9 Μαρτίου 2010

Πατριωτισμός : το ΠΡΩΤΟ καταφύγιο του απατεώνα !

Πριν 235 χρόνια, ο υπερσυντηρητικός, ηθικολόγος, ποιητής, βιογράφος, κριτικός, Σάμιουελ Τζόνσον, εισάγει στο παγκόσμιο πολιτικό λεξιλόγιο την ιστορική φράση «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα» («patriotism is the last refuge of the scoundrel»).

Μία φράση που έμελλε να συνοδεύει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως σήμερα και που στην πολιτική των made in Greece «σοσιαλιστών» άλλαξε περιεχόμενο, καθώς πλέον ο πατριωτισμός αποτελεί το πρώτο καταφύγιο των απατεώνων.


Την εποχή διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Β’ Καραμανλή, εκφράσεις όπως «η αλήθεια είναι…» και «είναι σε όλους γνωστό…» αποτελούσαν τη συνηθέστερη εισαγωγή σε προτάσεις που εσώκλειαν τα μεγαλύτερα ψέματα που θα μπορούσε να εκστομίζει πολιτικός και να ανεβάζει αυτομάτως τη δημοτικότητά του, αντί να ψάχνει το πλησιέστερο κλαδί να κρεμαστεί.

Επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’ η νέα μορφή πολιτικής απατεωνίας αποκτά πατριωτικό χρώμα, καθώς η έκφραση «είναι εθνικό καθήκον» συνοδεύει τη μεγαλύτερη ακύρωση προεκλογικού προγράμματος που έχει γίνει από κυβέρνηση στα χρονικά της «ελληνικής δημοκρατίας» (υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη, ανήκει στον πατέρα του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’, Ανδρέα Παπανδρέου Β’, με το σχέδιο λιτότητας του 1985 το οποίο έβαλε την ταφόπλακα στην απάτη του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού των κυβερνήσεων της «Αλλαγής»).

Το ΠΑΣΟΚ έχει μακρά ιστορία στην πολιτική απάτη, την οποία ασκεί επί μία τριακονταετία με εξαιρετικές επιδόσεις και που -όπως διαφαίνεται- αποτελεί το μοναδικό κληροδότημα που αποδέχτηκε με χαρά ο ΓΑΠ από τον πατέρα του. Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες από την αρπαγή (όπως αποδεικνύεται) της εξουσίας μέσω της μαζικής κοροϊδίας των Ελλήνων ψηφοφόρων, ο υιός Παπανδρέου αποφασίζει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσει στην πιο στυγνή και απροκάλυπτη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Γνωρίζοντας ότι η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ θα δυσανασχετήσει, επιστρατεύει από την αρχή αυτό στο οποίο κάθε απατεώνας (σύμφωνα με τον Τζόνσον) θα κατέφευγε στο τέλος: τον πατριωτισμό.

Η κυβέρνηση των απατεώνων επικαλείται εθνικούς λόγους για να πάρει τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία -σύμφωνα με τη δική τους ομολογία- αποτελούν ακόμη πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες λύσεις από ό,τι θα μπορούσε το εφιαλτικά μονεταριστικό ΔΝΤ να μας επιβάλει. Η κυβέρνηση των Κουίσλινγκ τολμά να επικαλείται εθνικούς λόγους και ταυτόχρονα να επαναλαμβάνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι η χώρα έχει απωλέσει την «εθνική της κυριαρχία». Χωρίς ίχνος ντροπής. Χωρίς ίχνος τσίπας. Ο πατριωτικός κρετινισμός τους είναι τέτοιος ώστε να φτάνουν στο σημείο να αυτοαναιρούνται πλήρως καθώς βαφτίζουν εντελώς απροκάλυπτα ως «μοναδική ρεαλιστική πολιτική» το νεοφιλελευθερισμό!

———————————————————
«Έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται ένα κομμάτι της (εθνικής) κυριαρχίας μας» (Γ. Παπανδρέου, Ιαν 2010)

«Το πατριωτικό μας καθήκον είναι να αποδείξουμε στην πράξη ότι μπορούμε να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας» (Γ. Παπανδρέου, Φεβ 2010)

«Πατριωτικό καθήκον η πάταξη της φοροδιαφυγής» (Γ. Παπανδρέου, Φεβ 2010)

«Έχουμε πόλεμο» (Γ. Παπανδρέου, Φεβ 2010)

«Εύκολα μπορείς να φέρεις βόλτα έναν λαό. Φτάνει μονάχα να του πεις ότι κινδυνεύει η χώρα και να καταγγείλεις όποιον διαφωνεί πως δεν είναι πατριώτης και πως εκθέτει τη χώρα σε κίνδυνο» (Χέρμαν Γκέρινγκ, υπαρχηγός του Γ’ Ράιχ)
———————————————————

Ακόμη κι αν δεν πιστεύετε στην επανάσταση.  Ακόμη κι αν είστε αρκετά κουρασμέννοι ή φοβισμένοι για να λάβετε μέρος στη μάχη των δρόμων. Ακόμη κι αν η πάλη των τάξεων σας ακούγεται αρκετά «ξύλινη», έχουμε όλοι τουλάχιστον ένα καθήκον:  
Nα προστατέψουμε τη δημοκρατία.

Σχολιαστές χωρίς σύνορα

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.