27 Μαρτίου 2013

4ωρη στάση εργασίας στα Praktiker

Από παλιότερη κινητοποίηση
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμπαραστέκεται στον αγώνα των συνάδελφων μας στα Praktiker και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 30 Μάρτη 2013 ώρα 12μ.μ. με 16μ.μ. που κήρυξε το επιχειρησιακό τους σωματείο ως απάντηση στην τρομοκρατία της πολυεθνικής Praktiker.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι στα Praktiker

Η πολυεθνική Praktiker εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει εξαπολύσει άνευ προηγουμένου επίθεση στο σύνολο των εργαζόμενων της.

Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες απολύσεις και πιο συγκεκριμένα απ΄ την αρχή της χρονιάς έχει προβεί σε 35 απολύσεις πανελλαδικά .

Έχει κάνει αλλαγή συμβάσεων με μειωμένες ώρες στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των εργαζομένων.


Καθημερινά δίνονται επιπλήξεις σε όλα τα καταστήματα σε παρά πολλούς συναδέλφους για ανύπαρκτους λόγους προσπαθώντας να σπείρουνε τον φόβο και την τρομοκρατία στο να έχουν εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι ως πολυεργαλεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Επιδιώκουν στις πλάτες των εργαζομένων να αποκομίσουν τεράστια κέρδη εφαρμόζοντας όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις τους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το κλαδικό σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προσπαθεί να ενημερώσει και να δραστηριοποιήσει τους εργαζόμενους στο να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να σηκώσουν το κεφάλι τους μέσα στο χώρο εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους κλαδικό και επιχειρησιακό και συλλογικά να αντιπαλέψουν την κατάσταση που διαμορφώνουν οι πολυεθνικές σε συνεργασία με το πολιτικό τους προσωπικό.

Νόμος για εμάς τους εργαζόμενους είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών.

Πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας μέσα στους χώρους δουλειάς, για τις μάχες που έρχονται το επόμενο διάστημα και θα είναι σκληρές ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών.

Ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.