21 Οκτωβρίου 2011

Αποτίμηση του διημέρου



Όσο ενθουσιασμένος ή παρμένος να είναι κανένας μετά τα γεγονότα του διημέρου, πρέπει να καλμάρουμε και να δούμε τα πράματα ψύχραιμα. Να αποστασιοποιηθούμε δηλαδή, να βγάλουμε τους εαυτούς μας και τα συναισθήματά μας απ' έξω, τι είδαμε, τι τραβήξαμε, πώς νιώσαμε αυτές τις μέρες και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ κατ' αρχήν ήταν μαζικότατες. Οι πληροφορίες λεν για τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον σε Αθήνα-Σαλονίκη-Πάτρα και σε άλλες πόλεις, σίγουρα για την Τετάρτη τουλάχιστον. Η περικύκλωση της βουλής απ' το πρωί της Πέμπτης έδειξε ότι πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη συμβολική αυτή κίνηση, έδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν τους επόμενους μήνες να συγκεντρωθούν δυνάμεις και να περάσει η πάλη σε μια νέα ποιότητα. Οι αδύναμες πολιτικά και οργανωτικά κινήσεις των αγανακτισμένων τους προηγούμενους μήνες, έσπρωξαν πολύ κόσμο στο να σκεφτεί, να κάνει ένα μικρό βήμα στη συνείδησή του, ειδικά σε ότι αφορά εργαζόμενες μάζες. Η μεγάλη περικύκλωση της βουλής από δυνάμεις του ΠΑΜΕ και απλό κόσμο που ενίσχυσε τα μπλοκ του, είναι ακριβώς αυτό το ποιοτικό βήμα, με δεδομένο το ΠΑΜΕ έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως το πιο οργανωμένο και περιφρουρημένο τμήμα του λαϊκού κινήματος. Και εδώ ακριβώς αναδεικνύεται ο ρόλος του ΚΚΕ, του πιο οργανωμένου και συνειδητού τμήματος της εργατικής τάξης. Το ΠΑΜΕ πέρα από απλούς εργαζόμενους και λαϊκούς αγωνιστές βασίζεται στην οργανωτική-πολιτική ισχύ των κομμουνιστών.

Οι περιφρουρήσεις στους χώρους δουλειάς ανέδειξαν την πολύ μεγάλη διάθεση τουλάχιστον και μια ικανοποιητική αύξηση της συμμετοχής στην σαρανταοχτάωρη, στον ιδιωτικό τομέα. Σε ορισμένους χώρους φάνηκε ξεκάθαρα ο προδοτικός ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού που λέμε, εργατοπατέρων-χαφιέδων της εργοδοσίας, οι οποίοι με όπλα τις απειλές και τον εκβιασμό εναντίον συναδέλφων τους, έπαιξαν τον πιο χυδαίο απεργοσπαστικό ρόλο. Πάντως μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η συμμετοχή στην απεργία στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ενθαρρυντική, υπάρχει η δυναμική να εξελιχτεί στο μέλλον σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις με πολιτικά χαρακτηριστικά.
Οι διεθνείς εξελίξεις και η εξελισσόμενη καπιταλιστική κρίση δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα διαχείρισής της απ' το αστικό πολιτικό σύστημα και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Η κρίση βαθαίνει περισσότερο, οι λύσεις περι κουρέματος που προτείνονται σαν προσπάθεια να γίνει ελεγχόμενη χρεωκοπία, στην πραγματικότητα τροφοδοτούν την κρίση, ο δανεισμός, οι περίφημες δόσεις υπό την εξευτελιστική κυριαρχία της τρόικας δεν εξυπηρετούν ούτε γι' αστείο το χρέος, το μεγαλώνουν ενώ μεγαλώνουν αντίστοιχα οι ετήσιες υποχρεώσεις του ελληνικού αστικού κράτους σε δυσβάσταχτα χρεωλύσια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, ληστεύει μέχρι και τον άνεργο με τα μέτρα που “αναγκάζεται” να πάρει. Το αστικό πολιτικό σύστημα τρίζει κυριολεκτικά αδυνατώντας - για την ώρα - να δημιουργήσει τις συμμαχίες που χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί. Οι έριδες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αντικατοπτρίζουν τις αντιθέσεις ανάμεσα σε διάφορες πλευρές του κεφαλαίου (π.χ ακτοπλοΐα, τραπεζιτικό κεφάλαιο, βιομήχανοι, ξένοι επιχειρηματίες και όμιλοι) που πλακώνονται αναμετάξυ τους για το ποιος θα έχει τη μικρότερη ζημιά απ' το επερχόμενο κούρεμα. Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που αναβάλλεται συνεχώς, είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή της διαμάχης ανάμεσα στις “μεγάλες” χώρες (τους πολιτικούς εκπροσώπους δηλαδή των διαφόρων πολυεθνικών) να μοιράσουν τις ζημιές. Η καπιταλιστική κρίση πια είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη απ' τους καπιταλιστές κάτι που πρέπει να αξιοποιηθεί όσο γίνεται απ' τα κομμουνιστικά κόμματα και κινήματα στις επιμέρους χώρους για να συγκεντρώσουν δυνάμεις.
Υπάρχουν μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τη ζηλοφθονία πολλών αριστερίστικων κομμάτων και οργανώσεων που σε τελική ανάλυση, ούτε για πλάκα θέλουν την περίφημη “ενότητα” της αριστεράς, απλά ρίχνουν το σύνθημα ξέροντας ότι οι του ΚΚΕ θα την απορρίψουν με συγκεκριμένα πολιτικά επιχειρήματα τα οποία οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σοβαρά. Οι διάφορες αριστερίστικες οργανώσεις και σχήματα, στην πραγματικότητα δεν θέλουν να πάρει τα κινηματικά ηνία το ΠΑΜΕ και κατ' επέκτασιν το ΚΚΕ που έχει συγκεκριμένη πρόταση εξουσίας. Πράγμα που σημαίνει ότι απορρίπτουν μια πρόταση εξουσίας που στρέφεται σαφώς κατά του καπιταλιστικού συστήματος, όχι μόνο στα λόγια αλλά με συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο επανειλημμένα παρουσίασαν σαν θολό και ασαφές. Κι ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να δείξουν κάποια στοιχειώδη ευαρέσκεια για την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να περικυκλώσει τη βουλή, θα έλεγε κανείς ότι δεν βλέπουν και με πολύ καλό μάτι σήμερα το γεγονός ότι χιλιάδες κόσμος έσπευσε να συμπορευτεί με το ΠΑΜΕ σ' αυτή τη φάση.
Και τέλος, ο ρόλος των αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και ομάδων. Δεν πρέπει πλέον να υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για το τι ρόλο θα παίξουν τα επόμενα χρόνια, όσο θα φουντώνει το λαϊκό κίνημα. Θα παίξουν το ρόλο της “από τα μέσα” καταστολής, θα προσπαθήσει το σύστημα να αξιοποιήσει τον ψευτοεπαναστατικό χαρακτήρα τους, τον φετιχισμό της άσκοπης βίας για να φοβίσει τον κόσμο, να μην κατεβαίνει στους δρόμους. Η σημερινή τους προσπάθεια ανακόπηκε απ' την περιφρούρηση των διαδηλώσεων αποτελεσματικά. Ωστόσο θα πρέπει ληφθούν υπόψιν οι καταγγελίες της Αλέκας στη βουλή όσο και του στελέχους του ΠΑΜΕ, του Κώστα Ζιώγα στον ΑΛΤΕΡ σχετικά με συγκεκριμένους προβοκάτορες προερχόμενους απ' τους Καρατζαφέρηδες (που παρεπιπτόντως είναι οι πρώτοι που φωνάζουν για κυβερνήσεις συνεργασίας), απ' το κίνημα “Δεν Πληρώνω”. Οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες θα ξεπηδήσουν μέσα από τέτοιου είδους κινήσεις και οργανωτικά χαλαρές οργανώσεις για να κάνουν ζημιά. Πάλι επομένως αναδεικνύεται η μορφή οργάνωσης των διαφόρων “αντικαπιταλιστικών” κι αντι-συστημικών οργανώσεων που είναι ανοιχτές στον οποιονδήποτε εν αντιθέσει με την "γρανιτένια" οργάνωση του ΚΚΕ και του μετωπικού σχήματος του ΠΑΜΕ.
Η αναπροσαρμογή του σχεδίου ενάντια στο ΚΚΕ, υπαγορεύει πια στους διάφορους απολογητές του συστήματος να τονίζουν το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη διαδήλωση, αντί για τα ΜΑΤ. Οι μεν αντιεξουσιαστές, οι παραδοσιακά ύποπτοι για σχέσεις με την ασφάλεια λόγω του αντιιεραρχικού χαρακτήρα των “οργανώσεών” τους μίλησαν για δήθεν “προστασία του κοινοβουλίου” - άρα και του συστήματος - απ' το ΠΑΜΕ, ασελγώντας στη μνήμη του νεκρού αγωνιστή (αξιοποιώντας με τον πιο ύπουλο τρόπο το γεγονός ότι ο νεκρός ήταν συνδικαλιστής με τη γραμμή του ΠΑΜΕ), ενώ τα αστικά ΜΜΕ, τα αστικά πολιτικά κόμματα, το ΛΑΟΣ που έχει λερωμένη τη φωλιά του σ' αυτά, να “συγχαίρουν” ύπουλα το ΠΑΜΕ για το ότι "βοήθησε" να μη γενικευτούν τα επεισόδια. Και οι δύο προσεγγίσεις, αντιεξουσιαστική και αστική, συγκλίνουν στο να αποχρωματίσουν εντελώς τις μεγάλες διαδηλώσεις, να υποβαθμίσουν τον χαρακτήρα τους, μέχρι και να υπονοήσουν ότι τα επεισόδια ήταν καθοδηγημένα απ' το ΚΚΕ για να τα αξιοποιήσει πολιτικά μετά, κάτι που υπονοήθηκε σε σχόλιο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πριν παρέμβει ο Μαΐλης.
Όπως επιβεβαίωσε το ΠΑΜΕ, ζήτησε το ΠΑΜΕ απ' τις δυνάμεις καταστολής να μην ανακατευτούν στις συγκρούσεις με τα μπάχαλα για το λόγο ότι τα ΜΑΤ θα προκαλούσαν μεγαλύτερο χάος, όλη η κινητοποίηση του κόσμου θα εξαντλούνταν στον ανούσιο πετροπόλεμο με τους κουκουλοφόρους. Το ΠΑΜΕ ανέλαβε την ευθύνη να τους εξουδετερώσει και τα κατάφερε. Αν η αστυνομία λοιπόν επέδειξε “σύνεση” μένοντας μακρυά απ' τις συγκρούσεις, σε τελική ανάλυση δεν υποχρεούνταν να ακούσει το αίτημα του ΠΑΜΕ. Αν η ηγεσία της αστυνομίας δεν ρίσκαρε να κάνει γενική εκκαθάριση με το φόβο να μείνει αφύλαχτο το “λίκνο” της δημοκρατίας, αυτό σημαίνει ότι υπολογίζει σοβαρά την αντεπίθεση του ΠΑΜΕ και την οργανωμένη λαϊκή οργή.
Πρέπει λοιπόν να βγάλουμε μια πείρα και να έχουμε στο μυαλό μας τα εξής: να ξεριζώσουμε απ' το μυαλό μας την αντίληψη ότι το κράτος τελικά, είτε έτσι είτε αλλιώς θα βρει τρόπους να αντιμετωπίσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Αυτή η αντίληψη, που λίγο-πολύ την αποδεχόμασταν όλοι μας με μια δόση μοιρολατρίας τελικά δεν ισχύει. Δεν επιβεβαιώθηκε η παρουσία της περίφημης EuroGendfor (της ευρωπαϊκής δύναμης καταστολής), πράγμα που δείχνει ότι σκόπιμα διοχετεύτηκε η είδηση για να φοβηθεί και πάλι ο κόσμος. Έχει αντικειμενικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει το ταχύτατα αναπτυσσόμενο λαϊκό κίνημα, απλά πρέπει να αναμένουμε μια ανασύνταξη των δυνάμεών του.
Ούτε φυσικά απ' την άλλη μες στον ενθουσιασμό και την οργή μας, να εκτιμήσουμε λανθασμένα την περίσταση. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό στους χώρους δουλειάς και της γειτονιές, εκεί θα κερδηθεί ο πόλεμος.
Οι αντιεξουσιαστικές ομάδες, ακόμα κι αν δεχτούμε το γεγονός ότι δρουν αυτόβουλα και δεν καθοδηγούνται απ' την κρατική ασφάλεια (κάτι που το ξέρουν και οι πέτρες πια), θα χάσουν κι αυτή την μικρή επιρροή που έχουν στα λαϊκά στρώματα, στρέφοντας όλον τον κόσμο εναντίον τους.
Προσγειωνόμαστε λοιπόν, κρατάμε ό,τι είναι κρατήσουμε για το διήμερο και συνεχίζουμε την πάλη. Μέσα στη φασαρία και το γενικό χαμό, δεν ξεχνάμε ποιος είναι ο στόχος μας, η λαϊκή εξουσία. Σ' αυτό το διήμερο κάναμε ένα καλό βήμα προς τον στόχο.

28 σχόλια:

  1. ΑΛΕΞΔ.ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΑΡΙΔΗ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμπρός, λαε μην σκύβεις το κεφαλι, τωρα με το ΠΑΜΕ αντισταση και παλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΑΡΙΔΗ! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΜΥΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με έπιασε μια συνάδελφος,και μου έκραζε τα αναρχομόγγολα με το καλημέρα που της είπα.Καλά ξεκίνησε η μέρα για την ακρίβεια μου είπε οι "αναρχικοί θέλουν ξύλο από τους γονείς τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παυλος
    Καλημερα και τα σεβη μου στον νεκρο.Δεν ανοικω πουθενα.Ειναι λαθος ομως να τα ριχνετε ολα στον αναρχικο χωρο και να μην κοιτατε τα δικα σας λαθη.Την προηγουμενη βδομαδα η κα Παπαρηγα στο κεντρικο δελτιο του Αλτερ ειχε δηλωσει πως το διημερο αυτο πρεπει να πεσει η κυβερνηση.Χτες ο κος Χαλβατζης μεσα στην βουλη ελεγε πως το ΠΑΜΕ αγωνιζεται για την ανατροπη.Ο κοσμος που κατεβηκε κ χτες εκτος απο τους ΑΚ σε μια μεγαλη πλειοψηφια ηταν τοσο εξοργισμενος που ηθελε κ αυτος να κανει ντου.Το Παμε χτες ειχε μπει μπροστα και εμποδιζε τον κοσμο να δρασει.Μπορειτε να μου πειτε πως η συγκρουση με τα ΜΑΤ δεν ειναι η λυση.Ουτε ομως η απλη περιφρουρηση της βουλης ομως.Αν χτες τα ΚΝΑΤ εκαναν την επιθεση απ την αλλη μερια (πραγματικα φοβερη οργανωση) τοτε χτες το ΚΚΕ θα ειχε κερδισει ολον τον κοσμο που κατεβηκε.Αν δεν θελατε συγκρουση πειτε μας αλλον καλυτερο τροπο για την ανατρπη.ΠΧ Πειτε καθομαστε ολοι εδω και δεν φευγουμε μεχρι να φυγουν.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΜΑΤ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ. Ο ΛΕΝΙΝ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Σας κανω εκκληση μην οξυνεται τα πνευματα χτες νομιζα πως ημουν σε εμφυλιο....Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος εμφύλιος? Όταν συγκρούεσαι-αμύνεσαι με πληρωμένους δολοφόνους λέγεται εμφύλιος...? αυτά ο Ζούγκλας και Αλαφούζος τα διατυμπανίζουν... τα ασπόνδυλα της ΑΚ είναι δολοφόνοι και εμμέσως πλην σαφώς το ομολογούν και στην ανακοίνωσή τους... αλήθεια αφού τόσο ήθελαν να κάνουν ντου γιατί δεν πήγαν από την άλλη πλευρά της βουλής? και όταν λες να δράσει τι εννοείς να κάνει πουτάνα την διαδήλωση όπως γινόταν το καλοκαίρι? επανάληψη με μια από τα ίδια ήθελες? ο κόσμος που επικαλείσαι που δεν ήθελε κόμματα και συνδικάτα στην πλατεία γιατί δεν έδρασε όλο το καλοκαίρι?τι τον σταματούσε? Και στην τελική τι ακριβώς νομίζεις ότι θα προσέφερε ένα ντου στο εσωτερικό της βουλής (πράγμα φυσικά ανέφικτο για δεκάδες λόγους) πέρα από δεκάδες νεκρούς? Το ΠΑΜΕ χθες περιφρούρησε την διαδήλωση και όχι τη βουλή. περιφρούρησε το δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν πράγμα το οποίο για άλλη μια φορά καταπάτησαν οι γνωστοί δολοφόνοι ... και εν τέλει από πότε παίρνεις στα σοβαρά τους "έπαινους" των εχθρών... μήπως για άλλη μια φορά στρουθοκαμηλίζεις ή άθελα σου παρασύρεσαι στο παιχνίδι τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις η Αλέκα και στη συνέντευξη της δήλωσε για την δολοφονική επίθεση οτι επρόκειτο για συγκεκριμένους μηχανισμούς. Απο ασφαλίτες μέχρι αναρχοφασίστες!!! Το προβληματικό είναι ότι όλοι αυτοί βρίσκουν πάτημα για να κάνουν τις βρωμιές τους μέσα στον αναρχικό χώρο. Σίγουρα υπήρχαν και άνθρωποι που παρασύρθηκαν.
    Ημουν εκει και προσπαθούσα να βοηθήσω ανθρώπους με σπασμένα κεφάλια απο μάρμαρα που έπεφταν ΜΕΣΑ στη διαδήλωση. Είδα κόσμο τρομοκρατημένο με ελληνικες σημαίες αλλα και αριστερούς απο άλλους χώρους πλην του ΚΚΕ να δίνουν συγχαρητήρια στο ΠΑΜΕ και να ζητούν βοήθεια.
    Η ουσία είναι ΜΙΑ και δε παίρνει αμφισβήτηση!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!!!! ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ. Οσον αφορά τα επιχειρήματα περι περιφρούρησης της βουλής είναι απλά γελοία!! 1. γιατι αν ήθελαν ο δρόμος άνοιξε μετά απο τη Βασ. Σοφίας και θα μπορούσαν να κάνουν ντου και 2. τόσο καιρό που λένε να κάψουν τη βουλή το ΠΑΜΕ τους εμπόδιζε? Είχαν ευκαιρίες και στο παρελθον... αλλα φάνηκε ξεκάθαρα τλκ τι ήθελαν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παυλακο πας καλα;;;; ή δεν ξερεις να διαβαζεις;
    το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ολα αυτα που βαζεις ως ερωτηματα τα εχει απαντησει απο την πρωτη μερα. ποιος κοσμος να δρασει; οι ασφαλιτες; αντε ρε κανε καμια αλλη δουλια. δεν εχω κουραγιο να σου απαντησω περισσοτερο, γιατι σκεφτομαι τον νεκρο σ/φο, γιατι σκεφτομαι τα γυναικοπαιδα με τα ανοιγμενα κεφαλια, τους σ/φους της περιφρουρισης με τα επισης ανοιγμενα κεφαλια, σπασμενα ποδια και για να μην πω για τα δικα μου παρασημα....
    κανε καμια αλλη δουλια παλληκαρι μου απο το να λες παπαριες
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παυλος .Το γεγονος οτι την τεταρτη σε καθε μολοτωφ ο κοσμος πανηγυριζε δεν λεει κατι.Ποια διδηλωση περιφρουρουσε το ΠΑΜΕ ? Αν δεν θελετε συγκρουση τοτε πως θελατε να ανατρεψετε την κυβερνηση συμφωνα με τα λεγομενα της Αλεκας? Αν δεν το καταλαβατε μπηκατε στη μεση ....... Φυσικα κ δεν συμφωνω κ με αυτους που πεταγαν πετρες κ μπουκαλια στο ΠΑΜΕ.Το κλιμα δυστυχως θα το καταλαβετε στην επομενη πορεια οταν θα τρωτε γιουχα απο ολους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 20/10/2050
    Aνακοινωση ΚΚΕ
    Η κεντρικη επιτροπη του ΚΚΕ αποφασισε πως στα γεγονοτα στις 20/10/2011 το κομμα υπεπεσε σε ενα ιστορικο λαθος .
    -Δεν αφουγκραστηκε τον κοσμο που απο τις 19/10/2011 εδειξε τις προθεσεις του.(Σε καθε πετρα κ μολοτωφ η πλειοψηφια πανηγυριζε)
    -Μονοπωλησε το πανω μερος της πλατειας κ δεν αφησε τον απλο λαο να δρασει.(στις 19/10/2011 ο απλος κοσμος συγκρουστηκε με τα ΜΑΤ με βοηθεια με τον αντιξουσιαστικο χωρο)
    -Ενω μιλουσε εδω και μια βδομαδα πως το διημερο επρεπε να ανατραπει η τοτε δεξια (πρωην ΠΑΣΟΚ) κυβερνηση στον δρομο το ΠΑΜΕ εκανε ακριβως το αντιθετο και μπηκε αναμεσα στην βουλη κ τον λαο βοηθωντας την αστυνομια.Μαλιστα την ιδια στιγμη το αστικο συστημα ετρεξε δυστυχως να μας συγχαρει οτι το βοηθησαμε
    -Αν ειχαμε μπει μπροστα και τα ΚΝΑΤ εκαναν επιθεση προς τα μπρος ή αν ειχαμε επιλεξει εναν πιο αποτελεσματικο τροπο ανατροπης θα ειχαμε καταφερει την ανατροπη τους.Δυστυχως μειναμε με μια ανουσια συμβολικη περιφρουρηση του κοινοβουλιου.
    -Αποτελεσμα ολων αυτων ηταν να θρηνησουμε εναν νεκρο συντροφο και να προδωσουμε ολο τον λαο που ηταν εκεινες τις μερες στο δρομο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον από πάνω τον αγαθό..."Μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παύλο το ποιος θα φάει τα γιούχα φάνηκε χθες... γιατί οι ψευτοαριστεροί αβανταδόροι μπάχαλων και γιούχα θα φάνε και περιθωροποίηση από τον απλό κόσμο... οι μάσκες έπεσαν και κάποιοι διάλεξαν να ταχθούν συνειδητά ή μη με το κεφάλαιο και θα πάρουν τις απαντήσεις τους... τέρμα πια οι αυταπάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε ανωνυμε των 3:44, μην εισαι τοσο κραχτος και καλα ΚΚΕ απογοητευμενος με το τι εγινε με επιχειρηματα αριστεριστων
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ. Οσο για τον παυλακο....μαλλον εχεις προβλημα κατανοησης αυτων που διαβαζεις για να μην πω και προβλημα κατανοησης της καταστασης γενικα.
    τα ιδια λεγατε και το καλοκαιρι οπορτουνια του κερατα και οι πορειες του ΠΑΜΕ ειναι πολλαπλασιες απο του καλοκαιριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παυλος
    Τουλαχιστον εγω απανταω με επιχειρηματα κ οχι με χαρακτηρισμους.Σ οτι εχω ανεβασει δεν κανω επιθεση.Συζητηση μονο για να δω τι πιστευει κ η αλλη μερια.Αν θεωρειτε πως μονο προβοκατορες κ αναρχικοι ηταν αυτοι που προσπαθουσαν να ανεβουν πανω τι να πω, προβλημα δικο σας.Ακομη κ να δεχτω πως ηταν προμελετημενη επιθεση εναντια στο παμε θεωρειτε στο τελος πως πετυχαμε κατι χτες.Το κωλονομοσχεδιο περασε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε των 3:57, δε σε κατάλαβα ομολογώ. Μπορεί το σχόλιο μου να είναι ατυχές αλλα προς στιγμήν "θύμωσα" με το από πάνω από μένα σχόλιο, το οποίο θεώρησα υπέρμετρα ειρωνικό, πόσο μάλλον γιατί πιάνει στο κείμενο του και το νεκρό αγωνιστή. Δε ξέρω πως το εξέλαβες, αν ενοχλέι ας διαγραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. RED. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΖΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΤΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .ΕΧΕΙ ΚΑΚΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ (ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ) ΣΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ .ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙΕΝΩ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΝΗΜΑ ΔΡΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΩΝΤΑΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ . ΣΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΧΩΝΤΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ . ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ?ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΥΒΕΝΤΑΣ . ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΣΧΕΤΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΘΑ ΕΡΧΩΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να μιλήσουμε κάπως πιο ψύχραιμα από χθες (λέμε τώρα):

    Παύλο λες ότι χθες ο περισσότερος κόσμος ήθελε να κάνει "ντου". Ήμουν κι εγώ σε αυτή την συγκέντρωση και η δική μου εκτίμηση είναι εντελώς διαφορετική. Μα εντελώς! Δεν διέκρινα κανένα τέτοιο κλίμα, παρόλο που φυσικά ο κόσμος έχει εδώ και καιρό άλλο στυλ στις συγκεντρώσεις και τις πορείες του. Πάντως χθες δεν είδα καμία ιδιαίτερη διάθεση να ορμήσει μέσα στο κοινοβούλιο, πράγμα που παλιότερα τουλάχιστο μία ή δύο φορές το είχα νοιώσει σαν κλίμα. Χθες όμως όχι. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος, αλλά μια σειρά από στοιχεία μου λένε ότι δεν κάνω.

    Αντίθετα, είδα από την αρχή μια ομάδα (το μπλοκ τους ήταν ΜΙΚΡΟ σε σχέση με άλλες φορές) από αναρχικούς, οι οποίοι μου φάνηκαν ιδιαίτερα μαλάκες, να στο πω κι έτσι. Βασικό σύνθημα το "Αλήτες λέρες εργατοπατέρες", αρκετά τσαμπουκαλεμένοι και δήθεν κλπ. Απ' ότι φάνηκε μετά (γιατί εκείνη την ώρα δεν πήγε το μυαλό μου-δεν παρακολουθώ βλέπεις ιndymedia αυτή την εποχή) αυτά δεν ήταν τυχαία:
    Είχαν έρθει προφανώς για να τα "πουν" με τις "λέρες".

    Μέχρι στιγμής λοιπόν οι μόνοι, μα οι ΜΟΝΟΙ που εγώ είχα δει να είναι αγριεμένοι ήταν αυτοί. Κι εδώ είναι ένα ερώτημα, στο οποίο αν έχεις απάντηση πες την και σ' εμένα.
    Αν λοιπόν ήθελε κάποιος με την βία να σταματήσει την ψηφοφορία είχε δύο δρόμους: Ή να προσπαθήσει να μπει στην βουλή (που το έχουν προσπαθήσει χωρίς την παραμικρή επιτυχία πολλές φορές αυτά τα τυπάκια) ή πολύ απλά να κλείσει τα ανοίγματα των δρόμων που είχε αφήσει το ΠΑΜΕ.

    Για να κάνεις το πρώτο θα έπρεπε να διώξεις το ΠΑΜΕ (που δεν ήθελε επεισόδια), να νικήσεις τα ΜΑΤ και να μπεις. Για να κάνεις το δεύτερο έπρεπε να απλά να επιχειρήσεις να κλείσεις το δρόμο απ' όπου περνούσαν οι βουλευτές!

    Ποιό σου φαίνεται πιο απλό;
    Το πρώτο ή το δεύτερο;
    Το δεύτερο προσωπικά μου φαίνεται πιο "απλό". (Στα πλαίσια πάντα)

    Και...ω του θαύματος!
    ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτηκε να προσπαθήσει να κλείσει το δρόμο σε βουλευτές!!!
    ΟΛΟΙ οι..."επαναστάτες" σκέφτηκαν να διαλύσουν το ΠΑΜΕ, να πετάξουν τα μπλόκ του έξω από τα λουλουδάδικα και μετά, με μια απλή έφοδο και χάρις το μαγικό φίλτρο που τους ετοίμασε ο γνωστός δριύδης, να διαλύσουν τα ΜΑΤ και να μπουν σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο!!!

    Ε λοιπόν δεν πείθει το σχέδιο Παύλο.
    Οι τύποι δεν ενδιαφέρονταν ΚΑΘΟΛΟΥ για το νομοσχέδιο. Στ' αρχίδια τους εντελώς και στο υπογράφω με χέρια και πόδια. Το μόνο που τους ένοιαζε είναι η πρωτοκαθεδρία. Η μαγκιά. Το "ποιός είσαι εσύ ρε". Μια λογική που την έχουν ενσωματώσει πλήρως από το 2008 και μετά, όταν (ελέω Κορκονέα) έγιναν γενικοί Δερβέναγες των εξαρχείων & όχι μόνο.

    Το θέμα όμως, το ΒΑΣΙΚΟ θέμα ξέρεις ποιό είναι;
    Ότι ΔΥΟ μεγάλες προβοκάτσιες έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, πάνω που ο κόσμος ξεμυτάει από το σπίτι του:
    ΜΙΑ με την Μαρφίν με τρεις νεκρούς
    και
    ΜΙΑ χθες με ένα νεκρό.

    Όλως τυχαίως ΚΑΙ οι δύο ξεκίνησαν από τον ίδιο χώρο.

    Υγ: Ένα μικρό δίκιο θα σου δώσω με την φρασεολογία του ΚΚΕ. Κι εγώ πιστεύω ότι πολλές φορές (αλλά δεν ισχύει μόνο για το ΚΚΕ αυτό...) λέγονται κουβέντες που είναι αναντίστοιχες με τις αποφάσεις, τις επιλογές ή τις διαθέσεις αυτού που τις λέει, για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ φυσικά περίοδο. Λέγονται "φουσκωμένα" λόγια. Σε αυτό συμφωνώ ότι θα πρέπει όσο το δυνατόν αυτά που λέμε πλέον να αντιστοιχούν σε αυτά που κάνουμε. Τίποτε παρακάτω, τίποτε παραπάνω.
    Δεν είναι οι καιροί για αέρα κοπανιστό. Ο κόσμος, ΟΛΟΙ ΜΑΣ συγκινούμαστε από έργα και όχι κούφια συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παυλος
    red καταρχας θεωρω πως πρεπει να σου πω πρωτα απο ολα την δικη μου πολιτικη θεση.Εγω προσωπικα θεωρω πως το καπιταλιστικο συστημα στηριζεται στην παραγωγικη σχεση κεφαλαιου-μισθωτης εργασιας.Ετσι λοιπον πιστευω πως για να ανατραπει ο καπιταλισμος πρεπει να σπασουμε αυτην την σχεση.Πως ,με το να ανοικουν τα μεσα παραγωγης στους εργαζομενους και να ελεγχονται δημοκρατικα απο τα συμβουλια τους.Δεν πιστευω οπως το ΚΚΕ το προβλημα ειναι μονο η νομικη μορφη ιδιοκτησιας των μεσων παραγωγης , θεωρω πως αυτο δοκιμαστηκε στην ΕΣΣΡ κ απετυχε διοτι δεν εσπασε αυτη η σχεση απλα ο ιδιοκτητης(απο ιδιωτικα μονοπωλια σε κρατικα).Για να ολοκληρωσω χωρις να πλατιαζω θελω εγω(μαζι φυσικα με τους συναδελφους μου) κ οχι μια κομματικη-κρατικη αρχη να αποφασιζει το τι θα κανω στη ζωη κ στην δουλεια μου .Οσον αφορα τωρα τον αναρχικο χωρο θα σου αναφερω οτι φυσικα κ δεν ειναι ολοι αυτοι αναρχικοι αλλα απλα παιδια που εκτονωνονται...Προσωπικα με εκνευριζουν ολες οι ελιτιστικες συμπεριφορες το λαικο εργατικο κινημα δεν ανοικει σε κανεναν (ουτε στο κκε ουτε στους αναρχικους)εκτος απο τον λαο.Οποτε οι δηλωσεις του κκε οτι μονο το ΠΑΜΕ ειναι τετοιου ειδους κινημα το θεωρω τουλαχιστον αβασιμο.Τα παραπονα μου με την σημερινοι ηγεσια του ΚΚΕ(εκτος απο τα ιδεολογιακα) ειναι πως απο την μια μας δινει(δυστυχως το πιστεψα τις τελευταιες μερες) ελπιδες πως επιτελους θα αλλαξει σταση κ θα γινει πιο επιθετικο , στον δρομο καθε φορα συμπεριφερεται σαν μια ελιτιστικη κλικα ξεχωρα απο τον υπολοιπο λαο, παντα πρωτο με τον τσαμπουκα στις πορειες παντα χωρια.Στην σημερινη δυσκολη κατασταση που οπως ορθα ειχε προβλεψει και τονιζει καθημερινα κανει κινησεις τηλεοπτικου εντυπωσιασμου.Προσωπικα θεωρω στον δρομο γεννιουνται συνειδησεις.Χτες για παραδειγμα επειδη ημουν κοντα οταν αρχισε η μαλακια δεν ειδα μονο τους γνωστους αγνωστους να λογομαχουν με το παμε αλλα γενικα στο κατω μερος της πλατειας υπηρχε μια γκρινια κ εκνευρισμος απο την σταση του παμε.Δυστυχως στο τελος κατεληξε το παμε να γινει ασπιδα της βουλης με τον αγωνιζομενο κοσμο του τα μεγαλυτερα θυματα.Ο κοσμος ηθελε να ανεβει πανω κ δεν μπορουσε.Η κα Παπαρηγα ελεγε πως πρεπει να ανατραπει αυτη η κυβερνηση και ρωταω πως θα γινει αυτο οταν εως τωρα εχουν γινει οι μεγαλυτερες συγκεντρωσεις εδω και 40 χρονια?Παντως κ τιποτα να μην γινοταν χτες με την σταση καθομαστε μπροστα απο την βουλη μεχρι να ψηφιστει δεν γινεται τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. RED . ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΥΛΟ . ΧΑΙΡΩΜΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ . ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΩΣΤΑ Η ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ -ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ . ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΕΙΑ .ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΑΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ . ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΕΠΕΖΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗΣ ΜΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ .ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΜΣΛΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΜΑΖΩΝ . ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΓΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ,ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ . ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΥΣΙΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1953 . ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΥΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΥΤΙΧΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ . ΠΧ. ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ! ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ? ΚΑΘΗΚΩΝ ΕΙΤΑΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ? ΝΑΙ! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΘΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕςΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ , ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΥΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΩΝΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΑΠΛΟ ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ..αγαπητε Παύλο, επέτρεψε μου να μπω και γω στην κουβέντα. ΄
    Καταρχας η τοποθέτηση σου (645) μου φαίνεται αντιφατική,με την εξής έννοια: ενω ξεκινας να μιλήσεις για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και πως η διεύθυνση της παραγωγής θα γίνεται απο τους ίδιους τους εργαζόμενους (συμφωνώ πως δεν λύθηκε στην ΕΣΣΔ με τον καλύτερο τρόπο αλλά ίσως η πρόοδος της τεχνολογίας σήμερα μας οδηγήσει σ καλύτερα αποτελέσματα),μετά σταματάς αυτή την κουβέντα και επικεντρώνεσαι μόνο στην Βουλή και στην κατάληψη της, άρα επανέρχεσαι σε ένα συμβολικο- ιδεαλιστικό επίπεδο.
    Δεν είναι τυχαίο, συμβαδίζει με τον πραγματικό τρόπο σκέψης του ευρύτερου αναρχοαυτόνομου χώρου (άλλο αν υιοθετεί μαρξιστική- φρασεολογία) που επικεντρώνεται γενικώς στην "εξουσία", στους "εξουσιαστες", στο "μπουρδέλο την Βουλή", στους "μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους", στους "τραπεζίτες- golden boys" (λες και στο συγκεκριμένο παραγωγικό σύστημα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοι) αποκρύβοντας τους καπιταλιστές, το σύστημα τους, τις κρίσεις του κτλ.
    Σε αυτά τα πλαίσια δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι σε όλες- μα όλες τις απεργίες, το ΠΑΜΕ σηκώνει μόνο το βάρος στους χώρους παραγωγής με τις δυνάμεις του μέσα στα εργοστάσια, με περιφρουρήσεις με εξορμήσεις κτλ κτλ. Η προσπάθεια οργάνωσης- συνειδητοποίησης της εργατικής τάξης είναι αυτό που θα λύσει το κοινωνικό ζήτημα στην εποχή μας (φαντάζομαι συμφωνεις) και ο μόνος δυστυχώς που κάνει σκληρή δουλειά και με μετρήσιμα αποτελέσματα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι το ΚΚΕ (ελάχιστα ίσως ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ- αναρχικοι στα όρια του ανέκδοτου), με την επιρροή του να ξεκινάει απο πολύ χαμηλά επίπεδα μετα την δοκιμασία του 89-91 και να γνωρίζει έκτοτε σταθερή ανάπτυξη, όντας όμως ακόμα όχι ικανοποιητική για να έχουμε επαναστατική αλλαγή στην εξουσία και στην οικονομία.Μετά απο κάθε απεργία ο ριζοσπάστης είναι η μοναδική εφημερίδα με εκτενή άρθρα γαι την επιτυχία της, ενώ όλες οι άλλες (ΠΡΙΝ, ΑΛΛΗΛΕΓΓ΄ΥΗ, ΚΟΝΤΡΑ κτλ) επικεντρώνονται μόνο στις διαδηλώσεις και στην κόντρα με την αστυνομία, λειτουργώντας με αστικά και όχι με εργατικά κριτήρια.
    Μιλας τέλος για τον λαό και πως αυτός ήθελε να συγκρουσθεί, να κάνει να ράνει, ότι έβριζε το ΠΑΜΕ κτλ. Ναι, υπήρξε τέτοιος κόσμος αλλά με ποιο δικαίωμα τον βαπτίζεις "λαο", όταν κυρίως πρόκειτο για μέλη και επιρροές αριστερίστικων οργανώσεων, που έχουν ελάχιστη σχέση με την κοινωνία και φαίνονται πολλοί μόνο όταν χώνονται μεταξυ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ? Να σου θυμίσω ότι και την Τετάρτη και την Πέμπτη ήταν μακράν το μαζικότερο μπλοκ ενώ οι επιτεθέμενοι αναρχικοί ήταν 200 και προσπάθησαν να ματοκυλίσουν δεκάδες χιλιάδες λαού!!!!!
    Κατά την γνώμη καταχράσαι την λέξη λαός με το δικαίωμα που σουδίνει η μαζική προπαγάνδα, σύμφωμα με την οποία οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απλά δεν υπάρχουν και κίνημα είναι το "νεανικό", το "αυθόρμητο" κτλ. Αυτό που εν τέλει επιδιώκει και περιορίζεται στην άμεση σύγκρουση για να εκβιάσει την κυβέρνηση εντός καπιταλισμού, γιατί ο σοσιαλισμός είναι είτε ουτοπικός είτε πολύ μακρινός..για να το πάω και περαιτέρω, σε αυτά τα πλαίσια (και στις αντιλήψεις που προανέφερα για "εξουσία", "μπουρδέλο Βούλή", "προδότες"κτλ) διαμορφώνεται μια νέα μεταπολίτευση, ένας νέος "εθνικός κορμός" στον οποίο χωράνε όλοι, απο την άκρα δεξια μέχρι την άκρα αριστερά, εκτός του ΚΚΕ που επιμένει στην ταξική ανάλυς και οργάνωση, στον διαλεκτικο υλισμό και εν τέλει στην σοσιαλιστική προοπτική..αυτή η νέα μεταπολίτευση, αναλόγως με τις εξελίξεις μπορεί να κινηθεί είτε με νεοκευνσιανες συνταγές είτε με εθνικοσοσιαλιστικές..οι "αγανακτισμένοι" μας έδωσαν ίσως μια πρόγευση και απο τα δύο.. αν δεν σας χαλάσει τα σχέδια το ΚΚΕ, για αυτό και λυσσάτε εναντίον του..

    Manouel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να σου θυμίσω ότι και την Τετάρτη και την Πέμπτη ήταν μακράν το μαζικότερο μπλοκ
    εννοώ το μπλοκτου ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Oι κατάπτυστοι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα www.rednotebook.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. RED Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παυλος .Καταρχας τα θερμα μου συλληπητηρια για τον αγωνιστη που κηδευτηκε σημερα.Δευτερον θελω να πω ψυχραιμια.Αν και συνεχως με τοποθετειται στον αναρχικο χωρο θα θελα να σας πω οτι ποτε μεχρι σημερα δεν εχω ενταχθει πουθενα.Το αστειο ειναι πως οταν ψηφισα την πρωτη αλλα κ τελευταια φορα ηταν ΚΚΕ στα 19 μου χωρις να μαι συνειδητοποιημενος απλα γιατι πιστευα πως δεν ψηφιζεις ποτε ΝΔ πασοκ αλλα τουλαχιστον αυτους που υπερασπιζουν τους εργατες.Αυτα για να καταλαβετε πως δεν υποστηριζω κανεναν αλλο παρα τον εαυτο μου.Δεν θα απολογηθω ουτε για τους μαλακες που πετουσαν πετρες κ μπουκαλια σε αοπλο εργατοκοσμο αλλα ουτε κ τους κρανιοφορους μαλακες που χτυπουσαν αδιακριτως τον κοσμο..Ειμαι κατα της ασκοπης κ τυφλης βιας.Κ ειδικα ενδοταξικη βια.
    Κ συνεχιζω δεν την εκανα χτες απλα δουλευω (ακομα, απληρωτος 2 μηνες βοηθαω την μητερα μου κ τον μικρο μου αδερφο)οποτε καταλαβαινεται την ψυχολογια μου.Καταλαβαινετε πως οτι θεωρω απαραιτητο οσο το δυνατον γρηγοροτερα να ξεφορτωθουμε τον ΓΑΠ κ να σωσουμε οσα περισσοτερα μπορουμε κ να συνεχισουμε μεχρι την πληρη ανατροπη τους( κ η Κα Παπαρηγα υποστηριξε πως στο 2μερο επρεπε ο λαος να ανατρεψει τον ΓΑΠ).Οποτε καταλαβαινετε πως πεμπτη κατεβηκα με μια δυστυχως φρουδα ελπιδα πως ακομη κ το ΠΑΜΕ(Μια φορα συμμετειχα σε μια πορεια ) αυτη την φορα ουτε θα την κανει μεσα σε 3 λεπτα αλλα πολυ περισσοτερο θα κανει κατι πιο δραστικο.Δυστυχως ομως τελικα φανηκε οτι απλα περιφρουσε την βουλη.Δεν το λεω εξαιτιας των επεισοδιων θα το λεγα ουτως ή αλλως.Η κριτικη μου απο χτες ειναι μοναχα πολιτικη για την σταση του ΠΑΜΕ.Ουτε μπορω να σας αναλυσω με αυτον τον τροπο την ιδεολογικη μου αφετηρια (προτιμω τις προσωπο με προσωπο συζητησεις).Ουτε βεβαια ηταν αυτος ο λογος που εγραψα σε αυτο το ποστ , αλλα μονο μια κριτικη για τις 2 τελευταιες μερες.ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (ΚΚΕ , ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΝΕΟΙ ΚΤΛ) ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.Το πως θα τον ανατρεψουμε μπορουμε να το κανουμε ολοι μαζι σεβομενοι την διαφορετικοτητα μας.
    Εννοειται πως η ιδεολογικη - πολιτικη συζητηση θα συνεχιστει σε επομενα ποστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. RED, ΠΡΟΣ ΠΑΥΛΟ ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. σημερα καπως ποιο ηρεμος!
    προφανως μιλαμε με ανθρωπους (βαζω πλυθηντικο μιλωντας για τον παυλο, γιατι ειναι αρκετοι με τετοιες ιδεες), που νομιζουν οτι θα πεσει η κυβερνηση αν μια φωτεινη ομαδα κανει ντου στα ανακτορα χωρις να υπαρχει διαθεση.
    το σαββατο επρεπε να παω σε γνωστο μεγαλο καταστημα για καποια πραγματα του σπιτιου μου. πηγα μετα την κηδεια, σε πληροφορω μαγκα μου οτι απο τα κατι χιλιαδες ατομα που ηταν μεσα δεν εδινε δυαρα τσακιστη κανενας. ηταν σαν να μην εχει γινει τιποτα. εκτος απο μας που δεν ημασταν στα καλυτερα μας (sic), οι ποιο δυσαρεστημενοι εκει μεσα ηταν συζηγοι που τους ετρεχαν οι γυναικες τους στα ''ψωνια''. ουτε μια κουβεντα, για τον δολοφονημενο, για τα μετρα τπτ.
    αν νομιζεις οτι εχεις επαναστατικη κατασταση ζωντας στον μικροκοσμο σου τι νασου πω. αν ειχαμε την λογικη σου με τον κοσμο που συσπειρωθηκε δυο μερες στα μπλοκ του ΠΑΜΕ θα επρεπε να παμε στην θεσσαλια (τυχαια η περιοχη) και να την ανακυρηξουμε λαικη δημοκρατια.
    με ανθρωπο που μιλαει και πιστευει στα σοβαρα οτι θα εμπαινε στην βουλη την πεμπτη και θα εριχνε την κυβερνηση δεν αξιζει περαιτερω ενασχολησης.
    ρωτας πως θα επεφτε η κυβερνηση. θεωρεις ποιο πιθανο να πεσει η κυβερνηση με 1000 ατομα να παιζουν κλεφτες και αστυνομους ή με 1.000.000 εξω απο το κοινοβουλιο να φωναζουν εναντια του;
    εσυ αν ησουν κυβερνηση τι θα φοβοσουνα περισσοτερο 1000 ''μπαχαλακηδες'' (και βαζω πολλους τωρα για εμφαση) με αλλους διαδηλωτες θεατες στο σκηνικο ή το μυριο εξω που σημαινει οτι υπαρχει πολιτικη πιεση σοβαρη. τωρα το αν αυτο το μυριο θα μετατραπει σε συνηδητη λαικη μαζα ειναι δικια σου δουλια.
    για να σου δωσω να καταλαβεις τι κοσμος ηταν υπερ του μπαχαλου, την τεταρτη περασαν 3 κοριτσακια 16 χρονων και ελεγαν, οχι ρε μπροστα παμε να βλεπουμε και το θεαμα. ΘΕΑΜΑ, ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ, κτλ αυτο ειναι η επανασταση σας.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. παμε τωρα και σε αλλα. προφανως εισαι κολημενος με τα ποιος που γιατι; ποιος την εχει μεγαλυτερη κτλ.
    ας μπουμε στο τρυπακι γιατι αλλιως δεν καταλαβαινετε. το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ποτε δεν υποστειλε σημαια και τουλαχιστον απο το 92 και μετα που συμμετεχω εγω, δεν κατεβασε σημαια σε απεργιες, σε κατι παραλιες απεναντι απο νατοικους φανταρους που εκαναν αποβαση και φυσικα με δουλια του μυρμηγκιου σε χωρους δουλιας για να γινονται ολο και περισσοτεροι αυτοι που διαδηλωνουν...ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, απο παλια πριν δηθεν αγανακτισμενοι και διαφορα αλλα κανουν καταληψη στο συνταγμα μην αφηνοντας αλλους να παρουν μερος, θυμασε τι επαθαν οι μουλουδες που εβγαλαν τραπεζακι, θυμασαι τι εγινε το καλοκαιρι που πηγαμε να περασουμε, οχι να κατσουμε, να περασουμε απο μια αδεια πλατεια με 1500 ατομα και επεσαν να μας φανε. για ποιο λογο εμεις, μια συγκεντρωση πολλων δεκαδων χιλιαδων για μια κινητοποιηση που ειχε ανακοινωθει ενα μηνα κοντα πριν, να κανουμε ακρη για να περασουν ποιοι;να πανε που; με την καλυψη μας να αρχισουν τα μπαχαλα για να φυγει ο κοσμος;
    αφου θελατε τοσο πολυ και αφου εμεις ημασταν απο την κατω μερια του συνταγματος και ''απασχολουσαμε'' τοσες διμοιριες γιατι δεν πηγαινατε απο το χιλτον να κλεισετε και απο κει την βουλη, να ακουγονται απο παντου οι φωνες; και το φραγμα κοιταζε στα λουλουδαδικα οχι απο την αλλη.
    αρα ποιος λειτουργησε προστατευοντας την βουλη; αυτος που ειναι απεξω και διαδηλωνει με χιλιαδες λαου (απεργου λαου) ή αυτος που κανει το παν για να τους διωξει; η απαντηση ειναι απλη. τα τηλ του ΠΑΜΕ ειναι γνωστα, αν εχετε διαθεση να συμμετεχετε σε πρωτοβουλια, σηκωστε το κουλο σας και πειτε, θελουμε να βοηθησουμε στην πρωτοβουλια κτλ.
    ειναι προφανες οτι δεν θελετε τετοιο πραγμα. θελετε το ΠΑΜΕ ασπιδαστην παπαρια που δεν εχετε τα κοτσια να το κανετε μονοι σας.
    και αφου ληξαμε και τελειωσαμε με το ''τριπακι'' ποιος την εχει μεγαλυτερη και την εχουμε (την επαναστατικη διαθεση εννοω), παμε στα σοβαρα.
    η ομαδα που εκανε το ντου στην απεργιακη συγκεντρωση μπηκε ανενοχλητη και συσσωμη στον σταθμο μετρο των αμπελοκηπων (ναι αυτη απεναντι απο την ΓΑΔΑ), κατεβηκε μοναστηρακι κανοντας το κομματι της με Live ανταποκριση απο το indymedia και με την ανοχη;;;!!! της αστυνομιας διασχιζοντας την μιση αθηνα περασε απο τα υπολοιπα μπλοκ και με συγχρονισμο ρυθμικης εφτασε πισω απο το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την ωρα που ερχομενοι με μπινελικια, μπουκαλια καφεδες και εμετικα συνθηματα προκαλουσαν την αντιδραση της περιφρουρισης.
    μεχρι εκει το σχεδιο πηγαινε καλα. θα προκαλουσαν αντιδραση απο εμας στο δεν πληρωνω για να ερθει η ομαδα υπερασπιστης του ''διαδηλωτη'' που του επιτεθηκε το ΠΑΜΕ.
    στην φακα δεν πεσαμε οποτε δεν γινοτανε να προχωρισει το σχεδιο.
    οποτε εμεινε να διακυνδινεψουν ευθεια επιθεση. σου λεει τοσα οπλα εχουμε (θα αναφερθω αργοτερα σε αυτο) αν τρεξουμε τους πρωτους θα πανικοβληθουν οι πισω και θα εχουμε πολλαπλα ωφελη.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Α) θα πεσει ο μυθος οτι στις πορειες του ΠΑΜΕ εισαι ασφαλης, πρωτος που τσιμπησε ο σκουρλετης του ΣΥΝ
    Β) θα τους πανικοβαλλουμε θα τους διωξουμε και δεν θα σηκωσουν κεφαλι για καιρο.
    Γ) αν παλι δεν μας κατσει θα πουμε οτι να ποιοι ειναι προστατευουν την βουλη
    φρασεολογια και επιχειρηματα απο ακροδεξια μεχρι α/α χωρο μαζι με βημα/ελευθεροτυπια/ ομιλοαλαφουζου.
    οι αναρτησεις στο νετ απο τα ακροδεξια μπλοκ μεχρι το indy (χαχαχαχαχαχα) με ανατριχιαστικη ομοιοτητα μεχρι και στα ορθογραφικα και την συνταξη.
    παμε στην επιθεση τωρα
    οι προετοιμασια περιλαμβανει τον τυπο με την βαριοπουλα που οση ωρα μας εβριζαν οι δεν πληρωνω, εσπαγε τα μαρμαρα της μεγαλης βρετανιας. μολοτωφ, βαρελοτα, πυροσβεστηρες με χρωμα (αληθεια για αυτο δεν κλαιγανε για μηνες οι αναρχικοι στο indy, οταν μαθευτικε οτι θα το εκαναν οι μπατσοι για να μαρκαρουν οσους ειναι στις πορειες;)
    παμε στα αλλα τωρα, γκλομπ μπατσων, χημικα που μας τα εριχναν αυτοι, καπνογονα στρατιωτικου τυπου και κροτου λαμψης. αγοραστηκανε απο το e-bay;
    ολα αυτα απεναντι σε εστω ιδεολογικους αντιπαλους οπως λενε οι αριστερουληδες (που δεν συμφωνω με αυτη την εκτιμηση).
    αυτα τα ολιγα
    Υ.Γ. το θρασος των αριστερουληδων να ερθουν στην κηδεια ειναι απιστευτο
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.