23 Μαρτίου 2013

35ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Καταγγελία και αποχώρηση ΠΑΜΕ


Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποχώρησαν από την αίθουσα, καθώς από το πρωί της ίδιας μέρας επαναλήφθηκε το γνωστό σκηνικό απαξίωσης και διάλυσης από όλες τις άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν στο Συνέδριο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ η Αλεξάνδρα Μπαλού ανακοινώνοντας την απόφαση του ΠΑΜΕ, μία μέρα μετά τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν για τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και για το τι πρέπει να γίνει, το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα που διεξάγονταν οι εργασίες του Συνεδρίου βρισκόταν σύσσωμη η ομάδα των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ και μόλις 50 αντιπρόσωποι από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας έτσι την υποκρισία όλων όσων ακούστηκαν την προηγούμενη μέρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τόνισε η Αλ. Μπαλού, ζητάμε να έρθουν όλοι οι σύνεδροι, να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε και καλούμε το προεδρείο να κάνει προσπάθεια για αυτό. Μέχρι τότε σημείωσε, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχωρούν από την αίθουσα και θα παραμένουν στο χώρο του συνεδρίου.


Σε σχετικό δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η τρίτη μέρα του συνεδρίου σημαδεύτηκε από τα άδεια από συναδέλφους καθίσματα. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομης Παρέμβασης, το νεοσύστατο ΕΜΕΙΣ που την προηγούμενη μέρα ξιφουλκούσαν για την αγωνιστικότητα του εργατικού κινήματος, αναχώρησαν για τις παραλίες και την αναζήτηση «κουκιών». Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο ρόλος τους είναι να εγκλωβίζουν την αγανάκτηση των εργαζομένων από τα πραγματικά τους προβλήματα, σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια. Να ελέγξουν τους συσχετισμούς και να τους θέσουν στην υπηρεσία των συμφερόντων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χωρίς να τρέφουν αυταπάτες για τον ρόλο αυτών των δυνάμεων, παρευρίσκονταν σύσσωμες στο συνέδριο, εκπληρώνοντας την ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι στους εργαζόμενους. Όμως, δεν νομιμοποίησαν τον εκφυλισμό των διαδικασιών και αποχώρησαν από την αίθουσα, απαιτώντας την προσέλευση των υπολοίπων συνέδρων.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εκφυλισμού και της υποταγής του εργατικού κινήματος

Αλλαγή συσχετισμών σημαίνει ανατροπή της γραμμής του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης. Σημαίνει ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα, ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ».

Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συσκέψεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλειάς σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με τις οποίες οι ταξικές δυνάμεις δίνουν το δικό τους στίγμα και περιεχόμενο στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, στην Αλεξανδρούπολη.

Για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Περιοδεία του ΠΑΜΕ Τουρισμού - Επισιτισμού με το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου σε ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, στις 9.30 π.μ.

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών με ΔΣ σωματείων του κλάδου από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην Αλεξανδρούπολη στις 11 π.μ.

Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου στην Κομοτηνή με εργαζόμενους στον κλάδο στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ροδόπης.

Και την Παρασκευή αναδείχθηκαν ξανά οι δύο αντίπαλες γραμμές στο εργατικό κίνημα

Οι εξελίξεις κατά τις εργασίες του Συνεδρίου την Παρασκευή συνοψίζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της ίδιας μέρας το ΠΑΜΕ και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Στις σημερινές εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των κομμάτων, της εκπροσώπου της ΣΕΣ και τις τοποθετήσεις των συνδυασμών που παίρνουν μέρος σε αυτό, αναδείχθηκαν ακόμα μια φορά οι 2 αντίπαλες γραμμές στο εργατικό κίνημα.

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός και ο νέος εργατοπατερισμός της "Αυτόνομης Παρέμβασης", παρά τη "διαφήμιση" του ακομμάτιστου, αυτόνομου, ανεξάρτητου χαρακτήρα τους δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν ότι συστρατεύονται ενιαία στη γραμμή στήριξης του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητάς του ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων, προτείνοντας ένα "νέο υγιή καπιταλισμό"».

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο Γιώργος Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε τις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, σημειώνοντας ότι δύο μέρες τώρα που διεξάγεται το συνέδριο επιχειρούν να καθαγιάσουν τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης. Επισήμανε ότι το ταξικό εργατικό κίνημα ένα στόχο υπηρετεί, το συμφέρον της εργατικής τάξης, κάτι το οποίο δεν ισχύει για την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Διαβαστε και εδω,εδω και εδω

902.gr

8 σχόλια:

  1. που είναι ο εργατικός αγώνας να καταγγείλει την απομόνωση και το σεχταρισμό του ΚΚΕ

    http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8894.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι πάρα πολύ, που για τόσο μεγάλο θέμα, η συμμετοχή σε σχόλια-σκέψεις, παραμένει σε μηδενική βάση και αγανακτώ, ότν όλοι εμείς που αυτοχαραχτηρίζομαστε προοδευτικοί, αριστεροί, κομμουνιστές, τρέχουμε να απαντήσουμε στο όποιο δήποτε σχόλιο, προβοκατόρικο ή μη, αλλά σίγουρα αποπροσανατολικό κι ακίνδυνο. Εδώ εντοπίζω το πρόβλημα. Αναλώνουμε φαιά ουσία σε βλακείες και αφήνουμε την ουσία να προσπερνά δίπλα μας. Λυπάμαι κι αγαναχτώ πολύ, ακόμα και με τους λεγόμενους προπαγανδιστές, που δεν καταφέρνουν να ανεβάσουν το επίπεδο σκέψης και σε εμάς, που αυτό προσδοκούμε από εσάς.ΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δλδ ρε μαστορα τι περιμενεις να σχολιασει κανεις σε αυτο απο την στιγμη που συμφωνει; να γραψει τι γαμάτα που τους τα χωσαμε; το θεμα ειναι αυτο να το μαθουν και αλλοι. απο την ωρα που εγινε σε ποσους το εχεις πει; σε ποσους την αλλη μερα θα το εχεις συζητησει; αν δουλευεις τι κουβεντα θα κανεις για αυτο στους συναδελφους σου;
    αυτο παλι δεν χρειαζετε να το πω εγω ουτε και κανενας αλλος, το λεει η συνειδηση σου, το λεει καθε μερα ο "Ρ".
    θα μου πεις δεν διαβαζουν ολοι τον "Ρ", κακως, να αρχισουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν νομίζεις ρε μαστορα οτι με το να φωνασκεις και με βαρυγδουπες κουβεντες ριχνεις νερο στο μυλο που αλέθει το σιτάρι, δεν νομιζω οτι ωφελεις ή εστω οδηγεις τη κουρσα εκει που λες οτι την πας. Σε μενα βρήκες να την πεις, γιατι ειπα την σκέψη μου και τον προβληματισμο μου? Για ενα θεμα που οποιος δεν διαβαζει Ριζοσπαστη, δεν το περνει χαμπαρι και εδειξα την αγωνια μκου, ακριβως για αυτον το λόγο. Ή ο γυαλός ειναι στραβός ή εμεις στραβα αρμενίζουμε. ΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλαχιστον ο modesto ειπε την αποψη του, εσυ απλα λυπασε και αγανακτεις αλλα την αποψή σου δεν την ειπες...
      ή στραβα ειναι ο γυαλος ή στραβα αρμενιζεις
      οσο για το θεμα...πεφτω απο τα συνεφα, η γεσεε τετοιο πραμα? και νομιζα οτι δευ υπηρχε λογος που το παμε αγωνιζεται μονο του
      νκ

      Διαγραφή
  5. εδειξεις την αγωνια σου εδω γιατι δεν σχολιαστηκε το οφθαλμοφανες; εγω ξερω οτι εχω να παω σε 3 σπιτια μεχρι το απογευμα και να κανω κουβεντα και για αυτο το θεμα. να σχολιαζω εδω με τον ΝΚ που συμφωνω; με σενα που βγαζεις μια ανουσια γκρινια θα σχολιασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την εκλογή των οργάνων της διοίκησης ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του 35ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
    Στις εκλογές που πήραν μέρος επτά παρατάξεις, ψήφισαν συνολικά 423 άτομα και επί εγκύρων ψηφοδελτίων 423, έλαβαν:
    Η ΠΑΣΚΕ - Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων, 145 ψήφους, 16 έδρες στο Δ.Σ. και ποσοστό 34,52%.
    Η ΔΑΚΕ-Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, 104 ψήφους, 11 έδρες και ποσοστό 24,35%.
    Η ΔΑΣ- Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, 94 ψήφους, 10 έδρες και ποσοστό 22,22%.
    Η Αυτόνομη Παρέμβαση Αντιμνημονιακή Συνεργασία, 44 ψήφους, 5 έδρες και ποσοστό 10,40%.
    Η παράταξη ΕΜΕΙΣ-Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων, 32 ψήφους, 3 έδρες και ποσοστό 7,57%.
    Τέλος η Συμφωνία Εργαζομένων και η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα έλαβαν από 2 ψήφους και ποσοστό 0,47% αντίστοιχα.
    Στο 34ο Τακτικο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στις εκλογές πήραν μέρος πέντε παρατάξεις (5).
    Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
    ΠΑΣΚΕ: ΨΗΦΟΙ: 230 (228) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 22 (21) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 48,2 (45,9) - ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 12 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 8
    ΔΑΚΕ: ΨΗΦΟΙ: 118 (134) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 11 (12) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 24,69 (26,96) - ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 6 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 4
    ΔΑΣ: ΨΗΦΟΙ: 100 (104) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 9 (9) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 20,92 (20,92) - ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 5 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 3
    Α.Π: ΨΗΦΟΙ: 29 (31) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ:3 (3) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 6,08 (6,23) - ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 2 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 0
    ΠΣΕ ΨΗΦΟΙ: 1
    ΣΥΝΟΛΟ: ΨΗΦΟΙ: 478 - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 45 - ΠΟΣΟΣΤΑ: 100
    Ψήφισαν 480 ,έγκυρα 478, άκυρα 2.
    Μέσα στις παρενθέσεις είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εκλογικές διαδικασίες του 33ου Συνεδρίου, τον Μάρτιο του 2007.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψιλοθετικό το ότι ανεβήκαμε σε ποσοστό και έδρες με τέτοια ανεργεία θα δούμε ο δρόμος είναι μακρύς....

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.