27 Οκτωβρίου 2011

Κόμμα Εργατών Βελγίου, μήνυμα αλληλεγγύης στην ελληνική εργατική τάξη, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, και συλλυπητήρια.

Μετάφραση : Λαγωνικάκης Φραγκίσκος (Poexania)

Κόμμα Εργατών Βελγίου, αλληλεγγύη στην ελληνική εργατική τάξη, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, και συλλυπητήρια. 

Κόμμα Εργατών Βελγίου(ΚΕΒ) 
Βρυξέλες, 21 Οκτωβρίου 2011-10-27 
Προς την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας 

Αγαπητοί Σύντροφοι

Εκ μέρους του Κομματικού Γραφείου του ΚΕΒ, επιθυμώ να συγχαρώ την εργατική τάξη, τα μαχητικά σωματεία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την ιστορική 48 γενική απεργία.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της μπουρζουαζίας της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι διεθνής οργανισμοί δεν διστάζουν, προκειμένου να υπηρετήσουν τα μεγάλα μονοπώλια, να φτάσουν την εκμετάλλευση κατά του λαού στα άκρα. Άσχετα με το πόση μιζέρια θα επέλθει ως συνέπεια σε αυτούς, που σε αυτό το σύστημα δεν έχουν τίποτα άλλο να πουλήσουν εκτός από την εργατική τους δύναμη, προκειμένου να επιβιώσουν. Φανερώνεται έτσι, πόσο βάρβαρος, απάνθρωπος και εγκληματικός είναι ο καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός δεν είναι απλά επιλογή, αλλά γίνεται αναγκαιότητα προκειμένου να καταφέρουν οι εργάτες και οι καταπιεσμένοι να επιβιώσουν – είναι ο μόνος δρόμος για όσους επιθυμούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.


Μόνο η αποφασιστική πάλη των εργατών μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία για τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη

Την ίδια στιγμή εμείς καταδικάζουμε τις προβοκάτσιες και της βαρβαρότητες που διαπράχθηκαν από σκοτεινές αναρχοφασιστικές δυνάμεις, που ήθελαν να δυσφημίσουν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, και τους μαχητικούς εργάτες. Ο μόνος τους στόχος ήταν να υπονομευόσουν και να σαμποτάρουν τον μαζικό αγώνα. Είναι ευθέως υπεύθυνοι για τον τραγικό θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Κοτζαρίδη. Στην οικογένεια του θύματος και στους συντρόφους του ΠΑΜΕ δίνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Με τις γιγάντιες προσπάθειες σας την ίδια στιγμή εκπληρώνεται το διεθνιστικό επαναστατικό σκοπό: να ενθαρρύνεται τους κομμουνιστές και τους εργάτες σε όλη την ήπειρο και τον κόσμο στο να απορρίψουν αυτό το σάπιο σύστημα- σε μια στιγμή που οι μεγαλοαστοί και όλα τους τα όργανα επιβάλουν όλο και πιο πολλά βάρη στους εργάτες και στις οικογένειες τους και καταστρέφουν κάθε μέλλον για τα παιδιά τους.

Είμαστε σε πλήρη συμφωνία με το κάλεσμα σας: Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε!

Για τον κάθε ένα που μπορεί να διακρίνει μέσα από το προπέτασμα καπνού, η παρούσα κρίση είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της δράσης των μονοπωλίων. Για την ώρα, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν στην εργατική τάξη στο να πληρώνει ακόμα περισσότερο για αυτούς. Η απάντηση μας είναι καθαρή: ” Είναι η κρίση τους- Πρέπει να την πληρώσουν”.

Το ΚΕΒ είναι αποφασισμένο να βοηθήσει την εργατική τάξη του Βελγίου να αντισταθεί στις μακροπρόθεσμες επιθέσεις που ετοιμάζουν τα κόμματα των σοσιαλιστών, των χριστιανοδημοκρατών και των φιλελευθέρων που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση. Μέσα από την καμπάνια μας προσπαθούμε αν δείξουμε καθαρά, ότι ένα άλλο σύστημα, σοσιαλιστικό είναι η μόνη διέξοδος.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως το ΚΚΕ, το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΜΕ και τους εργάτες της Ελλάδας στην υποδειγματική σας αντίσταση.

Με αλληλεγγύη

Τους θερμότερους αδερφικούς χαιρετισμούς

Peter Mertens,
Πρόεδρος του Κόμματος Εργατών Βελγίου

Το πρωτότυπο κείμενο
http://www.solidnet.org/belgium-workers-party-of-belgium/2160-wp-of-belgium-solidarity-with-the-working-class-of-greece-pame-and-kke–condolences-en

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.