16 Μαρτίου 2010

Το ανέκδοτο του Μπεγλίτη

 
«Δεν μπορούν να βγουν ορισμένοι κερδισμένοι από την κατάρρευση της χώρας. Δεν μπορούν οι επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα να εκμεταλλευτούν αυτήν την κρίση για να κερδοσκοπήσουν ή να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει ένας πατριωτισμός και από τον ιδιωτικό τομέα. Και εμείς, ως κυβέρνηση, θα τον επιβάλουμε. Οσο μπορούμε, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, με όλους τους μηχανισμούς».

Πάνος Μπεγλίτης 
αναπληρωτής Yπουργός Αμυνας
Για το μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις τα ΠΑΣοκικά στελέχη είναι ότι δεν διαθέτουν λεκτικό τσαμπουκά. Κάποιες φορές όμως φτάνει και στον βαθμό αστειότητας. Γιατί αν ακούς τώρα να σου λένε ότι θα «επιβάλουν» «πατριωτισμό» σους καπιταλιστές μόνο να γελάσεις ειρωνικά μπορείς.

«Επιχειρηματικός πατριωτισμός: Σε 10 δισ. ευρώ φθάνουν οι καταθέσεις που πέταξαν τελευταία από τις ελληνικές τράπεζες προς το εξωτερικό. Πρόκειται για μεταφορές καταθέσεων από τα private banking τραπεζών προς θυγατρικές τους στο εξωτερικό. Οι εκτιμήσεις είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων εφοπλιστών και άλλων μεγαλοκαταθετών που είχαν φέρει τα λεφτά τους στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Lehman Bro-thers», έγραψε το τελευταίο «Ποντίκι».

Κι αυτό είναι το ελάχιστο. «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», λέει η παροιμία και στην περίπτωση των κερδοσκόπων καπιταλιστών επαληθεύεται πλήρως.
Το διαπιστώνουμε στις ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που διαδέχονται η μια την άλλη, στην κερδοσκοπία που συνεχίζετε και εντείνετε στα καύσιμα ….

Οσο για την μπαρούφα του Μπεγλίτη ότι «πρέπει να υπάρξει ένας πατριωτισμός και από τον ιδιωτικό τομέα» και «ως κυβέρνηση, θα τον επιβάλουμε» αυτό μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. 
 
 

2 σχόλια:

  1. μα τις καταθεσεις ιδιωτων καθενας μπορει να τις διαθεσει οπως επιθυμει,τι σχεση εχει αυτο?

    οσο για τον πατριωτισμο να επιστραφουν πρωτα οοοολα τα καταχρασμενα και βλεπουμε μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα επειδή τις καταθέσεις του ο κάθε επιχειρηματίας τις διαθέτει ανάλογα με το που θα έχει μεγαλύτερο κέρδος, λέμε πως ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, άρα ο Μπεγλίτης είτε δεν ξέρει για ποιο σύστημα δουλεύει, είτε ψεύδεται ρίχνωντας πατριωτικά πυροτεχνήματα στον αέρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.