19 Μαρτίου 2013

Μικρά μαθήματα ζωής(και θανάτου) από τον κόσμο του Gaming

Ρε θα σου σκίσω ρε, μη με βλέπεις έτσι μικρό...
Έχω ξαναπεί και στο παρελθόν ότι είμαι μεγάλος gamer, και σε ηλικία, αλλά και σε εμπειρία, ολόκληροι μεγάτονοι από pixels, vertex, voxels, και αργότερα πολύγωνα, έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια μου. Όσοι δεν καταλαβαίνετε τίποτα, δεν πειράζει, δεν αποτελούν όλα αυτά γνώσεις τις οποίες πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στις απλές, καθημερινές σας συναναστροφές με άλλους ανθρώπους, οπότε πάμε παρακάτω.

Τα παιχνίδια στους υπολογιστές προσφέρουν κυρίως διασκέδαση, ή, εφόσον είναι αρκετά ποιοτικά, το πάνε ένα σκαλί πιο πάνω και προσφέρουν ψυχαγωγία. Ωστόσο μερικές φορές μέσα από αυτά μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει και χρήσιμα πράγματα τα οποία πιθανόν να έχουν εφαρμογή έξω και πέρα από τον κόσμο του gaming.

Υπάρχει λοιπόν ένα είδος παιχνιδιών με το ακρωνύμιο MMORPG, δηλαδή mass multiplayer online role playing games. Τα παιχνίδια αυτά, σε μεγάλες δόσεις, μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο, πραγματικό θάνατο, να πεθάνεις στην καρέκλα που λένε, το γιατί μπορεί να φτάσει κάποιος εκεί δεν πρόκειται να το αναλύσω, πάντως όλο και κάτι θα έχει πάρει και εσάς το αυτί σας για κάτι κορεάτες(Νότιους έτσι) που τους ανακάλυψαν σαπισμένους πάνω στο πληκτρολόγιο. Με το να είμαι και εγώ χρόνια στο κουρμπέτι, έχω ρίξει τα ξενύχτια μου, έχω τραβήξει κάτι σερί 8ωρα(απ, το 8ωρο δεν το υπερβαίνουμε, τι διάλο, τζάμπα αγωνιζότανε οι άλλοι στο Σικάγο) να σφαγιάζω νομιστεράκια και να μαζεύω πολύχρωμες παπαριές από το πάτωμα προκειμένου να συγκεντρώσω υλικά για να φτιάξω ένα φωσφόριζε σπαθί που θα με βοηθήσει στις pvp(player vs player) μονομαχίες. Tragic θα πει κάποιος, δεν λέω όχι, πάντως η αλήθεια είναι ότι παρόλο που το 99,9/100 από αυτές τις εργατοώρες αποτελεί χαμένο χρόνο, το υπόλοιπο 0,01/100, δηλαδή το απόσταγμα όλης αυτής της εμπειρίας, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο! ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!


Ε καλά όχι και τόσο μεγάλη, αν κρατήσατε την ανάσα σας μπορείτε να επιδοθείτε ξανά στο ευγενές σπορ της εκπνοής...

Υπάρχουν λοιπόν στα MMORPG κάτι εχθροί, τι να σας πω, πάς εκεί, πλησιάζεις, σε βλέπει, σου δίνει μια σφαλιάρα και τέλος. Τι να του κάνεις εσύ ο κακομοίρης με τους 12.000 πόντους ζωής, όταν ο Bordac ο Βάρβαρος έχει 500.000 και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε λίγο και λιγάκι καλεί και 4-5 λακέδες να πολεμήσουν στο πλευρό του...

...ε, όπως είναι φυσιολογικό, μετά από δυο τρείς προσπάθειες, αν είσαι επίμονος στόκος, απογοητεύεσαι και επιστρέφεις στο αγαπημένο σου χόμπι, το να σκοτώνεις κακορίζικα νομιστεράκια που είναι πιο αδύναμα από σένα και άρα ασφαλή, μπορεί να είναι λίγο ντροπιαστικό, αλλά του φευγάτου η μάνα...

Όμως το καλό το παλληκάρι δεν καταθέτει ποτέ τα όπλα, μπορεί ο αντίπαλος να είναι πολύ δύσκολος, και φαινομενικά ανίκητος, αλλά when there is a will there is a way(and i dont mean the obvious way out). Στο κάτω κάτω ο Bordac είναι μεγάλο ρεμάλι, έχει βάλει όλους τους κατοίκους της περιοχής(νέους γέρους γυναίκες και μικρά παιδιά) να δουλεύουν στα ορυχεία για λογαριασμό του σε συνθήκες μεσαίωνα. Πατάς λοιπόν enter και γράφεις /wisper vrasidas ela re malaka na moy kaneis healing, einai edo o Bordac kai me exei skisei, fonakse kai toy perikefalaia poy einai tank

Έρχεται λοιπόν μαζί και ο vrasidas και ο perikefalaias, ο ένας θα γιατρεύει και ο άλλος θα φροντίζει να εισπράττει τα χτυπήματα του Bordac αφού αντέχει περισσότερο, έχει 20.000 πόντους ζωής. Ready Go!!!!!!

Μετά από 45 λεπτά και καμπόσες αποτυχημένες προσπάθειες ξεκινάμε και οι τρείς για πολλοστή φορά από το νεκροταφείο, έχουμε ξοδέψει τα 35 λεπτά στο να τσακωνόμαστε για το ποιός έφταιγε που τον ήπιαμε και τα υπόλοιπα 10 να ξύνουμρ την επιδερμίδα του Bordac σε μια παρωδία μάχης.
Δεν πεθάναμε, οχι οχι, κανουμε ηλιοθεραπεία στην ζεστή άμμο...

- Vrasidas: den ton exoyme re, pame na figoyme exo afisei kai ena quest sth mesi

- Perikefalaias: thelei kai episkeyes h panoplia moy, tzaba lefta

- Poexania: statheite mwre, na rotisoyme mia stigmh sto guild(συνδικάτο), ama einai na ftiaksoyme raid group(κοινώς να μαζευτούμε καμιά 100στή άτομα) na ton fame(με την καλή έννοια αυτήν την φορά).

Μετά από καμιά ώρα καταφέρνουμε και μαζευόμαστε καμπόσα συντρόφια, οργανώνουμε καλά τις επιθέσεις μας, αναλαμβάνει ο καθένας ένα ρόλο, buffαριζομαστε(σαν να λέμε ντοπαριζόμαστε), και χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος πάμε και στεκόμαστε μπροστά στον καταδικασμένο πλέον Vordac. Εκείνος μας κοιτάει σαν χαζός, η τεχνητή του νοημοσύνη δεν του επιτρέπει να καταλάβει πόσο ταπεινωτικά θα πεθάνει, διαφορετικά θα τρέπονταν σε φυγή κλαίγοντας.

All r?(ρωτάει ο raid leader για να δει αν είναι όλοι έτοιμοι)

- perikefalaias: sec pee break(κανείς δεν θέλει να έχει πρόβλημα με τα υδραυλικά του την ώρα της μεγάλης μάχης, εδώ δεν τα κάναμε πάνω μας όταν τον πίναμε ανελέητα, θα τα κάνουμε πάνω μας τώρα που τον έχουμε για πλάκα;).

...2 λεπτά αργότερα

- perikefalaias: ok r

- raid leader: go(Γιουρούσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!)

Δεν θα σας πω ψέματα, στην πρώτη απόπειρα χάσαμε, κάτι που αποσυντονιστήκαμε, κάτι που τα νέα μέλη του συνδικάτου δεν είχαν και τόση πείρα, κάτι που δεν τους είχαμε οργανώσει καλά και εμείς...

Ο επιμένων όμως νικά

βάλαμε το κεφάλι κάτω και ορμήσαμε με τα νεύρα μαινόμενου ταύρου, την αυτοσυγκράτηση του φιδιού το μάτι του αετού και την ταχύτητα της Τσιτάρα...

...15 λεπτά αργότερα τα κόκαλα του Bordac ψηνόταν κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου(η αποσύνθεση πρέπει να γίνει γρήγορα βλέπετε γιατί ο Bordac θα ξαναγεννηθεί σε λίγα λεπτά για να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους να τον ταπεινώσουν, ή να ταπεινωθούν). Εμείς θεραπεύσαμε τους τραυματίες μας, αναστήσαμε τους νεκρούς συντρόφους(ναι αυτή η λεπτομέρεια διαφοροποιεί τα παιχνίδια από την πραγματικότητα), απελευθερώσαμε τους σκλάβους και φωνάξαμε δυνατά το πολεμικό σύνθημα του συνδικάτου μας.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!!



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος

Πάρτα καριόλη!

35 σχόλια:

  1. Προβοκατόρικο ερώτημα: καρικατούρα οργάνωσης της ταξικής πάλης, ή βίρτσουαλ εξάσκηση της ενότητας στο πρόβλημα;

    Το δεύτερο λέω εγώ, κυρίως γιατί οι παίχτες είναι άσχετοι μεταξύ τους, με μόνο τους κοινό ότι παίζουν το παιχνίδι. Επίσης, ο φίλος κάνει διάλειμμα για τουαλέτα, κάτι μάλλον ασυμβίβαστο με την ταξική πάλη. Τέλος, ο κακός ανασταίνεται κι έτσι διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση, σαν τους φιλανθρωπικούς εράνους ένα πράμα... Πόσο μάλλον που παίζεις με τους όρους του παιχνιδιού/συστήματος.

    Αλλά πέρα απ' αυτό, είναι ωραίο να εμπνεόμαστε από κάθε πτυχή της ζωής! Και λίγη βίρτσουαλ ουτοπία έχει πλάκα !

    Ντρικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτα, αμα ψαχνουμε να τα ταιριαξουμε πληρως θα γινουμε σαν εκεινους που λενε οτι τα στρουμφακια ειναι μια κομμουνιστικη κοινωνια.
    Εγω περισοτερο for fun το εγραψα, αλλα και για να δωσω ενα μυνημα με ενα λιγο ασυνηθιστο τροπο στα λημερια μας.

    Οσο για το διαλειμμα της τουαλετας, αυτο πιστευω δεν μπορει να το παρακαμψει κανεις, γιατι ακομα και αν το παρακαμψεις, θα παρακαμψει και αυτο την βουληση σου και μετα αντε να ψαχνεις για καθαρα σωβρακα.

    Παντως οπορτουνια υπαρχουν παντου, και ειδικα στο ονλαιν παιχνιδια, ειναι και αυτο ενα διδαγμα μεσα σε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παω να ακουσω τωρα παφιλη και βαγενα να μαθουμε τιποτα χρησιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=oALUNqVWQoQ

    Απλά τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jin'rokh the Breaker ειναι ο κακος καταρχας.. Τυχαια ειναι η φωτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε βαζε ενα νικνεημ εστω και στο τελος του σχολιου σου

      Βασικα εψαχνα εικονες απο bosses και επεσα πανω σε αυτον τον ξαπλωμενο βουβαλο.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο, Κοστας εδω. Και χαρηκα, λεω βρηκα καποιον που οταν παιζουμε θα μου λεει "αυριο συλαλλητηριο!".

      Κοστας

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Κ[ω]στα

      Δυστυχως αυτα τα παιχνιδια, κακα τα ψεματα, σε κρατανε μαζικα απο τους δρομους και τους αγωνες, και απο πολλα αλλα πράγματα...

      Πρεπει να κραταμε το μέτρο, γιατι μπορει να ειναι καλυτερο να κάθεσαι να πολεμας με τον Master Chief απο το να βλέπεις το Master Chef στην τιβι, αλλά ζούμε περίεργες εποχες και απέχει λίγο το να παίξεις 2-3 ώρες για να ξεφύγεις απο το να ξεφύγεις εντελώς.

      Διαγραφή
  6. ρε συντροφια επαιζα και γω wow και ομολογω πως ειναι κολημα το παιχνιδι(και γενικως τα video games) αλλα το ειχα κατεβασει απο το ιντερνετ και ειχα καρακαυλωσει,ωσπου εφτασα στο επιπεδο 20 και ξαφνικα ανακαλυπτω οτι δεν παει παραπανω.....γιατι επρεπε να πληρωσω για να γινω ποιο ντουκι.....γαμημενε καπιταλισμε μεχρι και στο wow εισεβαλες....ισως θα επρεπε να φτιαξουμε μια διαδικτυακη λαϊκη επιτροπη να παμε να διαμαρτυρηθουμε σε κανα μεγαλο boss...αλλα θα μας στειλει τους λακεδες του να μας ξεκανουν....οπως εχει κανει και ο Σαμαρας επανελλημενως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ολα υπαρχει λυση
      Αν εχεις ωρες για πεταμα

      Star Wars: The old Republic(swtor)

      Οι περιορισμοί σχετικά λίγοι για τους δωρεάν παίκτες, μπορεις να φτασεις οτι lvl θελεις, μπορεις να πας παντου, μπορεις γενικα να πεθανεις και στην καρεκλα αμα γουστάρεις για να σκασουν απο τη ζήλεια τους οι ΝοτιοΚορεατες που νομιζουν οτι το έχουν μονοπώλιο.


      Φασίστα Νταρθ Βεηντερ, κανε το σταυρο σου ερχομαστε, η ερυθρα πλευρα της δύναμης θα σε στείλει με συννοπτικες διαδικασιες στην Πηγάδα, ξέρεις εσύ. Αν και τα γεγονοτα του παιχνιδιου διαδραμματιζονται πολύ πριν γεννηθει ο Βεηντερ, τοσο το καλύτερο, θα φροντισουμε οταν θα γεννηθει να εχει ηδη επιτευχθει ο κομμουνισμος και να μην παρει το στραβο το δρομο.

      Διαγραφή
    2. Και εχει και ανθρωπινα γραφικα
      Οι χαρακτηρες του wow μου θυμιζουν πλεον φρουοσαλατα ασε που ειναι για κολλημενους, ολοι οι κουλ τυποι το εχουν εγκαταλειψει, και ο Μπαμπης ο Σουγιας, και ο Νικος ο Πεταλουδας και η Πουλχερια, ολοι σου λεω.

      Διαγραφή
    3. Γιώργο, αν θέλεις να παίξεις WOW χωρίς χρήματα υπάρχουν και free servers, που κάνουν σχετικά καλή δουλειά. Σίγουρα δεν είναι σαν τους server της Blizzard, και οι περισσότεροι δεν είναι καν στην τελευταία αναβάθμιση του παιχνιδιού, αλλά ούτως η άλλως κατά την γνώμη μου το Mist of Pandaria δεν είναι τόσο καλό. Ψάξε αν θες. Εγώ παίζω στη MoltenWOW. Δωρεάν τελείως. Αν μπεις στο Blizzlike Loarderon x1 στείλε μήνυμα να σε βοθήσω με το leveling. Θα με βρεις ως satanxmachin.

      ΥΓ: Δεν είχα καμμία πρόθεση να διαφημίσω την εν λόγω εταιρία. Αν θεωρείται ΄τι έγινε κάτι τέτοιο, κόψτε το σχόλιο. Δεν τρέχει μία. Το δέχομαι. Να βοηθήσω τον Γιώργο ήθελα.

      satanxmachina

      Διαγραφή
  7. Εγώ θυμάμαι να εμπεδώνω οικονομική θεωρία ένα βράδυ που έπαιζα μετά από μεθύσι skyrim. Έφτιαχνα στο αμόνι κοσμήματα χρησιμοποιώντας δύο πρώτες ύλες, ένα κομμάτι χρυσού, αξίας 500 μονάδες χρήματος και έναν πολύτιμο λίθο αξίας 200 μονάδων χρήματος. Και όμως το τελικό προϊόν, το κόσμημα είχε αξία 1000. Γιατί άραγε; Επειδή περιέχει μέσα επιπλέον αποκρυσταλλωμένη εργασία.... (;)

    Τυροκιθάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι ωρες και φορες που μου μοιαζει λες και η ζωη ειναι βγαλμενη μεσα απο τα games...

      Διαγραφή
    2. Και μιας και παιζεις skyrim να σου κανω μια ερωτηση
      Μπορεις να μου απαντησεις γιατι η τελευταια πανοπλια(dragon scale armor) που μπορεις να φτιάξεις, είναι χειροτερη απο την προτελευταια(daedric armor)? Οχι τιποτα αλλο, αλλα παει χαμένος και ο πόντος που βάζεις στο crafting.

      Διαγραφή
    3. Θα έλεγα ότι έχει να κάνει με το tradeoff μεταξύ προστασίας και βάρους. Η τελευταία συνολικά έχει λιγότερο βάρος από την προτελευταία. Επιπλέον το skyrim είναι γεμάτο κόκκαλα δράκων, ενώ daedra hearts που χρειάζονται για την κατασκευή της τελευταίας είναι σπανιότερα.

      Μήπως η προτελευταία είναι πολυτιμότερη επειδή αυξάνει ο μέσος κοινωνικά αναγκαίος χρόνος εργασίας για την κατασκευή της.. (;!;!)

      Τυροκιθάρας

      Διαγραφή
    4. Ναι αλλα σκεψου οτι υπαρχει skill στο heavy armor tree που μηδενιζει το βαρος της πανοπλιας που φορας.
      Τα κόκκαλα δράκων παντως είναι για το φτιαξιμο της τελευταιας όχι της προτελευταίας, αρα τα υλικά για την Daedric είναι πιο σπάνια.

      Οσο για το μεσο αναγκαίο χρονο εργασιας, πιστευω οτι στο skyrim βρίσκονται ακομα στην εποχη των συντεχνιων, παραλληλα με δύκτια οικιακής παραγωγής στην ύπαιθρο. Προς το παρον πληρώνονται με το κομμάτι, οπότε αν εχουν καταφερει να έχουν για προτελευταία την daedric, αυτό το έκαναν προκειμένου να πληρώνουν λιγοτερα λεφτά στους παραγωγους ανα κομμάτι παρότι ειναι καλύτερη. Στην τοπικη αγορα δε, πουλάε μόνο την dragonbone(υπερτιμημενη),ενω τις Daedric τις εξαγουν στο Oblivion και σε αλλες περιοχές, για αυτο και τους ενδιέφερε να αυξήσουν την παραγωγη τους.

      Εκτιμω οτι για την παραγωγη της daedric θα περάσουν σιγά σιγά στο πρωτοβιομηχανικό στάδιο ειδικά όταν θα ανακαλύψουν πωςλειτουργει η ατμομηχανη μελετώντας τα απομειναρια του χαμενου πολιτισμου των dwarves.

      Διαγραφή
  8. μαλιστα Φραγκισκο, απο οτι βλεπω παιζεις wow,ενα παιγνιδι με μπολικο "ταξικο χρωμα", αρχοντες, δουλοι, συμμαχιες, συμφεροντα, πλουσιοι, φτωχοι, ολα τα εχει....εχω ξοδεψει και γω χρονο σε αυτο επειδη καποτε ειχα ενα internet cafe και αναγκαζομουν να παιζω με τους πιτσιρικαδες πελατες μου για να τοςυ βοηθω και να κανω και το "χρεος" μου ως καλος μαγαζατορας....ειχα παθει πλακα με το "κολημα" τους, 15χρονα που εμεναν επι ωρες μπροστα στον υπολογιστη "χωμενα" σε ενα φανταστικο κοσμο.....απο τον οποιο ομως αφομοιωναν πολλα και αυτο ηταν το επικινδυνο....το θεμα παντως σηκωνει κουβεντα....θα τα πουμε αλλη ωρα....τωρα φευγω να παω σε κινητοποιηση...καλη μερα να χετε.....και προσοχη στα Orc του καπιταλισμου....θα μας φανε ζωντανους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα, ο κοσμος του gaming ειναι και επικυνδυνος αλλα ειναι και παρεξηγημενος. Θυμασαι για παραδειγμα παλιοτερα που ο κοσμος μιλούσε για επικύνδυνη μουσικη που κατέστρεφε τα μυαλα των παιδιων και τα εστελνε στο δρομο του σατανα και αλλες τετοιες μαλακιες;
      Το ίδιο ισχυει ως ενα βαθμο και για το gaming, υπαρχουν αυτοι που του κανουν κριτικη τυπου λουκα, εξαιτιας της αγνοιας τους και της αντιδρασης του απεναντι σε κατι πυο δεν γνωριζουν. Και υπαρχουν και εκεινοι που θετουν το προβλημα στην πραγματικη του βαση. Οταν λοιπον ο αλλος σταματα να εχει επαφη με την πραγματικοτητα και το gaming αποβαινει εις βαρος της συνολικης του προσωπικοτητας, τοτε ναι, υπαρχει προβλημα. Ομως η επομενη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό είναι ποια είναι η ρίζα του προβλήματος; Γιατι το παιδι φτανει σε τετοια κατάσταση;

      Και μην ξεχναμε οτι δεν παιζουν μονο 15χρονοι, εγω πχ ειμαι αρκετα κολλημενος, οχι σε βαθμο ασθενείας, αλλα εχω και γνωστους η φιλους που δεν κανουν αλλη δουλεια απο το να κολλανε με ενα παιχνιδι και να ξημεροβραδιάζονται εκει παρατώντας ολα τα αλλα. Σε μεγάλο βαθμό για ολα αυτα θεωρω οτι φταιει και η ιδια η κοινωνια με τα τόσα αδιέξοδα της, στην ουσια το κολλημα σε τετοιο βαθμο αποτελει εινα ειδος περιθωριοποιησης, οποτε ισως καποιοι παιζουν για να ξεχάσουν οτι ειναι περιθωριοποιημενοι απο την πραγματικη κοινωνια και για να αποκτησουν το αισθημα του ανήκειν σε μια αλλη κοινωνια, εστω και ψηφιακη η οποία συγχωρει πολυ περισσοτερο απο την πραγματικη. Σιγουρα παντως για τους περισσοτερους η βυθιση σε εναν ψηφιακο κοσμο σχετιζεται και με απουσια ερεθισματων απο τον πραγματικο κοσμο.

      Τεσπα δεν συνεχαω γιατι δεν προκειται να τελειωσω ποτε....

      Διαγραφή
  9. Το νου σας, βγαινει τον Ιουνιο το Company of heroes 2 eastern front με γαμάτα trailer και φαίνεται οτί θα είναι αρκετά συνεπές στην ιστορική ακρίβεια(2ος ΠΠ) και ένα απ τα καλύτερα στο είδος του(strategy).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως φαινεται οτι το gaming αναδεικνυεται σε μαστιγα μαζικης υπνωσης και σκληρο ναρκωτικο για τη νεολαια.Δημιουργει οπως και τα ναρκωτικα ενα εικονικο κοσμο στον οποιο εισαι αυτος που γουσταρεις γρηγορα και χωρις πολλη προσπαθεια.Ισως δε δινεται οση προσοχη χρειαζεται στο θεμα αυτο απο το κομμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι σε τετοιου είδους ζητήματα το κόμμα έχει λίγο μεσάνυχτα ίσως αληθεύει, όμως αν θες τη γνώμη μου υπάρχουν άλλα πράγματα πιο σημαντικά με τα οποία οφείλει να ασχολείται. Επίσης δεν θα καταφέρει και πολλα αν αρχίσει να δαιμονοποιει τα video games, δεν νομίζω ειναι αυτος ο καλυτερος τροπος να δώσεις στους νεους και αλλα διέξοδα, όπως αυτό του αγώνα, και να τα τραβήξεις μακρυά απο εθιστικές και καταστροφικές ασχολίες. Θα ειναι καλύτερο μαλλον να εστιασει στις πραγματικες αιτιες που τους απομακρύνουν απο την πραγματικότητα και να τις αναδειξει, όχι δηλαδη μονο στα φαινομενα αλλα και στα αιτιατα.

      Διαγραφή
  11. Παντως συνειδητοποιω οτι ισως εχω κανει ενα λαθος στο wow και μαλλον γιαυτο σταματησα να παιζω τσαμπα.Ειχα ονομασει τον elf ηρωα που ειχα διαλεξει Βελουχιωτη....εκανα μαλακια λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανω που τον αποκατεστησε το κομμα εσυ αποφασισες να τον συρεις στον βουρκο του wow, και μαλιστα σαν ελφ(δεν το λεω ρατσιστικα); Τι να πω, ντροπη σου.

      Διαγραφή
    2. πες μου σε ποιο server παιζεις να σε συντριψω με τον warlock Orc μου,lol :)

      Διαγραφή
  12. άσχετο μολις τωρα σκεφτηκα οτι ο τιτλος θα ηταν καλύτερος ως

    Μικρά μαθήματα ζωής(και θανάτοι) από τον κόσμο του Gaming, οπότε και τον αλλα΄ζω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπα δεν νομιζω οτι επαιρνε χαμπαρι ο Αρης απο βουρκους,αλλωστε και η κοινωνια που ζουσε μια χαρα βουρκος ηταν.βασικα πιστευω πως τα elves μια χαρα τυπακια ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα
      αλλα οχι και μια χαρα τυπακια τα ελφ

      οκοκ, το λεω ρατσιστικα!

      Διαγραφή
  14. ενταξει πρεπει να το ομολογησω,ειχαν αυτο το σατανιαρικο υφακι αλλα μαρεσαν τα αυτια τους..συντροφε poe εγω τα γουσταρα απο τον Αρχοντα Των Δαχτυλιδιων τα ξωτικα γιατι επιαναν τα χερια τους....μου θυμηζαν λιγο την τιμημενη εργατια,αλλα μετα εβλεπα τα ορκς και μου θυμηζαν το λουμπεν προλεταριατο και ξενερωνα.....μου φαινεται θα αρχισω να τα μισω και γω τα elves.ΤΑ ELVES ΤΗΝ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ.....μπορουμε να βρουμε και αλλα συνθηματα και να κατεβουμε σε αντιelvικη πορεια....διαδυκτιακα παντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτελους καταλαβες οτι οι elves ειναι αριστοκρατες
      Μονο οι νανοι ειναι πραγματικοι εργατες(αν και διατηρουν καποιοι απο αυτους ισχυρες συντεχνιες)

      Διαγραφή
  15. Μέχρι Full T6 το έφτασα, το έλλιωσα μέχρι και το Burning Crusade στο ίδιο guild. Ευτυχώς μετά κατάφερα να ξεκόψω και γλύτωσα.

    Digital Alcohol το λένε και δεν έχουν άδικο.. μακριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν πληκτρολογεις εκεινο το /played ποσους μηνες παιχνιδιου σου δειχνει; Η φοβασαι να το πληκτρολογισεις:);

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.