28 Μαρτίου 2013

Ξαναμπλέξαν τις γραμμές τους για το ευρώ στο ΣΥΡΙΖΑ!

-Π. Σκουρλέτης:«Δεν λέμε "πάση θυσία στο ευρώ"» 

-Π. Λαφαζάνης: «Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της χώρας από το ευρώ»

Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχεδιάγραμμα

Δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξέφρασαν την Πέμπτη δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της χώρας από το ευρώ», ο δε Παναγιώτης Σκουρλέτης τόνισε:  
«Δεν λέμε "πάση θυσία στο ευρώ"».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε: 
 «Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ήταν πάντοτε – πλειοψηφικά ομιλώ – σταθερά προσηλωμένο σε αυτή την άποψη και διεκδικούσε μια διαφορετική ευρωζώνη και Ευρώπη».
Παράλληλα ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, μίλησε στον ραδιοσταθμό Real FM. Και σε ερώτηση σχετικά με αν πρέπει συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, απάντησε:
«Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Οχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πάντως, αναφέρθηκε και σε «προσωπικές θέσεις» του, σε αντιδιαστολή με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ευρωζώνη, παραπέμποντας στο συνέδριο του κόμματος. «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για προσωπικές θέσεις που είναι γνωστές από την αρχή της δεκαετίας του ’90 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την ΟΝΕ και την πορεία της Ευρωζώνης» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:  
«Αν ανοίξω εγώ μια δημόσια συζήτηση για τέτοια θέματα, επειδή δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κλίμα στη δημόσια ζωή, θα αναπαραχθούν με έναν τρομερό τρόπο από επικοινωνιακά κέντρα που δεν θέλουν τη συζήτηση, αλλά αξιοποιούν διαφορετικές απόψεις και τις διαστρεβλώνουν αντί να κάνουν συζήτηση. Οι προσωπικές απόψεις αυτές θα συζητηθούν και στο κόμμα και στο συνέδριο. Είναι ένα θέμα για το συνέδριο, διότι εκεί θα συζητήσουμε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, την περιοχή και την Ευρώπη και όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν, θα συζητηθούν ανοιχτά».
Πηγή: Το Βήμα
Δικό μας σχόλιο:
...Ο Τζώρτζεβιτς με τον Γιαννακόπουλο αλλάζουν θέση στα άκρα του γηπέδου προκειμένου να μπερδέψουν την αντίπαλη άμυνα....


3 σχόλια:

  1. Εμπρός της γης οι κολασμένοι ή οι καταθέτες;
    Πριν 5,5 χρόνια η παγκόσμια οικονομική κρίση έκανε και τυπικά την εμφάνιση της αρχικά στις Ηπα. Για όσους δε θεώρησαν ποτέ το Μαρξ ξεπερασμένο, για όσους δεν ακολούθησαν το χυδαίο ιδεολόγημα της αιώνιας ανάπτυξης κι ειρήνης των τελευταίων δύο δεκαετιών και τις αυταπάτες που αυτό έσπειρε, η κρίση θεωρήθηκε, ανεξάρτητα από τις μορφές της και τα τοπικά της επεισόδια, μια κλασική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου σύμφυτη με την εσωτερική λογική του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, ένα μακρύ κύμα ύφεσης εφάμιλλο του 1929... Συνέχεια εδώ: http://wp.me/pryYN-1h4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κειμενάκι τής AG είναι για τα μπάζα. Δεν διακρίνει για παράδειγμα μεταξύ καταθετών και διεθνών πιστωτών. Τα δις των καταθετών «μετουσιώνονται» σε διεθνή δάνεια, που είναι αδύνατο να αποπληρωθούν και που θα χρησιμεύσουν ως μοχλός πίεσης για τα αλλεπάλληλα μέτρα, φόρους και χαράτσια. Οι κυρίως πληττόμενοι είναι οι μικρομεσαίοι και οι απλοί αποταμιευτές. Κάποιος θα έπρεπε να πει στα παιδάκια τής φασίζουσας ορχήστρας ότι η «απαξίωση» κεφαλαίων δεν είναι «στάδιο» προς τον σοσιαλισμό, αλλά στάδιο προς τον φασισμό και τον πόλεμο.

      Διαγραφή
    2. Διακρινω εναν πανικο για τις αποτεμιευσεις? Εξηγησε μας γιατι νομιζεις οτι ενα κουρεμα στα λεφτα της μικροαστικης ταξης οδηγει στον φασισμο οποτε βρεις χρονο..
      Αποψη μου, υπαρχουν τρεις βασικες κατηγοριες ανθρωπων
      αυτοι που δε μαθαινουν απο τα λαθη τους
      αυτοι που μαθαινουν απο τα λαθη τους
      αυτοι που μαθαινουν απο τα λαθη του παρελθοντος
      Αν βαλεις πιθανα ποσοστα διπλα σε καθε κατηγορια, η τριτη ειναι πολλοι λιγοι. Το κκε μαχεται τοσα χρονια να μεγαλωσει τη τριτη κατηγορια, αλλα και να προετοιμασει την δευτερη να μην πρεπει να κανει ενα ακομα λαθος.
      Αν το λαθος γινει πρεπει η δευτερη κατηγορια να ειναι σε θεση να το αντιληφθει.
      Για τη πρωτη κατηγορια δε συζηταμε, καμενα χαρτια...
      Πραγματι λοιπον μπορουν να οδηγηθει κοσμος στον φασισμο, ειναι πιθανο σεναριο
      αλλα αυτο που θες εσυ ειναι να ερθει ο σοσιαλισμος απο τη τριτη κατηγορια πραγμα ακομα πιο δυσκολο αλλα πρεπει να το παραδεχτω πολυ πιο ομορφο.
      νκ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.