26 Μαρτίου 2013

Λ. Κανέλλη: Λάθος της Κύπρου η ένταξη της στην Ε.Ε

10 σχόλια:

  1. …Nα υποθέσω ότι μόνο έμενα με ενοχλεί ακόμα, να βλέπω οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος σε αυτό το σάπιο κανάλι; Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει κόσμος που, αφελώς ή μη, ταυτίζει το κόμμα με τα διαπλεκόμενα;

    Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει μεγκα και τι σημαίνει βαρδινογιάννης, μπόμπολας, ψυχάρης και όλοι αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες που είναι πίσω από αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα. Μιλάμε για καπιτάλες που ενώ τόσα χρόνια κολυμπάνε στα εκατομμύρια ( τους ), έχουν κόσμο να δουλεύει για αυτούς τους οποίους, στην καλύτερη περίπτωση, τους έχουν απλήρωτους ενώ στην χειρότερη τους έχουν απολύσει χωρίς αποζημίωση.

    Ως πότε θα αναγκάζομαι να βλέπω στελέχη του κόμματος δίπλα στις φάτσες του λακέ πρετεντέρη; Είναι τόσο δύσκολο να έβγαζε ανακοίνωση το ΚΚΕ λέγοντας ότι 'δεν ξαναπατάει το πόδι του στο μέγκα, γιατί το διοικούν καταχραστές δημοσίου χρήματος' και να κόψει ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ κάθε επαφή μαζί του; Τότε ο κόσμος θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με άλλα συστηματικά κόμματα γιατί το ΚΚΕ δεν συνδιαλέγεται με απατεώνες. Τόσο απλό.

    Και μην μου πει κανείς ότι είναι ακραία συμπεριφορά γιατί "έτσι θα χάσουμε την δυνατότητα προβολής των θέσεων μας στο ευρύ κοινό" όπως λανθασμένα για μένα λέγεται στις ΚΟΒ. Και όμως σας λέω ότι εάν κόψουμε κάθε επαφή, ο κόσμος θα το εκτιμήσει περισσότερο, από το να γινόμαστε απλώς 'καλεσμένοι’ του όποιο προβοκάτορα σαχλού παρουσιαστή.

    Δηλαδή οι ψευτοεπαναστάτες του σύριζα, που αποφάσισαν να μην εμφανίζεται εκεί ο τσίπρας, έχασαν η κέρδισαν σε κόσμο πιστεύετε;

    Όταν ακόμα και τα φασιστο-ουγκ, μαζεύονται έξω από το μέγκα και κάνουν επεισόδια στη είσοδο, ενώ η Κανέλλη είναι από μέσα και τα λέει με τους γλείφτες του συστήματος, εσείς τι λέτε ότι εκλαμβάνει ο κόσμος με το φτωχό του το μυαλό; Ότι το φασισταριό είναι συστημικό κόμμα η το ΚΚΕ;

    Απλή λογική ρε παιδιά, τα έχουμε πει τα έχουμε ξαναπεί και όλο στο 'θα δούμε και τι λέει η καθοδήγηση’ έχουμε μείνει. Όπως λέμε και στην παρέα: ή στα κανάλια θα είμαστε ή στους δρόμους , δεν υπάρχει μέση λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νestor γνωρίζεις κάποιο κανάλι το οποίο δεν είναι σάπιο εκτός τον 902 κι αν να ποιο είναι? Επίσης οι ψευτοεπαναστάτες του Σύριζα συνεχίζουν καθημερινά και αδιάκοπα να εμφανίζονται στο Μέγκα... το εμπάργκο του Τσίπρα είναι τουλάχιστον υποκριτικό... επίσης η έκθεση των χρυσαυγιτών σε μια ζωντανή εκπομπή στην οποία θα πρέπει να αρθρώσουν λόγο και να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα θα ήταν κατατροφική συν το γεγονός ότι τα "ιδεώδη" των νεοναζιστών προπαγανδίζονται ούτως ή άλλως μέσα από τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ... ο κόσμος άλλωστε δεν γεννήθηκε συντηρητικός και φασίστας αλλά έγινε και σε αυτό βοήθησε αρκετά το νο1 προπαγανδιστικό μέσο που λέγεται τηλεόραση...
    Η απλή λογική λέει Nestor ότι θα πρέπει να χωθούμε και στου βοδιού το κέρατο αν είναι να ακουστεί και να φτάσει μια κομμουνιστική φωνή όσο πιο μακριά και όσο πιο μαζικά γίνεται... θα πρέπει να είμαστε και στα σχολεία, και στους δρόμους, και στους χώρους εργασίας και σε κάθε σπίτι με φυσική παρουσία ή ιντερνετικά ή τηλεοπτικά... με τις ιδέες μας όπλο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα... αυτοί που θέλουν να παρεξηγήσουν το ΚΚΕ θα το κάνουν ούτως ή άλλως... το έχουμε δει πολλάκις στο παρελθόν... όμως το χατίρι να τους αφήνουμε χώρο στην προπαγάνδα δε θα το κάνουμε σε κανένα γιατί θα είναι ασυγχώρητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο καταλαβαίνω την λογική σου « θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο» , αλλά επέτρεψε μου σε αυτό το κομμάτι για το μεγκα να διαφωνήσω και θα σου πω γιατί εν συντομία:

      Πρώτων, η παντοκρατορία των καναλιών έχει περάσει. Το επιχείρημα ότι «εάν μποϊκοτάρουμε το μέγκα θα χάσουμε σε προβολή των θέσεων μας» δεν νομίζω ότι στέκει εν έτη 2012 ή τουλάχιστον δεν θα ήταν τόσο καταστροφική κίνηση, όσο θα ήταν εάν γινόταν στις 10ετίες 80 -90 που πραγματικά βασίλευε η τηλεόραση. Εξάλλου δεν προτείνω να χαθούμε από την tv ολικά, γιατί ξέρω πολυ κόσμο που δεν έχουν παρά αυτό μόνο το μέσο για να ενημερώνονται, αλλά θα μπορούμε να λέμε τις θέσεις μας από την δημόσια τηλεόραση ή σε άλλα φιλόξενα κανάλια .

      Δεύτερον, αντί να εμφανίζεσαι για 15 λεπτά δημοσιότητας σε ένα κανάλι που συνδέεται με τον ταξικό εχθρό σου, σκέψου εάν είναι προτιμότερο να το μποϊκοτάρεις. Αυτή πιστεύω ότι θα είναι η ισχυρότερη προπαγάνδα από όλες. Γιατί όταν κόσμος αναρωτηθεί “γιατί δεν βγαίνει το ΚΚΕ στο μέγκα;”, θα ανατρέχει σε άλλα μέσα και θα ενημερωθεί καλύτερα και για το λόγο που αποκηρύσσουμε το κανάλι της ολιγαρχίας άλλα επιπλέον θα μαθαίνουν και τις θέσεις του κόμματος πιο άμεσα και με την στάση μας, στην πράξη.

      Τρίτον και ίσως και πιο σημαντικό, με το να φάνε πόρτα ο κάθε τσίμας και ο κάθε πρετεντέρης και τα υπόλοιπα μαντρόσκυλα, ο κόσμος θα καταλάβει και στην πράξη ότι εμείς δεν παίζουμε με απατεώνες, ούτε βοηθάμε να κάνει νούμερα το κανάλι των καπιταλιστών ακόμα και εάν από τις εκπομπές του, μας δίνεται η δυνατότητα να λέμε σωστά πράγματα στο λαό.

      Φαντάζομαι ξέρεις και εσύ, στις λαϊκές και στα καφενεία, ο κόσμος ισοπεδώνει εύκολα τα πάντα και λέει «έλα μωρέ, πιο αντισυστημικό κόμμα; Aφού μετά τις εκπομπές τα λένε φιλικά και κάνουν πλάκες μεταξύ τους», ενώ με το να καταδικάσουμε το κανάλι των μεγαλοεργολάβων, δεν μπορεί, θα κλείσει πολλά στόματα.

      Είμαι τις άποψης λοιπόν, ότι σε αυτή την φάση, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί που εμφανιζόμαστε. Μιλάμε για ένα κανάλι που έχει τρομακτικές ζημιές και από μήνα σε μήνα μπορεί να κλείσει. Τόσα σοβαρά προβλήματα έχει. Ας του δώσουμε λοιπόν το τελειωτικό χτύπημα κτυπώντας τους βρωμερούς ιδιοκτήτες και ας μην του δίνουμε άθελα μας τηλεθεαματικότητες. Απλά πραγματα λεω.

      Για αναφέρω και ένα, όχι τόσο άσχετο, παράδειγμα: Πρόσφατα η κυρία Γερασιμίδου, δήλωσε ότι θα απέχει από το τσαντίρι του λαϊκιστή λαζόπουλου γιατί όπως είπε " ...ως βουλευτής του ΚΚΕ δεν θα ένιωθα τόσο ευχάριστα βάση όσον αυτών που λέει ο Λάκης τελευταία για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα". Από εμένα έχει χίλια μπράβο για την πράξη της και έπρεπε να το κάνει εδώ και καιρό. Η είδηση μάλιστα συζητήθηκε αρκετά στο διαδίκτυο και έτσι γίνεται και πραγματική προπαγάνδα για το τι εκπροσωπεί ο λαζόπουλος και ο κάθε λαζόπουλος.

      Αν πάρω γράμμα-γράμμα την άλλη λογική που υποστηρίζεις Γιώργο, επειδή η εκπομπή του λαζόπουλου είναι πρώτη σε τηλεθέαση, έπρεπε να έχει σώνει και καλά έναν εκπρόσωπο του ΚΚΕ για να συμμετέχει για να ‘υπάρχει εκπροσώπιση και της άλλης πλευράς ’, όπως φαντάζομαι θεωρείς ότι συμβαίνει σε στελέχη που συμμετέχουν σε συζητήσεις του μέγκα, παρότι γνωρίζουν ότι είναι καλεσμένοι σε κανάλι απατεώνων.

      Στην τελική, το θέμα είναι τι εικόνα περνάει στον κόσμο και με ενοχλεί να βλέπω η προπαγάνδα του συριζο-χρυσαυγητικου μετώπου να περνάει στους τηλεθεατές ως δήθεν αντίσυστημικά κόμματα και εμείς να είμαστε οι μόνιμοι καλεσμένοι του κάθε πρετεντέρη ενώ έπρεπε να είμαστε απέναντι. Δεν είναι όλες οι «συμμαχίες με τον διάβολο» χρήσιμες, πώς να το κάνουμε!

      Αυτή είναι η άποψη μου,εγώ πάντως θα χαρώ πολύ να κλείσει το μέγκα. Ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι.

      Ευχαριστώ για την φιλοξενεία.

      Διαγραφή
    2. Nestor, όχι, η λογική μου δεν είναι «θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο»... αυτά μακριά από εμένα και το ΚΚΕ... ας τα αφήσουμε εκεί που ανήκουν στους Τσιπραίους... άλλωστε το να βγαίνεις στο κάθε Μέγκα και να προπαγανδίζεις τις θέσεις σου δεν είναι συμμαχία με το εκάστοτε κανάλι... υποχρεωμένα είναι τα κανάλια και καλούν εκπροσώπους του ΚΚΕ και μάλιστα καταπατούν κατά πολύ την υποχρέωση που έχουν σύμφωνα με τον νόμο... αυτή την υποχρέωση λοιπόν, λέω ότι πρέπει να την εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα γίνεται...

      Για το πρώτο: όχι δυστυχώς η παντοκρατορία των καναλιών δεν έχει περάσει... μπορεί να έχει ξεφτύσει για νεότερες ηλικίες αλλά και πάλι είναι είναι αποτελεσματικότατη στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
      Αν μποϊκοτάρεις το μέγκα θα πρέπει να μποϊκοτάρεις και τα υπόλοιπα κανάλια αλλιώς είσαι υποκριτάκος του κερατά. θα το επαναλάβω... γιατί τόσο κόλλημα με το Μέγκα? Νομίζεις ότι τα υπόλοιπα κανάλια από την κρατική τηλεόραση μέχρι το Χ τοπικό κανάλι δεν είναι διαπλεκόμενα? Ή θα ήταν τίμιο να κάνουμε διάκριση στην διαπλοκή και στους καπιταλιστές?

      Για το δεύτερο: όπως σου είπα και στο πρώτο. Όλα τα κανάλια συνδέονται με τον ταξικό εχθρό ή μαλλον καλύτερα είναι ταξικός εχθρός. Αυτή την "χάρη" δεν την έχει μόνο το Μέγκα... οπότε θα πρέπει να τα αποκλείσεις όλα...

      Για το τρίτο: Σκοπός δεν είναι να κάνεις κρέας τα μούτρα του Πρετεντέρη ή του Τσίμα... σκοπός είναι να προπαγανδίσεις τις θέσεις και για 15 έστω λεπτά να ακουστούν 5 σωστά πράματα μέσα στην 24ωρη αστική προπαγάνδα που έχει ξεκουτιάνει τους πάντες...
      Ρητορική ερώτηση που έχει σχέση με το πρώτο και το δεύτερο:
      Γιατί να ρίξεις πόρτα μόνο στους γυμνοσάλιαγκες του μέγκα, ο Ευαγγελάτος π.χ. είναι καλύτερος? οπότε φτάνουμε πάλι στο ότι αποκλείεις τους πάντες... επίσης αν νομίζεις ότι ο κόσμος θα καταλάβαινε από αυτό ότι δεν παίζουμε με απατεώνες ήδη θα έπρεπε σε όλους τους χώρους δουλειάς το ΠΑΜΕ να έρχεται πρώτο... εκεί που οι συνθήκες είναι πιο άγριες και υπάρχει πραγματική ρήξη και σύγκρουση με τα αφεντικά και τα τσιράκια τους... δυστυχώς όμως τα πράματα δεν είναι τόσο απλά και απο την καθημερινή μου πείρα ο κόσμος επιμένει να γαλουχείτε από το χαζοκούτι και η άποψή του για το ΚΚΕ και γενικότερα για τον κομμουνισμό να προέρχεται από εκεί...

      Στις λαϊκές και στα καφενεία αυτοί που ισοπεδώνουν τα πάντα είναι αυτοί που παρόλο απορρίπτουν τα κανάλια πιστεύουν ταυτόχρονα ακράδαντα ότι τους λένε τα κανάλια για τον κομμουνισμό... οπότε το πρόβλημα δεν είναι η εμφάνιση του ΚΚΕ στην τηλεόραση... είναι βαθύτερο κι έχει πολλές άκρες και πτυχές με κοινό πάντα παρανομαστή ότι δεν θέλουν να σηκώσουν τον κώλο τους να αγωνιστούν ακόμα και εκτός ή μακριά από το ΚΚΕ... με λίγα λόγια, δικαιολογίες από αυτούς όσες θες... δεν τους πιάνεις πουθενά ΄και φυσικά μην τους θίξεις ότι το ζήτημα είναι ταξικό...

      Το παράδειγμα που θέτεις με τον Λαζόπουλο έχει τεράστια διαφορά... το τσαντίρι δεν είναι δημοσιογραφική-ενημερωτική εκπομπή αλλά υποτίθεται ψυχαγωγική... η Γερασιμίδου πήγαινε εκεί όχι για να προπαγάνδισει τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά να παίξει σαν ηθοποιός στα σκετσάκια του Λάκη... δεν πήγαινε εκεί με την ιδιότητα του βουλευτή με ότι αυτό συνεπάγεται...

      Αντιθέτως μόνιμο στασίδι σε όλα τα τηλεοπτικά πανελ έχουν οι συριζαίοι... όσο για τους ΧΑιτες έχουν άλλους στόχους από τους κομμουνιστές οπότε αναπόφευκτα και άλλη στρατηγική και τακτικές...
      Αν ρίξεις μια ματιά στον ρίζο για τις εμφανίσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα τηλεοπτικά κανάλια θα έβλεπες ότι είναι πολύ πιο κάτω από αυτές που δικαιούνται και πιο "ριγμένοι" από όλα τα άλλα κόμματα...

      Επίσης και να κλείσει το μέγκα όπως λες στο τέλος υπάρχουν δεκάδες άλλα τέτοια και μπορούν να ξεφυτρώσουν άλλα τόσα... για άλλα πράγματα θα πρέπει και να χαρείς και να αγωνιάς Nestor...
      Άλλωστε αφού δεν έχουν τόση παντοκρατορία όπως αρχικά είπες τα κανάλια γιατί αγωνιάς και κολλάς τόσο? Μήπως τελικά δεν είναι έτσι?









      Διαγραφή
  3. Επίσης πάνω σε αυτό το θέμα θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος οπορτούνας επειδή είμαι αφελής και παλαιολιθικός:
    Ο Τσίπρας απέκλεισε το Μέγκα για τις εμφανίσεις του επειδή είναι σάπιο και διεφθαρμένο οπότε να φανταστώ τα υπόλοιπα ΜΜΕ ελλήνικά και ξένα, π.χ. CNN είναι άσπιλα, καθαρά και μη διαπλεκόμενα?
    Και οι λοβοτομημένοι χίτες ας μου λύσουν μια περιέργια: πώς γίνετε να μιλάνε για τσοντοκάναλα και ταυτόχρονα να παραπονιούνται όταν δεν καλούνται "και καλά" όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν? Βέβαια τσοντοκάναλα τα έλεγαν και πριν τις δεύτερες εκλογές αλλά προεκλογικά πώς τα επισκεπτόντουσαν καθημερινά?

    Μάλλον σήμερα για τις μάζες είναι μεγάλο σφάλμα να έχεις μπέσα και να μην παίζεις επικοινωνιακά τρικ.... αλλά τότε δεν θα μπορούσες να λέγεσαι κομμουνιστής...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθομαι και διαβαζω τα σχολια και αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι αν εχεικαποιος αποφασισει να κανει αρνητικη κριτικη δεν υπαρχει περιπτωση να τη γλυτωσεις. Αν δε βγαιναμε στα καναλια θα ελεγαν οτι κλειστηκαμε στο καβουκι μας μετα τα αποτελεσματα των εκλογων, οτι τα αφηνουμε ολα στη τυχη και στα χερια του συριζα. Αντι να συζηταμε για το τι ειπωθηκε στην εκπομπη λεμε λογια του αερα. Αν ισχυουν αυτα τοτε το ανταρσυα που δεν εχει βρεθει σε καναλι θα ειναι το πρωτο κομμα στον αριστερο χωρο τις επομενες εκλογες...στη τελικη για τον απλο κοσμο που δε μπορει να καταλαβει με τη λογικη και αποφασιζει με το συναισθημα εχει πολλες παγηδες να αποφυγει πρωτα πριν φτασει σε εμας... πρωτα προσπαθουμε να επικοινωνησουμε με τον κοσμο που μπορει να καταλαβει κατι περισσοτερο, να ακουστουν οι θεσεις μας, και ειδικα τωρα που περισσοτερο απο ποτε αρχιζει να γινεται κατανοητος ο μονοδρομος της ρηξης και του αγωνα τετοιο σχολιο πλησιαζει τα ορια του προβοκατορικου
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικα τωρα με την εκπομπη εχω να πω οτι ηταν μια καλη Λιανα. Καιρο ειχε να το πετυχει, ηταν αρκετα πιο ηρεμη αν και πρεπει να το παλεψει κι αλλο...
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως απο το 1973 που η Λιανα ελεγε το δελτιο της χουντας καλυτερα στο μεγκα!
    ΤΣΑΠΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χιχιχι...αν ηξερε θα σου ελεγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.