22 Οκτωβρίου 2011

Μια οφειλόμενη απάντηση στο κίνημα "Δεν Πληρώνω"

(Το κείμενο εκφράζει μόνο τον γράφοντα και το ιστολόγιο που δημοσιεύεται, δεν είναι επίσημη κομματική θέση, με την επιφύλαξη απάντησης στην ανακοίνωση του κινήματος “Δεν πληρώνω” στον κομματικό τύπο)

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα ιστολόγια και τις σελίδες του κινήματος “δεν πληρώνω” πραγματικά εκπλήσσει με την αφέλεια, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την πρωτοφανή προκλητικότητα απέναντι στη τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και χιλιάδων κόσμου που συμπορεύτηκε μ' αυτό. Η ανακοίνωση γράφει:

“Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους, κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή. Σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μέτωπα, ακόμη και απλοί άνθρωποι, αποτέλεσαν τον νέο «εσωτερικό εχθρό» του ΠΑΜΕ, και τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση στη βουλή.   Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσης «του»,  παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση.”


Η προκλητικότητα αυτή εκφράζει στην πραγματικότητα ένα πράγμα: τον φθόνο τον υπευθύνων του εν λόγω “κινήματος” που το ΠΑΜΕ καταφέρνει σ' αυτή τη συγκυρία να συσπειρώσει κόσμο κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και κάτω από μια προοπτική εξουσίας, μια προοπτική που ουδέποτε προσέφερε ο κοντόφθαλμος ακτιβισμός του “δεν πληρώνω”, προοπτική που απορρίπτει προφανώς το εν λόγω κίνημα μια και τη θεωρεί ακόμα μακρινή, ή ανέφικτη, ή ακόμα χειρότερα ανεπιθύμητη.
Ποτέ δεν μας εξήγησε το κίνημα, ποια είναι σε τελική ανάλυση η απώτερη στρατηγική του, τι θα εξυπηρετήσει σε βάθος χρόνου η επίτευξη των στόχων του. Έχουν αντιληφθεί ότι σε τελική ανάλυση απο-ριζοσπαστικοποιούν τον κόσμο και τον οδηγούν απλά σε αστικονομική, “συνταγματική” τεκμηρίωση της μη-πληρωμής; Ασφαλώς και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι κατά της πληρωμής χαρατσιών, συνδέοντάς το όμως με μια συνολική αμφισβήτηση του καπιταλισμού, κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι όποιες κατακτήσεις του κινήματος εντός του καπιταλιστικού πλαισίου, αν δεν συνοδεύονται από σοσιαλιστική προοπτική, αργά η γρήγορα θα παρθούν πίσω.
Από που συνάγεται η “συνήθης ιδιοκτησιακή λογική” όταν σε μια τεράστια συγκέντρωση υπάρχει κόσμος που πρέπει να περιφρουρηθεί από κάθε είδους προβοκάτσιες που τελικά - και με τη δική σας συνδρομή -  συνέβησαν; Με ποια τεράστιας σύλληψης κινηματική λογική αποφάσισε το εν λόγω κίνημα να περάσει μέσα από τις περιφρουρημένες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ; Δεν έχετε ακούσει μήπως ποτέ να ξεπετάγονται από τέτοιες αθώες κινητοποιήσεις σαν τις δικές σας κάθε είδους αποβράσματα και παρακρατικοί; Έχουμε πείρα από τέτοια πράγματα αγαπητοί κύριοι και κυρίες του “Δεν πληρώνω”, έχουμε δεχτεί επιθέσεις μέσα από πολύχρωμες πορείες και το Δεκέμβρη του 08 που έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία συντρόφων, και δεν έχουμε διάθεση να παίξουμε το παιχνίδι της κινηματικής ζύμωσης, των γελοίων κινηματικών συμβολισμών του στίλ “περνάει η μια πορεία μέσα από μια άλλη” και τέτοια. Πρόκειται για ταξική πάλη και δεν έχουμε όρεξη για τέτοια παιχνιδάκια. Όσο για το άθλιο επιχείρημα ότι το ΠΑΜΕ περιφρούρησε το κοινοβούλιο, σας υπενθυμίζουμε την εντελώς γιορτινή, αφελή και αποκριάτικη συμμετοχή σας στο διαλυμένο πια “κίνημα” των αγανακτισμένων, που αντιμετωπίσατε το “λίκνο της δημοκρατίας” με μούντζες, κατσαρόλες, σφυρίχτρες και γηπεδικά συνθήματα της πλάκας ως ό,τι καλύτερο είχατε να επιδείξετε και να εμπνεύσετε το πλήθος που κατέβηκε με ειλικρινή διάθεση να διαμαρτυρηθεί. Άλλωστε το ξέρετε πολύ καλά ότι το πολιτικό προσωπικό και οι δυνάμεις καταστολής ζυγίζουν πολύ καλά το αν θα πρέπει να επιτεθούν στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ γιατί τότε τα πράματα θα πάρουν άλλη τροπή.
Τα περί “νταβατζήδων” και λοιπά να τα πείτε στους πολιτικούς χώρους που σας περιβάλλουν με αγάπη! Κι αν υπάρχουν άλλοι που χρησιμοποιούν τα σύμβολά σας και τα συνθήματά σας, είναι πρώτα και κύρια δική σας ευθύνη να τους απομονώσετε και να τους τσακίσετε, κάτι το οποίο προφανώς είστε ανίκανοι να κάνετε. Κι επειδή μάλλον και το δικό σας κίνημα, λόγω της μονοθεματικότητάς του και του στενού του ορίζοντα έχει χάσει την αρχική του λάμψη, φαίνεται πολύ λογικό να επιτίθεστε με τον αξιοθρήνητο αυτόν τρόπο στο ΠΑΜΕ. Όταν προσπάθησαν φασιστοειδή σε παλιότερες απεργίες να μπουν στις γραμμές μας και να οικειοποιηθούν σύμβολά μας για να φωνάξουν τις βρωμιές τους, τους πετάξαμε έξω. Θα πρέπει να κάνετε κι εσείς το ίδιο σε ό,τι αφορά τις δικές σας κινητοποιήσεις.
Κι όσο για το όνειρό σας περί “ανεξάρτητου κέντρου αγώνα” για την αντιμετώπιση του πραγματικού κοινωνικού εχθρού, σας ευχόμαστε μέσα στην χαοτική, ετερόκλητη και πολύχρωμη αντιφατικότητά σας, της δικής σας και άλλων “συλλογικοτήτων”, σας ευχόμαστε να καταφέρετε να εκπληρώσετε τα ακτιβίστικα όνειρά σας, αρκεί να μην παρασύρετε εργαζόμενους και νέο κόσμο στη λογική του κινηματικού πάρτι τύπου “κοινωνικού φόρουμ”. Δεν είμαστε εμείς εναντίον σας, εσείς είστε εναντίον του πιο καλά οργανωμένου και μαχητικού τμήματος του λαϊκού κινήματος. Πάρτε τις ευθύνες σας. 

24 σχόλια:

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΣ! Ο ΚΑΘΕ ΠΟΥΘΕΝΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ. ΡΕ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ; ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑΝΞ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΕΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ 200 ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΝΑ 15ΧΡΟΝΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙ. RED SHARK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέραν ότι αυτά τα μπουμπούκια λένε για απαγόρευση από το ΠΑΜΕ να διαδηλώσουν άλλες δυνάμεις στο σύνταγμα κάτι που είναι εντελώς ψευδές.......
    ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ...
    Αυτοί που ήταν μια από της ομάδες που συμμετείχαν στην πλατεία το διάστημα που σε αυτήν είχαν εγκατασταθεί η δήθεν αγανακτισμένοι και αυτές οι δυνάμεις ήταν που είχαν κάνει πράξη αυτά που τώρα καταλογίζουν στο ΠΑΜΕ... είδατε τι κάνει η απελευθέρωση του χόρτου προέλευσης Ζωνιανών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξ, δεν είσαι δικαιος :-)
    Mου άφησες όπως βλέπω τους τελευταίους τροχούς της αμάξης, τους καρνάβαλους Ξηρόφιλους της Κόντρα, τους σαλαμέμπορους πισωμούληδες και τα αναρχοχουντικά απομεινάρια τύπου Χαριτάκη ... ?? Κάτσε να διαβάσω το Σαββατοκύριακο όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται απο το εξωκοινοβούλιο, για να αρχίσουμε να ξεβρακώνουμε πολιτικά, όλα αυτά τα φίδια που κρύβονται πίσω απο τις υπερεπαναστατικές κορώνες τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρέ άμα αποκτούσα ξαφνικά ενέργεια σούπερμαν, θα έσιαζα τη γούνα ολονών, ΚΚΕ μ-λ, Δεν πλερώνω, ΑΚ, αλλά λέω ν' αφήσω και σε σένα τη χαρά να ξεχέσεις τμήμα όλου του αντιΚΚε συρφετού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. RED.ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ !ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΡΑΒΔΟΣ ΕΝ ΓΩΝΕΙΑ ΑΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΣΚΑΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 100000 ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ?ΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ 100000 ΚΟΣΜΟ( ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!) ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ /. ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ Η ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΟΣΩ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέποντας τα αναγραφόμενα στο indymedia και σε διαφορα φόρουμ από τους ελαχίσοτυς χαφιέδες και "αριστερους" του παρακράτους, αλλά και από μερικούς άσχετους.. είπα να γράψω "δυο λόγια".

    Για μερικους που είναι "ασχετοι" με το συνδικαλισμο και τις συνδ. οργανωσεις
    και νομιζουν ότι θα αναπαραγουν την αγνοια τους ως θεση στο ιντερνετ παρασυροντας αδαεις και απολιτικ στην άποψη τους που δεν ειναι άλλη από αυτήν του ΠΑΣΟΚ του ΛΑΟΣ και της αστυνομιας, να διευκρινήσω το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που μερικοί κάνουν ότι δεν το καταλαβαινουν.!!!
    ΑΠΛΆ ΜΑΘΗΜΑΤΑ... πολιτικης ....

    1- στην πλατεια γινόταν διαδήλωση του ΠΑΜΕ της ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κι άλλων οργανωσεων.
    2- για την διοργανωση της ειχε γινει συννενόηση με τις οργανωσεις που συμμετείχαν

    3- Το ΠΑΜΕ είχε την ευθυνη της περιφρούρησης της διαδήλωσης 100.000 ατόμων

    4- Οι συμμετέχουσες οργανωσεις που ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ ΓΕΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ οι συνδικαλιστικές οργανωσεις που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ και άλλες ΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    5. Το "απλός λαός" δεν ειναι οργανωση και οι διαδηλώσεις οργανωνωνται από συγκροτημένες συνδικαλιστικές οργανωσεις και όχι από τον "απλό λαό" ο καθένας μόνος του δεν οργανωνει διαδήλωση !!!

    6- και ..απλός λαός δεν πάει να διαδηλώνει ...ένοπλος!!!!!!!.

    7- αν οι "δεν πληρώνω" ειχαν εκδήλωση στην πλατεια συντάγματος, θα θέλανε να πάει μέσα στη δική τους διαδήλωση άλλη οργανωση χωρίς προηγούμενη συνενόηση με την διοργανωτρια αρχη??? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    και ερωτώ: ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για το χωρο που θα καταλάμβαναν στην πλατεία?? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!
    ....
    δηλαδη δεν μπορείς να πας απρόσκλητος σε μια διαδήλωση 100.000 εργατων ΜΕ 200 ΆΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ !!! αν θες να διαδηλώσεις οργάνωσε δικη σου διαδήλωση σε άλλο χρονο!!

    σκεφτείτε να κανει η ΝΔ συγκέντρωση στο συνταγμα και την ιδια μερα και ωρα να κανει εκει το ΠΑΣΟΚ, ή να πάει το ΠΑΜΕ εκει να απαιτει να μπει στο χωρο!!! έλεος ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ρε γαμωτο?? για τοσο ασχετο τον εχουν τον λαο???
    έλεος δηλαδη!!!

    8- πάνω στην πλατεια ηταν δεκαδες χιλιάδες κόσμος που ανηκε στο ΠΑΜΕ και στη ΓΕΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ειναι δυνατο να πάει οργανωση εκει μεσα στην δική τους συγκέντρωση? ποιός θα παρει την ευθυνη αν π.χ ενας από το "δεν πληρώνω" πυροβολουσε μεσα από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ή, της ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αστυνομικο και τον σκότωνε???
    ΕΕΕΕΕ?? για ας απαντησουν μερικοι δήθεν "αριστεροι" δήθεν "αφελεις" !!!

    9) Φαινεται καθαρα η πρόκληση στο βιντεο που παραθετει ο εν λόγω.... και η επίθεση των τύπων που αν δειτε σπάνε με βαριοπούλες τα μάρμαρα για να τα εκσφενδονισουν στο πλήθος.

    10) Στη συνεχεια ηρθαν μεσα από το μπλοκ των "δεν πληρώνω" ολο το χαφιεδότσουρμο και αρχισαν το ανελέητο βομβαρδισμό με πέτρες ξυλα χεοροβομβίδες κρότου - λάμψης, πυροσβεστήρες, κομάτια μάρμαρο, ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ. (άραγε αυτοι πότε απέργησαν? σε ποιά σωματεία ανηκαν??.)

    11.- ειναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι μηχανισμοί του παρακράτους ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ ΠΛΕΟΝ δείχνοντας ποιόν εχουν στόχο. ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!

    12. η εικονα ηταν ξεκαθαρη. το ιντινιμιντια της ΣΙΑ δεν τα δειχνει.
    δειτε http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/video.html

    13.- βεβαιως τωρα πλέον φαινεται το ΠΟΙΟΣ - ΠΟΙΟΝ, ξεκαθαριζει το τοπιο.

    14.- ποιοι θέλουν το λαικο κινημα και ποιοι οχι. ποιοι επιλέχθηκαν για να χτυπήσουν το κίνημα και ποιοι το υποστηριζουν. ποιοι ειναι με το ΠΑΣΟΚο-ΛΑΟΣ και τα μνημονια και ποιοι με το λαό.
    15. φανηκε ξεκαθαρα ότι ο δρόμος προς τη βουλη ηταν ανοιχτος, αλλά η επίθεση δεν ειχε στοχο τη βουλη αλλά το ΠΑΜΕ, αφού μετα την αποχώρηση του ΠΑΜΕ, οι κουκούλοφόροι και οι διάφοροι "επαναστατες" χάθηκαν ....
    16.- κατά τα άλλα τους..."εμπόδιζε το ΠΑΜΕ να ..επιτεθούν στη βουλή"
    17.- ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΛΕΟΝ το 99% του λαου κατάλαβε τι ρόλο βαράνε τα διαφορα γκρουπουσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρχοφασιστες μαζι με τους κουκουλοφορους των ΜΑΤ.
    αυτα τα ολίγα.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και κάτι ακόμα.

    το ..."εργο" .."περναει η πορεία μεσα από την άλλη" παιχτηκε και σε άλλες πόλεις, όπου το τσούρμο των "αναρχοχαρούμενων" ήταν εξοπλισμένο με ρόπαλα τα οποία σε μικρές πόλεις δεν εχουν λόγο ύπαρξης γιατι δεν υπάρχει περίπτωση να συγκρουστουν με την τοπικη αστυνομια.
    Αραγε γιατι σε ολη την Ελλάδα συνεβη το ιδιο??
    ε?? ΤΥΧΑΙΟ ??
    εμ ..δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι συμπληρωματικό στα πολύ σωστά που λέει το αρχικό κείμενο.

    Είναι πραγματικά αξιολύπητοι όσοι από την κοινοβουλευτική ή εξωκοινοβουλευτική αριστερά (άτομα, οργανώσεις, ομάδες κλπ.) δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα και επιλέγουν τα μεσοβέζικα σχήματα "Φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής".

    Πρόκειται για μια ενέργεια νταβατζήδων του κινήματος με καθαρά προβοκατόρικο και ασφαλίτικο χαρακτήρα, με σχεδόν ολοφάνερη μάλιστα την συμμετοχή ΚΑΙ της ασφάλειας αυτοπροσώπως. Πρόκειται για μια προβοκάτσια ευθέως ανάλογη της Μαρφίν, άσχετα με το αν το ΚΚΕ δεν θέλει να την αναδείξει (και ΚΑΛΑ κάνει) στο πραγματικό της μέγεθος, προκειμένου να μην κάνει τη χάρη σ' αυτούς που την διοργάνωσαν.
    Δεν μιλώ φυσικά καν για όσους σαν το "Δεν πληρώνω" καλύπτουν φανερά την προβοκάτσια. Αυτοί είναι μάλλον οριστικά καμμένοι.

    Ελπίζω κάποια στιγμή ορισμένοι να βρουν το κουράγιο ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους και να δουν την πραγματικότητα, όχι με τα γυαλιά του 1970 ή με το βάρος της δικής τους -ψυχολογικής κατά βάση- ήττας, αλλά όπως αυτή εμφανίζεται σήμερα, εν έτη 2011. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και ο χαρακτήρας κάποιων γεγονότων πολύ διαφορετικός και πολύ πιο ισχυρός σε σχέση με παλιά. Οι καιροί είναι πολύ πονηροί και οι διάφορες (καθαρά και δηλωμένα) αντικομμουνιστικές ομάδες όπως η ΑΚ μπορεί να παίξουν άλλο ρόλο σε αυτά που έρχονται. Όσοι λοιπόν τους καλύπτουν ή ακόμη χειρότερα κολλάνε δίπλα στην "αίγλη" τους, να ξέρουν ότι μπορεί τελικά η ιστορία να τους καταγράψει όχι ως επαναστάτες όπως το πιστεύω ότι οι ίδιοι θέλουν και επιδιώκουν να καταγραφούν, αλλά ως παραρτήματα ξέρετε ποιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2 ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΟΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδεικτικα , το ιδιο εγινε και στα γιαννενα.Το παμε ειχε συγκεντρωση στη νομαρχεια.Ειχαν συνενωηθει απο πριν με το ΝΑΡ να κανει μια παρακαμψη η πορεια της ΓΣΣΕ αφου ηταν τεχνικα αδυνατο να περασουν μεσα απο την πλατεια αφου πρωτον δεν χωρουσαν απο τον κοσμο και δευτερο εκει ειχε συγκεντρωση το ΠΑΜΕ.Αυτοι βεβαια εφεραν ολη την πορεια προς τη νομαρχεια και αρχισαν να προκαλουν την ομαδα περιφρουρισης.Προστα βεβαια εφεραν τους γνωστους "αναρχικους" , εαακιτες και λοιπα μπαχαλα ωστε να αρχισει η φασαρια.Την ιδια ωρα κυριουλες του ΣΥΝ φωναζαν για ενοτητα!!!Μετα αρχισαν οι συραξεις.Ενα παιδι απο το ΜΑΣ πηγε στο νοσοκομειο.Βεβαια δενν τους περασε αφου η περιφρουριση ηταν αψογη.Ενδεικτικο του ολου κλειματος:πισω απο την περιφρουριση πολοι οδηγοι λεωφωρειων και ταξι και αλλοι εργατες (που δεν ηταν προφανως του κοματος) ηθελαν να πανε μπροστα να τους λιτσαρουν!Τελικα οι ψυχραιμοτεροι τους συγκρατησαν απο το φοβο μεγαλυτερων επεισοδιων.Το θετικο που βγηκε απο αυτο το σκηνικο ειναι οτι ολος ο κοσμος των ιωαννινων καταλαβε τι ρολο παιζουν και για ποια ενοτητα κοπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πρέπει να εντυπωσιάζει καθόλου η σφοδρή αντι - ΚΚΕ επίθεση που διεξάγεται και εξαπολύεται από προοδευτικούς μέχρι και φασίστες. Είναι ένα σύμπτωμα της απότομης όξυνσης της ταξικής πάλης ανάμεσα στην εργατική τάξη και την αστική τάξη σε μια ιστορική στιγμή όπου ακόμη η εργατική τάξη δεν έχει αποκτήσει πλήρη συνείδηση της αποστολής της και τα μικροαστικά στρώματα με δέος βλέπουν ότι ο οδοστρωτήρας του μονοπωλιακού καπιταλισμού έρχεται καταπάνω τους χωρίς έλεος ενώ ακόμη κατά πλειοψηφία είναι προσκολλημένα στην καπιταλιστική αυταπάτη ότι θα περισωθούν κάπως. Τι ακριβώς εξυπηρετεί η επίθεση; Εξυπηρετεί το σκοπό της απομόνωσης του ΚΚΕ από τα λιγότερο συνειδητοποιημένα τμήματα της εργατικής τάξης και της συνειδητής εργατικής τάξης από τους φυσικούς της συμμάχους. Πράγματι αν τμήματα των εργαζομένων πιστέψουν ότι το ΚΚΕ είναι αφερέγγυο ως πολιτικός εκφραστής της επαναστατικής πολιτικής της εργατικής τάξης, δηλαδή των συμφερόντων της, και διακοπεί η διαδικασία συνειδητοποίησης τους ο μόνος ωφελημένος είναι αστική τάξη. Μέσα σε αυτό το σχέδιο προβλέπεται να παρασύρουν το ίδιο το ΚΚΕ τα μέλη και τους φίλους, που πνίγονται από το απόλυτο δίκαιο που έχουν και με έναν ακόμη νεκρό στις γραμμές τους, σε οξυμένες ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις μπροστά στα λιγότερο συνειδητοποιημένα μέλη της κοινωνίας μας ώστε να κουράσουν αυτά τα τελευταία και να τα οδηγήσουν να πιστέψουν ότι "δεν γίνεται τίποτα", "όλοι ίδιοι είναι" δηλαδή φανατισμένοι υπέρ του χώρου τους και χωρίς κριτική σκέψη. Προσοχή λοιπόν. Ο καθένας από μας έχει τη φαντασίωση του, του ζορό του εκδικητή, του σούπερμαν που τσακίζει τους εγκληματίες δολοφόνους κλπ κλπ.Ας μείνουν αυτά βαθειά μέσα μας. Η πολιτική και ιδεολογική διάσταση της προβοκάτσιας τους είναι πολύ πιο επικίνδυνη μακροπρόθεσμα από την άμεση φυσική βία που ασκούν οι αστοί με τα μακριά προβοκατόρικα χέρια τους. Θέλουν όλοι εμείς που υποστηρίζουμε το ΚΚΕ να χάσουμε την ψυχραιμία μας, να συγκρουόμαστε με έντονο στυλ στην καθημερινή μας ζωή στους χώρους δουλειάς και κοινωνικής ζωής με τους συνανθρώπους μας, ταξικούς αδελφούς ή εν δυνάμει συμμάχους. Προσοχή! Μην υποκύπτουμε στην εύκολη αγανάκτηση όσο μπορούμε. Να εξοπλισθούμε με απέραντη υπομονή και απέναντι στα πιο ηλίθια επιχειρήματα και να εντοπίζουμε τις αντιφάσεις τους. Αν παρασυρθούμε σε τσαμπουκάδες και εκνευρισμούς θα τους έχουμε εξυπηρετήσει άριστα. Εννοώ και διευκρινίζω πάλι στην καθημερινή μας επαφή στο χώρο εργασίας και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Αντίθετα με διάρκεια και χωρίς εμμονές να συνεχίσουμε να αποκτούμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας πάνω στην ίδια τη δουλειά και σε δραστηριότητες εκ πρώτης όψεως μη πολιτικές. Να γίνουμε παράδειγμα ανθρώπων χωρίς μικρότητες που δεν μας καθορίζουν οι αντιπάθειες και οι συμπάθειές μας αλλά μόνο ο ορθός λόγος και το δίκιο του αδικημένου. Να μη δώσουμε όσο περνά από το χέρι μας τη δυνατότητα στην αστική τάξη να μας απομονώσει από την πλατιά μάζα του πληθυσμού που πολύ σύντομα πρόκειται να δεχθεί και νέα πλήγματα που θα την αναγκάσουν να ξανασκεφτεί. Πρέπει εμείς να προετοιμαζόμαστε, να είμαστε εκεί από πριν και κοντά τους. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Πράγματι η ταξική πάλη δεν τελείωσε ούτε άρχισε στο Σύνταγμα. Μάλλον δεν ήταν ούτε καν μια αποφασιστική της στιγμή το Σύνταγμα. Καλή δουλειά κόντρα στο χειμώνα με υπομονή και διάρκεια και πάντοτε με το χαμόγελο έστω κι αν κρύβει το δάκρυ μας για ένα ακόμη νεκρό σύντροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις διαφόρων οργανώσεων/ομάδων θα δει ότι δεν υπάρχει πολεμικό κλίμα. Πλην 2-3 οργανώσεων/ομάδων -όχι και των πιο μαζικών- που έχουν ταυτίσει την μοίρα τους με τους αναρχικούς, το πρόβλημα δεν είναι η πολεμική προς το ΚΚΕ κι ο "ενδοαριστερός εμφύλιος", είναι η άρνηση πολλών -ατομικά ή συλλογικά- να πάρουν καθαρή θέση για ένα τέτοιο γεγονός.

    Μοίρασμα ευθυνών, μισόλογα, "ναι μεν αλλά", μουλωχτά καρφιά, στάση που δεν ταιριάζει ιδιαίτερα κατά τη γνώμη μου σε αριστερούς ανθρώπους, που είναι υποχρεωμένοι να διακρίνουν το σημαντικό και το κύριο έναντι του ασήμαντου και του...τριτεύοντος.
    Αυτό κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτο, γιατί εδώ δεν μιλάμε για ένα "διαγκωνισμό" των μπλοκ, παρεξηγήσεις, μικρότητες και ματαιοδοξίες, μιλάμε για ανοιχτή, οργανωμένη και δολοφονική επίθεση, από κάποιους που ΚΑΙ την προηγούμενη μέρα είχαν επιτεθεί με ξύλα σε μπλοκ της ΟΛΜΕ τραυματίζοντας 3 άτομα.

    Είναι καλό που ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς πήρε ανοιχτή θέση, διακινδυνεύοντας αν το θέλετε και αντεκδίκηση από τους γνωστούς νταβάδες. Όμως η κατακραυγή θα πρέπει να γίνει συνολική, γιατί αύριο η ταξική πάλη θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο επικίνδυνα για κάθε τύπου ενέργειες.

    Υγ: Καταλαβαίνω την τσαντίλα πολλών που έφαγαν τις κοτρώνες κατακέφαλα, όπως καταλαβαίνω και τις διαθέσεις άλλων του τύπου "βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6". Όμως, όπως πολύ σωστά λέει ο ανώνυμος από πάνω (βάλτε κανένα ψευδώνυμο ρε παιδιά), πρέπει "Να γίνουμε παράδειγμα ανθρώπων χωρίς μικρότητες που δεν μας καθορίζουν οι αντιπάθειες και οι συμπάθειές μας αλλά μόνο ο ορθός λόγος και το δίκιο του αδικημένου."

    Εγώ τουλάχιστον συμφωνώ απόλυτα, παρόλο που γνωρίζω ότι "το δίκιο του αδικημένου" περνά κι αυτό από την (αναγκαστική) υποκειμενικότητα της κρίσης μας πολλές φορές, είτε ατομικά, είτε συλλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ροπαλα,κρανη και κωλο γρισμενο προσ τη βουλη.
    οτι και να λετε ολοι καταλαβαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οχι κι όλοι! Εσύ δεν κατάλαβες τίποτα! Μεγάλη επιτυχία πάντως για ένα ασπόνδυλο να πει έστω μια πρόταση, Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλοι καταλαβαίνουν απ' το σχόλιο 1:15 πόσο τρελλαίνονται οι παρακρατικοί που ο κόσμος διαδηλώνει στις γραμμές του ΠΑΜΕ κι όχι με τα θρασύδειλα υποκείμενα. Θαυμάστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://giorgossarris.blogspot.com/2011/10/blog-post_2846.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Red ανάρτησε το σημερινό κείμενο του Μπογιόπουλου για την Ελευθεροτυπία για να φανεί όλο το "ουράνιο τόξο" του αντιΚΚΕδισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανωνυμος 1:15 Μπαρμπουτσαλα. Η πλάτη ήταν γυρισμένη προς την πλατεία από το πρωί. Φαινεται σε όλα τα βιντεο. Μήπως ήθελες και όταν μας χτυπουσατε να έχουμε γυισμένη την πλάτη προς τα εσάς? Αντε από δω, με αναγκασες να μπω σε κατινιστικη κουβέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. να σας πετύχω στα διόδια ρε πουστράκια του δεν πληρώνω και να εχω και νευρα απο τη δουλεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά εγώ προσωπικά δεν περίμενα τίποτα της προκοπής από τους κλόουν του δεν-την παλεύω-πληρώνω.
    Το άκρον άοτον του μικροαστισμού, να κάνουν πέρα οι του ΠΑΜΕ (οι κάπου εκατό χιλιάδες κόσμου δηλαδή) για να περάσει ο "οργισμένος λαός" (οι 50 κλόον αγκαζέ με τος αναρχοφασίστες) για να κάνει τα καραγκιοζιλίκια του μπροστά στην βουλή! Και ποιος σας είπε βρε κυράτσες ότι ο δίκός σας αφελής ακτιβισμός και από πίσω σας ο ασφαλίτικος συρφετός έχει το δικαίωμα να τα κάνει μ&#νί (για εσάς εγκέφαλος) σε βάρος των μυριάδων εργαζόμενων ανθρώπων που ήρθαν να διαδηλώσουν οργανώμένα ή όχι στο πλευρό του ΠΑΜΕ (ναι χωνέψτε το στο πλευρό του ΠΑΜΕ. Τζούζει ε;)!

    Βγήκαν τώρα οι κυράτσες να πουν ότι το ΠΑΜΕ δεν τους άφησε να πάνε να καταλάβουν την βουλή. Άι σε κάνενα κομμωτήριο να κάνετε περμανάντ.

    γαμώτο κρατιέμαι τόσες μέρες, λέω ψυχραιμία, αλλά δεν μπορώ με το απύθμενο θράσσος ορισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πραγματα που εμαθα αυτες τις μερες (the hard way):

    1. Το ΚΚΕ για καποιους πολιτικους χωρους, Ο,ΤΙ και να κανει θα ειναι υπολογο. Δεν παει Συνταγμα, γκρινια. Παει και δε μενει, γκρινια και γιουχα. Παει και μενει (εχοντας ειδοποιησει μερες πριν), μακελειο.

    2. Απο το 1 συναγεται οτι με τους εν λογω χωρους δεν μπορουμε ουτε καν να συνυπαρξουμε στον ιδιο γεωγραφικο χωρο (ποσο μαλλον να συνεργαστουμε οπως λενε αρκετοι ανθρωποι αθωα και καποιοι αλλοι υπουλα, μιλωντας εκ του ασφαλους)

    3. Η πασιφιστικη παπαρια που εχει ο Manny σφηνωμενη στον εγκεφαλο, οτι ολοι (με εξαιρεση τα ασπονδυλα) μπορουμε να κουβεντιασουμε ησυχα ησυχα και απλα και να φτασουμε σε ενα μινιμουμ αλληλοκατανοησης, μας αφησε χρονους. Το κενο προκαλει οδυνη.

    4. Αυτο που θεωρουσα ως αναρχικο χωρο, ηταν πλασμα της φαντασιας μου. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι ιδεολογοι, γνησιοι αναρχικοι, μαλλον ειναι μειοψηφια στον ιδιο τους το χωρο. Το γεγονος, οτι μεχρι και σημερα δεν εχω δει ανακοινωση απο καποια "αναρχικη συλλογικοτητα" να καταδικαζει τα γεγονοτα, μου ενισχυει την προηγουμενη εντυπωση.

    5. Διαφορες οργανωσεις τις αριστερας, πλην 1-2 που τοποθετηθηκαν ξεκαθαρα, συνεχιζουν να ψαρευουν σε θολα νερα και να προσπαθουν να κρατησουν ισες αποστασεις, σε ενα θεμα που δε χωρα αμφιβολιες. Αυτο δεν ειναι κατι που μπορω να το προσπερασω ευκολα. Δεν ειναι ζητημα τακτικης ή διαφορετικης οπτικης γωνιας. Ειναι πολιτικη αλητεια (το λιγοτερο).

    6. Οι alternative douchebags οι οποιοι μου την δινουν στα νευρα καιρο τωρα δειχνουν οτι ειναι οι χειροτεροι απο ολους. Απο τη μια σοσιαλδημοκρατες φουλ (με κουρεματα και ευρωομολογα), απο την αλλη εγωκεντρικοι μικροαστοι που αναλωνονται σε ενα ματσο μαλακιες και τελος τελος απολογητες των μπαχαλων. Αν αυτο δεν ειναι η πουτσα με την βουρτσα και ο μεγιστος πολιτικος τυχοδιωκτισμος, ιδεολογικος αχταρμας, χυλος, τοτε τι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είδες που μου λες συνέχεια να μην τσακώνομαι?

    Τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ότι λες Manny....αλλά και καλύτερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ^^χεχεχε δεν θα σου ξαναπω τπτ αν τσακωθεις με ασπονδυλο. Αν και σκοπευω γενικα να κανω σοβαρο moderating ετσι ωστε να μην χρειαζεται να μπαινετε καν στη διαδικασια : ]]]

    Αν καποιο biped θεωρει οτι μπορει να κουβεντιασει χωρις να προκαλεσει γαστρικες παλινδρομήσεις (χλωμο οσο ο πρωτος λευκος που ειδαν οι ινδιανοι) εχει καλως..αλλιως το σχολιο εχει σταλθει στο δωματιο 101 πριν προλαβεις να πεις τυρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. RED,ΟΧΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.