16 Μαρτίου 2013

Απολιθωμένες αμπελοφιλοσοφίες στον Κόκκινο Πλανήτη 04


Η τέταρτη ραδιοφωνική μας απόπειρα κινείται στον αστερισμό μιας ανάπτυξης, που έρχεται ως καταστροφικός μεσαίωνας, επιβεβαιώνοντας όσο ποτέ την επικαιρότητα του διλήμματος: σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Ξεκινάει από την Ιερισσό, που κινδυνεύει άμεσα από την πολλή ανάπτυξη, περνά από τις συναντήσεις κορυφής του Σαμαρά, που τρέφει με φιλέτα τις ύαινες, γιατί είναι πάνω στην ανάπτυξη, μνημονεύει τις δηλώσεις και τις Μεγάλες Προσδοκίες του Ντίκενς-Προβόπουλου για ανάπτυξη μες στο 14, νοσταλγεί μαζί με τον Τσίπρα τον εθνάρχη Καραμανλή και τους ρυθμούς ανάπτυξης επί διακυβέρνησής του, για να καταλήξει στην αντι-Μερκελική Γερμανία του Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι και το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού.

Επίσης αποτίνουμε μικρό φόρο τιμής στον Ούγκο Τσάβες και στο «ελληνικό Στάλινγκραντ» που ταπείνωσε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και την επίσημη πολιτεία που τους κάλεσε. Και περιμένουμε τις παρατηρήσεις του αναγνωστικού κοινού, για να είμαστε βελτιωμένοι την επόμενη φορά. Αν πάντως ισχύει η λαϊκή παροιμία ότι το καλό αργεί να γίνει, τότε η δική μας εκπομπή, που ηχογραφήθηκε με την τρίτη (και φαρμακερή), ίσως να αγγίζει την τελειότητα –λέμε τώρα…
 
 
Και κλασικά για το εξωτερικό...


Τα τραγούδια που aκούγονται -με την σειρά- είναι :

1. In the cycle (Interstellar)
2. Machine Head (Bush)
3. Boulevard of Broken Dreams (Green Day)
4. Clocks (Coldplay)
5. Kein Zurueck (Wolfsheim)
6. Burn (The Cure)
7. Uprising (Muse)
8. If you tolerate this (Manic Street Preachers)
9. Wicked Game (HIM)
10. Where is my mind (Pixies)

8 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οι εκπομπές και διαφωτιστικές μπορώ να πω...γράφω για να σας προτείνω μια ιδέα. Εκτός επικαιρότητας, να αναλύσετε σε μερικές εκπομπές και την ουσία του κομμουνισμού, τη λειτουργία του συστήματος, κτλ. Δηλαδή να το κάνετε λιανά για τους αμύητους (αυτοί κυρίως είναι ο στόχος μας να ξυπνήσουμε). Ξέρω ότι εσύ red μπορείς άνετα να το κάνεις, γιατί και εγώ πριν κάποια χρόνια που ξεκίνησα να σε διαβάζω (σε άλλο σαιτ) αμύητη ήμουν.
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιάννα για τα καλά σου λόγια.

      Εκτός επικαιρότητας εκπομπές σίγουρα θα κάνουμε. Το πότε και το πως δεν το ξέρω ακόμη, αλλά προς το παρον είμαστε ακόμα στην προθέρμανση και δεν έχουμε βρει σταθερό ρυθμό.

      Διαγραφή
  2. Θα ληφθει υποψη το σχολιο σου, εγω τουλαχιστον ειμια θετικος στο να κανουμε εκπομπες αναλυσης ιδεολογικων ή ακόμα και ιστορικων ζητηματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ισως φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που σας βρίσκει θετικούς η ιδέα. Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν σε κάποια από αυτές τις εκπομπές ο ένας να κάνει τον "συνήγορο του διαβόλου" (ξέρετε...τον μικροαστό που αναπαράγει τις απόψεις των Μεgάλων παπαγαλακίων...αν βγούμε εκτός ΕΕ θα αφανιστεί το έθνος, μόνο οι πολυεθνικές μπορούν να μας σώσουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για την κρίση, να τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα, δε μπορεί μια επιχείρηση να λειτουργήσει χωρίς τον βιομήχανό της, κτλ.). Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο πάντως, για αυτό σας εύχομαι καλό κουράγιο και να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια :)
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. το ΑΕΠ δεν ειναι η κατανάλωση !

    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά το ΑΕΠ είναι και η κατανάλωση.

      Μάλιστα το ΑΕΠ υπολογίζεται με το τύπο
      GDP = C + I + G + NX
      όπου
      C : Ιδιωτική κατανάλωση
      I : Ιδιωτική επένδυση
      G : Δημόσια επένδυση και κατανάλωση
      NX : Εμπορικό ισοζύγιο

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.