20 Οκτωβρίου 2011

Στη μνήμη του νεκρού συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ #19ogr

Από τον Αλεξ. Δελάρζ στο Γλόμπινγκ

Η χτεσινή και η σημερινή μέρα, οι μεγαλειώδεις αγώνες των εργαζομένων και του λαού, αφιερώνονται στο νεκρό της σημερινής μέρας, τον Δημήτρη Κοτσαρίδη, οικοδόμο με καρδιακά προβλήματα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.
Αφιερώνεται στους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας σε οργανωμένα και περιφρουρημένα μπλοκ κι έδειξαν τα δόντια τους στο κράτος.
Αφιερώνεται ως αποστομωτική απάντηση στην εντελώς χρεωκοπημένη αναρχοφασίστικη νοοτροπία ορισμένων υπερεπαναστατών που τελικά και χωρίς καμμιά περιστροφή, υπό τα παραδοσιακά σύμβολα του “αναρχισμού”, είναι το δεξί χέρι του συστήματος, κάνοντας όλως τυχαίως επίθεση εναντίον κανονικών διαδηλωτών του ΠΑΜΕ λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στη βουλή προσπαθώντας να δημιουργήσουν φόβο και να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Οι σκοτεινές “αντιεξουσιαστικές” (διάβαζε: παρακρατικές) δυνάμεις, το σύγχρονο βαθύ κράτος, οι γνωστοί-άγνωστοι απέτυχαν παταγωδώς. Το οργανωμένο κίνημα και οι χιλιάδες κόσμου που συμπαρατάχτηκαν με εμπιστοσύνη μαζί του, τους εκμηδένισαν.

To σύγχρονο παρακράτος
Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ξεκαθάρισε απ' την αρχή ότι θα περικυκλώσει τη βουλή με σκοπό να δείξει τις δυνάμεις του, να δείξει την ικανότητά του να συσπειρώνει, να στείλει μήνυμα στο σύστημα με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Κάτω από τις απειλές για χρεοκοπία, κάτω απ' την τρομοκρατία του ΠΑΣΟΚ για την απόλυτη επερχόμενη καταστροφή, τον ωμό εκβιασμό προς το λαό, ο λαός απαντά με μαζικότατες συγκεντρώσεις. Οί δήθεν επαναστάτες της ανανδρίας, της κουκούλας και του μααλόξ, ήταν επόμενο να εμφανίσουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις χτες και σήμερα, ότι και καλά το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ “προστάτεψαν το σύστημα”. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ προσπαθεί να αξιοποιήσει σε όφελος του οργανωμένου λαϊκού κινήματος όλες τις φάσεις της σημερινής συγκυρίας προκειμένου να συγκεντρωθούν δυνάμεις, να πειστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου να αμφισβητήσει το σύστημα, να διεκδικήσει τη δική του εξουσία.

Παρόλο που φοράτε μάσκες “αγαπητοί” μπάχαλοι, οι μάσκες σας πέσανε. Επιβεβαιώσατε τον άθλιο ρόλο σας για το μαζικό κίνημα. Είστε οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες. Δεν θα καταφέρετε τίποτα. Τελειώσατε. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα σας ξεφτίλισε.
Από τη χτεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη Σαλονίκη

13 σχόλια:

  1. άκουσα το Γιατρό Ηλία Σιώρα στο ΜΕΓΚΑ και στον 902. Ο αγωνιστής συνδικαλιστής δεν ειχε ποτέ παρουσιασει καρδιακά προβλήματα.
    Ηταν Υγιής.
    Όπως ειπε ο γιατρός και οι άνθρωποι γύρω από τον συνδικαλιστή, έσκασε καπνογόνο - δακρυγόνο δίπλα του το οποίο τον έκανε να χάσει τις αισθησεις του.

    Ήταν η ώρα που οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν μεσα από το μπλοκ "δεν πληρώνω" με πέτρεςς και μολότωφ αλλά και με βόμβες κρότου λάμψης.

    καταγγέλεται από τον σ. Περρο τωρα που βλέπω 902, ότι χρυσαυγήτες, άνθρωποι του καρατζαφέρη, και ακροδεξιά στοιχεία, επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ.

    Επίσης γραφτηκε στην εφημερίδα "Ημερησια" το μεσημερι ότι κατεβηκαν οργανωμένοι στο αιγαλεω προκαλώντας τον κόσμο και έφτασαν στο Συνταγμα με καθαρό στόχο.
    ήταν οργανωμένοι στρατιωτικά όπως αναφέρει η Ημερησια σύμφωνα με μαρτυριες του κόσμου που τους έβλεπε.
    Δυνατά σύντροφοι
    ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RED. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΕ(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΙΝΟ) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ! ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα παιδια του ΠΑΜΕ σημερα....Μονο αυτο εχω να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μη μασήσουμε, να μη φοβηθούμε, να μην κάνουμε πίσω!
    Να τιμήσουμε το νεκρό (συναδελφό μου οικοδόμο) σύντροφο, με αγώνες πιο αποφασιστικούς, πιο οργανωμένους, πιο ανυποχώρητους.
    Να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε!
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά του ΠΑΜΕ.
    Περίμενα από την ηγεσία του ΚΚΕ να απαιτήσει τουλάχιστον την παραίτηση Παπουτσή, να καταγγείλει τον ηθικό αυτουργό δολοφόνο Γκαπ και να επιστρέψει στο Σύνταγμα καλώντας και τον υπόλοιπο λαό να ανατρέψει την χούντα των δολοφόνων...
    Συμφωνείτε?
    Ήταν μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης του οργανωμένου κινήματος? Είναι ένας ακόμα εκβιασμός?
    Τι περιμένουμε?? Να μας βάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. RED. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΝΙΖΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ? ΤΩΡΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΟΜΕΝΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραίτηση Παπουτσή ?? Καλά πόσο κοντοφθαλμοι είστε ορισμένοι ???

    Τοσες παραιτήσεις και αλλαγές υπουργών, είχαμε την τελευταία 30ετία. ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΥ ΜΟΥ ?

    ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΖΗΤΑΜΕ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

    Απο την πλευρά του Εξωκοινοβουλίου, υπάρχει καμία ανακοίνωση ή ακόμα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τελευταίο να διαγραφεί για την Ανταρσύα που έβγαλε ξεκάθαρη ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει από ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1344890

    Μη μένεις στο σχηματικό "παραίτηση ενός γαμωυπουργού". Το ζήτημα είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεις. Απλά ξέρεις πολύ καλά ότι αυτή η παραίτηση της αστικής τάξης δεν θα γίνει με επικλίσεις

    Συντροφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι «πήραν την πρωτοβουλία» απλά έπραξαν απαράδεκτα και καταστροφικά. Ποιο ήταν δηλαδή για αυτούς το ζητούμενο; Να αποδειχθεί ότι η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ δεν είναι ικανή να τους σταματήσει; Ότι η ΚΝΕ είναι ΚΝΑΤ; Αν ήταν αυτό, μάλλον έδωσαν στο ΚΚΕ ό,τι δικαιολογία έψαχνε για να επιβεβαιώσει το ρόλο της «σοβαρής αντιπολίτευσης», της «συμπαγής περιφρούρησης» που δεν «υποθάλπτει όπως άλλοι», για να αποφύγει την ισχυρή πίεση που δέχεται από τις ίδιες τις εξελίξεις, από μέλη του και οπαδούς του για κοινή, μαχητική δράση. Αν το ζητούμενο ήταν η μαχητική σύγκρουση, αυτή είχε ήδη εξασφαλιστεί και χθες και σήμερα από τη μαζική και μαχητική συμμετοχή στις απεργίες και τις διαδηλώσεις αυτών που στους δύσκολους καιρούς που ζούμε διακινδύνευσαν το μεροκάματο και τη δουλειά τους, αυτών που έχουν ήδη υποστεί πολλές φορές τραυματισμούς από τους ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ και των χημικών τους. Από τους εκατοντάδες χιλιάδες «ταπεινούς» που δυστυχώς εκτός από τα αστικά επιτελεία- περιφρονούν με τις πράξεις τους και οι αυτόκλητοι «μασκοφόροι εκδικητές».
    http://www.dea.org.gr
    από την ΔΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σήμερα στην Πάτρα προσπάθησαν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό . Στην Α!ΔΟΥ Πάτρας προσπάθησαν να εκδώσουν τέλη ταξινόμησης σε ιδιώτες με σκοπό να σπάσει η απεργία της ΠΟΕ –ΟΤΑ. Μέλη του ΠΑΜΕ και του ταξικού σωματείου ΠΟΕ-ΟΤΑ Απέκλεισαν την Α! ΔΟΥ και απέτρεψαν να στηθεί ό απεργοσπαστικός μηχανισμός.
    Η κλειδωμένη πόρτα της εφορίας άνοιξε όταν καλέσαμε τα τηλέφωνα ανάγκης που ήταν αναρτημένα στην πόρτα από το προσωπικό ασφαλείας , προσποιούμενοι τους Εργολάβους που ήρθαν να πληρώσουν τα τέλη ταξινόμησης!
    Αυτούς τους αγώνες δίνουμε εμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΔΕΡΦΕ 9:57. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να υποθέσουμε ότι ο κάφρος που τσιρίζει με τα κεφαλαία συμπεριφέρεται το ίδιο και στην αληθινή ζωή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.