28 Μαρτίου 2013

Αρθρογραφία διαστρέβλωσης και αθλιότητας κατά των Θέσεων του 19ου Συνεδρίου


Στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου δημοσιεύτηκαν άρθρα που ασκούν αυστηρή κριτική στις αδυναμίες, στα κενά και στα λάθη του ΚΚΕ με στόχο να αντιμετωπιστούν, ώστε να εκπληρωθούν καλύτερα οι βασικές κεντρικές επιλογές του Κόμματος.

Υπάρχουν και άρθρα που κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αξιοποιούν τις αδυναμίες, τις παραλείψεις, τα κενά για να επιτεθούν, να υπονομεύσουν τις Θέσεις και τη στρατηγική, τις νέες επεξεργασίες του ΚΚΕ.

Ορισμένα όμως άρθρα, των λεγόμενων από τον αστικό Τύπο «επώνυμων» πρώην στελεχών και ορισμένων δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη», ξεπερνούν κατά πολύ και αυτή τη δεύτερη κατηγορία. Πατούν σε άθλια ψέματα και αξιοποιούν συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις που εκτόξευσαν κατά του Κόμματος οι ανώνυμοι φραξιονιστές του διαδικτύου και οι ταξικοί πολιτικοί μας αντίπαλοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν άρθρα που δημοσιεύτηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.


Γράφει π.χ. ο Π. Γεωργιάδης: «Προβάλαμε την εργατική εξουσία και την εργατική κυβέρνηση παραιτημένοι από την πρόταση του 15ου. Ουσιαστικά, θεωρήσαμε την κυβέρνηση του 15ου κυβέρνηση αστικής διαχείρισης»!

Πού το βρήκε γραμμένο ότι το 15ο Συνέδριο έβαζε ως επιδίωξη του ΚΚΕ τη δημιουργία κυβέρνησης; Ούτε έβαζε, ούτε έλεγε ότι το ΚΚΕ θα έπαιρνε μέρος σε τέτοια κυβέρνηση, αν αυτή κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις διαμορφωνόταν.

Αντίθετα το 15ο Συνέδριο υπογράμμιζε:

«Το ΚΚΕ κατευθύνει τη δράση του ώστε η αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή πάλη να αναπτύσσεται και να βαθαίνει η αντικαπιταλιστική συνείδηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ σταθερά προσπαθεί να πείθει ότι δεν αρκεί να φύγουν τα αστικά κόμματα και οι σύμμαχοί τους από το τιμόνι της διακυβέρνησης. Πρέπει να ανατραπεί το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του. Να δημιουργηθεί μια νέα λαϊκή εξουσία, που δεν είναι άλλη από τη σοσιαλιστική».

Αλλά υπάρχει και το εξής που δεν απαντά: Η κυβέρνηση για την οποία το 15ο Συνέδριο έλεγε ότι μπορεί να προκύψει, τι σχέση έχει με την κυβέρνηση που ο Π. Γεωργιάδης και άλλοι θεωρούν ότι έπρεπε το ΚΚΕ να προτείνει; Ποιες θεωρούν αντιιμπεριαλιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, στις οποίες έπρεπε το ΚΚΕ να απευθυνθεί προεκλογικά; Ας τις πουν με το όνομά τους.

Τα όσα, λοιπόν, υποστηρίζει διαστρεβλώνοντας το 15ο Συνέδριο δεν είναι παρανόηση. Είναι ψέμα. Οπως είναι ψέμα και ο ισχυρισμός του ότι «θεωρήσαμε την κρίση προσχηματική»! Προφανώς μπερδεύει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις του ΚΚΕ.

Γράφει η Ελ. Μαυρούλη: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα ατεκμηρίωτης εκτίμησης (σ.σ. εννοεί του Κόμματος) η άποψη περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας». 

Πού το βρήκε αυτό; Πού έχει διατυπώσει αυτή την άποψη το ΚΚΕ; Πουθενά. 
Οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο λένε: «Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

Οσο ανόητο είναι να ισχυρίζεται κάποιος -το ΚΚΕ πάντως δεν το κάνει- ότι η αστική τάξη της Ελλάδας έχει τη δύναμη και τον επιθετικό ρόλο που έχουν οι αστικές τάξεις των ΗΠΑ, Γερμανίας, Ρωσίας, Κίνας κλπ., άλλο τόσο και περισσότερο ανόητο είναι να ισχυρίζεται κάποιος ότι η ελληνική πλουτοκρατία δε δαγκώνει το λαό, δε δαγκώνει τους λαούς προς τα έξω όπου και όταν την παίρνει! Οτι από υποτέλεια και όχι από συμφέρον είναι μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα τεχνάσματα και τα μαγειρέματα λέξεων και εννοιών για να μπερδέψουν καθαρά πράγματα. Ποια κριτήρια για τον ιμπεριαλισμό, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, που έχει θέσει ο Λένιν δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας; Ας απαντήσουν αν τολμούν. Το ΚΚΕ απαντάει ότι ισχύουν όλα και με το παραπάνω.

Για τις αθλιότητες και τις τερατολογίες που αναμασά ο Γ. Πετρόπουλος τι να πρωτοπείς; Πέρα από το χολερικό λόγο των ύποπτων ιστοσελίδων, δυστυχώς γι' αυτόν υπάρχει το άρθρο του στον προσυνεδριακό διάλογο για το 15ο Συνέδριο, στο οποίο, ο ίδιος που κόπτεται (!) σήμερα για το 15ο Συνέδριο, έγραψε τότε:
«Από την πρώτη στιγμή που το Σχέδιο Προγράμματος δόθηκε στη δημοσιότητα, είχα εκφράσει την άποψη (...) πως πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που απέχει παρασάγγας από αυτό που ονομάζουμε επιστημονική ανάλυση και (...) σε γενικές γραμμές (...) επιχειρείται να δικαιολογηθεί ο βολονταρισμός με τον οποίο οι συντάκτες του προσπαθούν να προδιαγράψουν το παρόν και το μέλλον του κινήματος»! 

Και όμως, αυτός ο κύριος έχει το θράσος να πετάει βρωμιές στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και να εμφανίζεται ως τιμητής του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Πρόκειται περί κατάντιας, ορισμένοι να επιχειρούν, αξιοποιώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, να πουν ότι το ΚΚΕ με τις Θέσεις του έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία του και τη λενινιστική κληρονομιά.

Δεν είναι γελοίο να καταφεύγουν σε διάφορα τσιτάτα του Λένιν για να απορρίψουν αυτό που ο Λένιν απέδειξε και με το έργο του και με την πράξη, την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917; Οτι ανάμεσα στο μονοπωλιακό καπιταλισμό και το σοσιαλισμό δεν υπάρχει ενδιάμεσο σκαλοπάτι;

Αποφεύγουν σαν τον διάολο να τοποθετηθούν στα καίρια και συγκεκριμένα ζητήματα που θέτει το 19ο Συνέδριο! Π.χ. είναι ο σοσιαλισμός επίκαιρος και αναγκαίος, όσο ποτέ; Οι συμμαχίες του Κόμματος και η δράση του καθορίζονται και κρίνονται πρώτα απ' όλα από το κατά πόσο υπηρετούν αυτόν το σκοπό; Κατά πόσο ριζοσπαστικοποιούν τις συνειδήσεις της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, βοηθούν να χειραφετηθούν απέναντι στην αστική τάξη, τα ανώτερα μεσαία στρώματα, την εργατική αριστοκρατία κλπ;

Οταν πάνε ορισμένοι να τοποθετηθούν στα συγκεκριμένα, τότε αποκαλύπτονται. Π.χ., ο Π. Γεωργιάδης, αφού κατηγορεί το ΚΚΕ για όλες τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και τις αναδιατάξεις στο πολιτικό σύστημα, καταλήγει ότι «φανήκαμε φανερά ανέτοιμοι». Το ΚΚΕ βρέθηκε ανέτοιμο; Με ποιο κόμμα μας συγκρίνει στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο;

Τα συνθήματα που έριξε το ΚΚΕ «θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία», «πατριωτισμός είναι να μην πτωχεύσει ο λαός», «ξεσηκωμός», «λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε» κλπ τα διάβασε πουθενά αλλού ή τα είπε κανένας άλλος προτού να αρχίσουν να γίνονται ορατές οι συνέπειες; Υπάρχει άλλο κόμμα που να μάτωσε για να οργανώσει την εργατική λαϊκή πάλη, όσο το ΚΚΕ; Γίνανε αλλού μεγαλύτεροι αγώνες απ' ό,τι εδώ; Αλήθεια, η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δεν έχει σχέση και με τις παρεμβάσεις συγκεκριμένων μηχανισμών, με εμφανή στόχο να εμποδιστούν λαϊκές μάζες να προσεγγίσουν τις θέσεις του ΚΚΕ; Δεν είδαν, δεν ξέρουν για αστικές δυνάμεις και ΜΜΕ, για στελέχη ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστικές δυνάμεις που στήριξαν στις πρώτες εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ;

Τέλος, πάει πολύ να κατηγορούν το ΚΚΕ ότι αντιγράφει θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που υιοθετούν όλο τον πυρήνα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποιούν την πολεμική του κατά του ΚΚΕ, αλλά και αστικών κομμάτων, ακόμη και εθνικιστικών, όπως στην ουσία με τα περί κατοχής της Ελλάδας και τα περί άβουλης ελληνικής αστικής τάξης.

Πυροβολούν το ΚΚΕ με τα βόλια του αντίπαλου. Στόχος τους είναι να υπονομεύσουν τις αναγκαίες αναπροσαρμογές που πραγματοποιεί συλλογικά το ΚΚΕ, πατώντας πάνω στο 15ο και στα επόμενα Συνέδρια, καθώς και στα συμπεράσματα από την ταξική πάλη που διεξάγεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και παγκόσμια. Φαίνεται ότι γι' αυτούς αντεπανάσταση μάλλον... δεν υπήρξε, ή δεν είναι σε θέση να βγάλουν κανένα συμπέρασμα.

Οι συγκεκριμένοι δεν τολμούν να πουν τι είναι αυτό που μυρίζει δύσοσμα και δεν αντέχεται. Είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός, της κρίσης, της διαφθοράς, της βαρβαρότητας, των πολέμων. Ο δρόμος που θα ήθελαν να βαδίσει το ΚΚΕ είναι αυτός που υιοθέτησαν άλλα κόμματα στην Ευρώπη και αλλού, τα οποία οδηγήθηκαν στον εκφυλισμό, στη μετάλλαξη και ανοιχτά στην προδοσία της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Είναι φανερό ότι αυτοί οι αρθρογράφοι δεν ενδιαφέρονται για να πείσουν τα μέλη του Κόμματος, αλλά να προσφέρουν με τα γραφόμενά τους ως όπλα στον ταξικό αντίπαλο για να τα ξαναστρέψει κατά του Κόμματος. Γνωστή η μέθοδος και έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Το ΚΚΕ όμως, εκτός του ότι είναι έμπειρο και δοκιμασμένο, πατάει και γερά στην πραγματικότητα. Ας λυσσομανά η πλουτοκρατία και οι μηχανισμοί του συστήματος και από δίπλα ο οπορτουνισμός. Οσο κι αν το θέλουν κι αν προσπαθούν, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αφοπλιστεί πολιτικά και ιδεολογικά. Δεν τους φοβάται, ούτε εξαγοράζεται. Εχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στις δυνάμεις του.

Γράφει ο Παναγιώτης Μεντρέκας

47 σχόλια:

  1. Αρθρα σαν αυτο του σ. Μεντρεκα δεν βοηθουν μητε την κριτικη, μητε τη σκεψη, μητε την κριτικη σκεψη. Αν οποιος συντροφος διαφωνει με την πολιτικη προταση της ΚΕ του κομματος, ακομη και αν αυτη ειναι ή φαινεται οτι θα ειναι πλειοψηφικη, και ασκει κριτικη με την ευκαιρια και στη βαση του προσυνεδριακου διαλογου, δεν ειναι ουτε χρησιμο στο περιεχομενο της αντικριτικης, ουτε συντροφικα ευγενικο (δηλαδη ανθρωπινο) στο υφος της να αντιμετωπιζεται ως αιρετικος, προδοτης και "αλλαξοπιστης". Δεδομενα, επιχειρηματα και επειδη προκειται για πολιτικη και οχι για θετικη επιστημη, εκτιμησεις που εχουν καποια αξια ωστε να οδηγησουν στη δραση για την εφαρμογη τους στη ζωη, ειναι τα μεσα για τη συζητηση. Το ζητουμενο για πολλους απο εμας δεν ειναι αν πρεπει να ανατραπει ο καπιταλισμος αλλα ο τροπος. Αν ο σ. Μεντρεκας εχει στοιχεια οτι εκεινοι τους οποιους βαζει στο στοχαστρο ειναι υποκριτες, υποβολιμιαιοι και σκαρτοι ας το δηλωσει καθαρα, ας το αποδειξει και να παρει την ευθυνη. Τα υπολοιπα, δηλαδη πολιτικα αντεπιχειρηματα ανακατεμενα με υστερικες προσωπικες επιθεσεις περι της μελλοντικης πολιτικης στασης των συντροφων και κουφια σλογκαν πιστης περι της αιωνιας υπαρξης του Κομματος, κανουν πολυ, μα πολυ, κακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι εχει στοιχεια, αλλα εσυ φαινεται το κομματι σου το ειχες ετοιμο.

    "Για τις αθλιότητες και τις τερατολογίες που αναμασά ο Γ. Πετρόπουλος τι να πρωτοπείς; Πέρα από το χολερικό λόγο των ύποπτων ιστοσελίδων, δυστυχώς γι' αυτόν υπάρχει το άρθρο του στον προσυνεδριακό διάλογο για το 15ο Συνέδριο, στο οποίο, ο ίδιος που κόπτεται (!) σήμερα για το 15ο Συνέδριο, έγραψε τότε:
    «Από την πρώτη στιγμή που το Σχέδιο Προγράμματος δόθηκε στη δημοσιότητα, είχα εκφράσει την άποψη (...) πως πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που απέχει παρασάγγας από αυτό που ονομάζουμε επιστημονική ανάλυση και (...) σε γενικές γραμμές (...) επιχειρείται να δικαιολογηθεί ο βολονταρισμός με τον οποίο οι συντάκτες του προσπαθούν να προδιαγράψουν το παρόν και το μέλλον του κινήματος»! "
    αυτο για παραδειγμα ειναι ή δεν ειναι στοιχειο;
    υπαρχουν και αλλα πολλα αν θες. που θυμαμαι και εγω προσωπικα απο το 15ο για καποιους που τοτε διαφωνουσαν σφοδρα και τωρα το παιζουν υπερασπιστες του.
    λοιπον παρατα την κλαψα γιατι ο μεντρεκας δεν πεταξε λασπη, οπως κανουν διαφοροι "φιλοι" μιλησε με στοιχεια.
    μια χαρα βοηθανε την σκεψη και την κριτικη γιατι οποιος θελει να κανει κριτικη να σκεφτει και να κανει κριτικη, οχι να γραφει οτι του κατεβει στο κεφαλι, σαν τον αλλο που προτεινε σε κομμα νεου τυπου που λειτουργει με δημοκρατικο συγκεντρωτισμο, να νομιμοποιησει τις φραξιες και να δωσει λεει στην "αλλη αποψη" και πλαφον θεσεων στα οργανα. οποιος θελει τετοια η πορτα ειναι ανοιχτη και τα σκυλια δεμενα να παει στον τσυριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισα ισα οι θεσεις λενε καθαρα οτι η Ελλαδα ειναι ιμπεριαλιστικη δυναμη αλλα οτι βρισκεται σε ενδιαμεση θεση.Η λεξη ιμπεριαλισμος βγαινει απο το IMPERIAL δηλαδη παγκοσμιος.Σημαινει εξαπλωση οικονομικη και οχι στρατιωτικη μιας αστικης ταξης περα απο τα εθνικα της συνορα.Εξου και η περιβοη
    τη παγκοσμιοποιηση.Απλα τα στρατιωτικα μεσα ειναι πολλες φορες απαραιτητα αλλα οχι παντα.Ολα αυτα ισχυουν για την Ελλαδα αρα οι θεσεις ειναι σωστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η λεξη ιμπεριαλισμος βγαινει απο το IMPERIAL δηλαδη παγκοσμιος."

      Η λέξη ιμπεριαλισμός ετυμολογικά κατάγεται από το λατινικό imperium, που με τη σειρά του έρχεται από το ρήμα impero, που σημαίνει "διοικώ, διατάζω." Imperium σημαίνει "κυριαρχία", "ανώτατη εξουσία."

      Διαγραφή
  4. Φέλιξ Αμποάγκουε28 Μαρτίου 2013 στις 9:46 μ.μ.

    Απόψεις σαν των συγκεκριμένων είχαν εκφράσει πάνω κάτω και άλλοι στον προσυνεδριακό διάλογο πριν λήξει η προθεσμία αποστολής κειμένου. Γιατί δεν έστειλε επιστολή απάντηση σε αυτές τις αντιλήψεις στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου; Επιτρέπεται να απαντήσει με άρθρο στο ριζοσπάστη εν μέσω προσυνεδριακού διαλόγου κατονομάζοντας συγκεκριμένα τρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιτρεπεται.
    επισης απανταει σε ανθρωπους που ειχαν εκφερει και αποψη και στον προσυνεδριακο του 15ου. εσενα σε πηραξε γιατι τους απαντησε ή γιατι τους εκανε ρομπα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φέλιξ Αμποάγκουε28 Μαρτίου 2013 στις 10:35 μ.μ.

    Ναι με πείραξε που τους έκανε ρόμπα. Τους αγαπάω και τους τρεις σαν παιδιά μου και δεν ήθελα να δω να κουρελιάζονται έτσι.
    ΥΓ Δε πα να απαντήσει και σε ανθρώπους για τον προσυνεδριακό του 13ου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατσε ρε σφε, δηλαδη οι 3 εχουν δικαιωμα να "στολιζουν" την ΚΕ ας πουμε-τον Γ.Π τον ξερω προσωπικα και διαφωνω απολυτα με οσα εγραψε-και δεν εχει δικαιωμα ενα μελος της ΚΕ να απαντησει?Δηλαδη "διαλογος" εποικοδομητικος ειναι να γινεται απο τη μια μερια κριτικη και απο την αλλη μουγκα?Που το ειδατε αυτο γραμμενο?Ασε που τα γραφομενα του Γ.Π ας πουμε, εμπεριεχουν σαφεις υπαινιγμους, απαραδεκτους, για την καθοδηγηση του Κομματος, τωρα βρηεκ την "ευκαιρια" να κανει "κριτικη"?Που ηταν δηλαδη απο το 15ο και μετα, γιατι ξερω οτι γραφει στο "Ρ" ολα αυτα τα χρονια και υπηρξαν και αλλα 3 ενδιαμεσα συνεδρια, τωρα ανακλυψε οτι υπαρχει αποστασιοποιηση απο την γραμμη του 15ου?Ε μην τρελαθουμε τελειως...

      Ταξικος

      Διαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΣΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΩΣ ΚΑΤΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(ΒΛΕΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ)
    ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.ΑΥΤΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Κοίτα ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΆΕΙ!!!

    Γιώργος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο σ,ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ....ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΠΤΟΝΤΕ...ΕΞΑΛΟΥ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ο ΔΕΞΙΟΣ Η Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ?
    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ-ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν πειραζει φελιξ αγορινα μου, με ξυδακι περναει.
    απλα οταν γραφετε προσεχτε να μην ερχεστε σε αντιθεση με παλια γραπτα σας και εκτιθεστε.
    αντε βρε, εμας το συνεδριο εφτασε, οσοι δεν αντεχουν αυτο που βλεπουν να ερχετε και ψαχνουν να βρουν δικαιολογιες για την υποχωρηση τους ας το κανουν. απλα ειναι ποιο τιμιο να πεις δεν μπορω ρε αδερφε, χεζομαι με αυτο που ερχετε και θελω να την βγαλω καθαρη, απο το να ψαχνεις δικαιολογιες που σε κανουν περιγελο.
    θελω να δω αν εχετε τα α$#^#ια οι οπορτουνιστες να κανουν αντιστοιχο δημοσιο διαλογο, να βαλουν τις αποψεις οσων στειλουν και να μην τα κοψουν ή τα φωτοσοπιασουν (εχετε και μια παραδοση σε αυτο), αν θα βαλετε παλι βαλτους με διορισμο τους πασοκους του ακη και του γιαννοπουλου και να εχετε το θρασος να μας εγκαλειτε για ελειψη δημοκρατιας.
    μιλαμε για γελιο που ουτε ο πητερ σελερς βγαζει.
    Υ.Γ. στο συνεδριο σας θα καλεσετε και τον τοτε πρωθυπουργο του ισραηλ και την μεγαλη πρεσβια; ή θα κανει γκεστ ο σορος να μιλαει για την επανασταση της αφρικης που τοσες ονειρωξεις σας εφερε μαζι με κανα αδλφο μουσουλμανο να σας εξηγησει πως την εκανε;
    παλι μπορειτε να καλεσετε κανα ουτσεκα να σας ευχαριστισει για την σταση σας στον πολεμο και τον κοφι για την στηριξη σας στο σχεδιο του.
    αντε και στα δικα σας οι λεφτερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. otsedom

    Ρε modesto απο που εχει το δικαιωμα να απανταει για πες μας ?
    Οι 3 που αναφερει εχουν δικαιωμα να του απαντησουν ?
    Τα μελη του ΚΚΕ εχουν ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις ?
    Θες αποδειξεις και για την Μπελου , την Παπαρηγα , τον Λουκα , τον Μαιλη , τον παπαδοπουλου ?
    Θες να πουμε ποιοι εχουν κατηγορηθει για φραξιονισμο το 95 ?
    Για να τελειωνουμε, στον προσυνεδριακο διαλογο δεν επιτεπεται να απανταει καποιος ονομαστικα σε αλλον σ/φο παντα αυτο ισχυε στο ΚΚΕ. Αυτο ισχυε και τωρα μεχρι σημερα. Το αρθρο ειναι αντικομματικο και κακος το εβαλε ο ριζοσπαστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα που λες ρε φιλε που τα χεις δει?Απο το μυαλο σου τα εβγαλες η απο κανενα "καταστατικο" της φαντασιας σου?Ο Μεντρεκας ειναι μελος της ΚΕ,η οποια δεχεται κριτικη χωρις προσχηματα απο ορισμενους οπως ο ΓΠ, δεν πρεπει να απαντησει λοιπον?Εκτος και επιθυμεις να παμε στο Συνεδριο με "ακρα του ταφου σιωπη" και να δινουμε στο "Ρ" και βημα σε οσους θελουν να κανουντο κομματι τους ριχνοντας ουσιαστικα νερο στο μυλο των εχθρων του κομματος.Οποιος "κουραστηκε" να περιμενει την επανασταση εχει το δικαιωμα να παει σπιτι του, αλλα δεν εχει δικαιωμα να δικαιολογει την υποχωρηση του-γιατι αυτο ειναι-με αηθη επειθεση εναντια στο Κομμα
      Ταξικος

      Διαγραφή
    2. Ταξικε εχεις καμια σχεση με το ΚΚΕ ή ετσι τα λες ?

      Η ανακοινωση
      Αποκλείονται από τη δημοσίευση κείμενα που είναι εκτός των θεμάτων διαλόγου, με αναφορές σε πρόσωπα και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, εχθρικά προς την ιδεολογία και το χαρακτήρα του ΚΚΕ

      Λοιπον αν θες παρε και ενα τηλεφωνακι και ρωτα αν θα δημοσιευαν αρθρο στον προσυνεδριακο που θα ονοματιζε τον Μεντρεκα Λεει ξεκαθαρα οχι αναφορες σε προσωπα. Αν ο Μεντρεκας και ο Μαιλης εχουν το δικαιωμα να μας πουν απο που το πηραν.
      Αν δεις και στον προσυνεδριακο ειναι προφανες οτι απο καποια αρθρα αφερεθηκαν τα ονοματα .

      Διαγραφή
    3. ουτε ο Μεντρεκας ουτε ο Μαιλης απαντησαν σε προσωπικες αποψεις, αλλα σε αποψεις που απο οτι φαινεται εχουν καρμπονιζε χαραχτηρα με πανομοιοτυπα αρθρα, λοιπον εμενα αυτο μου μυριζει προσπαθεια φραξιας, τυχαινει να ξερω πρσοωπικα καποιους για τους οποιους γινεται αναφορα, και δεν με νοιαζει αν ειναι "καλα παιδια" η οχι, με ενδιαφερει αν η ομαδοποιηση αποψεων εχει πισω της αλλους στοχους.
      Ειμαστε αρκετα εμεπειροι για να τρωμε κουτοχορτο, και στο ονομα της "δημοκρατιας" δεν θα ανεχτουμε ξανα προσπαθεια να γινει το ΚΚΕ ξεφραγο αμπελι.Απλα και ξεκαθαρα
      Ταξικος

      Διαγραφή
  12. Αλήθεια, ανώνυμε των 11:48, πόσοι από αυτούς που σήμερα "κόπτονται" έχουν ταχθεί κατά καιρούς κατά της δικτατορίας του προλεταριάτου;;; Μήπως η σ. Ελένη Μπέλου; (έτσι π.χ. ρε παιδί μου)

    http://taklas.blogspot.gr/2012/11/13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Συμφωνώ με την απόρριψη της αντίληψης Μ - Λ θεωρίας σαν κλειστού κωδικοποιημένου συστήματος. Υιοθετώ την ανάγκη ανάπτυξης της στη βάση συγκεκριμένης αναζήτησης αντιλήψεων για προβληματισμό, ανάπτυξη ή και αναθεώρηση, όπως: μπορεί να σταθεί σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμηση σε μια ή περισσότερες χώρες και συμφωνώ στην αναθεώρηση της πολιτικής μας θέσης για έξοδο από την ΕΟΚ. Παραπέρα επεξεργασία των χαρακτηριστικών της πολιτικής εξουσίας της εργατικής τάξης στις σύγχρονες συνθήκες βαθέματος ποσοτικά και ποιοτικά, της σχέσης μεταρρύθμισης - επανάστασης και συμφωνώ στην απόρριψη του όρου «δικτατορία του προλεταριάτου. Ανάγκη διευκρίνισης των ορίων της εργατικής τάξης στην ελληνική κοινωνία, ενσωμάτωση στα κριτήρια των αλλαγών σε χαρακτηριστικά της, μορφωτικό επίπεδο, επιστημονική - τεχνολογική ειδίκευση, βιοτικό επίπεδο, σύγχρονες ανάγκες, υπολογισμό των αλλαγών στην παραγωγική διάρθρωση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας."

    Ελένη Μπέλλου (Ριζοσπάστης, 19 Ιούνη 1990, σελ.22-23)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπορτουνισμος δεν ειναι να διατυπωσει καποιος μια διαφορετικη αποψη αλλα να ισχυριζεται οτι ειναι σωστη ενω δεν ειναι, να επιδιωκει να την επιβαλει ενω εχει αποδεικτει οτι δεν περπαταει στη ζωη και γινεται φραξιονισμος οταν αυτος ο καποιος προσπαθει να επιβαλει την λαθεμενη του αποψη μεσω ομαδοποιησης στα πλαισια ενος κομματος που εχει ξεκαθαρισμενες συλλογικες επεξεργασιες διαμορφωμενες μεσα απο συνεδρια, αποφασεις οργανων κλπ.Το παραδειγμα σου εναι το λιγοτερο αστοχο.

      Διαγραφή
    2. Η μπέλλου ανεξαρτητα από την συγκεκριμενη διατυπωση που κάνει στην ομιλία έχει δίκιο στο εξης
      1ον Οι επαναστατες πρέπει να είναι υπέρ του ανοιχτού και κριτικου επαναστατικου μαρξισμου
      και όχι του δογματικου ρεφορμιστικου μαρξισμου όπως διαμορφωθηκε από τις αναγκες της σοβιετικης γραφειοκρατίας.
      2ον Είναι λάθος η θεωρια του ολοκληρωμενου σοσιαλισμου σε μια μονο χώρα. Αυτο το δογμα οδηγησε στον στραγγαλισμο της σοσιαλιστικης επαναστασης στην ευρώπη πριν τον ΒΠΠ.
      3ον Η θέση του ΚΚΕ και της ΕΔΑ για αποδεσμευση από την ΕΕ χρειαζοταν αναθεωρηση γιατι ήταν αρμονικα συνδιασμενη με τα σταδια και τον στοχο ουτοπικης επιστροφης σε εθνικα προστατευμενη καπιταλιστικη αναπτυξη. Ο στοχος των κομμουνιστων πρεπει να είναι αντικαπιταλιστικη αποδεσμευση (και για να ειναι αντικαπιταλιστικη πρέπει να γινε με εργατικη εξουσια) σε κατευθυνση διάλυσης της ΕΕ.
      4ον Η απόρριψη της Δικτατοριας του προλεταριατου είναι σοβαρο λαθος. Αλλα είναι σοβαρο λαθος επισης και η υιοθέτησης του σοσιαλισμου του στρατωνα και της γραφεικρατιας που υπήρχε στην Σοβιετικη ένωση. Εκει από ενα σημειο και υστερα με τον σταλινικο στραγγαλισμο της επαναστασης είχαμε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.
      4ο Η ΕΓΡΑΤΙΚΗ ταξη έχει όντως διευρυνθει και δεν πρέπει να θεωρουμε εργατη μόνο αυτον που έχει τριμενο παντελόνι.
      Αλλά η "γιαγια" δεν τολμα καν να υπερασπιστει τις απόψεις της. Εδω εφτασε στην τελευταια ΚΟΜΠΕ να υμνολογει τον Σταλιν. Κατάντια.

      Καμίλο Μπερνερι

      Διαγραφή
  14. λοιπον ενα ενα.
    επειδη βαζετε ζητηματα περει προσωπικων αντιπαραθεσεων κτλ. οι 3 μπορει να αναφερονται στην ΚΕ αλλα ουσιαστικα κανουν προσωποποιημενη κριτικη απλα ειναι μαζικη. επομενως "κανονικα" δεν θα επρεπε να δημοσιευθει ετσι και αλλιως.
    ο μεντρεκας δεν γραφει προσυνεδριακο διαλογο, ειναι αρθρο!! και ναι ηταν αναγκαιο γιατι ειπαμε διαλογο διαλογο αλλα οχι και να γραφουμε οτι μας κατεβει με ψεματα και διαστρεβλωσεις.
    σε οτι εχει σχεση με το αρθρο της μπελου απο το κοντινο 90.
    καταρχην δεν υπαρχει τροπος να ελεγχθει απο μενα καθως στο ιντερνετ ο ριζος ειναι μεχρι το 95. παρολα αυτα συνεχιζουμε με την θεωρηση οτι ειναι αυθεντικο και οχι κοπτοραπτικη. καλο θα ηταν λοιπον να βαλεις και το κομματι του που λεει αυτο "Η απόρριψη της Μ-Λ Θεωρίας σαν ιδεολογικής - θεωρητικής βάσης του επιστημονικού κομμουνισμού βάζει σε αμφισβήτηση σύνολο θεμελιακών ιδεών με βάση τις οποίες αναλύεται και προβλέπεται η εξέλιξη της καπιταλιστικής παραγωγής και καπιταλιστικής κοινωνίας." επομενως δεν μου φαινεται να εχει συναφεια στις εννοιες.
    ομως ακομα και ετσι η μπελου το 90 αναμεσα στις 2 διασπασεις εγραψε αυτα που εγραψε. η μπελου εμεινε στο κομμα, μεχρι τωρα παρολη την αμφισβητηση της τοτε στην δικτατορια του προλεταριατου, εφαρμοζοντας το καταστατικο του κομματος εφαρμοζει αυτη ακριβως την γραμμη. αυτο φιλε μου ειναι κομμουνιστικη ηθικη. το θεμα με τους τρεις και καποιους αλλους, ειναι οτι επειδη δεν τους περασε δεν εφαρμοζουν τις αποφασεις και αφου ψηφιστουν οι θεσεις τοτε θα δουμε τι θα κανουν.
    τα μελη του ΚΚΕ δεν εχουν δικαιωματα, εχουν ΚΑΙ υποχρεωσεις και οι 3 εχουν μεινει μονο στα δικαιωματα, πολυ βολικα για αυτους αλλα και τους υπερασπιστες τους.
    τα υπολοιπα ειναι κλαψουρισματα "αγνων" κορασσιδων που αφου κανουν την "κουτσουκελα" κλαιγονται γιατι πιαστηκαν και τιμωρουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κλαψες να μιλας στις παρεες σου φιλαρακο. Στο κομμα δεν ειμαστε παρεα οπως ελεγε και ο Σταλιν. Το κομμα βασιζεται σε αρχες απεναντι στις οποιες τα κομματικα μελη εχουν ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις και οχι απεναντι σε καποια ηγεσια ή Κ.Ε. Η Κ.Ε ειναι χρεωμενη απ το κομμα να κανει την δουλεια που κανει και γι αυτο κρινεται. Οταν καποιος απευθηνεται στην Κ.Ε δεν απευθηνεται στο καθε μελος της ξεχωριστα ουτε το καθε μελος της Κ.Ε πρεπει να αντιλαμβανεται ως προσωπικη την κριτικη που γινεται στην Κ.Ε αυτο κι αν ειναι μικροαστισμος. Οι κανονες του προσυνεδριακου διαλογου δεν αφορουν μονο τα κειμενα που δημοσιευονται στην στηλη προσυνεδριακος διαλογος φτανει με την σχηματοποιηση αφουρουν καθε κειμενο και δημοσια τοποθετηση μπροστα στο συνεδριο. Γιατι επι της ουσιας αποτελει μια "καταργηση" του δημοκρατκου συγκεντωτισμο.

      Τελος για την συνταξη των αρθρων το 90 ηταν υπευθηνοι οι ομιλητες το αναφερει ο ριζος στην ιδια σελιδα οποτε δημοσιευσε οτι εδωσε η ιδια.

      Διαγραφή
    2. ο Ριζοσπάστης είναι ΟΡΓΑΝΟ της ΚΕ του ΚΚΕ.
      της ΚΕ.
      Οκ?
      Αν θέλετε τώρα, να τον κάνετε χυμαδιό,
      και να γράφει ο καθένας την άποψή του,
      δεν θα περάσει.
      Ούτε ομαδοποιήσεις, ούτε τάσεις που θέλετε.
      έτσι και ο Ρίζος, θα μείνει όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ.
      Αυτή θα καθορίζει τι γράφετε και ποιός γράφει.

      Εξάλλου, ως δικαιολογία των "κουκουλοφόρων"
      του ""εργατικού"" αγώνα", βάζετε το ότι πολλά άρθρα στον Ρίζο
      είναι ανυπόγραφα.
      ο Ρίζος όμως, είναι της ΚΕ του ΚΚΕ.
      Ο Εργ. Αγώνας ποιανού είναι;
      ε;
      ποιάνου είναι ρε;

      @ψηρίς

      Διαγραφή
  15. Το άρθρο του Μεντρέκα παρά τον ιξύ τόνο στο επίπεδο του περιεχομένου κάνει πίσω. π.χ. λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα. Και αφού δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα τι είναι τελικά??? Ο ιμπεριαλισμός είναι ή δεν είναι ο μονοπωλιακός καπιταισμός????
    Προκαλώ τον οποιονδηποτε να δώσει άλλο ορισμο της ιμπεριαλιστικης χώρα από αυτον της χώρα του συγχρονου καπιταλισμού.
    Η απάντηση του Μεντρεκα είναι πολιτική (μας διαστρεβλωνεται) αλλα ιδεολογικα μπάζει, ίσως λόγο του ότι ο σ/φος δεν σκαμπάζει γρι από μαρξισμό καιανηκει στα στελέχη που αναπαράγουν αλλά δεν δημιουργούν πολιτική για το ΚΚΕ.
    Είναι σαφες ότι η απάντηση του Μαίλη είναι πιο σοβαρή και απανταει στο περιεχόμενο των απόψεων των διαφωνούντων πιο βαθιά.
    Δυστυχως ακόμα και τα μέλη της ΚΕ που βγαινουν στα καναλια (Μεντρεκας κλπ) δεν μπορούν να υποστηριξουν την νεα γραμμη με επιχειρηματα. Εδω είναι το πλενεκτημα των ρεφορμιστών.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχα, εσυ τωρα εισαι με τον Μαιλη, αλλα δεν εισαι με τον Μεντρεκα, ο ενας "μπαζει", ο αλλος τα "χωνει", μου θυμιζεις ασφαλεια και κεινη τη λογικη του μαστιγιου και του καροτου.Παντω σφοι σου δεν ειμαστε..

      Ταξικος

      Διαγραφή
    2. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ:
      "Ας αφήσουν, λοιπόν, τα τεχνάσματα και τα μαγειρέματα λέξεων και εννοιών για να μπερδέψουν καθαρά πράγματα. Ποια κριτήρια για τον ιμπεριαλισμό, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, που έχει θέσει ο Λένιν δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας; Ας απαντήσουν αν τολμούν. Το ΚΚΕ απαντάει ότι ισχύουν όλα και με το παραπάνω."

      @ψηρίς

      Διαγραφή
  16. otsentom

    Η Μπέλλου στο κομματι του ότι δεν μπορεί να οικοδομηθει ολοκληρωμενος σοσιαλισμος σε μια μονο χώρα είχε δίκιο το 1990.
    Όσον αφορα την απόρριψη της δικτατοριας του προλεταριατου έχει άδικο. Ωστόσο τα στελέχη που καμωνονται ότι υπερασπιζοται την δικτατορία του προλεταριάτου και προσκυναναν την σοβιετικη γραφιοκρατία δεν υπερασπίζουν την δικτατορια ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ, αλλά την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.
    Ο σοσιαλισμος του στρατωνα με τι γραφειοκρατικες στρεβλώσεις είναι ένα σοβαρο θέμα από το οποίο πρέπει να διαχωριστει το ΚΚΕ αν αποτελειται πραγματικούς αντικαπιταλιστές

    Καμίλο Μπερνερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανενα δικιο δεν ειχε για το αν ο σοσιαλισμος μπορει να οικοδομηθει σε μια χωρα, να μας λειπει ο τροσκισμος μικρο τρολλ, οσον αφορα δε την δικτατορια του προλεταριαοτυ πολυ αμφιβαλλω αν εσυ εχεις κατανοησει τι ακριβως ειναι, παντως βλακωδη αντικομμουνισμο κανεις....

      Ταξικος

      Διαγραφή
  17. Να βάλετε και την απάντηση του Μαίλη που είναι πιο ιδεολογικη και βαθιά.
    Ο σ/φος έχει δίκιο στο ότι τα στάδια οδηγησαν στον εκφυλισμό και την γραφειοκρατικη ενσωματωση στον καπιταλισμο τα Κομμουνιστικα κόμματα.
    Έχει δίκιο για το ότι όλοι οι ρεφορμιστές κάνουν ΜΟΚΟ για την καταντια του ...αδελφου κομματος ΑΚΕΛ και τα ρέστα.
    Εγώ θα προσθετα ότι όσοι μιλούν για στάδια και για κυβερνησεις κλεινουν τα ματια στον συνολικό εκφυλισμό του ΔΚΚ, του οποίου η πιο ισχυρή συνιστώσα σήμερα είναι στο τιμονο της διακυβερνησεις της ΝΕΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δηλαδη της Κίνας.


    Καμίλο μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλιστα, τωρα σε καταλαβα αν και σε παρακολουθω καιρο, το τι γραφεις, εισαι παντως ερασιτεχνης....

      Ταξικος

      Διαγραφή
  18. Αρέσει, δεν αρέσει σε ορισμένους, οι φραξιονιστές-οπορτουνιστές και κουκουλοφόροι του Ερ. Αγ. παίρνουν την απάντηση που τους πρέπει! Άλλωστε η προσυνεδριακή διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις θέσεις της Κ.Ε. Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα μπροστά στο Συνεδριο του ΚΚΕ σε συνεργασία με επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει! Ας αχοληθούν ορισμένοι με τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να κάνουν εκεί υποδείξεις περί "δικαιωμάτων", όχι στο ΚΚΕ! Αλλά όποιος θέλει να επιβάλλει τις οπορτουνιστικές θέσεις του θα παίρνει και απάντηση. Αυτή είναι η απαίτηση φίλων και οπαδών, επειδή υπάρχει και η πείρα του 13ου Συνεδρίου...
    Όσο για το τι λέγανε κάποιοι στο 13ο Συνέδριο, ο καθένας κρίθηκε για το πως στάθηκε στο ζήτημα της ύπαρξης του ΚΚΕ! Όμως όλοι αυτοί που φωνασκούν ενάντια στις θέσεις της Κ.Ε. και κατηγορούν τα στελέχη του ΚΚΕ με βρωμιές, λένε σήμερα τα ίδια με αυτούς που αμφισβητούσαν τότε την ανάγκη ύπαρξης του ΚΚΕ ως επαναστατικού κόμματος νέου τύπου. Ίδια επιχειρήματα!
    Όσο για το τι είπε η Μπέλου ή δεν είπε, δεν ξέρω...Αλλά ποιός σας είπε ότι οι τοποθετήσεις για την ΕΟΚ και γαι τη δικτατορία του προλεταριάτου το ΄90 δεν χρειάζονταν επενεκτίμηση, γιατί είχαν υιοθετηθεί δια της διολίσθισης λαθεμένες οπορτουνιστικές θέσεις! Για όποιον πραγματικά θυμάται αυτά είναι καθαρά. Για όποιον θέλει να διαδίδει βρωμιές για να κρύψει την αντίθεση του στη στρατηγική του ΚΚΕ, ας βγάλει την κουκούλα καλύτερα!!!!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μου αρεσει που γινονται και μελη του κομματος καποιοι. αν μαρθα βουρτση του "κινηματος";;!! σε ενοχλει κατι αυτο θα επρεπε να ειναι το γεγονος οτι "μιλας" για εσωκομματικα ζητηματα εκτος οργανωσεων.
    που ακριβως λεει οτι θα πρεπει η ΚΕ και τα υπολοιπα μελη του κομματος (συμφωνα με ανακοινωση οι θεσεις εχουν υπερψηφιστει με συντριπτικα ποσοστα) θα πρεπει να δεχονται στα πλαισια του προσυνεδριακου τα ψεματα; πες οτι διαφωνεις με την λαικη εξουσια και τελος, μην προσπαθεις με κοπτοραπτικη να δωσεις και δηθεν ιδεολογικο θεμελιο.
    στην παρεα την δικια μου λοιπον δεν κλαψουριζουμε και ειναι πολλοι κομματικα μελη και ευτυχως που δεν μοιαζουν σε εσενα γιατι θα τους εκανα εγω περα.
    εγ περιμενω ολοι αυτοι που εγραψαν την διαφωνια τους, σορυ οχι ολοι οσοι διαφωνουν αλλα αυτοι που εχουν γραψει τα αρθρα τους με copy paste, να βγουν αντρικια και να πουν οτι ναι ρε φιλε ειμαστε συννενοημενοι και τα γραψαμε ολοι μαζι γιατι διαφωνουμε και θελουμε να κανουμε κλιμα. τα υπολοιπα ειναι λαφαζανιες. αν δεν κανω λαθος το ισχυον αλλα και το καινουργιο προγραμμα για τον φραξιονισμο λενε πολλα.
    Υ.Γ. α και πουσαι, απο ολους εμας που βλεπουμε, τα χαιρετισματα μας στον δικηγορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ψήρις τον 5 και 44
    αφού είναι έτσι και η Ελλάδα πληρή τα κριτήρια του Λένιν τότε γιατί δεν είναι Ιμπεριαλιστική χώρα??
    Καταλαβαίνεις σε τι αντιφαση πέφτει ο Μεντρεκας προσπαθώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα??

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληροι του πληροω πληρω.Οσον αφορα το σταδιο του καπιταλισμου και τη θεση της αστικης ταξης της Ελλαδας στο ιμπεριαλιστικο στερεωμα ειναι ξεκαθαρος ο Μενδρεκας.Ριχνε μια ματια στο κειμενο,μη το διαστρεφεις. Τις.

      Διαγραφή
  21. καλα και συ τωρα, παλια του τεχνη κοσκινο. σε αυτο που τον θαυμαζω παντως ειναι οτι εχει ενα τεραστιο ταλεντο να διαβαζει διαγωνια ενα κειμενο. σαν το εσελον να πιανει λεξεις και ναβγαζει οτι συμπερασμα τον βολευει. πραγματικα θα μπορουσε να κανει καριερα στην αυγη, στο βημα στα νεα και τολμω να πω...ναι το τολμω...στην καθημερινη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γράφει η Ελ. Μαυρούλη: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα ατεκμηρίωτης εκτίμησης (σ.σ. εννοεί του Κόμματος) η άποψη περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας».

    Πού το βρήκε αυτό; Πού έχει διατυπώσει αυτή την άποψη το ΚΚΕ; Πουθενά.
    Οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο λένε: «Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ». ο ανθρωπος είναι μαρξιστικα αμορφωτος. η διακριση που κάνει αναμεσα σε χωρα που έχει φτασει στο ιμπερισλιστικο σταδικο αναπτυξης αλλα δεν είναι ιμπεριαλιστικη ειναι διακριση που κανει ο Λιοσης στο γνωστο βιβλιο για να τεκμηριωση τα περι εξαρτησης. στην πραγματικοτητα εισαγεθ ενα καινουρο στοιχειο για να χαρακτηρισει τον ιμπεριαλιστικο η μη χαρακτηρα μιας χωρας που είναι το θολο στοιχειο του μεγεθους της μετατρεποντας την εννοια του ιμπερισλισμου στην αστικη αντιληψη περι κατακτητικης πολιτικης των ισχυροτερων καπιταλιστικων κρατωων. αντε και καλο αντιιμπεριλιστικο αγωνα μαζι με το εγχωριο κεφαλαιο που δεν ειναι ιμπεριαλιστικο σ/φε μεντρκα

    καμιλο μπερνερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κατα τα άλλα οι νεοσποριτες φαγωθηκαν επειδη το άρθρο έχει οξυ τόνο την στιγμη που υιοθετει πλευρες της αναλυσης τους.
    Να λοιπόν που αποδίδει η οπορτουνιστικη πίεση, και όχι μονο σε αυτο το ζητημα

    Καμιλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορεί να μου περιγράψει κάποιος την φιλοσοφία και την έννοια του προσυνεδριακού διαλόγου; Τα μέλη που παρουσίασαν τις αντιρρήσεις τους (δεν θίγω καθόλου το αν έχουν δίκιο ή άδικο), τα όσα έγραψαν, τα έγραψαν σε ένα blog, σε κάποια ιστοσελίδα, τα είπαν σε κάποιο καφέ ή κανάλι; Με όνομα, επίθετο και ιδιότητα παρουσιάστηκαν στον ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΔΙΑΟΛΟΓΟ για την ΚΡΙΤΙΚΗ στις ΘΕΣΕΙΣ του 19ου, όχι στις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ! Σε τι παρέβησαν τους όρους του καταστατικού και τους όρους που έθετε η επιτροπή του προσυνεδριακού, για να δικαιολογηθεί τέτοια επίθεση από 2 στελέχη του κόμματος. Με ποιό δικαίωμα ονοματίζονται και στήνονται στον τοίχο; Αν η Κ.Ε θεωρεί ότι αυτά τα μέλη έχουν άλλους σκοπούς, ας παραπεμφθούν στα κομματικά όργανα, στις Κ.Ο τους και εν τέλη αν κριθεί, ας διαγραφούν! Μπορείτε να μου απαντήσετε αν μετά από αυτές τις τοποθετήσεις του Μεντρέκα, του Μαϊλη, του Α.Γ (τελευταία σελίδα του σημερινού Ριζοσπάστη), θα τολμήσει ποτέ μέλος, φίλος ή οπαδός να τοποθετηθεί σε προσυνεδριακό, με φόβο να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα; Μπορείτε μετά να μου πείτε τι νόημα θα έχει μετά ο Προσυνεδριακός Διάλογος; Οι Θέσεις είναι Αποφάσεις, για να μην χωράει κριτική; Αν η Κ.Ε θεωρεί ότι έχει το αλάνθαστο (άρα δεν δέχονται οι θέσεις και το έργο της κριτική), τότε δεν υπάρχει λόγος και της ύπαρξης των συνεδρίων! Ας μείνει μια Κ.Ε για πάντα! Αν εγώ θέλω να απαντήσω στον Μαΐλη, στον Μεντρέκα, στον Α.Γ μέσω του Ριζοσπάστη, μπορώ; Οι αποδέκτες των επιθέσεών τους; Αν η Κ.Ε διαφωνεί με τη στάση των Μεντρέκα, Μαΐλη, Α.Γ και θεωρεί ότι δεν έπρεπε να προσωποποιηθεί η επίθεση μέσω των άρθρων, δεν θα έπρεπε να επιτρέψει τη δημοσίευση των άρθρων τους στο Ριζοσπάστη που προωθεί τη κομματική γραμμή, σωστά; Άρα οι προσωπικές επιθέσεις (γενικά) είναι η κομματική γραμμή; Μα δεν είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αποδεκτές οι προσωπικές επιθέσεις στα πλαίσια του Προσυνεδριακού Διαλόγου, με βάση την ανακοίνωση της επιτροπής του προσυνεδριακού για το 19ο; Με ποιο δικαίωμα τα 3 στελέχη, αυτό το παρακάμπτουν;
    Αυτή η στάση λοιπόν δεν αρμόζει στο ΚΚΕ και σε κανένα στέλεχός του. Ο Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός και η δημοκρατική φιλοσοφία του Προσυνεδριακού Διαλόγου, θα πρέπει να προστατευθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μπερδευτικες και δεν ηξερες για ποιο θεμα ηταν αυτο που σου δωσανε να ποσταρεις και το εβαλες και στα 2 θεματα;
    καμιλο επειδη και η απογευματινη εχει τα ιδια αποτελεσματα κοψε και αυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχει μαζευτεί πολύ εξυπνάδα εδώ μέσα και μάλλον εσύ κατέχεις τη λιγότερη, να σε βοηθήσω. Για αρχή δεν μου δώσανε τίποτα να ποστάρω γιατί πολύ απλά εγώ το έγραψα (μερική αναδημοσίευση από το blog μου είναι). Εν συνεχεία τώρα, όπως θα παρατηρήσεις, αφού ξαναδιαβάσεις, θα δείς ότι αναφέρομαι και στο χθεσινό άρθρο (της Πέμπτης) του Μεντρέκα και στα δύο σημερινά (Παρασκευής εννοώ), του Μαϊλη και του Α.Γ. Οπότε αφορά και τα δύο θέματα, σωστά; Σε ένα πράγμα συμφωνούμε απόλυτα: Επειδή και η απογευματινή έχει τα ίδια αποτελέσματα κόψε και αυτή!

      Διαγραφή
    2. Επίσης. Φαιά ουσία υπολείπεται καθόλου για να σχολιάσεις το ρεζουμέ του ποστ ή αναλώθηκε όλη στις 3 γραμμές σου;

      Διαγραφή
    3. Απο την στιγμή που το έχεις ποστάρει σε δυο θέματα, γιατί δεν τσεκάρεις και στα δυο, ώστε να δεις εαν έχουν απαντηθεί ή όχι οι "απορίες" σου από τον Modesto ?

      Ξέρεις δεν έχουν όλοι οι αναγνώστες - σχολιαστές το κακό συνήθειο να ποστάρουν το ίδιο κείμενο, σε κάθε σχετικό θέμα !

      Θες να σου σβήσω τα σχόλια ώστε να σε γλιτώσω ή όχι ?

      Διαγραφή
    4. αν και σου απαντησα στο αλλο, αλλα δεν τραβαω ζορια οτι θες.
      οταν γραφονται ψεμματα και συκοφαντιες ο οποιοσδηποτε πρεπει να απαντησει. το γεγονος οτι ειναι σε προσυνεδριακο δεν νομιμοποιει κανενα να γραφει οτι μλκ του ερθει στο κεφαλι.
      αν θες την προσωπικη μου αποψη δεν θα επρεπε καν να δημοσιευθουν. εκτος και αν ο συγγραφεας εξηγουσε την σταση του στο προηγουμενο συνεδριο που υποτιθετε οτι υπερασπιζεται. να μας πει ποτε ελεγε ψεματα, οταν στο 15ο ισχυριζοτανε οτι ηταν λαθος ή τωρα που υπερασπιζεται το 15ο.
      η ουσια ειναι αυτη που εγραψε και ο redfly. στον προσυνεδριακο νομιζουν καποιοι οτι γραφοντας οτι παπαρα θελουν οτι μπορει να τσιμπησει κανενας. φυσικα και θα παρουν απαντηση. οπως ειδες δεν απαντηθηκαν γενικα ολα τα αρθρα διαφωνιας, αλλα συγκεκριμενα.
      τωρα επειδη το παιζεις και ιστορια.
      αν δεν εισαι μελος του ΚΚΕ μπορεις να λες οτι θες και φυσικα μπορεις να απαντησεις αν στειλεις επιστολη στον "Ρ" ή πας στην κομματικη οργανωση της γειτονιας σου ή την κλαδικη και βαλεις το ζητημα.
      αν παλι ομως εισαι μελος του ΚΚΕ και επειδη εγω ως χαζος καταλαβαινω απο καταστατικα, τοσο το ισχυον οσο και το καινουργιο εχουν συγκεκριμενο τροπο που μιλανε για τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο και συ πανεξυπνε εισαι αντικαταστατικος. αν εισαι λοιπον μελος του ΚΚΕ οπως αφηνεις να καταλαβουμε, αυριο πρωι πρωι να πας εκει που πρεπει και να ζητησεις να διαγραφεις. οπως φανταζομαι θα εχεις διαβασει στο καταστατικο και ως εξυπνος θα το εχεις καταλαβει, αφου το εχω καταλαβει και εγω ο χαζος, οτι καποια πραγματα συζητιουνται στις οργανωσεις και οχι στα μπλογκ και στις παρεες.
      επισης, αν εγω εβαζα τετοια ζητηματα οπως οι και καλα στοχοποιημενοι (στοχοποιησαν μονοι τους τον εαυτο τους στα κομματικα μελη και στους φιλους του ΚΚΕ με τις μλκς που γραφουν) και αφου εβλεπα οτι αυτα που κατακεραυνωνω υπερψηφιζονται με σταλινικα ποσοστα που θα ελεγαν και οι ασπονδοι φιλοι, θα επαιρνα το καπελακι μου και θα εφευγα ή θα εφαρμοζα το καταστατικο.
      ομως δεν κανουν τπτ απο αυτα. αντιθετα κανουν οτι θα ηθελε η αστικη ταξη.
      οπως θυμισε και η αλεκα χθες στο περιστερι (διαβαστε την ομιλια, καλο θα κανει σε πολους) και αλλοι που ηταν παλια στην ΚΕ οταν σαν ποντικια φυγανε αρχισαν τις συκοφαντιες και ελεγε ο κοσμος "εκει ηταν κατι θα ξερουν" και ελεγαν για τα ρουβλια, για τα οπλα, μεχρι και για ναρκωτικα και μας εφτασαν στο σημειο να κανουμε μυνησεις με αποτελεσμα να κλαινε στην αιθουσα ζητωντας συγνωμη τα παπαγαλακια τους.
      μαζι με αυτους και κατι αλλοι που κανανε ασφαλιστικα για να μην χασουν τα λεφτα τους απο τον "Ρ". τοση ξεφτυλα.
      βεβαια εγω νομιζω παρολα αυτα, οτι σε καθε τετοιο αρθρο, η μονη απαντηση που θα επρεπε να γραφεται απο κατω ειναι το γραμμα του συντροφου που δεν βλεπει και εβαζε την γυναικα του να διαβαζει. αρκουσε.
      Υ.Γ. και κατι τελευταιο. επειδη καποιους απο αυτους τους ξερω, ενα περιεργο πραγμα ρε παιδι μου. ψαξε να τους βρεις ολο αυτο το διαστημα καπου, φαντασματα, αλλα κριτικη και χωρις καμια τεκμηριωση "ξερουν" να κανουν
      Υ.Γ. χαιρετισματα στον δικηγορο εδωσα; να μην το ξεχασω

      Διαγραφή
    5. οχι μην τα σβησεις, εχει πλακα.
      οσο για την πρωτοτυπια του κειμενου πισω εχει η αχλαδα την ουρα, μην εμφανιστει και πουθενα αλλου ιδιο και μετα δεν εχεις τρυπα να κρυφτεις
      τα χαιρετισματα μου, ε;

      Διαγραφή
    6. Έτσι για να σας βοηθήσω όλους, είναι τιμή μου που καταλάβατε ότι είμαι Μέλος...γιατί δεν είμαι! Μάλιστα έχω κάνει αρκετό αγώνα τα τελευταία 3 χρόνια, δηλαδή μετά την χειραφέτησή μου, να καταρτιστώ ιδεολογικά όσο αυτό είναι δυνατόν μετά από 12-13 ώρες καθημερινής δουλειάς και σωματειακής δράσης, κάτι που με οδήγησε στο ΚΚΕ. Είναι πολύ άσχημες οι παρωπίδες, γιατί όταν κάποιος Φίλος του κόμματος, θέλει να συμμετέχει και να κριτικάρει αυτό που θεωρεί ως κακώς κείμενο, πέφτετε όλοι να τον φάτε. Θα πρέπει όμως να σας προβληματίσει ότι την ίδια αντίδραση συνάντησα και από τους "άλλους" που απευθυνόμουν, για να τους δώσω τα κουπόνια, που ζήτησα να μοιράσω και εγώ για να βοηθήσω το Κόμμα. Θέτω λοιπόν θέματα προς σκέψη. Μήπως λοιπόν αυτός να είναι και ο λόγος που δεν θίγω το περιεχόμενο των γραφόμενων, εκατέρωθεν; Δηλαδή δεν θεωρώ ότι έχω ακόμα το ιδεολογικό υπόβαθρο εκείνο για να παραθέσω προσωπική άποψη, αλλά στέκομαι κριτικά απέναντι και στις δύο απόψεις με σκοπό την τεκμηρίωση! Τον "Ιμπεριαλισμό" του Λένιν, τον είχα διαβάσει αλλά οι Θέσεις του 19ου με οδήγησαν να το ξανακάνω. Μόνο ωφελημένος βγήκα από αυτό, όπως και με κάθε ευκαιρία που μου δίνεται για να μελετάω κάτι ακόμα. Λυπάμαι που δεν έχω αγγίξει καν τις γνώσεις όλων σας! Αλλά αν θεωρήσω δέουσα τη στάση σας απέναντι στο σχόλιό μου, θα πρέπει μάλλον να σταματήσω να προσπαθώ πλέον να εντάξω με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο δουλειάς μου, άτομα που εκφράζουν προβληματισμούς και αντιρρήσεις. Επίσης στην Λαϊκή Επιτροπή που ανήκω θα πρέπει να σταματήσω να κάνω περιοδείες για να πείσω π.χ υπαλλήλους ή αυτοαπασχολούμενους ότι παρά τις όποιες αντιρρήσεις τους, θα πρέπει να συμμετέχουν και να δρούν μέσα στα πλαίσια της Λαϊκής Συμμαχίας. Από την άλλη όμως με φοβίζει να "Θεοποιώ" την Κεντρική Επιτροπή, από τη στιγμή που όλα ξεκινούν από τα κάτω προς τα πάνω και όχι αντίθετα.
      Δεν είναι υποχρέωσή σας βέβαια αλλά αν θέλετε ρίχνετε και μια ματιά στο "γνήσιο" και "αγαθό" ΚΚΕ ποιόν μου. Βέβαια ανατρέξτε και όπου αλλού θέλετε στο blog μου:
      http://nowturnabout.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html
      http://nowturnabout.blogspot.gr/2012/11/94.html
      http://nowturnabout.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html
      http://nowturnabout.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html
      http://nowturnabout.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

      Υ.Γ: Τώρα εγώ προσπαθώ να αποδείξω τι σε ποιόν;
      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
    7. ειπα οτι το αφησες να εννοηθει.
      δεν ξεκινουν ουτε απο κατω προς ταπανω ουτε απο πανω προς τα κατω ουτε μεσα δεξια προς εξω αριστερα.
      η σχεση ειναι αμφιδρομη. τα μελη εκλογουν τα οργανα. μαλλον δεν το εχεις καταλαβει καλα. τα οργανα ειναι εκλεγμενα απο τα μελη και ανα πασα ωρα και στιγμη μπορουν να ανακληθουν.
      ειναι αλλο πραγμα να εχεις αντιρησεις, αμφιβολιες, διαφωνιες. αλλο πραγμα.
      η ουσια που δεν μπορεις να καταλαβεις, δεν ειναι στην διαφωνια. ειναι στον τροπο.
      μπορει εγω να διαφωνω με τις θεσεις του 19ου γιατι τις θεωρω (βαλε οτι χαρακτηρισμο θες), θα προσπαθησω να τεκμηριωσω την αποψη μου με επιχειρηματα. αυτο ειναι αλλο και θεμιτο.
      οταν ομως προσπαθω να τεκμηριωσω μια διαφωνια μου παραφρασοντας, λεγοντας ψεματα, κανοντας επιθεση στην ΚΕ που ειναι εκλεγμενο οργανο, με ορους μανιαδακη τοτε ναι η απαντηση ειναι επιβεβλημενη. επισης αν εγω ειχα μια δαφωνια και εβλεπα οτι στους 100 ειμαι μονος που τα λεω, ε και απο λογους προσωπικου αυτοσεβασμου θα ελεγα τις θεσεις μου στην οργανωση που ανηκω αλλα δεν θα γινομουνα ρομπα να το βγαλω στον προσυνεδριακο. εδω αλλος ζηταει και αναβολη γιατι λεει δεν εχει κανει το ΚΚΕ σωστη οικονομικη αναλυση.
      αντι για αυτο λοιπον εχουμε μια σειρα απο αρθρα πανομοιτυπα και απο συγκεκριμενους. επομενως οταν οι θεσεις υπερψηφιζονται με ποσοστα πανω απο 90%, ο σκοπος της δημοσιας τοποθετησης με μανιαδιτικο τροπο εξυπηρετει ειτε στην προσπαθεια να δημιουργηθει θεμα ή να γραψει τις τελευταιες σελιδες του βιογραφικου που θα του χρησιμευσει για να γινει τσιμας, δαμανακη κτλ κτλ
      ας παμε και στα ουσιαστικα. ολη το νταβαντουρι γινεται για ΑΑΔΜ. τι σημαινουν τα αρχικα; μετωπο παλης δεν θες να φιαξεις; με ποιον; με την εργατικη ταξη και τους συμμαχους ετσι δεν ειναι;
      το ΠΑΜΕ γιατι δημιουργηθηκε; δεν ειναι μετωπο παλης στους εργαζομενους; ειναι συμμετεχουν μονο μελη του ΚΚΕ; σαφεστατα οχι και αυτο αποδυκνειετε καθε μερα στις κινητοποιησεις.
      η ΠΑΣΕΒΕ ειναι το αντιστοιχο στους ελευθεροεπαγγελματιες; δεν ξερω για αλλες περιοχες αλλα στην δικια μου η ΠΑΣΕΒΕ συσπειρωνει παρα πολλους μη ΚΚΕ. η ΟΓΕ δεν ειναι κομματι του μετωπου παλης; στην ΟΓΕ συμμετεχουν μονο μελη του ΚΚΕ; αν ησουν στις 8 μαρτη στα προπυλαια και ακουγες τις συζητησεις θαεβλεπες οτι το μπλοκ της ΟΓΕ ειχε πολυ μεγαλο κομματι με μη μελη ΚΚΕ και αρκετες μη φιλες του ΚΚΕ μεχρι τοτε.
      το ΜΑΣ δεν ειναι το ιδιο (δεν εχω εικονα απο φοιτητες δεν ειμαι στον χωρο ουτε απεξω), η ΠΑΣΕΒΕ δεν συσπειρωνει τους φτωχους εργατες γης και μικροιδιοκτητες; εκει ειναι μελη του ΚΚΕ και ελαχιστοι φιλοι; οχι καμια σχεση.
      οταν λοιπον ελεγες να φιαχτει το ΑΑΔΜετωπο με ολους αυτους δεν θα το φιαξεις; στην λαρισα ας πουμε η εκφραση του ΑΑΔΜ ειναι οι λαικες επιτροπες που συμμετεχουν ολοι αυτοι (εβαλα ως παραδειγμα την λαρισα γιατι εκει εχουν αντιπροσωπευση ολοι). ανεξαρτητα απο την μαζικοτητα και την συμμετοχη αυτο δεν ειναι το ΑΑΔΜ παλης; ποσο ποιο πλατυ δλδ να το κανεις;;;;
      θες να το ονομασεις ΑΑΔΜ για το ονομα; να βγαινει δλδ το ΑΑΔΜ μπραχαμιου αντι για την Λαικη Συμμαχια μπραχαμιου; ακομα και σαν ονομασια να το παρεις δεν ειναι ευηχο (μην το παρετε σαν σοβαρο επιχειρημα πλακα ειναι)

      Διαγραφή
    8. ας συνεχισουμε, η ΛΣ ή αλλιως ΑΑΔΜ τι σκοπους εχει; ολοι καταλαβαινουμε οτι παλευει για τα "μικρα" καθημερινα στην γειτονια, να μην κοβετε το ρευμα, να εξεταζονται ασθενεις που δεν εχουν ασφαλιση χωρις το χαρατσι, να πιεζουν δημους για λιγοτερους φορους πχ, να οργανωνουν την παλη ολων των επιμερους κομματιων μπροστα σε στιγμες οπως απεργιες ή σε τυχον πολεμο.
      με ποια γραμμη; ως κομμουνιστης ειτε μελος του ΚΚΕ ειτε οχι θα πας εκει και θα πεις οτι "οκ παλευουμε για το 7ωρο/5νθημερο απλα;" δεν θα βαλεις οτι και αν τυχον το κερδισουμε τωρα θα ειναι εφημερο μεχρι το κινημα να εχει υποχωρηση και οι αστοι να το παρουν πισω οπως γινεται τωρα και οτι η οριστικη λυση ειναι ο σοσσιαλισμος, η λαικη εξουσια; δεν θα το βαλεις ως ορο για να μπει ο αλλος στην λαικη επιτροπη αλλα στην ζυμωση σου δεν θα το πεις;;;;;;

      ολα αυτα λοιπον που τα υπολοιπα μελη και οπαδοι του ΚΚΕ που συμμετεχουν καθημερινα στην δραση αυτο το καταλαβαινουν, οπως φανταζομαι και εσυ.
      η κριτικη λοιπον απο μια συγκεκριμενη ομαδα ερχεται στο οτι λεει η ΛΣ ειναι αντιθετη στο ΑΑΔΜ, επιχειρημα τοσο αιολο οσο πιθανο ειναι να ζησει πολικη αρκουδα στην κομπι και το αλλο οτι βαζουμε "σκληρη γραμμη" στα μετωπα (ναι αυτα που κατα την προηγουμενη κριτικη δεν υπαρχουν) και αποθαρυνουμε κοσμο να μπει στις γραμμες μας.
      ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, απο ποτε ενας κομμουνιστης συνδικαλιστης εχει αλλο λογο στο σωματειο του και αλλο οταν μπαινει στα κομματικα γραφεια;
      δλδ ο περρος στο συνεδριο της γσεε επρεπε να κανει τοποθετηση οτι ολοι μαζι να παλεψουμε για καποια αιτηματα αλλα το επιπεδο της εξουσιας να το αφησουμε απ'εξω;
      οταν το ΚΚΕ λεει λαικη εξουσια και να παρει ο λαος στα χερια του αυτη, εννοει το ΚΚΕ; ποια θα ειναι η μητρα της εξουσιας οπως περιγραφετε και στις θεσεις; η συνελευση βασης στο εργοστασιο, στην γειτονια στο εργοταξιο. εκει δεν θα συμμετεχουν ολοι; το ΚΚΕ λοιπον δεν θελει κυβερνηση ΚΚΕ, θελει εξουσια εργατικη που θα ασκει και την διακυβερνηση. επομενως το να βαζει αυτο το ζητημα στα σωματεια και στα συνδικατα ειναι νερο και αερας για την πολιτικη του. οσοι δεν το θελουν αυτο ειναι προφανες οτι εχουν αυταπατες εκλογικες.
      ας το δουμε και αναποδα. εστω οτι στις επομενες εκλογες το ΚΚΕ παιρνει 40% και κανει κυβερνηση μονο του. ομως η κατασταση στα συνδικατα ειναι οπως ειναι τωρα, τι πειστευεις οτι θα πετυχουμε; μια τρυπα στο νερο.
      ο αντρεας το 81, οπως και οι τσυριζαιοι τωρα, το ξερουν. πιστευεις οτι κυβερνηση τσυριζα θα αντεξει πανω απο 6 μηνες με την πασκε εξασθενημενη μεν αλλα κυριαρχη;
      για να το μαζευω. η κριτικη των συγκεκριμενων δεν ειναι καλοπροαιρετη, γινεται για αλλους λογους, δεν παταει πουθενα στην πραγματικοτητα και η απαντηση τους ηταν επιβεβλημενη.
      αν δεν μπορεις να το καταλαβεις τωρα δεν μπορω εγω να κανω τπτ αλλο. δυστηχως θα το καταλαβεις αργοτερα, ελπιζω να μην ειναι αργα.
      το ποσο προσπαθουν λυσαλεα να χτυπησουν το ΚΚΕ και οι "μεσα εξω" ερ. αγ. νεες σπορες κτλ φαινεται και απο την αλυστου μνημης κριτικη στο καταστατικο οτι το ΚΚΕ στους ανεργους λεει να πεινασουν για να δινουν συνδρομη γιατι αλλιως θα διαγραφουν. που αμεσως το παιρνουν ολες οι αστικοφυλλαδες και το κανουν σημαια. οπως και τα συγκεκριμενα αρθρα. ο συγχρονισμος ειναι τελειος
      αυτα

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.