Μέσα σε όλη την μπουρδολογία, τις πατριωτικές φούσκες και τις ανέξοδες συζητήσεις στο χρεωκοπημένο σύστημα της εκπροσώπησης μεταξύ χορτάτων, διέφυγε η πραγματική είδηση της εβδομάδας. Οτι αυτό που όλοι χτυπιόταν κάτω να κάνει η Ελλάδα, όταν τό κανε και το χαιρέτισαν ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ SPREAD, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕ........
Γιατί?
Για να το καταλάβουμε, πρέπει να δεχτούμε επιτέλους αυτό που είπε ο Μαρξ ότι το σύστημα αυτό υπάρχει μόνο σε συνεχή κρίση. Πρέπει επίσης να καταλάβουμε το πώς και γιατί τυπώνεται πλέον το χρήμα, όπως και το πού. Για αυτό δείτε το Money as Debt που βρίσκεται στην αριστερή στήλη στα Video-Ντοκυμαντέρ.... Επιγραμματικά σας λέω ότι όσο υπάρχει χρέος, τόσο τυπώνει το διεθνές σύστημα χρήμα. Συμβατικά έχει επικρατήσει μια αναλογία περίπου 1 προς 10 αλλά δεν τηρείται πάντα. Μετά την πτώση του υπαρκτου σοσιαλισμού, το Παγκόσμιο Χρηματιστηριακό Προϊόν έφτασε να είναι 11 φορές μεγαλύτερο απο ολο το πλούτο της γης. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι αν ολοι οι παίκτες θέλαν αύριο να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους θα έπαιρναν ολο τον πλούτο της γης και θα μας έβαζαν να δουλεύουμε τζάμπα σε 11 κύκλους με μέση ανάπτυξη ίδια με αυτή που παρήγαγε τα σημερινά 68 τρισεκατομμύρια δολλάρια στα οποία υπολογίζεται ο πλούτος της γης, ώστε να εισπράξουν αυτοί η τα παιδιά τους μετά απο άγνωστο χρονικό διάστημα τα περίπου 740 τρισεκατομμύρια που έχουν παίξει στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά.Η ζωή δεν είναι στατική. Αυτή η ανεδαφική άπληστη και φρούδα επιθυμία τους είναι ένα το κρατούμενο. Ξέρουν οτι, μέχρι να γίνει αυτό, οι κοινωνίες πρέπει να παράγουν και να επιβιώνουν. Ξέρουν ότι, αμα συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να γίνουμε 11 φορές φτωχότεροι απο όσο ηδη είμαστε, θα αντιδράσουμε. Θα υπάρξουν εξεγέρσεις, και βίαιες μάλιστα, αρα πρέπει να κάνουν 3 πράγματα.
- Να κτίσουν συναίνεση για περιορισμό της ποιότητας ζωής μας.
- Να τρομοκρατήσουν την κοινωνία ωστε να μην εξεγερθεί.
- Να πουλάνε ελπίδα όσο όμως υπακούμε.
- Να τρομοκρατήσουν την κοινωνία ωστε να μην εξεγερθεί.
- Να πουλάνε ελπίδα όσο όμως υπακούμε.
Αυτά τα 3 πρέπει να τα επαναλαμβάνουν σε τακτούς κύκλους, γιατί σε κάθε ολοκλήρωση στόχου θα δημιουργούνται και πιο πολλά κοινωνικά ρήγματα και η πίεση της δυνητικής εξέγερσης θα απαιτεί περισσότερη τέχνη-τρόμο και κεφάλαια (καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς) για να περιοριστεί και να εγκυτιωθεί η κοινωνική δυναμική.
Υπάρχουν πολλές ιδέες κοροϊδέματος της κοινωνίας και πολλές τακτικές, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει απο πριν πώς δουλεύει στην πράξη η καθεμιά. Η δοκιμή – σε περίπτωση αποτυχίας- έχει τόσο μεγαλύτερο κόστος όσο μεγαλύτερη είναι η οικονομία που δοκιμάζεται. Από την άλλη πλευρά, η επιτυχία έχει τόσο μικρότερη αξιοπιστία και εγγύηση επαναληψιμότητας, όσο μικρότερη είναι η οικονομία που δοκιμάζεται. Άλλο να κάνεις ένα πείραμα στην Αργεντινή, να την χρεωκοπήσεις και να την βάλεις να σου δουλεύει τζάμπα χωρίς να εξεγείρεται, και άλλο να το κάνεις αυτό στην Γερμανία. Κανείς δεν θα νοιαστεί για πολύ καιρό για την Αργεντινή. Ολοι θα κοιτάνε την Γερμανία. Το αναφέρω σαν παράδειγμα, γιατί το έκαναν ήδη στην Αργεντινή. Απέτυχαν, γιατί το αποτέλεσμα μετά την χρεωκοπία ήταν μια αριστερή στροφή της χώρας και μια σειρά καταλήψεων σε εργοστάσια, που οδήγησε σε επιτυχημένα αυτοδιοικούμενα κέντρα παραγωγής στα χέρια των εργατών με την ανοχή της κυβέρνησης και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Πρέπει λοιπόν να διαλέξουν μια οικονομία τόσο μικρή, ώστε να μην κινδυνέψουνε αν αποτύχουν σε γενίκευση μιας εξέγερσης που θα επηρεάσει αυτή την συνεχή τροφοδοσία υπεραξίας για 11 κύκλους ανάπτυξης που ανέφερα, αλλά που να χρησιμοποιηθεί σαν μοντέλο επέκτασης σε μια ευρύτερη οικονομική μονάδα στην οποία συμβατικά ανήκει. Εδώ μπαίνει η Ελλάδα σαν μέλος της ΕΕ και σαν μέλος της ευρωζώνης. Θα μπορούσε νάναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία.
Γιατί η Ελλάδα?
Εχει σημασία το ερώτημα?.....Στην ουσία του σχεδιασμού δεν έχει.
Αν καταλάβουμε τι θέλουν και πώς θέλουν να το πετύχουν πρέπει να αντιδρούμε συνέχεια, σε όποιο μέρος και αν δοκιμάζεται. Εχει σημασία το ερώτημα γιατί είμαστε Ελληνες, και θα μας επηρεάσει άμεσα πριν επηρεάσει και τους υπόλοιπους. Αν δεν αντιδράσουμε εδώ και δεν κάνουμε το πείραμα να αποτύχει, τότε δεν θα αντιδράσουμε για κανέναν άλλο οπουδήποτε και αν είναι, γιατί είμαστε αρκετά ανόητοι σαν είδος (οι άνθρωποι) ώστε να μην αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη εικόνα.
Οι λόγοι που διάλεξαν την Ελλάδα είναι οι παρακάτω, κατά την γνώμη μου, και τους διακρίνω σε επίκαιρους και κλασσικούς η θεσμικούς αν προτιμάτε:
Οι επίκαιροι είναι:
-Μια κυβέρνηση πλατιάς αποδοχής με αριστερή φρασεολογία και δεξιά πολιτική (ανέκαθεν)
-Ενας πρωθυπουργός διεθνούς ακτινοβολίας με κρίσιμες επεμβάσεις στήριξης των διεθνών σχεδιασμών (Βομβαρδισμοί Σερβίας, Ευρωπαϊκή προοπτικη Τουρκίας, Στήριξη πολέμων ΗΠΑ, Συμμετοχή στην Ευρωζώνη, Αποδοχή πολιτικής χειρισμού μετανάστευσης Frontex κλπ)
-Μιά ισχνή ως ανύπαρκτη τοπική παραγωγή
-Μιά κατανάλωση αμερικάνικου τύπου 50′ς
Οι κλασσικοί λόγοι ή θεσμικοί είναι:
-Ενας συντηρητικός σκληρός πυρήνας κοινωνικός με πίστη σε ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, πατριδολαγνεία, ροπή προς δικτατορικές ή μονοκρατορικές ή οικογενειοκρατικές μορφές διακυβέρνησης). Αυτό έχει τις ρίζες του στο Βυζάντιο. Στη θέση της Βασιλικής οικογένειας που την στήριζε το 30% (σκληρός πυρήνας) βάλτε τις οικογένειες -δυναστείες Καραμανλή – Παπανδρέου, και έχετε μια ζωντανή εικόνα του λόγου αυτού.
-Ενα δημόσιο όχημα εξαγοράς ψήφων και ανταμοιβής επιδραστικών φίλων (σύμβουλοι και γραμματείς με παχυλότατους μισθούς και ακόμα παχυλότερα έξοδα παράστασης -ζωής όσο καιρό είναι στα πράγματα)
-Ενα σύστημα μεταπρατικής αεριτζίδικης φοροδιαφεύγουσας απατεωνίστικης πλουτοκρατίας με κεφαλή τις τράπεζες και εκλεκτά μέλη εφοπλιστές, εκδότες, βιομήχανους, χρηματιστές, εργολάβους, που ποτέ δεν πλήρωνε φόρους, παρά κάτι προκλητικά χαμηλά ποσά, που και αυτά τα αυξομείωναν κατα το δοκούν οι πολιτικοί για να εκβιάζουν οικονομική στήριξη, οχι για το Κράτος, αλλά για το κόμμα ή την τσέπη τους. Αυτή η πλουτοκρατία έχει τις ρίζες της στους Εφοπλιστές -πειρατές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και στους Προσκυνητές των Οθωμανών εμποροτραπεζίτες Φαναριώτες. Αργότερα εμπλουτίστηκε με πλούσιους έλληνες της διασποράς (Αλεξάνδρεια κυρίως). Οι πολυδιαφημισμένοι μετανάστες, η ομογένεια ΗΠΑ-Γερμανία-Αυστραλία -Καναδάς έχει τόσο προκλητική αποχή απο τα κοινωνικο-οικονομικά δρώμενα της Ελλάδας τον μισό του προηγούμενου αιώνα, που θάτανε γελοίο να τους αναφέρω…
-Μια ισχυρότατη οικονομικά Εκκλησία, και με ακόμα ισχυρότερη πνευματική επιρροή, που λειτουργούσε σαν πυροσβέστης κάθε κοινωνικής αντίδρασης απο την εποχή της ίδρυσής της, 2000 χρόνια τώρα. Αυτό το ξέρουν καλά τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να την ασημώσουν καλά και την έχουν στη τσέπη τους.
-Ενα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα ΜΜΕ -εφημερίδων, που ηλιθιοποιεί και παραπλανεί την ελληνική κοινωνία τουλάχιστον απο το 1936 και μετά με απότομη αυξηση της επιρροής του και σημείο καμπής το 1986 όπου δώθηκαν δωρεάν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες σε μέσα άμεσα ελεγχόμενα απο το τραπεζικο -εφοπλιστικο-εργολαβικό κεφάλαιο της Ελλάδας.
-Ενας προνομιακός γεωπολιτικός χώρος διακοπών, επικοινωνίας, εμπορίου, με κρυμμένους πόρους και στρατηγική τοποθέτηση μεταξύ Ανατολής-Δυσης, καθώς και ένας χώρος με επιρροή στις Σλαυικές χώρες και λόγω φυλετικής συγγένειας που για εθνικούς λόγους ντύνεται το ένδυμα της θρησκευτικής συγγένειας. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα διεθνή κέντρα ότι χωρίς την διαμεσολάβηση της Ελληνικής πολιτικής δεν θα σερνότανε τόσο εύκολα ολα τα Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ και δεν θα σταματούσαν οι Σέρβοι να αντιδρούνε στο διαμελισμό της πατρίδας τους.
-Ενας κοινωνικός ιστός εξάρτησης. Τα παιδιά, ακόμα και παντρεμμένα, μένουν ή βοηθιούνται απο τους γονείς και αυτή η μικροκοινωνία εξάρτησης μεγενθύνεται και μας κάνει μια χώρα με πληθυσμό πρόθυμο να πουληθεί, να εξαρτιέται. Ο ευφημισμός και ο εξορκισμός αυτής της δουλοπρέπειας παρήγαγε το περίφημο “του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει” γιατί ο καημένος ο ποιητής έβλεπε το αντίθετο και προσπαθούσε να το εξορκίσει και να ξεσηκώσει τον κόσμο.
-Μια κοινωνία με αδρανείς αγρότες εξ αιτίας της ΚΑΠ. Οι αγρότες και το επίπεδό τους καθορίζει και τον βαθμό ανάπτυξης αλλά και τον βαθμό αντίδρασης μιας χώρας σε ληστρική του εισοδήματος πολιτική. Οι πιο ανεπτυγμένες χώρες έχουν πλούσιους και καλοζωισμένους και παραγωγικούς αγρότες. Εδώ τους πληρώνουν για να κάθονται και, μόλις τολμήσουν να παράγουν κάτι, τους το αγοράζουν τόσο φτηνά ώστε να τους χρεώσουν να τους αποθαρρύνουν και να γυρίσουν πίσω στο τάβλι και στο καφενείο. Μην ξεχνάμε οτι οι 4 τελευταίες πετυχημένες εξεγέρσεις-επαναστάσεις γίναν σε αγροτικές κοινωνίες απο αγρότες και φοιτητές ( Κίνα-Κούβα-Νικαράγουα-Ζαπατίστας)…λέω πετυχημένες στον βραχυπρόθεσμο στόχο της ανατροπής.
Αυτοί είναι κατα την γνώμη μου οι επίκαιροι και οι κλασσικοί λόγοι που διάλεξαν την Ελλάδα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, γιατί κατά την γνώμη μου τους ενδιέφερε η ταχύτητα αποδοχής και επιτυχίας του πειράματος και δευτερευόντως οι επιπτώσεις που θα είχε αυτό στην ίδια τη χώρα.
Η δική μας στάση?
Ανυπακοή-Σεισάχθεια (αναστολή πληρωμών σε ατομικό και εθνικό επίπεδο) -διαρκής απεργία και κοινωνική αναταραχή τώρα που είμαστε στην προσοχή των διεθνών ΜΜΕ ώστε να φαίνεται η αποτυχία του πειράματος. Οχι οτι δεν θα το προσπαθήσουν αλλού αν αποτύχει εδώ… αλλά, έτσι όπως χαλάσαμε σαν κοινωνία, δεν θα αντιδράσουμε οταν θα κλέψουν την ζωή του Ισπανού εργαζόμενου. Εδώ καλά-καλά δεν αντιδράμε τώρα που κλέβουν τη δική μας ζωή, ή τουλάχιστον δεν αντιδράμε όπως θα έπρεπε ώστε να τους φοβίσουμε και να αναδιπλωθούν.
Αν δεν συμφωνεί όλη η κοινωνία οτι πρέπει να ανατραπεί ο καπιταλισμός, τουλάχιστον ας καταλάβει ότι το πείραμά τους πρέπει να αποτύχει.
Σχολιαστές χωρίς σύνορα
τι αναστολη πληρωμων δλδ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εξοφλούμε κανένα δάνειο (ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ) μέχρι να ελέγξουμε τι πληρώνουμε !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή γιατι πήραμε δάνεια, με τι προϋποθέσεις τα πήραμε (και με τι μίζες), απο ποιόν τα πήραμε και με ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ, και τελευταίο και ποιο σημαντικό, ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ (Fiat currency) !!!