25 Μαρτίου 2013

Κέρκυρα: Επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στον Αϊ Μαθιά

Την επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ, στον Αϊ Μαθιά, από τους τραμπούκους φασίστες της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. Η επίθεση έγινε το βράδυ της 24ης προς την 25η Μαρτίου και τα φασιστοειδή έσπασαν τα τζάμια των γραφείων και έγραψαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.


Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας σημειώνει:
«Οι θρασύδειλοι φασίστες και τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής διάλεξαν νύχτα για να γράψουν συνθήματα και να σπάσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Αϊ Μαθιά.

Οι ιδεολογικοί απόγονοι των Μεταξά - Χίτλερ και Παπαδόπουλου διάλεξαν τη μέρα της εθνικής επετείου για να επιτεθούν στο ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και να θυμίσουν το ρόλο των προγόνων τους, ρόλο καταδότη και συνεργάτη των φασιστών κατακτητών.

Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.


Στο στόχαστρο τέτοιων ενεργειών βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. Αντίθετα με αυτούς που στηρίζουν την πλουτοκρατία με την ίδρυση δουλεμπορικών γραφείων, που ποτέ τους δεν πήγαν στα ξενοδοχεία να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και που όταν κινητοποιούνται για την πρόσληψή τους π,χ. στη Μεσογγή δημιουργούν αντισυγκεντρώσεις.

Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και την καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό που είναι γέννημα-θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του Αϊ Μαθιά, της ευρύτερης περιοχής να τους απομονώσει, κυρίως όμως να αποκαλύψει το ρόλο τους στη νεολαία, που προσπαθούν να τη δηλητηριάσουν με την προβολή της φασιστικής ιδεολογίας και δράσης ως διέξοδο για τα λαϊκά συμφέροντα.

Καλεί επίσης τον κερκυραϊκό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του από τη δράση και τις θέσεις των φασιστών και υμνητών του Χίτλερ. Η δράση τους μέσα στα σκοτάδια είναι η ίδια με αυτή των πολιτικών τους προγόνων στην κατοχή, των κουκουλοφόρων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων. Απέναντι στο λαό ήταν και τότε, απέναντι στο λαό είναι και τώρα».


902.gr

30 σχόλια:

  1. Oταν λέω εγώ "πατημα κάτω σαν τα χταπόδια μέχρι να ξεράσουν το γάλα της μάνας τους" μου λένε ότι δεν είναι πολιτική αντιμετώπιση αυτη και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντιστοιχα "φασιστικο".. λες και ο φασίστας καταλαβαίνει από διαλογο και επιχειρήματα... το ότι σε έχει αποκλείσει από τον διαλογό πριν αυτός αρχίσει καθόμαστε και το αναλύουμε... λες και οι Σοβιετικοι όταν μπήκαν στο Βερολίνο ήταν με το "γάντι" για να δείξουν ανωτερότητα... ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΝΟ! Συζήτηση και ανάλυση είναι χαμένη ενέργεια...

    Th.G

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι να μην αναλώνεσαι σε χτυπήματα οπαδικού τύπου ΓΙΑ να εξαντλήσεις την επαναστατικότητα σου εκεί. Βέβαια εάν χρειαστεί θα το κάνεις και αυτό. Το θέμα και η ουσία είναι παράλληλα να κάνεις πολιτικό αγώνα μέσα στην κοινωνία ώστε να αντιμετωπίσεις και να ανατρέψεις το σύστημα που τον γεννά. Και δεν είναι άλλο από τον καπιταλισμό.

      Διαγραφή
    2. Red power συμφωνώ αλλά έχουν αποθρασυνθεί και αυτοί , πρέπει να λάβουν μια απάντηση... Προπηλακισμοί σπάσιμο γραφείων τραμπουκισμοί... Όσο τους αφήνεις τόσο περισσότερο θα περνούν θάρρος!
      Th.G

      Διαγραφή
    3. Th.G Συμφωνώ απόλυτα φιλτατε,δεν ειναι μακριά πιστεύω η ώρα που δεν θα έχουμε αλλο δρόμο απο αυτόν που λές,το μόνο κακό ειναι οτι θα το προκαλέσουν αυτοί έχοντας πατήσει γερά στις πλάτες των μικροαστών,και τα περί διαλόγου και επιχειρημάτων με τους μισάνθρωπους.....

      Γιοζεφ Κ

      Διαγραφή
  2. Πάντως επειδή είμαι και από το χωριό αυτήν την στιγμή μαθαίνω έχει πορεία διαμαρτυρίας από το Κόμμα.
    Το Κόμμα στο χωριό έχει μεγάλη παράδοση και ξέρει ακριβώς πως θα τους αντιμετωπίσει.

    Και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όσοι είναι η το παίζουν χρυσαυγιτες έχουν όλοι αλλοδαπές γυναίκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάσου ξύλο που θα τρώνε οι φουκαριάρες...Πάντως το ξύλο δεν είναι η λύση για να καταπολεμηθούν οι χρυσαυγίτες,αλλωστε και στην Γαλλία του 80 με 90 κάτι παρόμοιο έκαναν οι αναρχικοί και στο τέλος κατάντησαν να ντύνονται σαν τους νεοναζί και να παίζουν τους προστάτες μουσικών συγκροτημάτων...νομίζω πως τέτοιο αντιφασιστικό κίνημα δεν το έχει ανάγκη ο λαός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχολογια του τυπου ο λαος να τους απομονωσει τα πληρωσαμε πολυ ακριβα το 44-49.Δεν λυνονται αυτα τα προβληματα με τετοιου ειδους νοοτροπιες.Το εχω πει απειρες φορες σε στελεχη του κομματος.Σ'αυτες τις περιπτωσεις ισχυει ενα κυνικο ρητορικο των ιδιων των καπιταλιστων.You shoot first and you ask questions later.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αρχίσουμε δηλαδή να πλακωνόμαστε με τους φασιστες , για ρθουν μετά οι "μετριοπαθείς" αστοί να μας λένε ακραίους... Ωραία φάση .....
    ΥΓ: το να αντιπαρατεθουμε με δαύτους σε τέτοιο επίπεδο δεν μας συμφέρει εμάς και συμφέρει αυτούς. Γιαυτο άλλωστε και μας προκαλούν σε τέτοιο γήπεδο.. Στο γήπεδο των κανίβαλων
    ΥΓ2: Αλλο πράγμα ειναι η επανάσταση κι άλλο πλακώνομαι στους δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο ειναι να ακουγονται αποψεις. Το κομμα βεβαια εχει παρει τις αποφασεις του εχει την εμπειρια του και καλο ειναι πριν θεωρησουμε οτι ξερουμε πιο πολλα απο αυτο να μπουμε στη λογικη να καταλαβουμε γιατι το κομμα εχει παρει τις αποφασεις που εχει παρει.
    Δικη μου αποψη ειναι οτι αν μπορουμε ετσι απλα να τσακισουμε με βια τους φασιστες γιατι δε το προχωραμε και λιγο παρακατω να το κανουμε και με τους αστους? Ειμαστε ετοιμοι για επανασταση και δε το εχω παρει χαμπαρι? Εχουμε τη πλειοψηφια του κοσμου με το μερος μας και δε το καταλαβα?
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ειπα να πλακωνομαστε στους δρομους.Προσπαθησε να δεις πισω απο τα λογια αυτα καθεαυτα τι εννοω.Να ξερεις ομως οτι τα ευχολογια και οι καταγγελιες δεν λυνουν τετοια προβληματα τα οποια θα τα βρεις μπροστα σου στην επανασταση.Καταλαβαινω πολυ καλα που το πανε αλλα το δεν τσιμπαω δεν σημαινει οτι τα παραπεμπω ολα στην επανασταση γιατι μπορει να ειναι πολυ αργα τοτε.Αυτοι μας εσφαξαν απο το 44 και μετα.ΝΙΚΗΣΑΝ γιατι ΟΛΙΓΩΡΙΣΑΜΕ.Το μαθημα αυτο ακομα δεν το πηρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηθελα να ξερα, οταν πεφτει το ξύλο με τους ΧΑιτες, όλοι εσείς που λέτε οτι ΠΡΕΠΕΙ να τους τσακισουμε, που είστε; Οταν τους πετάγαμε κλωτσιδών απο τα εργοστάσια, όταν στις εκλογές σε Παγκράτι, Αγιά Παρασκευή και Ρόδο έπεσε ξύλο, όταν σήμερα στη Κοζάνη οι μπάτσοι τους προστάτευαν, όταν σε Τσαριτσάνη και Καρδαμύλη στελέχη και μέλη του κόμματος τους διώχναν... εσείες που είσαστε; Δεν μπορεί οι φασίστες να βλεπουν παντού πλέον ΚΚΕδες να τους καταδιώκουν και εμείς να λέμε "μα δεν κάνουμε τίποτα γαμώ... :(".


    Το ξύλο θα πέφτει όταν και όπου πρέπει. Ούτε πανάκεια είναι, ούτε και να το φοβόμαστε. Το θέμα είναι, είστε έτοιμοι για αυτό; Ή την κρίσιμη ώρα θα φανούμε λίγοι; Τροφή για σκέψη...



    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 44 δεν έχει καμία ομοιότητα με το σήμερα. Τότε ήταν επαναστατικη περίοδος, το λαϊκό κίνημα μαζικό,μαχητικό, ΕΝΟΠΛΟ, και το ηθικό στο ζενίθ διότι αυτό που πρεσβευες ,δηλ ο κομμουνισμος, ήταν υπερδύναμη.Τώρα; Για σκέψου; Βρίσκεσαι στην ιστορική φάση του να κάνεις επανάσταση;Εγώ λέω όχι. Εγώ λέω πως η φάση που βρισκόμαστε ειναι να προσπαθήσεις να πείσεις τον κόσμο να ξεσηκωθεί, κι αυτό γίνεται με κουβεντα, αντλώντας επιχειρήματα απ το θεωρητικό σου οπλοστάσιο και όχι με πολεμικές ιαχές. Αυτοί αλαλαζουν γιατί δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν. Γιατί αυτό ειναι το θεωρητικό τους οπλοστάσιο. Μη ξεχνάς πως παρόλα τα λάθη μας , παρόλη την ήττα μας οι Ελληνες κομμουνιστές αντιμετωπίζονται με σεβασμό καθολικά, απ την κοινωνία γιατί και στις πιο άγριες στιγμές της ιστορίας μας επέδειξαν ήθος και επεδίωκαν την κοινωνική ειρήνη. Ακόμη κι όταν ενοπλα ξεσηκώθηκαν ειρήνη και ευημερία για το λαό γυρευαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλος ειναι ο προβληματισμος. οπως ειπα και αλλου να εχετε εμπιστοσυνη στο ΚΚΕ.
    και μια συμβουλη, σιγη απο δω και περα, τπτ, ουτε σχολιασμος σε τετοια θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ modesto.
      Ωριμοτητα και αποφασιστικοτητα

      Διαγραφή
  11. Νομίζω οτι η Γ.Γ το είχε θέσει στη σωστή του βάση το ζήτημα αυτό.

    Σας το θυμίζω : "Δεν τους φοβόμαστε τους μπράβους της ΧΑ και δεν θα έχουν καλή άκρη αυτοί με μας. Δεν θα περάσουν καθόλου καλά μαζί μας".

    Σε δυο προτάσεις όλη η ουσία. Το ΚΚΕ έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ και έμεινε όρθιο. Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος νομίζει οτι θα φοβηθεί τώρα τους γιαλαντζί...τις απομιμησεις.

    Τα φασιστόνια αυτά τα αντιμετωπίζουμε με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. Μεστό και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο που θα απεθύνουμε στον λαό και τη νεολαία για να τους παρουμε μαζί μας και να μείνουν αυτοί ...5-10 λοβοτομημένοι φουσκωτοι με μεγάλα μπράτσα.

    Οπου χρειαστεί... όταν χρειστεί... θα τους αντιμετωπίσουμε κι αλλιώς. Η συγκρουση στο πεδίο της ταξικής πάλης θα είναι αναπόφευκτη μαζί τους. Μην νομίζετε όμως οτι θα τολμήσουν και πολλά πολλά... είναι βλάκες αλλά δεν είναι τόσο βλάκες. Ξέρουν πολύ καλά οτι το ΚΚΕ έχει μεγάλη πείρα. Όπως επίσης ξέρουν πολύ καλά οτι το 10% που τους ψηφίζει...ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΡΙΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Ξέρουν καλά οτι το 10% που τους ψηφίζει ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ... κι άμα μάθει, αυτούς θα βαράει, όχι εμάς!!! Ξερουν πολύ καλά οτι το 10% που τους ψηφίζει, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΠΕΤΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΤΗ. Και ξέρουν πολύ καλα οτι και ο τελευταίος παππούς, από το 4,5% του ΚΚΕ... θα είναι στο δρόμο και θα βαραει με το μπαστούνι όποτε κι όταν χρειαστεί.

    Τέλος... ξέρουν οτι η ταξική πάλη δεν είναι ρινγκ. Δεν έχει fair play, δεν θα δώσουμε τα χέρια και θα περιμένουμε το κουδούνι και μετά ο καθένας στη γωνιά του. Δέκα-δέκα θα πέφτουν πάνω τους οι εργάτες με τα σφυριά και τα στυλιάρια... και θα μετράνε τα παϊδια τους στο δρόμο. Του λυσσασμένου για το δίκιο του εργάτη η μπουνιά, είναι πολύ βαρια...δεν συγκρινεται με τον ντοπαρισμενο ναρκισσο που καυλώνει για τα μπράτσα του στον καθρέφτη..... Τα ξέρουν νομίζω αυτά... και μην περιμένετε και πολλά πολλά. Θρασύδειλα θα κάνουν ό,τι είναι να κάνουν. Κι αν κάποιοι απο αυτού ειναι πιο τολμηροί... θα αντιμετωπιστούν αναλόγως.

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΘΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    Κι όταν χρειαστεί... θα αλλάξουμε και τους όρους της αντιπαράθεσης.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το να αρχίσεις στα καλα καθούμενα να κυνηγας χρυσαυγιτες, ειναι σαν να αρχισεις στα καλα καθουμενα να κυνηγας τα ματ.
    Αν η λυση ειναι να πεφτουμε πανω σε αυτους που του σύστημα τους εχει βαλει για μαξιλαρι, και να μένουμε εκει, οκ....

    Αλλά, προσωπικη μου εκτιμηση ειναι πως παρολο που δεν μπορουμε να τους αποφυγουμε(καποια στιγμη θα τους ριξουν μπροστα στο δρομο μας και θα μας αναγκασουν να τους διαπερασουμε), οταν έρθει η στιγμη να πατησεις το κουμπακι και να περασεις στην επομενη φαση πρεπει και να υπαρχει ΄πιθανοτητα να βγεις νικητης.

    Αν τωρα νομιζουμε οτι θα παρουμε φορα για να ανατρεψουμε τον καπιταλισμο και να σαρωσουμε οτιδηποτε εμποδιο μας στειλουν στο, τοτε ενταξει. Αν ομως το πιθανοτερο αποτελεσμα ειναι να αρχισουμε να γυρναμε γυρω απο τον εαυτο μας και να καταντησουμε κατι σαν συμμορια καταδικασμενη σε εναν ατελειωτο πολεμο συμμμοριων, τοτε καλυτερα να ειναι πιο ωριμες οι κινησεις μας, λανθασμενες κινησεις και βιαστηκες ειναι ικανες να στειλουν το κινημα χρονια πισω.

    Αυτο που χρειαζεται ειναι καλυτερη περιφρουρηση των αγωνων μας και παρεμβαση εκει που πρεπει, οταν δηλαδη τα φασιστοειδη απειλουν εργατες, ελληνες και ξενους, οταν μπαινουν στα νοσοκομεια και το παιζουν ελεκτες κλπ. Παραλληλα να εχουμε τετοιες δρασεις που να μαζικοποιησουν το κινημα, αυτο ειναι το πιο βασικο τη δεδομενη στιγμη, να φτιαξεις κινημα της προκοπης, οχι να γινεις η καλυτερη ομαδα κρουσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν βγαίνει η γραμματέας του κόμματος και χαρακτηρίζει αγράμματους όσους διαφωνούν με τις θέσεις για το συνέδριο(χθεσινός Ριζοσπάστης)...το φαινόμενο της ΧΑ θα γιγαντώνεται....ο νοών νοείτω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγη, ελα παραδεξου το, την παπαρια σου θα την ελεγες σε οποιοδηποτε αρθρο, μιας και δεν εχει καμια σχεση με την κουβεντα. Απλα ως γνησιος προβοκατορας, ειδες οτι εχει εδω περα τα περισσοτερα σχολια στα τελευταια αρθρα και λες "αντε να παμε εκει να πιασουνε τοπο οι μπαρουφες μας'.

      Διαγραφή
  14. σε χαλασε ε; οταν δεν εχεις την δυνατοτητα να κατανοησεις αυτα που διαβαζεις και λες αλλα νταλα, ε ναι;!;! μιλαμε για πρακτικα αγραμματους.
    τωρα βεβαια εσυ ισχυριζεσαι οτι οι αμοιβαδες μεγαλωνουν γιατι η αλεκα ειπε αγραμματους αυτους που κανουν ηλιθια και αστοιχειωτη κριτικη...ενταξει, μαλλον καταταχτηκες και εσυ.
    θες να μου πεις δλδ οτι φταιει ο χαρακτηρισμος της αλεκας και οχι το οτι αν υπαρχει εστω και ενας που θα τσιμπησε απο την ειδηση οτι ο παππας κατουρησε το μεγκα, εχουμε μεγαλυτερα προβληματα;
    οπως λεω συχνα σε τετοιες περιπτωσεις, καληνυχτα και καλη τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη δουλιτσα του κανει το παιδι, αφιλοκερδως κιολας, υπαρχει μεγαλη ζητηση προσφορα εργασιας στον κλαδο των προβοκατορων και χρειαζεται ο καθενας να δουλεψει και λιγο ως καλφας πριν τον επιλεξουν για τις αμοιβομενες θεσεις.

      Διαγραφή
    2. εύγε ...εγγράματοι

      πείτε και άλλα χαριτωμένα, ταλιμπανίστικα....

      Διαγραφή
    3. αμε, θα πουμε, προσεχε ομως τις "εκφρασεις" σου γιατι καρφωνεσαι και ειναι κριμα να αναγκαστεις να βγεις μετα την ανωνυμια με φουλ ονομα και να γινεις περιγελος σαν τον αλλο τον τσυριζαιο

      Διαγραφή
  15. Παναγή πες "αλεύρι", ο Λαφαζάνης σε γυρεύει! Υπάρχει και το άλλο για μετά το συνέδριο: "μην είδατε τον Παναγή;"!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ---------------------------Ο ΠΕΡΕΙΣΑΚΤΟΣ-------------------------------------
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΕΤΟΙΑ
    ΚΟΘΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΒΑΡΔΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕΜΤΖΗ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ ΠΗΡΑΝΕ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΡΑΝΕ, Ο ΟΟΧ ΑΑΑΜΑΝ.
    ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΑΕΙ
    ΛΕΕΙ ΚΑΤΟΥΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ
    ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΜΕ ΚΙΑΛΙΑ ΕΙΔΑΝ ΕΝΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Χ.Α Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα το ξανα πω για τελευταια φορα. Δεν ειπα να ξεκινησουμε πολεμο συμμοριων με την Χ.Α.Αλλο ειπα και δεν φταιω αν καποιοι ειναι αντουβιανοι.Προσπαθησα να ανοιξω λιγω τα ματια στον συντροφο Κωστα ο οποιος ειναι υπερ του δεοντος μιας πολιτισμενης και ηττοπαθους αντιμετωπισης της Χ.Α. και τα παραπεμπει ολα στην επανασταση.Η κατασταση το 44 ΚΩΣΤΑ ειχε πολλες ομοιοτητες με σημερα αλλα εσυ δεν το βλεπεις.Το κινημα ηταν ενοπλο αλλα το αφοπλισαμε εμεις με λογικες σαν την δικη σου.Σταθηκαμε ορθιοι αλλα ηττηθηκαμε και ηταν μεγαλη συμφορα.Εφαγε πολλους το χωμα.Το ΚΚΕ ζηταγε και ζηταει ειρηνη σε εναν κοσμο σοσιαλιστικο.Δεν εχει αυταπατες για τον καπιταλισμο.Απο κει και περα ο modesto εχει δικιο.Εφεξης σιωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι οτι τα ιδια σου τα σχολια προιδεαζουν τον αλλο να σε παρερμηνευσει, αν οντως δεν ηθελες να πεις αυτο.

      "Σ'αυτες τις περιπτωσεις ισχυει ενα κυνικο ρητορικο των ιδιων των καπιταλιστων.You shoot first and you ask questions later."

      Διαγραφή
  19. @STALIN IS BACK
    Σέβομαι τον ενθουσιασμό και την ορμή σου αλλά διαφωνώ με την γνώμη σου... Σκοπός δεν ειναι να υποστούμε και πάλι μια ηρωική συντριβή. Σκόπος μας είναι να επικρατήσουν οι ιδέες μας κι αυτό εκτός απο τόλμη θέλει και μυαλό. Μιας και είμαστε κοντά στην 25η Μαρτίου θα σου πω μια ιστορία με τον Καραϊσκάκη που μόνο δειλό και ηττοπαθη δεν μπορείς να πεις. Πολιορκουσε που λες την Αθήνα και κάποιος από τους στρατηγούς των μεγάλων δυνάμεων (δε θυμάμαι ποιος ) τον πίεζε να δώσει μάχη εκ παρατάξεως.Ο Καραισκακης αρνούνταν διότι οι Ελληνες ήταν αριθμητικα πολυ λιγότεροι από τους Τούρκους. Προτίμουσε τον ανορθόδοξο πόλεμο με τις καταδρομικες επιδρομες.Τότε ο στρατηγός αυτός κατηγορώντας τον του λέει: Μη φοβάσαι, ήρθε η ώρα να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα!Κι ο Καραϊσκάκης του απαντά: τον ταύρο δεν τον πιάνουν από τα κέρατα τον πιάνουν απο τα ΛΙΜΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα φασιστοειδη τραμπουκιζουν πιστευοντας οτι καποια στιγμη θα προκαλεσουν δικες μας βιαιες αντιδρασεις και τυφλα χτυπηματα.Αυτο λεγεται προβοκατσια για οσους μπορουν να το αντιληφθουν.Δεν ειναι καινουριο φρουτο των φασιστων, ξερουν πολυ καλα τι κανουν και οι καθοδηγητες τους, τα παρακρατικα και αλλα κεντρα, δουλευουν με σχεδιο.
    Γνωριζουν πολυ καλα επισης οτι αυτο που μπορει να τους αντιμετωπισει καλυτερα, δεν ειναι Κνιτες η μελη του Κομματος με καδρονια που θα τους κανουν μαυρους στο ξυλο-ειναι το ευκολο-αλλα το οργανωμενο λαικο κινημα που θα τους απομονωσει, θα τους ξεσκεπασει και θα τους στειλει στα αζητητα.
    Δεν "φουσκωσαν" ξαφνικα απο το 0,0019% γιατι εγιναν ελκυστικες οι αποψεις τους, αυτες εξαλου "σερνονται" στην κοινωνια, στα πολιτικα χαμαιτυπια, εδω και δεκαετιες, ειναι ο τροπος σκεψης των πιο λουμπεν στρωματων που βρηκαν σημερα βολικοτερη εκφραση πολιτικη στις μουρες των καθε λογης Κασιδιαρηδων και Παναγιωταρων.
    Τις συνθηκες ταξικης συγκρουσης δεν θα τις δημιουργησουμε με τσαμπουκαδες απεναντι στους "λαγους" του συστηματος.Εξαλου δεν ειναι τυχαιο οτι συνεχως αναμασαται απο πολλες πλευρες το "θεωρημα" για τα δυο ακρα, λετε να γινεται τυχαια?η λετε να ειναι τυχαιο οτι τελευταια αυξανονται οι επιθεσεις φασιστοειδων σε γραφεια του κομματος,μνημεια, ακομη και κομματικα μελη?
    Θελουν την σπασμωδικη αντιδραση μας και θελει μεγαλη προσοχη να μην αφηνουμε το συναισθημα και τον παρορμητισμο μας να γινεται πολιτικη συμπεριφορα.
    Αυτο επιδιωκουν κυκλοι του συστηματος που χρησιμοποιουν σημερα την ΧΑ και τους πιτσιρικαδες της σαν εργαλειο δημιουργιας "καταστασεων".
    Το Κομμα πολυ σωστα τους αντιμετωπιζει, και πολυ σωστα βαζει το ζητημα της απομονωσης τους σε επιπεδο κινηματος και λαικων οργανωσεων.Ετσι κοβεται ο ομφαλιος λωρος τους με οτι λαικες μαζες μπορει να τους ακολουθουν, κυριως κοσμο πολιτικα εντελως ανωριμο μικροαστικης προελευσης.
    Ζουμε σε καιρους πονηρους σφοι, και η μαγκια δεν ειναι απλα τα γρηγορα αντανακλαστικα, αλλα να μπορουμε να βλεπουμε το δασος και οχι το δεντρο.Και αυτο ειναι τεχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συντροφε Κωστα παλι δεν με καταλαβες.Δεν ειμαι τοσο παρορμητικος ωστε να φτανω στην ηλιθιοτητα.Ενα απο τα χομπυ μου ειναι οι μαχες του κοκκινου στρατου στον Β παγκ.πολ.Πιστεψε με ξερω πολυ καλα απο ελιγμους,τακτικη και συσχετισμους, παραγοντες τους οποιους η τοτε ηγεσια μας δεν εκτιμησε σωστα και τα αποτελεσματα τα ξερουμε.Παρα εισαι καθυσηχασμενος οτι τα πραγματα θα ερθουν οπως τα θελουμε σαν φυσικο φαινομενο λες και ο αντιπαλος θα μεινει απραγος περιμενοντας να κανουμε εμεις ολα αυτα τα ωραια και προφανη που λες και μετα ξυπνησες.Ο Ζουκοφ παντος ειχε πιο δυσκολη αποστολη απο τον Καραισκακη.Εκεινος να δεις τι εκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.