21 Μαρτίου 2013

Κι άλλο πρότυπο για τον ΣΥΡΙΖΑ… Οι Εργατικοί της Βρετανίας!


Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες και διλήμματα, για το προς ποια κατεύθυνση  βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε τι είδους κόμμα ταχύτατα μετεξελίσσεται, η συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής του, Α. Τσίπρας, την Τρίτη  19/3, στο βρετανικό περιοδικό  «New Statesman» δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιοι είναι οι πολιτικοί σύμμαχοί του στη Βρετανία ο Α. Τσίπρας απαντά ευθέως οι Εργατικοί και αναφέρει γι' αυτούς: «Παρακολουθούν την κατάσταση στενά και τολμώ να πω ότι είναι από τα λίγα κόμματα εξουσίας με τα οποία μοιραζόμαστε πολλές κοινές θέσεις και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία».

Προφανώς λοιπόν μοιράζονται από κοινού με τους Εργατικούς τα μέτρα λιτότητας των κυβερνήσεων Μπλερ και Μπράουν, το νόμο για τον περιορισμό της εβδομαδιαίας εργασίας σε τρεις ή τέσσερις μέρες, την ανεργία που επί ημερών τους ανέβηκε σε ιστορικά υψηλά (και συνεχίζει βεβαίως και σήμερα επί συντηρητικών/φιλελευθέρων), το ότι παρέδωσαν το κυβερνητικό πηδάλιο με το «επίτευγμα» 2 εκατομμύρια Βρετανοί να έχουν χρέη πάνω από 10.000 στερλίνες ο καθένας από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, τις περικοπές, τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, τις αυξήσεις σε δίδακτρα στα ΑΕΙ. Για να μην αναφέρουμε τα ματοβαμμένα χέρια τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν όπου πρωταγωνίστησαν με στρατούς κατοχής, αιματοκυλίσματα, προσφυγιά κι άλλους κατατρεγμούς για τους λαούς.


Σε ερώτηση που γίνεται στον Α. Τσίπρα για το αν μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος με τους Εργατικούς, αναφέρει προκλητικά: «Θα εξαρτηθεί από το πόσο τολμηρός ο Εντ Μίλιμπαντ προτίθεται να γίνει και ειδικά την κρίσιμη στιγμή: Κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εκλογών όταν η πίεση από τα κατεστημένα ΜΜΕ και τους ολιγάρχες στη Βρετανία ξεκινήσουν να λένε για τον “κόκκινο δράκο” που ήρθε να καταρρακώσει το Σίτι και να μας παρασύρει στον πληθωρισμό και τη φτώχεια».

Όχι μόνο δηλαδή στήριξη των Εργατικών στη Βρετανία, αλλά και ότι αυτοί αντιστρατεύονται την ολιγαρχία στη Βρετανία. Ούτε ως κρύο βρετανικό χιούμορ δεν μπορεί να εκληφθεί  ότι οι Εργατικοί, το κόμμα που κυβέρνησε για λογαριασμό της αστικής τάξης στη Βρετανία το 1924, από το 1929 ως το 1931, που συμμετείχε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας 1941-1945, επίσης το 1950-1951, από το 1964 συνεχόμενα ως το 1970, από το 1974 ως το 1979 και από το 1997 επί 13 συναπτά έτη ως το 2010, είναι ενάντια στους ολιγάρχες της Βρετανίας… έλεος. 

Η συνέντευξη είναι γενικώς περιβόλι, μιας και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά επίσης για αποτυχημένο μνημόνιο, για μια διεθνή σύνοδο, για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και, τονίζοντας ότι τα όρια της ριζοσπαστικής αριστεράς …«είναι στενά»,  ρίχνει μια ακόμα αγιοποίηση στον Ομπάμα, αναφέροντας: «Το θέμα είναι ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική γραμμή ριζικά διαφορετική από εκείνη που ακολουθεί η Άγκελα Μέρκελ και επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ έχουν τυπώσει χρήμα, προτίθενται να φορολογήσουν τους πλούσιους, προκειμένου να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός»…

Ο γκρεμός της νεόκοπης σοσιαλδημοκρατίας στον οποίο καλεί το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονόδρομος. Οι εργάτες, βγάζοντας συμπεράσματα και από τα παραπάνω, μπορούν να τον απορρίψουν.

Πηγή : 902.gr

4 σχόλια:

  1. Απόσπαμα από τη συνέντευξη Τσίπρα. Καλό είναι όταν γράφεικαποιος να μην παιρνει αποσπάσματα,αλλά να παραθέτει ολόκληρες τις απαντήσεις. Ορίστε οι ερωτησεις και οι απαντήσεις.

    New Statesman: Θα λέγατε ότι έχετε πολιτικούς συμμάχους στη Βρετανία;

    Αλέξης Τσίπρας: Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δύο ομάδες του Εργατικού Κόμματος … Αποκόμισα την εντύπωση ότι το Εργατικό Κόμμα σήμερα βρίσκεται σε αναζήτηση ταυτότητας, ενώ εξελίσσεται διάλογος για τη λιτότητα, οπότε η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς μια μελέτη περίπτωσης. Έχοντας υπόψη ότι κατά τα τελευταία χρόνια ακολούθησαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σήμερα οι Εργατικοί ανησυχούν σοβαρά σχετικά με ό,τι έχει συμβεί στην Ελλάδα και ειδικά με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ (το αδερφό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα των Εργατικών). Παρακολουθούν την κατάσταση στενά και τολμώ να πω ότι είναι από τα λίγα κόμματα εξουσίας με τα οποία μοιραζόμαστε πολλές κοινές θέσεις και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία.

    New Statesman: Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρει κοινό έδαφος με τους Εργατικούς;

    Αλ. Τσίπρας: Θα εξαρτηθεί από το πόσο τολμηρός ο Εντ Μίλιμπαντ προτίθεται να γίνει και ειδικά τη στιγμή που μετρά περισσότερο: Κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εκλογών όταν η πίεση από τα κατεστημένα ΜΜΕ και τους ολιγάρχες στη Βρετανία ξεκινήσουν να λένε γα τον “κόκκινο δράκο” που ήρθε να καταρρακώσει το Σίτι και να μας παρασύρει στον πληθωρισμό και τη φτώχεια. Φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί όχι μόνο από την αντοχή του Μίλιμπαντ αλλά επίσης και από τις περιστάσεις κάτω υπό τις οποίες θα διεξαχθεί αυτή η μάχη. Διότι αν οι εκλογές γίνουν το 2015, τα δύο αυτά χρόνια που μεσολαβούν θα είναι αποκαλύπτικά σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη.

    Θ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχην Θ.Σ. στην πηγη αναφερει ολο το αποσπασμα οποτε δεν κρυβεται τπτ.
    εσυ λοιπον απο την παραθεση που εβαλες τι συμπερασμα εβγαλες;;;;;
    ας παμε λοιπον. απο την πρωτη ερωτηση βγαινει αβιαστα οτι οι εργατικοι ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τον τσυριζα καθως ειναι δυο ομαδες και οχι 42 που ειναι ο τσυριζα. μας λεει επισης οτι οι εργατικοι ψαχνονται, ομοιως πως ο τσυριζα που απο την μια πλεκει το εγκωμιο του καραμανλη, περνεις πιπες στους ισραηλινους, παει σε οτι think tank υπαρχει που το ελεγχουν οι αμερικανοι, γλυφει την ΕΕ και ξερογλυφετε να μοστραρει τα βελτιωμενα αγγλικα του αλεξη και απο την αλλη παει στην κηδεια του τσαβες.
    επισης μας λεει οτι οι εργατικοι πηραν το μυνημα απο το καζο του πασοκ και τωρα το γυρνανε λιγο το παραμυθι μπας και την γλιτωσουν, το γυρνανε στα λογια βεβαιως βεβαιως.
    δευτερη ερωτηση
    αν ειναι να γινει οπως ο τσυριζα απο τις 5 μαη μεχρι σημερα θα γελασει και το παρδαλο αμνοεριφιο εκ σκωτιας ορμομενο. αν σκεφτουμε οτι ο κοκκινος αλεξης και ο συρφετος του εχει γινει κομανεντσι ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ κατουριεμαι απο τα γελια στην σκεψη του μιλιμπαντ να το παιζει κοκκινος αλεξης με την καταργηση του μνημονιου και την επαναφορα των μισθων στο 2009 να γινεται διαπραγματευση και να δουμε για τους μισθους γιατι θα μας αφησουν καμενη γη.
    τελος ειναι μνημιο πολιτικης βλακειας και καιροσκοπιστικης πολιτικης αλητειας απο εναν "αριστερο" να λεει στην κατακλιδα της σκεψης του οτι για ολα αυτα που γινονται φταιει ο νεοφιλελευθερισμος, γιατι θα του θυμισω οτι τα μετρα που περνονται ειναι στην συνθηκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ενα προς ενα, οτι το ξεχαρβαλωμα οποιου κοινωνικου κρατους υπηρχε ξεκινησε επι σρεντερ, μπλερ, ντελορ, νταλεμα και αλλων που οταν εκλεγονταν η αυγη την επομενη μερα ειχει και ενα πρωτοσελιδο σοσ/κης ονειροξης
    Υ.Γ.1 καλο θα ηταν μια που εισαι φαν της ακριβολογιας να μας βαλεις το βιντεο με τις δηλωσεις γλεζου περι εσωτερικου δανεισμου με φορολογια των καταθεσεων, αλλα να το βαλεις ολοκληρο και να μην κανεις καμια κοπτορατπικη, ειστε και λιγο επιρεπεις εκει στον τσυριζα με τα φωτοσοπ
    Υ.Γ.2 μια που επεσε και λιγο σωτο με την αντρικια σταση της κυπρου κτλ και αλλες κορωνες για αλλα θεματα και μιας που σε βρηκα. πασχετε απο αλτσχαιμερ;;;; την αναφορα στην ιμπεριαλιστικη επεμβαση στην γιουγκοσλαβια με αφορμη την αεκ τι την θελατε; ξεχασατε τι λεγατε τοτε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ---------------Ο ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ---------
    «Υπεγράφη» στη Βουλή η συμμαχία Τσίπρα και Καμμένου.
    ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ!! ΕΛΑ ΜΟΥ,,, ΣΤΟΝ
    ΤΟΠΟΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψυχραιμία παιδιά, η λαϊκή σοφία έχει την κατάλληλη φράση για τούς "ξαφνικούς έρωτες" του Συριζα : "Όμοιος στόν όμοιο, και η κοπριά στα λάχανα"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.