18 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση με καναλάρχες - εκδότες είχε ο ΓΑΠ


Διαβάζω εδώ σε άρθρο του ριζοσπάστη:
Τις αντιδραστικές προθέσεις της κυβέρνησης είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς χτες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρ. Παπούλια,ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτώβρη. Ο Γ. Παπανδρέου, με δήλωση μετά τη συνάντηση, κάλεσε τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε «αρραγές μέτωπο, με ενότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα».
Το κοινό αντιλαϊκό μέτωπο, με στόχο την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης της λαϊκής οργής, έσπευσαν να ενισχύσουν εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, που ελέγχουν ή κατέχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, χτες, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, με τους ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού «Μέγκα» και άλλων ΜΜΕ Ψυχάρη - Μπόμπολα. Στόχος των συναντήσεων, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, είναι «η διαμόρφωση ενός εσωτερικού μετώπου για την αντιμετώπιση της κρίσης».


Τι να συζήτησαν άραγε?  Μα δεν θέλει και ιδιαίτερη φαντασία! 
Θυμάστε τις κραυγές αγωνίας των Άδωνις, Καρατζαφέρη και άλλων άξιων τέκνων του συστήματος, περι συνεννόησης του αστικού κόσμου, περι οργάνωσης του ώστε να αντιμετωπιστούν πιο εύκολα οι αντιδράσεις ? Βέβαια οι καναλάρχες δεν χρειάζεται να τα βρούν τώρα με το πολιτικό προσωπικό τους (a.k.a κυβέρνηση). Αυτό έχει γίνει "εξ απ ανέκαθεν" που έλεγε και η γιαγιά μου. Οι καναλάρχες είναι μέρος του ντόπιου κεφάλαιου, αν όχι απο τα πιο εκλεπτυσμένα τμήματά του. Και το πολιτικό προσωπικό υπηρετεί και αυτούς και τα συμφέροντά τους.

Ο κόσμος πλέον μπορεί να βρίζει νυχθημερόν τα κανάλια και να τα μουτζώνει, ωστόσο ένα ικανοποιητικό ακόμη ποσοστό συνεχίζει να τα επιλέγει ως πρώτο μέσο ενημέρωσης. Μπορεί να βρίζει τους μεγαλοδημοσιογράφους αλλά συνεχίζει να αναπαράγει, έστω και χωρίς να το συνειδητοποιεί, τις απόψεις τους (που έρχονται άνωθεν, από τα αφεντικά), τις αναλύσεις τους, τις εκτιμήσεις τους κ.ο.κ. Όποιος κουβεντιάζει συχνά με κόσμο το διαπιστώνει. (Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μετανάστες, οι συντεχνίες, οι ιδιωτικοί δουλεύουμε για όλους--είναι μερικές από τις ατάκες που ακούς καθημερινά).

(Δεν είναι σουρεαλιστικό όλο αυτό? Ότι περιμένουμε από τον αντίπαλο να μας ενημερώσει? Να μας πει τις πταίει? Περιμένουμε από αυτούς, που δημιουργούν το πρόβλημα και ζουν πλουσιοπάροχα από αυτό, να μας καταδείξουν τις αιτίες, τα κακώς κείμενα, την διέξοδο? )

Και παρακάτω στο ίδιο άρθρο του ριζοσπάστη:
Στη χτεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε και το άρθρο των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Λοβέρδου, με υπουργούς της κυβέρνησης να εμφανίζονται ότι διαφωνούν με το περιεχόμενό του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μπεγλίτης, Παπουτσής, Ξενογιαννακοπούλου, Ρέππας και Παπαϊωάννου, που εμφανίστηκαν επικριτικοί, εστίασαν τη διαφωνία τους στη χρονική στιγμή της δημοσιοποίησης. «Δεν πρέπει να χτίζουμε τείχη με την κοινωνία και να μιλάμε γενικά για συντεχνίες, την περίοδο που επιχειρούμε να περάσουμε τα νέα μέτρα»,σημείωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Το υπόλοιπο άρθρο εδώ


Ρίξτε μία ματιά στο λινκ που αναφέρει το περιεχόμενο του άρθρου των 3. Τα πράγματα που λέει η τρόικα (το τρίο στούτζες Διαμαντοπούλου - Ραγκούσης - Λοβέρδος) είναι πλέον τόσο κλισέ και τόσο χιλιοειπωμένα και χρησιμοποιημένα προπαγανδιστικά εργαλεία/επιχειρήματα (φταίνε οι συντεχνίες μπλα μπλα, δημοκρατία μπλα μπλα μπλα, να βάλουμε πλάτη να σωθούμε μπλα μπλα μπλα) που κάθε φορά που τα ακούω μου ρχεται να μπω σε τροχιά. Τώρα συγκρίνετέ τα με τις επικρατούσες απόψεις γύρω σας.
(Εντάξει Manny, ανακάλυψες πάλι μια νέα ήπειρο. Τα ξέρουμε αυτά.)

Διάβασα πρόσφατα το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Μπογιόπουλου ("Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε") και ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που λέει είναι ότι το σύστημα, ο Καπιταλισμός, έχει τρόπους πάντα να ανακάμπτει. Κρίσεις, μπόλικες, υπήρξαν και στο παρελθόν και ξεπεράστηκαν με καταστροφή τμήματος κεφαλαίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει πότε το σύστημα θα πέσει από μόνο του (δεν πέφτει από μόνο του! Όσο ιστορικά ξεπερασμένο και αν είναι!). Δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλειστεί στη "φωλιά" του περιμένοντας να περάσει η μπόρα γιατί πολύ απλά αυτό δεν θα γίνει! Ακόμη και αν υπάρχει αναιμική ανάκαμψη (για το κεφάλαιο πάντα) ο λαός θα υποστεί ανυπολόγιστες συνέπειες (και τις υφίσταται ήδη!). Πρέπει να τους ανατρέψει!

Κλείσε την TV, βγαίνει έξω ο Πρετεντέρης και η Κάτια Μακρή (ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ)

5 σχόλια:

  1. Αμέσως στο κακό το μυαλό σας. Μπορεί απλά να ήθελε να μάθει αν πέθανε ο Εζέλ:

    http://2310net.wordpress.com/2011/10/18/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%AC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ^^xaxaxaxaxa κλαιω
    αλλα εχω και αποριες
    πχ...........
    Τι σκατα ειναι αυτο το τουρκικο εζελ, κατι σαν τολμη και γοητεια αλα τουρκικα?
    υπαρχει ριαλιτι με τη Βισση?
    ....................................
    (μετα απο αυτο, αν ειναι αληθεια και δεν κανεις πλακα περιμενω τον μετεωριτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τούρκικο Εζελ ήταν ένα σηριαλ που τελειωσε και κατι εγινε στο τελος και κανεις δεν ξερει αν πεθανε ο Εζελ ή οχι (δεν το εχω δει ποτε αλλά έχουμε και γυναίκα που το βλέπει)
    Η Βίσση μιμούμενη τον Μεριλιν Μανσον έκανε τη ζωή της ριαλιτι στον Αλφα αλλά δεν το εχω δει για να ξερω τι παιζει και τετοια.
    Στη διάθεσή σας για κάθε τηλεαπορία. ( Το κακό της παρατεταμένης ανεργίας είναι ότι υπάρχει χρόνος για τηλεόραση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ώστε ... συναντήσεις με μεγαλοκαναλάχες ο ... ΓΑΠ,έ ;

    Και μετά σου λένε ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ...

    Όπως τότε ...
    Όταν ο Λαμπράκης μέσω του Βήματος κλπ. πρωτοστάτησεσαν), στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά !

    Μάλιστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Net thanks!

    Φαρο, επαναλαμβανεται η ιστορια σαν φαρσα
    (Ο Μαρξ δεν το ειπε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.