30 Μαρτίου 2013

Για τους κάθε είδους "Νευροσπάστες" που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον ήρωα της εργατιάς και αλύγιστο κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη για να χτυπήσουν το κόμμα.Δεν είναι ο Μπελογιάννης ήρωας των αντικομμουνιστών του τότε και του τώρα, είναι ήρωας της εργατιάς και του πρωτοπόρου επαναστατικού κόμματος της.

Περίμενα εναγωνίως σήμερα να διαβάσω την αναφορά του "Νευροσπάστη" στον Νίκο Μπελογιάννη, ήθελα να δω που θα το φτάσουνε το πράγμα, τελικά διόλου δεν εντυπωσιάστηκα. Δεν θα κάτσω να επεκταθώ στα ατελείωτα παραληρήματα του άρθρου(μιας και χρησιμοποιεί ο Νευροσπάστης την εκτέλεση του κομμουνιστή Μπελογιάννη για να βγάλει όλη τη χολή του ενάντια στα κομμουνιστικά κόμματα, πάντα με κύριο στόχο το ελληνικό Κ.Κ.), αλλά θα προσπαθήσω να σταθώ στην ουσία. Παρουσιάζει ενδιαφέρον το συχνό επιχείρημα του Νευροσπάστη, ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ ξεφτιλίζει την ένδοξη ιστορία του. Ποια ιστορία του όμως εννοεί; Αφού στο εν λόγω άρθρο, που αναφέρεται στην ιστορία του κόμματος μέσα από το δικό του πρίσμα, όλα του βρωμάνε και όλα του μυρίζουνε.

Δεν είναι αυτή όμως η μοναδική αντίφαση στην οποία πέφτει ο Νευροσπάστης, αιτία το μένος που τον τυφλώνει και ο δογματικού τύπου αντικομμουνισμός του. Αφού πρώτα πλέκει το εγκώμιο του Νίκου Μπελογιάννη, ενός Μπελογιάννη που τον περιγράφει όχι ως τέκνο του ΚΚΕ όπως ήταν, αλλά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των γκαιμπελίσκων του εν λόγω blog, στο τέλος μας λέει ότι πολλές πληροφορίες για το άρθρο αντλήθηκαν από το βιβλίο των Νίκου Μπελογιάννη(υιού) και Αγγελικής Κώττη «Σταλινισμός, η τέταρτη μονοθεϊστική θρησκεία» (εκδόσεις Αγρα). Παραλείπει όμως να μας αναφέρει ο Νευροσπάστης, ότι ο ήρωας της εργατιάς περήφανος και αλύγιστος κουκουές Νίκος Μπελογιάννης, εκτιμούσε βαθύτατα τον Στάλιν, ενώ το παρεάκι του νευροσπάστη δηλώνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ότι είναι αντισταλινικοί(φαίνεται και στον τίτλο του βιβλίου του γιού του άλωστε). Πως γίνεται λοιπόν να θεωρούν κάποιον μεγάλο αγωνιστή και να τον τιμούν όταν εκείνος εκπροσωπεί ότι αυτοί σιχαίνονται;  Ένα είναι σίγουρο, ότι αν ζούσε σήμερα ο Μπελογιάννης, ο Νευροσπάστης θα έριχνε και σε εκείνον τα άσφαιρα(κι όμως βρωμερά) πυρά του όπως κάνει και για τους υπόλοιπους κομουνιστές. Ας δούμε όμως τι ακριβώς έλεγε ο ίδιος ο αγωνιστής Νίκος Μπελογιάννης για τον Στάλιν, για τον κομμουνισμό και για όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την υπόθεση του σοσιαλισμού όπως έκανε αργότερα και εκείνος. Ίσως μετά να κλείσουν κάποια στόματα(αν και πολύ αμφιβάλω γιατί πολύ καλά την ξέρουν την αλήθεια τα συγκεκριμμένα στόματα) και να διαπιστώσουν μερικοί μερικοί ότι το μήλο δεν πέφτει πάντα κάτω από τη μηλιά.Σύντροφοι και συντρόφισσες!

Σήμερα σ” όλες τις γωνιές του κόσμου εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι, μυριάδες αμέτρητες απλοί άνθρωποι, εύχονται από τα βάθη της καρδιάς τους χρόνια πολλά στο Στάλιν.

Ποτέ κανένας άνθρωπος στον κόσμο ύστερα από τον Λένιν δε.....
συγκέντρωσε τόσα βουνά αγάπης και αφοσίωσης, αλλά και τόσους σωρούς από λυσσασμένο μίσος. Για κάθε τίμιο άνθρωπο, για κάθε αγωνιστή του δίκιου και της λευτεριάς, για την ατελείωτη φάλαγγα των κομμουνιστών, ο Στάλιν είναι ο σοφός δάσκαλος, ο αγαπημένος φίλος, ο δοξασμένος αρχηγός. Είναι η καρδιά της καρδιάς μας. Είναι ο «μπάρμπας» όπως με μια λέξη τον ονομάζει χαϊδευτικά ο λαός μας. Και αντίθετα για όλους τους εκμεταλλευτές, για όλους τους εχθρούς της προόδου, ο Στάλιν είναι ο πιο μισητός αντίπαλος, ο πιο φοβερός εφιάλτης τους και στον ύπνο και τον ξύπνιο τους.

Σήμερα ο Στάλιν ενσαρκώνει τους πόθους και τις επιθυμίες, τις ελπίδες και τα όνειρα εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι η προσωποποίηση μιας ολόκληρης εποχής, της πιο ιστορικής εποχής, που γνώρισε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα, της μεγάλης σταλινικής εποχής, της εποχής του Κομμουνισμού. Γι” αυτό είναι και μεγάλος.

Στην ιστορία πολλούς είπανε και λένε μεγάλους. Όμως πολλοί λίγοι αξίζουν αυτόν τον τίτλο. Μεγάλος δεν μπορούσε να είναι ένας τυχοδιώκτης σαν τον Χίτλερ, που δοκίμασε να γυρίσει την ιστορία προς τα πίσω και ματοκύλισε τον κόσμο. Ούτε μπορεί να “ναι ποτέ μεγάλος ένας εγκληματίας σαν τον Τσόρτσιλ, τον εχθρό κάθε προοδευτικού κινήματος, τον εμπρηστή ενός νέου πόλεμου. Ο Στάλιν όμως είναι και παραείναι μεγάλος, όπως είναι κι ο Λένιν και ο Μαρξ. Ένας Ρώσος μαρξιστής, πολύ σωστά είπε ότι μεγάλος άνδρας είναι εκείνος που «βλέπει μακρύτερα από τους άλλους και θέλει δυνατότερα από τους άλλους». Το «να βλέπεις μακρύτερα από τους άλλους», σημαίνει να βλέπεις ότι η ιστορία κινιέται προς τα μπρος, προς την πρόοδο και ταυτόχρονα να συλλαμβάνεις κάθε φορά τους νόμους αυτής της κίνησης. Και το «να θέλεις δυνατότερα από τους άλλους», σημαίνει να “χεις όλη την αλύγιστη θέληση και δύναμη που χρειάζεται, για να μπεις επικεφαλής αυτής της ιστορικής κίνησης, να συντρίψεις κάθε παλιό και σάπιο και να οδηγήσεις την ανθρωπότητα σ” έναν καινούργιο πιο πολιτισμένο, πιο ευτυχισμένο και πιο χαρούμενο δρόμο.

Σήμερα κανένας δε βλέπει μακρύτερα από τον Στάλιν και κανένας δεν έχει δυνατότερη θέληση από τον Στάλιν. Και βλέπει μακρύτερα από κάθε άλλον ο Στάλιν, γιατί στάθηκε ο καλύτερος, ο πιο πιστός μαθητής και συνεχιστής του έργου του Μαρξ και του Λένιν. Γι” αυτό είναι καταπληκτική η δύναμη της επιστημονικής του πρόβλεψης. Όταν μιλάει ο Στάλιν, μιλάει η ζωή, η αλήθεια, η πείρα ολόκληρων αιώνων. Στα λόγια του καθρεφτίζεται ολοζώντανο το παρόν και ζωγραφίζεται με ακρίβεια το μέλλον. Ο,τι λέει ο Στάλιν γίνεται. Είπε πριν την επανάσταση ότι μπορεί η Ρωσία να ανοίξει πρώτη το δρόμο προς τον Σοσιαλισμό και τον άνοιξε. Είπε ότι μπορεί να ανοικοδομηθεί ο Σοσιαλισμός στη Ρωσία και ανοικοδομήθηκε. Είπε από το 1925 ότι θα νικήσει η Κινεζική Επανάσταση και νίκησε. Είπε, όταν ο Χίτλερ ήταν παντοδύναμος ότι ο Χιτλερισμός θα συντριβεί και συντρίφτηκε. Είπε ότι θα ανοικοδομηθεί ο Κομμουνισμός στη Ρωσία και ανοικοδομείται. Κι όταν σήμερα ο Μαλένκοφ, ένας από τους πιο καλούς μαθητές του Στάλιν, λέει πως «αν οι ιμπεριαλιστές εξαπολύσουν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ο πόλεμος αυτός θα ναι ο τάφος όχι μονάχα για μερικά καπιταλιστικά κράτη ξεχωριστά, μα για ολάκερο τον Καπιταλισμό, ποιος αμφιβάλλει ότι κι αυτό θα γίνει;».

Κι έχει την πιο δυνατή θέληση ο Στάλιν, γιατί η πίστη του είναι βουνό και η επίμονη του αμέτρητη. Για τον Στάλιν, δεν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες αξεπέραστες, δεν υπάρχουν φρούρια απόρθητα. Πρωταθλητής στην σκληρή πάλη για τον παγκόσμιο Κομμουνισμό, ο Στάλιν διαπαιδαγωγεί όλα τα στελέχη του με το ίδιο του το παράδειγμα στην πάλη με τις δυσκολίες, υπόδειγμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας.

«Να μην αμφιβάλλετε σύντροφοι», γράφει το 1929 στις οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος που τον ευχήθηκαν για τα 50χρονα του, «να μην αμφιβάλλετε ότι είμαι έτοιμος και τώρα και πάντοτε να δώσω στην υπόθεση της εργατικής τάξης, της προλεταριακής επανάστασης και του παγκόσμιου Κομμουνισμού, όλες μου τις ικανότητες κι αν χρειαστεί ακόμα και την τελευταία σταγόνα από το αίμα μου».

Ποιος από τους αντίπαλους μας έχει να επιδείξει παραδείγματα αυτοθυσίας στα «ιδανικά» τους; Μήπως ο Τρούμαν και ο Άτλι; Μήπως ο Τσαλδάρης και ο Φράνκο; Ή μήπως η βασίλισσα της Ολλανδίας ή ο Τσαγκ Κάι Σεκ; Τα «ιδανικά» τους, αυτά που λένε ιδανικά, είναι ψεύτικα, κάλπικα. Γι” αυτό και οι ίδιοι είναι κάλπικοι και η ιστορία θα τους πετάξει στα σκουπίδια της. Τους μεγάλους ήρωες τους γεννούν τα μεγάλα ιδανικά, το ιδανικό του Κομμουνισμού. Αυτό ζει ακόμα κι όταν πεθαίνουν.

«Θα έπαιρνα τον ίδιο δρόμο, αν θα ξανάρχιζα τη ζωή μου, γιατί ο Κομμουνισμός είναι τα νιάτα του κόσμου», γράφει λίγες στιγμές πριν τουφεκιστεί από τους χιτλερικούς ο αλησμόνητος Γάλλος διανοούμενους Γκαμπριέλ Περί. Και μια Κινέζα κομμουνίστρια, που καταδικάστηκε σε θάνατο, φωνάζει στους στρατοδίκες της: «Εγώ ξέρω γιατί έζησα και γιατί πεθαίνω. Εσείς μπορείτε να μου πείτε γιατί ζείτε;»». Ο Βούλγαρος Λιουτιμπρότσκι, την ώρα που θα του περνούσαν οι δήμιοι το σκοινί στον λαιμό, γράφει στον πατέρα του, που λύγισε και του προτείνει να αποκηρύξει το κόμμα του για να σωθεί: «Τι μας χρειάζεται, πατέρα, η ζωή μας, αν σώζοντάς την μείνουμε μονάχα ζωντανά πτώματα που βρομούν; Θα βαδίσω προς την κρεμάλα ήσυχος και χαρούμενος με καθαρή τη συνείδηση, ότι στη σύντομη, μα γεμάτη αγώνες για τη λευτεριά ζωή μου, δε ντρόπιασα ούτε το όνομα του κόμματος, ούτε το δικό σου, πατέρα. Και με το σκοινί στο λαιμό σας φωνάζω: Ψηλά το κεφάλι πατέρα, αγαπημένη μου γυναίκα, μικρό μου παιδί, που δε σε είδα ποτέ…». Ακόμα ο Χρήστος Φιλίδης γράφει το ’43 στην αδελφή του, όταν πάνε να τον εκτελέσουν: «Δεν έχει σημασία το πόσο θα ζήσεις και ποτέ θα πεθάνεις αλλά πώς θα ζήσεις και πώς θα πεθάνεις».

Και ακόμα με το ιδανικό του Κομμουνισμού και με το παράδειγμα του Στάλιν διαπαιδαγωγήθηκαν και πρόσφεραν σήμερα, ο,τι πολυτιμότερο είχαν χιλιάδες Έλληνες κομμουνιστές, από τον αξέχαστο Αναστασιάδη μέχρι τον νεαρό αγρότη της πιο απομακρυσμένης γωνίας της χώρας μας. Ο,τι πιο αγνό και μεγάλο, ο,τι πιο αληθινό και ανθρώπινο, ο,τι δυνατό και ηρωικό έχει να δείξει η ιστορία σήμερα, αυτό γεννιέται από τις ιδέες του Κομμουνισμού, το εμπνέει ο Στάλιν, που ενσαρκώνει την αλύγιστη θέληση και απόφαση εκατομμυρίων μαζών για το γκρέμισμα της σκλαβιάς και το χτίσιμο μιας καινούργιας φωτεινής και χαρούμενης ζωής. Ο Στάλιν ανάθρεψε και διαπαιδαγώγησε το μεγάλο επιτελείο του κομμουνισμού, το Μάο Τσε Τουνγκ, τον Τορέζ, τον Τολιάτι, τον Ράκοσι, τον Πόλιτ, τον Γκότβαλντ, τον Τσερβενκόφ, τον Πικ, την Πασιονάρα, τον Ντεζ, τον Πρέστες, τον Ζαχαριάδη και τόσους άλλους αγαπημένους ηγέτες των λαών της γης.

Γι” αυτό σήμερα από τη μια άκρη της γης ίσαμε την άλλη, ο Γάλλος εργαζόμενος, κι ο Ινδός δουλοπάροικος, ο Ιταλός εργάτης κι ο μαύρος της Αφρικής, ο Έλληνας αγρότης κι ο τσοπάνος της Μογγολίας, καθένας που κερδίζει το ψωμί του με τον ιδρώτα του, εύχεται στο Στάλιν από τα τρίσβαθα της καρδιάς του να ζει πολλά, παρά πολλά χρόνια.

Αλλά, σύντροφοι, η καλύτερη τιμή, το λαμπρότερο δώρο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον αγαπημένο μας Στάλιν θα είναι να προσπαθούμε όλοι, με μια επίμονη, αδιάκοπη προσπάθεια, να γίνουμε άξια παιδιά του. Το όνειρο κάθε αγωνιστή, πρέπει να ναι να μοιάσει όσο περισσότερο μπορεί με τον Στάλιν.

Να διδαχτούμε από τη σοφία του, που με κρυσταλλένια λαμπρότητα και απλότητα βρίσκεται μέσα στα έργα του. Να μαθαίνουμε, όπως ο Στάλιν, να διδασκόμαστε από το λαό, από τις μάζες. Να διδαχτούμε από τις έξοχες οργανωτικές του ικανότητες, από τη δύναμη να διαλέγει τα στελέχη και να οργανώνει τον έλεγχο της δουλείας. Να μας γίνει παράδειγμα η ιδιωτική ζωή του, η απλότητα και η σεμνότητά του, η αποστροφή του στους θορυβοποιούς, τους φλύαρους, τους κόλακες και τους δουλοπρεπείς ανθρώπους.

Σύντροφοι και συντρόφισσες!

Σήμερα όλοι οι ταπεινοί και κατατρεγμένοι της γης ορκίζονται στ” όνομα του Στάλιν. Όλοι όσοι ζουν στην καταφρόνια πιστεύουν ότι θα γίνουν το παν, γιατί τον αγώνα τους τον καθοδηγεί ο Στάλιν. Κι όλοι εμείς οι Έλληνες αγωνιστές, πιστεύουμε πως έπαθλο του αγώνα μας θα ναι σύντομα η λαϊκοδημοκρατική σοσιαλιστική Ελλάδα, γιατί τον ηρωικό μας αγώνα τον παραστέκει ο Στάλιν και γιατί θα κάνουμε ο, τι μπορούμε να φανούμε αντάξιοι του μεγάλου μας δάσκαλου και αγαπημένου μας συντρόφου και φίλου.

Στ” όνομα του Στάλιν, για τα μεγάλα μας ιδανικά, ποτίστηκε με το αίμα των ηρώων μας και κάθε γωνία της πατρίδας μας. Κι αν αυτή τη στιγμή μπορούσε μαζί μας να φωνάξουν οι πολιτείες και τα βουνά μας, οι κάμποι και τα χώρια μας, θα φώναζαν και θα λέγαν: Ζήσε ακόμα πολύ, παρά πολύ, μεγάλε Στάλιν!

Ν. Μπελογιάννης
Από λόγο του στους "συντρόφους" το 1949ΥΓ: Ας μου επιτραπεί να πω και κάτι τελευταίο. Οι κομμουνιστές δεν λατρεύουν θεούς όπως θεωρεί ο γιός Μπελογιάννης αλλά αγωνίζονται δίπλα σε θνητούς που το αποτύπωμα τους μένει στον κόσμο για πολλές δεκαετίες ή και αιώνες μετά τον θάνατο τους, εκείνοι μας δείχνουν το δρόμο, δυστυχώς δεν έχουν όλοι την κράση να τον βαδίσουν. Και να θυμηθούμε πως απο το τότε κατηγορητήριο ενάντια στον Μπελογιάννη από εκείνους που τον εκτέλεσαν, αντλούν πολλά επιχειρήματα όλοι όσοι σήμερα στρέφονται κατά του ΚΚΕ, δήθεν επειδή ανυσηχούν για το μέλλον του, ενω στην πραγματικότητα θα ήθελαν να μην έχει κανένα μέλλον.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

21 σχόλια:

 1. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο εχθρος εχει πολλα προσωπα, και ο πιο επικυνδυνος εχθρος ειναι παντα αυτος που φοράει τη μάσκα του φίλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αστικη ταξη και οι ιμπεριαλιστες σωτηρες της, εκτελεσαν τον πατερα μια φορα. Τωρα αναλαμβανει να τον πυροβολησει και ο γιος... Οσο για τα γελοια site η καλυτερη απαντηση ειναι η αγνοηση τους. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλε ΑΑ
   Εχεις δικιο και σε αυτα που λες στην αρχη και σε αυτα που λες στο τελος
   Ηθελα καιρο να γραψω αρθρο για τον Νευροσπαστη και το ανεβαλα επειδη δεν ηθελα να τους γνωστοποιω και σε αλλους στην μπλογκοσφαιρα. Ομως τελικα εφοσον ασχοληθηκε μαζι τους και ο Ριζοσπαστης(μετα απο τις αλεπαλληλες προκλησεις), θεωρησα οτι μπορούσα και εγω να αναφερθώ.
   Ακομα, το συγκεκριμμενο αρθρο δεν απαντα μονο στον νευροσπαστη, αλλα και στους υπολοιπους νευροσπαστες, που δεν ειναι λιγοι και πυο λενε πανω κατω τα ιδια.

   Διαγραφή
 4. Εχει απολυτο δικιο ο ΑΑ.Ουτε κι εγω τους ηξερα κι ανακαλυπτω κανα δυο sites που η αρθρογραφια τους αναλωνεται στο να λασπωνουν το κομμα μας.Κανουν αντιεργατικο αγωνα με σκοπο να μας σπασουν τα νευρα,αλλα ουτε να μας σπασουν τα ξερετε ποια,δεν καταφερνουν.Οχι και ν ασχολειται μ αυτους ο ριζοςπαστης. Τις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλά να πάθεις που κάθεσαι και διαβάζεις τον κάθε τρολέμπορα που αφού πρώτα το έπαιξε "επανάστα" (όσο έτρεχε το μπακίρι) ξαφνικά την είδε κουκουεδολόγος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πάντως το ότι στα μπλογκς υπάρχουν αρκετοί που θέλουν κάθε προβοκάτορα να τον αναγάγουν σε ισότιμο συνομιλητή είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας. Και πρώτα από όλα θα έπρεπε να προβληματίσει αυτούς που αναπαράγουν αυτές τις χυδαιότητες για να τις "αντιμετωπίσουν"
  Ειδικά όταν η αναγωγή τους σε ισότιμους συνομιλητές γίνεται με αφορμή την εκτέλεση κομμουνιστών.

  α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΜΕΤΙΚΟΙ ,ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΛΟΓΟΥ ΟΙ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΗ.ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.
  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ.ΚΑΖ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Λοιπον φιλε α, φανταζομαι αναφερεσαι σε μενα

  οπως εξήγησα

  α) Αναφέρθηκα σε αυτούς επειδή ήδη έγινε αναφορά στον ριζοσπάστη
  β) Πιστευεις οτι πρεπει ολους αυτους να τους αφήνουμε να αλωνίζουν; Δεν νομίζεις οτι πρέπει να τους ξεμπροστιάζουμε; Υπαρχουν πολλοι νευροσπαστες που θολώνουν το τοπιο και παραπληροφορούν εκείνους που δεν έχουν γνωση προσωπων και πραγματων.
  γ) Αν πας στο blog τους θα δεις κατα ποσο τους αντιμετωπιζω ως ισους στα σχολια.
  δ) Νομιζεις οτι με το αρθρο μου θιχτηκε ο Νικος Μπελογιαννης με καποιον τροπο, και αν ναι να μου πεις με ποιο.

  Εμενα παντως η τοποθετηση η δικη σου να μου επιτρεψεις να σου πω οτι ειναι το λιγοτερο υποπτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οταν λεω αν θιχτηκε ο Ν. Μπελογιαννης εννοω αν εθιξα τη μνημη του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το μόνο που ξέρω σίγουρα, είναι πως ο Μπελογιάννης έγινε σύμβολο σε όλη την ανθρωπότητα για τα ιδανικά του κομμουνισμού. Κι όχι για να μετατραπεί κάθε προβοκάτορας σε ισότιμο συνομιλητή.

  Και κάποιοι ζητάνε επίμονα (και δε νομίζω ότι καταλαβαίνουν τι κάνουν) να ασχολούνται οι αναγνώστες, όχι για τους λόγους για τους οποίους ο Μπελογιάννης έγινε σύμβολο, αλλά με το τι λένε κάποιοι προβοκάτορες.

  Μιας και κάνουμε προσκλήσεις λοιπόν και μιας και δεν θα ανταποκριθώ στη πρόσκληση να δω άλλη μία χυδαιότητα κατά των κομμουνιστών, θα κάνω εγώ μία άλλη πρόταση.

  Να διαβάσουμε και να μελετήσουμε το λόγο ενός μεγάλου κομμουνιστή.
  Του Νίκου Μπελογιάννη

  «Είμαι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ακριβώς για την ιδιότητά μου αυτή δικάζομαι, γιατί το κόμμα μου παλεύει και χαράζει το δρόμο της Ειρήνης, της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας. Στο πρόσωπό μου δικάζεται η πολιτική του ΚΚΕ.»


  «Μια παράταξη, μια πολιτική ομάδα επιδιώκει να αναγκάσει την άλλη πολιτική ομάδα να απαρνηθεί τις ιδέες της, να παραδοθεί μπροστά στον κίνδυνο, να αποκηρύξει τις πεποιθήσεις της. …Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών… Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του… Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω.»


  «Θα έλεγα ότι "δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου", γιατί ο κόσμος το 'χει τούμπανο τι ρόλο παίζουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα. Και εδώ μέσα αποδείχτηκε ο ρόλος τους, ακόμη και στις ανακρίσεις της Ασφάλειας. Οι κομμουνιστές δεν είναι όργανα των ξένων. Ο κομμουνισμός είναι πανανθρώπινο ιδανικό και παγκόσμιο κίνημα. Ξεκίνησε μια φούχτα τον καιρό του Μαρξ, έφτασε σήμερα τα 800 εκατομμύρια και αύριο θα απλωθεί σε όλον τον κόσμο. Μπορεί ποτέ όργανα των ξένων να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μεγαλειώδες κίνημα; Ποιος ξένος πράκτορας δίνει με τέτοια απλοχεριά τη ζωή του, όπως τη δίνουν χιλιάδες κομμουνιστές; Οι θυσίες αυτές μόνο με τις θυσίες των πρώτων χριστιανών μπορεί να συγκριθούν. Αλλά και πάλι υπάρχει μια διαφορά, ότι ενώ οι χριστιανοί δέχονταν το μαρτύριο και το θάνατο, ελπίζοντας να κληρονομήσουν τη βασιλεία των ουρανών, οι κομμουνιστές δίνουν τη ζωή τους μην ελπίζοντας σε τίποτα. Τη δίνουν για ν' ανατείλει στην ανθρωπότητα ένα καλύτερο, ευτυχισμένο αύριο, που αυτοί δε θα το ζήσουν. Ποιο όργανο των ξένων μπορεί να προσφέρει τη ζωή του σ' έναν τέτοιο μεγάλο σκοπό;».  «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει στο λαό βαθιές ρίζες. Συνδέεται μαζί του με ακατάλυτους δεσμούς αίματος και δεν μπορεί κανείς να το εξοντώσει ούτε με στρατοδικεία, ούτε με εκτελεστικά αποσπάσματα. Ο στόχος μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας….»

  «Τα δικαστήριά σας είναι δικαστήρια σκοπιμότητας. Γι’ αυτό δε ζητώ την επιείκειά σας. Αντικρίζω την καταδικαστική σας απόφαση με περηφάνια και ηρεμία. Με το κεφάλι ψηλά θα σταθώ μπροστά στο εκτελεστικό σας απόσπασμα. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα ‘ρθει η μέρα, που οι ίδιοι δικαστές που τώρα με δικάζουν, θα ζητήσουν χάρη απ’ τον ελληνικό λαό. Δεν έχω άλλο τίποτε να πω.»  α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μα ακριβως αυτος ηταν και ο δικος μου σκοπος, να δουμε τα λογια του Μπελογιαννη απο τον ιδιο και οχι να αφησουμε τους προβοκατορες να παραχαρασσουν την ιστορια και να τον καπηλευονται. Υπεθετα οτι στο αρθρο ηταν ξεκαθαρος ο στοχος μου αυτος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Σεχτάρ ο Τρομερός31 Μαρτίου 2013 στις 1:38 π.μ.

  Είναι ξεκάθαρος Poe.
  Δεν εξουσιάζουμε την πραγματικότητα κλείνοντας τα μάτια η γυρνώντας αλλού το κεφάλι.
  Είμαστε σε δυσμενή θέση από πλευράς υλικών μέσων και πρέπει να παλέψουμε σκληρά. Κουράγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 13. "Νίκο σήκω"
  Ατάραχος ο Μπελογιάννης σηκώνεται και λέει:
  "Πάμε για καθαρό αέρα;"
  "Ναι, του απαντά, σας πάνε για εκτέλεση" (...)»


  Η αγωνία του νηματοθέτη να ασχοληθεί με τα αντικομουνιστικά παραληρήματα με αφορμή τον Μπελογιάννη περιγράφεται από την πρώτη γραμμή και τον τίτλο. Το μήνυμα το έλαβαν όλοι. Η αγωνία γίνεται πιο έντονη στη συνέχεια για το αν κατάφερε ή όχι να στρέψει τα μάτια όλων στα αντικομουνιστικά παραληρήματα.
  Όποιος από την άλλη ζητά να αναδειχτεί το έργο του Μπελογιάννη και γιατί η εκτέλεση του οργανώθηκε από την αστική τάξη και στη μνήμη εκτελεσμένων κομμουνιστών οι παπαγάλοι της αστικής τάξης δεν μπορούν να γίνουν ισότιμοι συνομιλητές, η παρέμβαση του είναι «το λιγότερο ύποπτη». Κι επειδή η Παπαρήγα στην εκδήλωση για τον Μπελογιάννη δεν έκανε αναφορά στο νευροσπάστη, αναρωτιέμαι αν η παρέμβαση της είναι το ίδιο «το λιγότερο ύποπτη» κι αν προσπαθεί κι αυτή –ύποπτα πάντα- να στρέψει τα μάτια των κομμουνιστών αλλού από την …πραγματικότητα.
  Ο νευροσπάστης θα νοιώθει περήφανος της υποδοχής και της αποδοχής του προβοκατόρικου λόγου του και της δημοσιότητας που του προσφέρουν οι ιδεολογικοί του εχθροί. Σε κάθε κρίσιμο θέμα θα αναδεικνύει το παραλήρημα του. Πεδίο δόξης λαμπρό θα περιμένει το νευροσπάστη και κάθε υποψήφιο νευροσπάστη.
  Υπάρχουν και κάποιοι κανόνες στα μπλογκς. Η κριτική ή μια άλλη διάσταση ενός θέματος να κατηγορείται ως «ύποπτη», «προβοκατόρικη» κλπ, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να αντιλαμβάνονται πως η κατηγορία βαραίνει τους ίδιους, εκτός της συμμετοχής σε κλίμα χαφιεδολογίας.
  Οι κομμουνιστές και η εργατική τάξη όταν υποψιάζονταν πως τα μέσα που χρησιμοποιούν μετατρέπονται σε όπλα του εχθρού ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα. Ίσως πάλι στη μπλογκόσφαιρα να μην τίθενται τέτοια ζητήματα κι αυτά να αφορούν μόνο τις παραπάνω κατηγορίες.


  α.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. βρε σεις,
  για νεο τόχετε?
  Η Έλλη Παππά, είχε αποχωρήσει από το ΚΚΕ από εκείνα τα χρόνια. Της πρότεινε το Κόμμα τότα να πάει στην ΕΣΣΔ, να σπουδασει και να μεγαλώσει το παιδί της. ΑΑρνηθηκε και ακολούθησε τους δηλωσίες και τους χαφιέδες, Κυρκο και σια!!.
  Αντεπαναστάτρια από τότε που ακολούθησε τους Κύρκους.!!

  Τωρα ο γιός της τι περιμένετε να λέει, αφού τον μεγάλωσε με αντικομμουνισμό?, ... μα, ότι έλεγε η μαμά του!!.

  Απορώ τι κάθεστε και ασχολειστε με "δαυτους".

  Αναπαράγουν την ρεφορμιστική-οπορτουνιστική προπαγάνδα των τότε "ανανεωτών" Κυρκου και σια που καταδικάστηκε από το λαό δίνοντας του 2% και αφηνοντας τους στο περιθώριο!!.

  Πρόκειται για προβοκάτορες και αντικομμουνιστες και η ενασχόληση μαζι τους του δινει αξία.
  ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !! θα σβησουν μόνοι τους.

  Αφήστε να μπαινουν εκει μόνο οι φασιστες να γραφουν, έτσι ωστε να απαξιωθούν.
  Θεωρώ ότι δεν αξιζει καν να συζητάμε με απομεινάρια του Κυρκου.
  Τωρα εκμεταλλεύονται ένα υπαρκτό πρόβλημα και το αναπαράγουν με το περιεχόμενο που αυτοί θέλουν για να πετάξουν λάσπη.
  Μην τους αναδεικνύουμε με τη συμμετοχη μας.
  Γ.Χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τι ειναι παλι αυτο το νευροσπαστης ρε παιδια;;; Τελικα το ιντερνετ εχει καταντησει χειροτερο απο την τηλεοραση. Απορω που τους βρισκεται ολους αυτους τους βλακες και του καμμενους, που ανοιγει ο καθενας μια στοσελιδα για να πει τον πονο του που χωρισε με τη γκομενα ή που του λειπει ο παππους του που τον σκοτωσαν οι "κακοι" κομμουνιστες και αλλα τετοια φαιδρα. Να ξερετε οτι οσο τους δινεται σημασια αυτοι με αυτο "τρεφονται".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο προβοκατορας α. που το παιζει μεγαλος συντροφαρας(και μας συνιστα να μην κανουμε ρομπα τον νευροσπαστη γιατι και καλα τον προβαλουμε) αποκαλυπτεται

  http://redflyplanet.blogspot.com/2013/04/blog-post_587.html#comment-form

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.