29 Μαρτίου 2013

Φασίστες υπέρ τραπεζιτών και ολιγαρχών

«Ενάντια στην Ευρώπη των τραπεζιτών», «Η εθνοκτόνα οικονομία των τραπεζών», «Στόχος των τοκογλύφων η διάλυση της κυπριακής οικονομίας» τιτλοφορούνται μερικές από τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που αναπαράγουν λίγο - πολύ τσιτάτα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κραυγάζουν οι χρυσαυγίτες μήπως κρύψουν από το λαό ότι (μαζί και με άλλα κόμματα και μορφώματα των αστών) αυτούς ακριβώς είχαν και έχουν έγνοια, τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους και ολιγάρχες, γι' αυτούς προορίζουν τον πλούτο του λαού και του τόπου. Φωνάζουν μήπως ξεχαστούν τοποθετήσεις τους, όπως αυτή το Σεπτέμβρη του 2012 στη Βουλή, όταν εμφανίζονταν ανοιχτά υπέρ της στήριξης και ενίσχυσης των τραπεζών, άρα και των επιχειρηματικών ομίλων - μεγαλομετόχων τους. Ελεγε τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους, Χρ. Παππάς, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: «Κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει (σ.σ. το τραπεζικό σύστημα) είναι για τους εξής λόγους: Πρώτον, μείωση των καταθέσεων. Δεύτερον, αποκλεισμός από τη διατραπεζική αγορά για βραχυχρόνιο δανεισμό. Τρίτον, τον ουσιαστικά αδύνατο μακροχρόνιο δανεισμό μέσω έκδοσης ομολόγων με παροχή εγγυήσεων. Και τέταρτον, την εμφάνιση διαρκώς αυξανόμενων επισφαλειών στα δάνεια που έχει χορηγήσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω της ύφεσης και της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων.
Παράλληλα, αυξάνονται οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών». Και αφού παπαγάλιζε γνωστά επιχειρήματα τραπεζιτών και κυβερνώντων για να δικαιολογήσουν την ανάγκη ενίσχυσης των τραπεζών, κατέληγε στο προκείμενο: «Ετσι, θα πρέπει να απαιτούνται νέα μέτρα ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών».


Παπαγεωργίου Βασίλης
Ο δε εκπρόσωπος Τύπου της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ηλ. Κασιδιάρης, τέλη Οκτώβρη 2012, σε γιορτή μίσους που διοργάνωσαν στο Αλσος Στρατού (με ναζιστικούς χαιρετισμούς κ.λπ.), ζητούσε «εθνικοποίηση και συγχώνευση όλων των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών», θέση που επανέλαβε ξανά και ξανά ζητώντας ουσιαστικά να φορτωθεί ο λαός τα χρέη μεγαλοτραπεζιτών. Στο ίδιο πλαίσιο ραγιαδισμού και υποτέλειας απέναντι στους ολιγάρχες του πλούτου, έλεγε τότε ο Κασιδιάρης ότι «(...) απαιτούνται και νέες συμμαχίες (...) πρωτίστως απαιτείται μια στροφή οικονομική και πολιτική προς τη Ρωσία». Παραμύθιαζε τον ελληνικό λαό τάζοντάς του λύσεις (σαν αυτές που χαντάκωσαν και τον κυπριακό λαό, με «ομόδοξους ορθόδοξους», «ξανθόν γένος» και κοιτάσματα) στοιχίζοντάς τον πίσω από τον έναν ιμπεριαλιστή ή τον άλλον, οδηγώντας τον στη χρεοκοπία. Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες, δούλοι στα αφεντικά, στα μονοπώλια, τα συμφέροντα των οποίων ανοιχτά και ξεδιάντροπα προπαγανδίζουν, στηρίζουν με κάθε μέσο, ενάντια στο εργατικό κίνημα. Γι' αυτό όπου τους βρίσκει ο λαός πρέπει να τους αντιμετωπίζει με κάθε μέσο ως εχθρό του.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.