7 Μαΐου 2010

Θέατρο παραλόγου χθες το Ελληνικό Κοινοβούλιο

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, τα αστικά κόμματα αρχίσαν τις διαγραφές ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, η ακροδεξιά στήριξε όπως αναμενόταν το Κεφάλαιο, αβάντες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , και η πραγματική πολιτική στο περιθώριο !!!
Αυτό θα έλεγα πως ήταν το ζουμί με λίγα λόγια της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής, καθώς έξω απο αυτήν, οι ιαχές του κόσμου αποδοκίμαζαν την πράξη εσχάτης προδοσίας που πραγματοποιούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η Ντόρα !

Απο την μεριά της η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου προσωπικά, για άλλη μια φορά μας δούλεψαν κανονικότατα, καθώς απο την μια μας έφεραν προς ψήφιση στην Βουλή, ένα νομοσχέδιο που οι ίδιοι παραδέχτηκαν πως ήταν υπαγόρευση της (δικτατορίας της) τρόικα - ΔΝΤ, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -  στοιχείο που αποδείκνυε την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (για την οποία έκανε πολύ λόγο τον τελευταίο καιρό ο ίδιος ο ΓΑΠ)...... και απο την άλλη, την ίδια στιγμή μάλιστα, αρνήθηκε πως το παρόν νομοσχέδιο αποκαλύπτει απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει την ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/5, δηλαδή 180 βουλευτες !!! Έλα μου όμως που δεν θέλει να τραβήξει στον βούρκο και την ΝΔ, διότι κατ' εντολήν των αφεντικών μας, πρέπει να η ΝΔ να αναστηλωθεί ως κόμμα και ως βασικό στήριγμα του δικομματισμού !!! Παράλληλα στον επικήδειο λόγο του Παπανδρέου επικράτησε η εκβιαστική λογική του " ή ΔΝΤ, ή δεν δίνω συντάξεις" και η πραγματική πολιτική, αντικαταστάθηκε απο τον άκρατο λαϊκισμό και τον θεατρινισμό !



Έτσι δόθηκε και η ευκαιρία στον Σαμαρά, να το παίξει ρομπέν των δασών ως προς το είδος των μέτρων αλλά ξεκαθάρισε παράλληλα προς την αστική τάξη, πως θα είναι πιστός στις αρχές και τις αξίες του Μεγάλου Κεφαλαίου, και φυσικά πως στηρίζει την προσφυγή στο ΔΝΤ !!
Συμφωνεί δηλαδή με το ΔΝΤ, αλλά δεν συμφωνεί με αυτά τα μέτρα...... δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.... Οι διαμάχες που υπήρξαν ύστερα μεταξύ Γιωργάκη και Αντωνάκη (ο οποίος Αντώνης δεν είναι και τόσο καλός ηθοποιός όσο ο Γιώργος, να πούμε και την αλήθεια....... φαινόταν απο το πως χτυπουσε το χερι στο έδρανο και το πως ανεβοκατέβαζε την "ένταση" εντελώς αφύσικα....), συμπλήρωσαν το θεατρικό έργο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και μας έπεισαν όλους πως αυτοί οι δυο δεν τα είχαν συμφωνημένα όλα απο την αρχή και φυσικά πως τα δυο κομματα δεν μοιάζουν μεταξύ τους !!! Να φανταστείτε πως ο Αντώνης έφτιαξε το πορτραίτο του ΠΑΣΟΚ (είστε κρατιστές, σοσιαλιστές και τα σχετικά.....) και ο Γιώργος διατήρησε τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ αφού δεν την ανάγκασε να ψηφίσει το νομοσχέδιο !!!

Όλα ωραία, όλα καλά .......

Αδίκως η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ήταν η μόνη που έκανε μια πολιτική ανάλυση της κατάστασης και της παγκόσμιας συστημικής κρίσης, προσπαθούσε να επανέφερει την κουβέντα στην ενότητα της πολιτικής, και μακριά απο τον λαϊκισμό και τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και του ΛΑΟΣ !!!

Αφού λοιπόν το νομοσχέδιο πέρασε με 172 ψήφους υπερ (ΠΑΣΟΚ πλην Σακοράφα, Δημαρά, Οικονόμου - ΛΑΟΣ - Ντόρα) έναντι 121 κατά (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πλην Ντόρας), και ακολούθησαν οι απαραίτητες αντισυνταγματικές διαγραφές, ....... ο λαός πλέον έχει την μπάλα στο γηπεδό του !!

Οι απαντήσεις θα δωθούν στους δρόμους !
Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή !

1 σχόλιο:

  1. Καθιστική διαμαρτυρία την Κυριακή στο Σύνταγμα
    http://axinosp.blogspot.com/2010/05/blog-post_6204.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.