31 Μαρτίου 2013

Ξεκαθαρίζουμε μερικά αυτονόητα

Για «"χορό" πιέσεων», «απαξίωση», «απομόνωση» από την πλευρά της διεύθυνσης του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, κάνουν λόγο με επιστολή τους προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι 4 δημοσιογράφοι του, οι Παναγιώτης Κακαλής, Γιώργος Μιχαηλάρης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μαυροπούλου, με αφορμή δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, ότι την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη 28 Μάρτη, έγινε δικαστήριο όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των συγκεκριμένων δημοσιογράφων (σ.σ. δημοσιεύσαμε τα ονόματά τους) με τα οποία ζητούσαν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους... Στο ίδιο ρεπορτάζ γράφαμε για τη στάση που κράτησε η εφημερίδα στο δικαστήριο σχετικά με τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες του Κόμματος και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Γράφουν λοιπόν οι δημοσιογράφοι προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ: «Τελευταίο "κρούσμα" η νέα συκοφαντική, άνανδρη και δόλια δημοσίευση των ονομάτων μας σήμερα (σ.σ. χτες) στις σελίδες του "Ρ" (σελίδα 45) με αφορμή τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μη καταβολή δεδουλευμένων. Δε μας εκπλήσσει πλέον το ασύλληπτο γεγονός η ίδια η εφημερίδα να στοχοποιεί τους εργαζόμενούς της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά». Βεβαίως οι ίδιοι δε λένε κουβέντα, για το γεγονός ότι ενημέρωσαν την άθλια προβοκατόρικη αντικομμουνιστική ιστοσελίδα «Νευροσπάστης», ότι στέλνουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στα δικαστήρια, και μάλιστα τη μέρα της δίκης.

Ξεκαθαρίζουμε τα εξής αυτονόητα:
Πρώτον: Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ είναι όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και έχει την υποχρέωση απέναντι στα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που η πλειοψηφία τους μπορεί να στερείται ένα κιλό ψωμί ή ένα πιάτο φαΐ για να δώσει 1,5 και 2,5 ευρώ για να αγοράσει την εφημερίδα, να τους ενημερώνει, ποιοι και γιατί στέλνουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στα δικαστήρια. Είναι απαίτηση - και απολύτως δικαιολογημένη - εργαζομένων, απολυμένων, νεολαίων, άνεργων, όσων κάνουν θυσίες και ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα και για την έκδοση της εφημερίδας του.

Δεύτερο: Το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τα μέλη του ΚΚΕ για ενέργειες σαν των παραπάνω στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, για να ξέρουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, ώστε στην καθημερινή τους δουλειά και επαφή με εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα, να είναι εξοπλισμένοι. Κι αυτό επειδή διάφοροι με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Κόμματος, έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας μια άθλια και συκοφαντική αντιΚΚΕ εργολαβία με ψευδολογίες και διαστρεβλώσεις.


902.gr

15 σχόλια:

  1. θα το πω για αλλη μια φορα, στα ΚΜΕ μονο καομματικα μελη να εργαζονται με αυστηρα κομματικα κριτηρια, και να επιλεγονται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ η καποια επιτροπη της που θα λογοδοτει για τις επιλογες της.Ειμαστε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και οχι φυτωριο "επαγγελματιων δημοσιογραφων" που θα βαζουν την τσεπη τους πανω απο το επαναστατικο τους καθηκον, που ειναι η ενημερωση του λαου, της εργατικης ταξης, ακομη και με αντιτιμο τη ζωη τους αν χρειαστει οπως εκανε ο Βιδαλης και τοσοι αλλοι στο παρελθον.
    ΥΓ Πολυ καλα εκανε ο "Ρ" που το δημοσιευσε και λιγα τους εσουρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα είναι ότι και εσύ τις εποχές των παχιών αγελάδων, γαλούχησες γενιές δημοσιογράφων και τεχνικών να σκέφτονται όπως σκεφτόταν και μία μεσαία καπιταλιστική επιχείρηση.
    Και πως θα γινόταν αλλιώς αφού δέχεσαι και παίζεις το παιχνίδι με καπιταλιστικούς όρους. Και την προσληψη, και τα ένσημα, και τα ωράρια, και τα δώρα.
    Έτσι είναι το παιχνίδι. Αλλιώς συστήνεις μια αστική μη κερδοσκοπική και η εργασία που προσφέρεται από τα μέλη και τους φίλους είναι προσφορά τους.
    Αλλά από την άλλη, πάλι πίσω στις εποχές των παχιών αγελάδων, καπιταλιστικά μιλώντας πάντα, δεν θα μπορούσες να το κάνεις γιατί μόνο ο κύκλος εργασιών της τυποεκδοτικής ήταν τέτοιος που δεν μπορούσε να μπει σε αυτό το συγκεκριμένο καθεστώς φορολόγησης.
    HalfMoon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλιστα, το βρηκες τωρα εσυ, κουβεντα για την ΤΕ δεν θα ανοιξω, εχουν χιλιωειπωθει τα παντα, το θεμα ειναι οτι μαθαινουμε απο τα λαθη μας ακι τα διορθωνουμε, τελεια εδω...

      Διαγραφή
    2. αν και ο/η halfmoon γράφει αρκετά έντονα, έχει δίκιο στο συγκεκριμένο, την περίοδο σταθερής ανόδο της δεξιας πτέρυγας του κομματος και της μεταπολίτευσης ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό καριεριστικές νοοτροπίες στο κόμμα, αυτό όμως δε σημαίνει οτι μπορεί να γινεται σήμερα επιχείρημα πολεμικής στο ΚΚΕ

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς τώρα και αρκετά χρόνια κάτι δεν πάει καλα με τον Ριζοσπάστη. Είναι καλό σχολείο δημοσιογραφίας και αναγνωρίζεται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογραφίας, σαν τέτοιο. Με καλό βιογραφικό λοιπόν, προσλαβάνονται σε καλά πόστα και μετά ξεχρεώνουν τα γραμμάτια πρόσληψης, αρκετοί αποφοιτούντες. Είναι όρος της σύμβασης πρόσληψης. Επειδή το "φαινόμενο" είναι παλιό και επειδή συνεχίζεται και στις μέρες μας, έχω μια απορία. Φταίνε οι μαθητές ή μήπως φταίνε οι δάσκαλοι? Δεν λύνεται το πρόβλημα, όταν διαιωνίζεται. ΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν χρειαζεται να παει κατι λαθος. σκεψου μονο οτι μιλαμε για ανθρωπους που μεχρι τωρα δεν ειχαν κανενα απολυτως προβλημα, ηταν σε προνομιακο "καθεστως" σε σχεση με αλλους δημοσιογραφους, φανατσου οτι ο ποιο καλοπληρωτης απο ολους ηταν το εχτρα3. εδω εκανε πισω γραμματεας του ΚΚΕ θα κολησει δημοσιογραφος; αν ενας αγωνιστης κουραστει θα παει σπιτι του. φαντασου τι μπορει να γινει στο μυαλο καποιου που πολυ ευκολα κανει μια και βαζει το δαχτυλο στο μελι. μπορει να θελει να σπουδασει παιδια κτλ (δεν τον δικαιολογω, απλα βαζω τα τυχον επιχειρηματα). ποσοι περιμεναν την επανασταση αυριο το πρωι και μετα απο καποια χρονια αποφασισαν οτι τερμα η επανασταση, ας βγαλουμε τα συνταξιμα

      Διαγραφή
    2. κανεις δεν ειναι σιγουρο οτι θα παλευει ως το τελος της ζωης του μεσα απο τις γραμμες του Κινηματος η του Κομματος, και κανεις δεν μπορει να μπει στο μυαλο του αλλου για να πει με σιγουρια τι αυτος σκεφτεται.Ομως το ΚΚΕ πρεπει να εξασφαλισει καποια πραγματα οσον αφορα τα ΜΜΕ που χρησιμοποιει και δεν ειναι μονο οι οροι εργασιας που ετσι και αλλιως τους σεβεται, αλλα και οι προυποθεσεις για να εργαστει καποιος σε αυτα.
      1)Να ειναι Κομματικο μελος
      2)Η προσληψη του να ειναι αποφαση ανωτερου καθοδηγητικου οργανου
      3)Να ελεγχεται για τη δουλεια του και απο την ΚΟΒ του αυστηρα
      4)Να λογοδοτει συνεχως για την προσφορα του
      5)Να φροντιζει με τη δημοσιογραφικη του δουλεια για την υλοποιηση των αποφασεων του Κομματος.
      6)Να κατανοει οτι οσο καλα και αν χειριζετια την πενα, αυτη θα πρεπει να υπηρετει το Κομμα, την υποθεση της Εργατικης Ταξης, το λαο
      Κατα τη γνωμη μου αυτοι πρεπει να αειναι απαρεγκλιτοι οροι.

      Διαγραφή
  4. Και μεις να τρέχουμε στα εργοστάσια σαν μαλάκες να πείσουμε τους εργάτες και τον λαό για την επικαιρότητα της Λαϊκής Συμμαχίας και της επανάστασης και να χουμε τους τύπους απο μέσα να υπονομέυουν εμάς που δεν μας ένοιαξε το τι θα μας στοιχίσει ο δρόμος που διαλέξαμε.Που δεν κοιτάξαμε πως θα βολευτούμε που ούτε καν μας πέρασε απο το μυαλό να βρούμε καμιά καλή θεσούλα...Οι κύριοι που σέρνουν τον Ριζοσπάστη στα δικαστήρια,τον σέρνουν εκ του ασφαλούς,άλλωστε δεν έχουν νιώσει πως είναι η εργοδοτική τρομοκρατία γιαυτό ξηγιούνται έτσι.Γιατί δεν ρωτάνε κάποιους άλλους εργαζόμενους απο τον κλάδο τους αν μπορούν να κάνουν το ίδιο;Κάλυτερα που γίνεται έτσι να παίρνουν δρόμο οι ιδεολόγοι του μισθού,φανταστείτε να βγαίναμε στην παρανομία άυριο και να μας ξεπουλούσαν τότε,αν χρειαστεί θα αναλάβουμε εμείς οι απλοί φίλοι και τα μέλη του κόμματος τον Ριζοσπάστη...Αλλωστε ο Ριζοσπάστης είναι κομματικό εργαλείο που πρέπει να μείνει όρθιο όπωσδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε κατάλαβα πότε ψηφίστηκε η θεση γαι τη "Λαική Συμμαχία";
      Μήπως προτρέχεις σύντροφε; Μπορεί το συνέδριο ν' αποφασίσει να παραμείνει η θέση μας για το ΑΑΔΜ. Για τα υπόλοιπα τα λεω και θα τα πω εκεί που χρειάζεται.
      Ευχαριστώ!

      Θ.Τ

      Διαγραφή
  5. Θ.Τ., Αν είναι να τα λές "εκεί που χρειάζεται", κάνε μας τη χάρη και μην γράφεις στα Blogs για να δημιουργείς εντυπώσεις...Αλήθεια, το σύνθημα "ΚΚΕ ισχυρό, Μέτωπο Λαϊκό" ή όρος "Λαϊκή Συμμαχία" που χρησιμοποιείται από το 17ο Συνέδριο, μήπως και αυτά δεν έχουν αποφασιστεί; Κοίτα, λοιπόν να σεβαστείς εσύ τις συλλογικές αποφάσεις του ΚΚΕ και άσε τις υποδείξεις στους υπόλοιπους. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις Θέσεις της Κ.Ε. Μόνο κάτι οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εγκαλούν προβοκατόρικα το ΚΚΕ για το ΑΑΔΜ...Ας το σκεφτούν ορισμένοι ποιοι τους παίρνουν υπό την προστασία τους!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε καταλαβαίνω βρε σύντροφοι. Εσείς δεν τα λέτε καιμε λεπτομέρειες από εδω; Για να δημιουργήσετε εντυπώσεις το κάνετε; θεωρώ ότι προτρέχετε ως προς τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται εχουν λόγο να πάρουν θέση. Ή γνωρίζετε και τις απόψεις τους; Ή απλά το λέτε κι αυτό για εντυπώσεις;
      Στα υπόλοιπα που λέτε περί προστασίας κλπ λυπάμαι αλλά είναι απλά προβοκατόρικα.
      Και δεν ήρθε η ώρα να τα πω εκεί που χρειάζεται.

      Θ.Τ

      Διαγραφή
    2. θεωρεις λοιπον οτι ενω εχουν ψηφιστει απο την συντριπτικη πλειοψηφια στις ΚΟΒ και στις συνδιασκεψεις περιοχων, τα μελη εκει θα ψηφισαν εκπροσωπο για το συνεδριο τον 1/10 που διαφωνουσε. εσυ δλδ θα ψηφιζες να σε εκπροσωπησει στο συνεδριο καποιος που διαφωνει με την θεση σου;;;;;
      ενταξει αποψη ειναι και αυτη καλοδεχουμενη.

      Διαγραφή
  6. αγαπητε Θ.Τ., εκτος απο το οτι εχουν ψηφιστει οι θεσεις ηδη απο τις ΚΟΒ, δες και την σελιδα 31 σημερα του "Ρ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα τον δω σήμερα το απόγευμα,δεν εχω προλάβει ακόμη.Ευχαριστώ!

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.