πρωτοβουλία αν αυτή είναι ελεγχόμενη από τον Δήμο»
   Επίσης εκτιμάμε ότι η καταψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης από τον κ. Παναγιωτίδη είναι καθαρά προσχηματική  διότι :
-       α) Διαβάζοντας τις θέσεις που κατέθεσε ο κ. Παναγιωτίδης  στην διαπαραταξιακή ( είναι διατυπωμένες στο πρακτικό της απόφασης) φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλες έχουν ενσωματωθεί στην απόφαση και μάλιστα αυτολεξή.
-       β) Είναι πάγια τακτική της παράταξης του κ. Παναγιωτίδη και του χώρου που τον στηρίζει ( ΣΥΡΙΖΑ) να ‘’πατάει πάντα σε δύο βάρκες’’. Να συμφωνεί δηλαδή επί της ουσίας με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αλλά  να διαχωρίζει την θέση του για δημιουργία εντυπώσεων
   Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς κατέθεσε στο Δημ. Συμβούλιο και στην διαπαραταξιακή επιτροπή τις παρακάτω θέσεις:
-       Να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.
-       Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και την τουριστικών   λιμανιών (μαρίνες).
-       Καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας που επιβάλλεται από την Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, Ε.Κ.Τ.
-       Η μαρίνα της Αρετσούς αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παραλιακού   μετώπου, είναι περιουσία του λαού της Καλαμαριάς και δεν παραχωρείται ούτε ιδιωτικοποιείται.
  Εδώ θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι πολιτικές θέσεις που εκφράζονται από το Κ.Κ.Ε και αναδεικνύουν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν για τον λαό οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αλλά και για την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών.
Άλλωστε οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προέκυψαν ξαφνικά. Είναι στρατηγικές επιλογές της Ε.Ε, που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) αλλά και από την τωρινή συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.  Δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτές τις επιλογές ξεκομμένα από το γενικότερο πλαίσιο των «μνημονίων» και της επίθεσης που δέχεται ο λαός μας από τα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Είναι οι ίδιες στρατηγικές επιλογές που έχουν οδηγήσει τους Δήμους στην οικονομική ασφυξία, την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές σε εγκληματική εγκατάλειψη, τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση.
Το έγκλημα είναι προμελετημένο και εφαρμόζεται στο ακέραιο:
  Δημιουργία ‘’στρατιάς’’ ανέργων – επίθεση στα μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων- απαξίωση και πλήρης ιδιωτικοποίηση του πλούτου της χώρας μας, χάρισμα στο μεγάλο κεφάλαιο.
   
  Για να περάσει όμως αυτό το έγκλημα και για να έχει και κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να προετοιμασθούν κατάλληλα για να το αποδεχθούν.
Εδώ λοιπόν εισέρχεται ο ρόλος της προπαγάνδας των ΜΜΕ που λένε ότι : ότι είναι δημόσιο είναι ζημιογόνο – είναι εις βάρος της κοινωνίας- είναι ξεπερασμένο κ.λ.π.
Ακολουθεί μετά ο ρόλος των τοπικών αρχόντων. Ο ρόλος των «Δήμων Επιχειρήσεων» όπως τους έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ο Καλλικράτης, μετατρέποντάς τους   σε διαχειριστές που εφαρμόζουν στην πράξη όλες τις αντιδραστικές πολιτικές που καταδικάζουν το λαό στην φτώχεια.
Είναι οι δήμαρχοι ( όπως είναι και ο δήμαρχος Καλαμαριάς) που ενώ από τη μία πλευρά αποδέχονται το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο «περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», από την άλλη :
-       Ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους δημότες τους.
-       Αποδέχτηκαν τις δραστικές μειώσεις στις κρατικές επιχορηγήσεις (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ , σχολικές επιτροπές, πρόνοια κ.α.
-       Συμφώνησαν από 9 δις ευρώ των παρακρατηθέντων πόρων να τους δοθεί μόλις το 1,7 δις ευρώ σε 8 χρόνια !
-       Για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό προσλαμβάνουν εργαζόμενους με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι), με συμβάσεις απασχόλησης μερικών μηνών, νοικιάζοντας εργαζόμενους, συμμετέχοντας σε αυτό το άθλιο «σκλαβοπάζαρο».
-       Προετοιμάζουν το έδαφος (κάποιοι δήμαρχοι το έχουν ήδη κάνει) για να παραχωρήσουν όλες τις υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, σε ιδιώτες.
-       Υλοποιούν με γοργά βήματα, και στο βαθμό που τους αναλογεί, το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.
Σ’ αυτήν τη πολιτική λοιπόν είναι ‘’βουτηγμένοι’’ οι Δήμοι.
Όταν λοιπόν ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδης δηλώνει σε δικό σας ρεπορτάζ ότι « στη διαχείριση της περιοχής ο Δήμος Καλαμαριάς θα έχει καθοριστικό ρόλο» εννοεί, κατά τη γνώμη μας, ότι ο Δήμος μπορεί να ‘’  ξεπουλήσει’’ με καλύτερους όρους την δημόσια περιουσία.
Το αν αυτό θα είναι προς όφελος του λαού της Καλαμαριάς έχει μικρή σημασία. Άλλωστε , διαχρονικά, όλοι αυτοί που καταδικάζουν τους λαούς σε εξαθλίωση το κάνουν στο όνομα της πατρίδας- του κοινού καλού κλπ κλπ.
    Η κατάσταση λοιπόν που δημιουργείται σήμερα σε όλη τη χώρα είναι ασφυκτική. Κάθε δημόσιος ή ελεύθερος χώρος γίνεται εμπόρευμα. Η θάλασσα, ο αέρας, ο ήλιος, το βουνό «υποκλίνονται» στην κερδοσκοπία και την άναρχη ανάπτυξη του καπιταλισμού. Η διασκέδαση, η ξεκούραση και η αναψυχή του λαού, από δικαίωμα γίνεται εμπόρευμα.
Απέναντι στο «τσουνάμι» των ιδιωτικοποιήσεων, απαιτείται να ξεδιπλωθεί ένα μαζικό κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, για την προάσπιση της ποιότητας ζωής. Ποιότητας που συνδέεται τόσο με τη ποιότητα του περιβάλλοντος, όσο με τη ποιότητα της εργασίας και τη ποιότητα της κατοικίας. Και όλα αυτά δέχονται ταυτόχρονη επίθεση, με έναν κοινό παρονομαστή : το επιχειρηματικό κέρδος…….
  Η μόνη επιλογή που έχει ο λαός είναι να αντισταθεί και να αντεπιτεθεί, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει. Να διεκδικήσει να γίνουν λαϊκή περιουσία τα λιμάνια, οι παραλίες, τα αεροδρόμια, ο ορυκτός πλούτος, οι επικοινωνίες, οι συγκοινωνίες, όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζουμε ξεκομμένα κανένα στόχο πάλης και διεκδίκησης.
Γι’αυτούς τους λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μεθόδευση ιδιωτικοποίησης της μαρίνας.
                                                                           3 / 9 / 2012
                                                                      Βικέντιος  Αντωνάκης
                                                           δημοτικός  σύμβουλος Καλαμαριάς
                                                           της Λαϊκής Συσπείρωσης

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.