30 Μαρτίου 2010

Το spread συνεχίζει να ανεβαίνει !!!!

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Μαρτίου σκαρφάλωσε τη Μ.Τρίτη το spread στο 10ετές ομόλογο, καθώς η αγορά δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη χαμηλή ζήτηση που προσέλκυσε το 7ετές ομόλογο με το «αλμυρό» επιτόκιο του 6% περίπου.

Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης (επιτοκίου) του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο ανήλθε μέχρι τις 336 μονάδες βάσης, αν και στο άνοιγμα της ΗΔΑΤ είχε υποχωρήσει μέχρι τις 313 μονάδες, από 321 τη Μ.Δευτέρα.
Λίγο μετά τις 12:00 ήταν στις 334 μονάδες. Η απόδοση διαμορφώνεται στο 6,45%.
Στο διετές ομόλογο το spread διαμορφώνεται στις 405 μονάδες, στο τριετές ομόλογο στις 435 και στο επταετές στις 339.


Η αγορά απογοητεύτηκε από τη ζήτηση που εκδηλώθηκε στη δημοπρασία του 7ετούς τίτλου τη Μ.Δευτέρα, καθώς οι προσφορές έφθασαν τα 7 δισ. ευρώ, ενώ ο ΟΔΔΗΧ ζητούσε 5 δις.
«Η αγορά δεν είναι πολύ ικανοποιημένη με τη ζήτηση που σημείωσε το χθεσινό κοινοπρακτικό ομόλογο», είπε στο Reuters αναλυτής της Commerzbank.

Το γεγονός ότι το ύψος των προσφορών διαμορφώθηκε κάτω από το ήμισυ των προσφορών (7 από 16 δισ) που συγκεντρώθηκαν στην προηγούμενη έκδοση, του 10ετούς ομολόγου, νωρίτερα αυτό το μήνα, προκάλεσε νευρικότητα στις αγορές. Επιπλέον, το επιτόκιο (5,9%) ήταν πολύ υψηλό, με το spread έναντι του μέσου κόστους δανεισμού να ανέρχεται στις 310 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο του αντίστοιχου πορτογαλικού ομολόγου διαμορφώθηκε σε πρόσφατη δημοπρασία στο 4,35%. Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, τα 7ετή ομόλογα εκδόθηκαν με επιτόκιο 3,80%.
Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στη δευτερογενή αγορά, το νέο 7ετές ομόλογο υποχωρεί, με την απόδοση του να αυξάνεται στο 6,078% και το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να «ανοίγει» κατά 5 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.