26 Μαρτίου 2013

Καθώς οι νεοφιλελεύθεροι στοχοποιούν την Ευρωζώνη ...

... οι Συριζαίοι ακόμα σκέφτονται με ποιόν τρόπο θα την μεταλλάξουν.

 Πισσαρίδης: «Η Κύπρος να επανεξετάσει το ευρώ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg έθεσε θέμα αποχώρησης της Κύπρου από την Ευρωζώνη σημειώνοντας: "H Λευκωσία πρέπει να εξετάσει σοβαρά το εξής: Αν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει μέλος του ευρώ"

"Αν η Κύπρος πρέπει να αντιταχθεί σε κάτι, αυτό είναι η εκκαθάριση της Τράπεζας Κύπρου. Θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία", δήλωσε επίσης ο Χρ. Πισσαρίδης.

Επικριτικός εμφανίστηκε και στο ραδιόφωνο του BBC ο Χρ. Πισσαρίδης. Αναρωτήθηκε πώς μπορεί η ευρωζώνη να θεωρεί τα ποσά που χρειάζεται η Κύπρος μεγάλα. 

Εκτίμησε ότι το ευρώ μοιάζει πια λιγότερο βιώσιμο λόγω του τρόπου με τον οποίο λήφθηκαν οι αποφάσεις για την Κύπρο. 


Κληθείς να σχολιάσει αν η απόφαση είναι δίκαιη, ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας είπε ότι «αφορά περισσότερο πολιτικές σκοπιμότητες και τις σχέσεις μεταξύ μεγάλων χωρών, όπως η Ρωσία και η Γερμανία». 

Ο σύμβουλος του Χέρμαν βαν Ρομπέι, Ρίτσαρντ Κόρμπετ στην ίδια εκπομπή είπε ότι η αρχική απόφαση για επιβολή φόρου στις μικρές καταθέσεις ήταν απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης.

Πηγή : enet.gr 

Φυσικά και ο Πισσαρίδης δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον των Κυπρίων εργαζομένων, αλλά εκφράζει τις ανησυχίες της κυπριακής αστικής τάξης, η οποία βλέπει πλεον τον κίνδυνο του αφανισμού της. Ειδικά απο την στιγμή που μπαίνει στο κάδρο και η Τράπεζα Κύπρου.

4 σχόλια:

  1. το σύριζα πρέπει να θέσει άμεσα ένα ζήτημα και να πει ξεκάθαρα τί θέλει..κατα τη γνώμη μου πρεπει να βγει και να πει δημόσια ότι ναι μεν μπορούμε να παίξουμε με τους όρους μας αλλά άν δεν γίνει αυτό και δεν το δεχθούνε έξοδος απο το ευρώ..η δραχμή δεν ειναι ταμπού.καιρός να ξαναεπιστρέψουμε σε δικό μας νόμισμα και ανάκτηση της οικονομικής μας διαχείρισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο τσυριζα πρεπει να βγει και να κανει ξεκαθαρη την πολιτικη του θεση. να μας πει αν εκφραζει ο μηλιος τις θεσεις ή παραβιαζει αυτες οπως τον καταγγελουν στελεχη του.
    επισης θα ηταν καλο να κανει το αρχικο ξεκαθαρισμα στην θεση του.
    Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .."με το κεφαλαιο βεβαιως-βεβαιως και απορω πως και δεν το χετε καταλαβει. Τι αλλο πια να κανουμε για να το εμπεδωσετε... Μ Ε Τ Ο Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο τελος".... Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.