13 Μαΐου 2010

OI Ευρωπαικές τράπεζες επενδύουν εναντίον ... του Eυρώ

http://img25.imageshack.us/img25/3549/euro0511.png

Όχι μόνο οι τράπεζες αρπάζουν δις, αλλά παρατηρείστε και το διάγραμμα με την ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου, και την εξής εξήγηση του Denninger:

-Oι τράπεζες "σόρταραν" το Ευρώ (δηλαδή επένδυσαν σε πτώση του ευρώ) , διότι (σωστά) θεώρησαν η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και άλλοι δεν μπορούν να καλύψουν ενδεχομένως τα χρέη τους.

-Η ΕΚΤ "φρίκαρε" με την πτώση αυτή και ζήτησε "έκτακτες συνεδριάσεις"

-Η ΕΚΤ και η ευρωζώνη αποφασίζει να "υπερασπιστεί" το ευρώ με € 1 τρις στα «αμυντικά μέτρα», συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ομολόγων των χρεοκοπημένων κρατών (δηλαδή τυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πληθωριστικό χρήμα από το πουθενά). Εφόσον τα μεγάλα στελέχη της ΕΚΤ και της ευρωζώνης είναι φυσικά συνδεδεμένα με τις τράπεζες στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας), οι τράπεζες γνωρίζαν και "έκαναν πίσω" λίγο την Παρασκευή (παρατηρήστε το ωραίο ανέβασμα του δείκτη στο διάγραμμα την ημέρα εκείνη) για να "κλειδώσουν" τα μπόνους τους από αυτές τις υπερ-κερδοφόρες συναλλαγές έναντι του ίδιου τους του νομίσματος.

-Οι ίδιες ακριβώς οι τράπεζες, είδαν το πολύ ωραίο σκαμπανέβασμα και "σόρταραν" σύντομα το ευρώ ακόμα περισσότερο, (σωστά) μαντεύοντας ότι έχουν κολλήσει με επιτυχία το όπλο μέχρι τη μύτη της ΕΚΤ! Την κάνουν ότι θέλουν, δηλαδή...

Κάντε αυτό ξανά και ξανά και έχετε δικά σας όλα τα λεφτά...

Το να δανείζει κάποιος κάποιον όταν είναι σε πτώχευση δεν τον βγάζει από την πτώχευση. Τον κάνει ακόμα πιο χρεωμένο. Ως συνέπεια η δράση της ΕΚΤ είναι αυτοκαταστροφική και καταδικασμένη να αποτύχουν, και ως εκ τούτου υπάρχει δεν υπάρχει λόγος για τις τράπεζες αυτές να υποχωρήσει καθόλου! Μάλιστα, εντελώς το αντίθετο - έχουν (ορθώς) καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορούν να βγάλουν δισεκατομμύρια σε μπόνους "σορτάροντας' το ίδιο τους το νόμισμα μέχρι τέλους, αναγκάζοντας όλο και μεγαλύτερο "παρεμβάσεις" από την ΕΚΤ!

Ciaoant1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.