12 Μαΐου 2010

Χρεο-κοπημένα παραμύθια

Αυτό που οι πάντες αντιλαμβάνονται, ότι δηλαδή τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν παίρνονται για τη μείωση του κρατικού χρέους, δηλαδή του χρέους της πλουτοκρατίας, επιβεβαιώνει περίτρανα το ίδιο το ΔΝΤ στην έκθεσή του (σελίδα 37) για την Ελλάδα που δόθηκε αργά προχτές το βράδυ στη δημοσιότητα στην Ουάσιγκτον.

Τι λέει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός;

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναμένεται να φτάσει στο 149% του ΑΕΠ το 2013 και στη συνέχεια θα μειωθεί σταδιακά στο 120% το 2020, τη στιγμή που το 2009 ήταν 115%.( Στην έκθεση γράφει κατα λέξη : Under the baseline scenario, Greece’s public debt as a share of GDP would peak at 149 percent in 2013 and gradually decline to 120 percent by 2020.)

Δηλαδή, μετά από δέκα χρόνια άγριας εκμετάλλευσης, δεινών και εξανδραποδισμού του λαού στο ζυγό του κεφαλαίου, το κρατικό χρέος θα είναι σε πιο ψηλά επίπεδα από αυτά που ήταν πριν από ένα χρόνο!

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι το χρέος και τα ελλείμματα είναι το πρόσχημα, αλλά ταυτόχρονα και ένα πιστόλι στον κρόταφο του λαού, για να περάσουν τα προαποφασισμένα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Παρόλο δηλαδή που ο εργαζόμενος λαός θα βυθιστεί βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια, την επόμενη δεκαετία το κρατικό χρέος δεν πρόκειται να μειωθεί.  

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί. (ούτε καν να μειωθεί - σε νομισματική ποσότητα - προσθέτουμε εμείς...)

Είναι μεγάλο παραμύθι λοιπόν ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και θα σωθεί η πατρίδα. Μόνο η κερδοφορία της πλουτοκρατίας θα διασωθεί και θα προστατευτεί.

http://www1.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

  1. Fysika kai to xreos einai prosxhma..prepei oi eyrwpaikes oikonomies na ginoun antagwnisthkes..kai pws tha ginei ayto?
    Ma prepei na paragoume me oso ligotera eksoda ginetai..pws tha antagwnistoun oi eyrwpaikes xwres thn kina kai thn india an oi eyrwpeoi ergazomenoi amoivontai toso psilotera apo tous antistoixous kinezous kai indous..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.