19 Μαρτίου 2010

Από τον μονόδρομο της Ε.Ε. στον μονόδρομο του ΔΝΤ , και τούμπαλιν !!!!

Εδώ και 2 μήνες παρακολουθούμε κυριολεκτικά σαν χάνοι , Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δημοσιογράφους, οικονομολόγους και επιχειρηματίες (πιστούς στον ρόλο που δέχτηκαν να εκπροσωπούν) να σπέρνουν τον απόλυτο συντηρητισμό στην ελληνική κοινωνία, δείχνοντας ως μόνη λύση για την "σωτηρία" της Ελλάδας είτε απο την μια την Σκύλλα - Ε.Ε., είτε την Χάρυβδη - ΔΝΤ.......

Ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να σκεφτεί κάποια άλλη λύση γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει την κυρίαρχη τάξη του πολιτικού μας συστήματος ! Οπότε τον πηγαίνουν την μια προς τα νύχια της Ε.Ε. και των γερμανικών επιχειρήσεων, και από την άλλη στα σαγόνια του ΔΝΤ και των αμερικάνικων κολοσσών !!! Η όποια προοδευτική αντίληψη ή σκέψη, συνθλίβεται ανάμεσα στους αριθμούς της μίζερης καθημερινότητας (που τα ΜΜΕ δεν παραλείπουν να μας τους θυμίζουν καθημερινά) και την στείρα τεχνοκρατική και καπιταλιστική αντίληψη, που οι ίδιοι βαφτίζουν ρεαλισμό !!!


Και μεταξύ αυτών η ζωή μας πάει απλά περίπατο και περιπλανιέται σε μια τεχνητή πραγματικότητα αριθμών και παραπληροφόρησης,  ανάμεσα σε ανθρωποφάγους θεσμούς, καταστρεπτικές αντιλήψεις και διαβρωμένες συμπεριφορές, έχοντας χάσει τον δρόμο της στην αναζήτηση της πραγματικής Παιδείας !

Πότε άραγε θα συζητήσουμε για τις αξίες που έχουν πραγματικά σημασία ??
Πότε θα αναζητήσουμε άραγε διέξοδο απο αυτό το μάτριξ, στο οποίο μας έχουνε μαντρώσει ?
Πότε θα συμπεράνουμε πως απλά η κοινωνία μας αναγκαστικά πρέπει να εξελιχθεί και να αφήσει πίσω της , θεσμούς ξεπερασμένους και άχρηστους, αντιλήψεις μεσαιωνικές και σκοταδιστικές, κοινωνικά συστήματα - αρένες που το μόνο που προσφέρουν είναι ο ταξικός διαχωρισμός, η ανταγωνιστική διάθεση και το κυνήγι του προσωπικού κέρδους ??

Πότε θα αντιληφθούμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και το προσωπικό μας καθήκον να την υπερασπιζόμαστε ??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.