26 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση στην τοποθετηση του Λάκη Λαζόπουλου για τα γεγονότα της Πέμπτης 20/10


Είναι γνωστό το ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο της πολιτικής σκέψης του Λάκη Λαζόπουλου και μάλιστα θα έλεγα πως είναι απόλυτα λογικό, μιας και πρόκειται για έναν απο τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Οι ανάγκες του για να το πούμε απλά, και τα συμφέροντά του, ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τα συμφέροντα των εργαζομένων αυτής της χώρας και λυπάμαι που αρκετοί προοδευτικοί - κατα τα λεγόμενά τους - ιστότοποι και blogs, τον χρησιμοποιούν ως παράδειγμα πολιτικής έκφρασης.

Για το επίπεδο της σάτιρας του Αλ Τσαντήρι δεν θα ασχοληθούμε, το χαρακτηρίζει εξάλλου η γενικότερη πολιτισμική εικόνα που μας προσφέρουν τα αστικά ΜΜΕ.  Όσο ο Λαζόπουλος, κάνει την όποια σάτιρα στον οποιονδήποτε και παριστάνει τον κωμικό, δεν μας ενδιαφέρει και το πολιτικό του επίπεδο ή η οπτική γωνία απο την οποία βλέπει τα γεγονότα. Όσοι τον βλέπουν, τον βλέπουν για να γελάσουν, όχι για να μορφωθούν ... Από την στιγμή όμως που κάνει πολιτικές τοποθετήσεις και ουσιαστικά παίρνει την θέση του απέναντι σε συγκεκριμένες πολιτικές, θα πρέπει να τονίσουμε απο την μεριά μας πως, απόλυτα λογικά, τα συμφέροντα του συγκεκριμένου κωμικού βρίσκονται απο την πλευρά της διαχείρισης και της συντήρησης, πολιτικών κατευθύνσεων και θεσμών. Ξέρει πολύ καλά πως σε μια ενδεχόμενη Λαϊκή Δημοκρατία, οι φελλοί δεν θα επιπλέουν και σίγουρα δεν θα τους ακουμπάνε ένα σκασμό λεφτά ώστε να αποβλακώνουν τον κόσμο, λέγοντας του, πως θα έλθουν να τον σώσουν τα νέα παιδιά που κουβαλάνε τις ίδιες σάπιες ιδέες των γονέων τους.

Ο Λαζόπουλος στηρίζει το ακομμάτιστο και διατυμπανίζει την διάλυση όλων των υπάρχοντων κομμάτων. Όπως έκαναν οι πειρατικές ομάδες του Μάχνο και οι Κουλάκοι το 1918 στην επαναστατημένη Ρωσία, όπως έκαναν και οι Φασιστες του Μεσοπολέμου για να αντιμετωπίσουν την άνοδο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. "Κάτω τα λάβαρα των Κομμουνιστών απο τις πλατείες", στην ουσία αυτό λένε ... καθώς δεν νομίζω να αγχώνεται κανείς για τα ξεφτισμένα και τρύπια λάβαρα των νεοφιλελεύθερων ή σοσιαλδημοκρατών ! Και για αυτό στηρίζει και όλες αυτές τις γκρούπες, που κρύβουν κάτω απο τις κίτρινες κονκάρδες τους, την πολιτική τους (αντικομμουνιστική) ταυτότητα.

Δεν αμφισβητούμε πως ο Λάκης Λαζόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό, αλλά μέσα και σε κάποια καπιταλιστικά όρια. Πιστεύουμε για παράδειγμα, πως όντως δεν θέλει να υπάρχει δυστυχία και εκμετάλλευση εντός της καπιταλιστικής κοινωνίας. Αλλά σε αυτό του διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια. Πως ο Καπιταλισμός τον οποίο στηρίζει, είναι ένα εκμεταλλευτικό σύστημα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ. Δεν φτάνει να είσαι νέος Λάκη Λαζόπουλε, αλλά να έχεις νέες & προοδευτικές ιδέες και αυτές δεν προσδιορίζονται απο την ηλικία των φορέων τους. Η πιο προοδευτική ιδέα της εποχής μας, είναι είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει, η κοινωνικοποίηση του παραγώμενου πλούτου, η απελευθέρωση των ανθρώπων απο την εκμετάλλευση, η κατάργηση των κοινωνικών τάξεων, η διάθεση της τεχνολογίας στην υπηρεσία των εργαζομένων, και αυτήν την ιδέα στην Ελλάδα, την φέρει το 94χρονο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος !

Η τοποθέτηση του Λάκη Λαζόπουλου:

Παραθέτουμε παρακάτω και μια ωραία τοποθέτηση του Γιώργου Σαρρή για το θέμα.

Ειναι μάλλον λογικό κάποιος με την τεραστια δημοτικότητα του Λ.Λαζόπουλου να θεωρεί οτι μπορεί να τοποθετείται επί παντός και να εκφράζει γνωμες για τρομερά σοβαρά πράγματα ακόμη κι αν δεν είναι και πολύ βεβαιος για τι πράγμα μιλάει.
Ειπε λοιπόν δημόσια τη γνωμη του ο Λακης για τα γεγονότα της Πέμπτης 20/10 προσπαθωντας να τοποθετηθεί κάπου αναμεσα.

Ειπε κάποια πραγματα υπερ του ΚΚΕ, έδωσε μερικές εικόνες στα γρήγορα όπως είπε κι ο ίδιος, από γενική συμπάθεια στο κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εδωσε το σημείο της ανακοινωσής του που μιλάει για ιδιοκτησιακες λογικες του ΚΚΕ (που κατέλαβε το Σύνταγμα!) και με ενα γενικό "πέρασμα" καθάρισε, τελειωνοντας με συγκινητικά λόγια για τα νεα παιδια που εχουν άλλο τρόπο σκεψης που εμείς δεν καταλαβαίνουμε κ.λ.π. Μαλιστα η αφορμη για να μιλησει για τα "νεα παιδιά" ήταν το οτι αναμεσα στους συληφθεντες με κατηγορία την κατοχή εκρηκτικών, ηταν κάποιοι 15χρονοι και επομενως είπε δεν μπορεί αυτοί να ήταν ασφαλίτες...

Καποια πραγματα φίλε Λακη ειναι πολύ σοβαρά. Καποια παιδια 15χρονα μπορεί να μην ειναι βεβαια ασφαλίτες, είναι όμως συχνα ο  τρόπος που εχουν οι ασφαλίτες  για να επιβαλουν τις επιλογες τους σε ένα χωρο τοσο χαλαρό και ευάλωτο όπως ο "αντιεξουσιαστικός" και να μετατρεπουν τους δρόμους από χωρους διεκδικησης δικαιωματων σε χουλιγκανομπάχαλο διαλύοντας τις διαδηλώσεις. Επίσης κι εγω ανάμεσα σε άλλους έχω βαρεθεί να ακούω αναλύσεις που παρουσιάζουν αυτα τα παιδιά σαν το μελλον του κόσμου ή των κινημάτων. Υπάρχουν κι άλλα παιδια που κινούνται στα όρια, που νοιωθουν την ιδια και μεγαλύτερη πίεση και που δεν πετάνε μολότωφ και πετρες σε διαδηλωτές, αλλά εντασσονται σε αυτα τα  κινήματα που υπάρχουν -με τα όποια προβλήματα, και παλεύουν να τα αλλάξουν και αυτά και μέσω αυτών τον κόσμο.

Οταν μιλάμε για γεγονοτα όπως της 20/10 που ειχαν νεκρό,  δεν μπορει να κάνουμε δημόσια τοποθετηση στηριζόμενοι στο "δεν μπορεί κι οι 2 θα φταινε" και  να καθομαστε καπου στη μεση για να μη στεναχωρήσουμε κανεναν.
Μπορεί βεβαια  η άποψη όπως είπε "να μην ειναι τοις μετρητοίς",αλλά η αλήθεια είναι οτι την παρακολούθησε ένα τεράστιο ακροατήριο με ό,τι σημαίνει αυτό. Και το ζητημα φυσικά δεν είναι αν αδίκησε κάποιον αλλά αν δημιούργησε μια εντελώς λάθος και βλαβερή εικόνα εμφυλίου  -που απομακρύνει τον κόσμο από τα κινήματα-, που όμως δεν έχει καμια σχεση με την πραγματικότητα.

Πρωτα απ΄' όλα η Ανακοινωση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ λεει ψεματα και απορω πως αποδίδει ενας σοβαρός άνθρωπος κύρος έτσι ευκολα, σε συμπαθείς μεν πρωτοβουλίες που όμως δεν εχουν δοκιμασθεί και κριθεί για την εγκυρότητά τους. Το ΠΑΜΕ δεν απαγόρευσε σε κανεναν την εισοδο στην Πλατεια. Ολοι ηταν στην πλατεία κι αυτό ειναι γνωστό. Αρα πως ηταν όλοι εκει αφου το ΠΑΜΕ δεν τους αφησε να μπουν; Απλά καποιος λέει ψεματα. Το ΠΑΜΕ ήταν στην Αμαλίας με ένα τεράστιο μπλοκ και επομενως δεν μπορούσαν να είναι εκεί κι άλλοι.Επίσης το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τα μπλοκ του και όπως και πάλι αποδεικνυεται πολύ καλά κάνει. Μακαρι να το έκαναν όλοι.
Δευτερο εκείνη τη μερα ηταν η πρώτη φορά που επιτέλους όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ήταν μαζί στην πλατεια, η πρώτη μεγάλη στιγμή συννενόησης και κοινής δράσης του εργατικού κινήματος στην πράξη κι αυτό εχει πολύ μεγάλη σημασία.


Βεβαια οταν εισαι ο Λ.Λαζόπουλος που φυσικά- παρα την ευαισθησία που δεν αμφισβητώ - δεν υπάρχει περίπτωση να εχεις οικονομικά προβλήματα, δε μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς οτι εκει εξω στους δρόμους δεν συμβαινει απλά μια διαμαρτυρία θυμωμενων ανθρώπων απο τα ψεματα που τους είπαν, αλλά μαινεται ταξικός πόλεμος. Δεν ειναι ευκολο. Κι ετσι οι απόψεις που μιλούν για οργανωμένα σχεδια με οποιο κόστος για να διαλυθούν οι κρισιμες διαδηλώσεις, φαίνονται υπερβολικές.
Μόνο που δεν είναι καθόλου.


Και αυτό δεν το είπε μόνο το ΚΚΕ. Το είπε με πρωτοφανή τρόπο όλη σχεδόν η Αριστερά. Από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ μεχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλές ανεξαρτητες εκτός ΚΚΕ προσωπικότητες που καταδίκασαν απερίφραστα την δολοφονική επίθεση κατα απεργών εργατών με μολότωφ, πετρες, μαρμαρα, και αυτες τις καινουργιες βομβίδες φωτός που ακουγονταν σαν βόμβες, θεωρώντας χωρίς σημασία-και σωστά- το τι λογικές εχει γενικά το ΚΚΕ ή το αν οι περιφρουρησεις κοιτουσαν  σοβαρά ή χαμογελαστά και εκνευρισαν τον κόσμο "κάνοντας τον να νοιώσει ξενος" όπως είπε ο Λάκης.
Οταν εξελίσσεται μια κρισιμη διαδήλωση , όποιος σκεφτεται πολιτικά και με σοβαρότητα την περιφρουρεί, όπως σωστα έκανε το ΠΑΜΕ και σωστά δεχτηκαν παρα τις διαδικαστικες αντιρήσεις οι υπόλοιποι. Δεν ασχολείται με τα ψυχολογικά του κάθε ξεχωριστού διαδηλωτή που θελει να πάει μπροστά στη Βουλή για να "εκφραστεί" πετώντας πέτρες στα ΜΑΤ, για να μην τον κανεις να νοιωσει ξενος.

Οτι λεω φυσικά δεν ειναι προσωπική επίθεση αλλά κριτική σε μια πρόχειρη άποψη ενός ανθρώπου που θαυμαζω καλλιτεχνικά και που αντικειμενικά επηρρεάζει πολύ κόσμο και επομενως θα χρειαζόταν περισσότερο ψαξιμο.
Γιατι αυτό που εγινε την Πεμπτη δεν ήταν ένας απλός πλακωμός κι αυτό το είπε στην αρχή ο Λάκης. Δεν ηταν επίθεση στο μπλοκ του ΠΑΜΕ αλλά δολοφονική επίθεση "αγνώστων" σε ένα εργατικό μπλοκ που θα έχει πιθανότατα συνέπειες για την εξέλιξη και το φουντωμα του κινήματος.
Και κατι τετοιο δεν μπορεί να περναει ετσι. Ειδικά όταν στην εξέλιξή του είχε έναν νεκρό εργάτη.

50 σχόλια:

  1. Ο νεκρος απο τι προηλθε;
    Γιατι αποφευγεις να απαντησεις επ αυτου;
    Ειπε ψεματα ο Λαζοπουλος οτι προηλθε απο τα χημικα των ΜΑΤ;
    Γιατι να καταδικαζει κανεις ΜΟΝΟ την επιθεση καποιων (ανεγκεφαλων; ασφαλιτων; δεν το εξεταζω) αλλα οχι μια επι της ουσιας ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ενος εργατη συνδικαλιστη;
    Επισης, γιατι να περναει χωρις καν αναφορα, το οτι υπηρχαν σοβαρα τραυματιες (καποιοι επεσαν μεσα στην πλατεια και απο τυχη δεν σκοτωθηκε κανεις) μετα το ντου της περιφρουρησης; Δικαιολογειται το "οφθαλμον αντι οφθαλμου';

    Τελος, σου παραθετω την απαντηση των "ψευτων" του "δεν πληρωνω" στα όσα τους καταγγελλει το ΚΚΕ http://www.youtube.com/watch?v=8Cvp9ssgE8k
    Δυστυχως η ηγεσια του ΚΚΕ επελεξε τη χειροτερη δυνατη στιγμη να επιδωθει σε ενα κανιβαλιστικο πολιτικο εμφυλιο με τις υπολοιπες συνιστωσες του κινηματος (ειτε πολιτικες, ειτε κινηματικες, οπως το "δεν πληρωνω"), ακομα και οταν αυτες (οπως το ανεφερες εξ αλλου) εβγαλαν φιλικες προς το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ ανακοινωσεις. (δες εδω μια http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/13836/2011-10-22.html Μηπως, λεω μηπως, το να πολεμας τη φωτια με φωτια, ειναι καταστροφικο για ολους;

    Κωστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε πάλιιιιιιιιιι.....
    Ντε και καλά ενδο-κινηματικό εμφύλιο...
    Όχι ρε φίλε δεν θα πάρουμε, δεν είναι έτσι, δεν θα παιξουμε το παιχνίδι που συμφέρει την αστική τάξη.
    Το ΠΑΜΕ ήταν ξεκάθαρο αναφορικά με το που κρύφτηκαν και ορμησαν οι κουκουλοφόροι. Δεν κάνει πολιτική επίθεση στο "Δεν πληρώνω". Αν και θα έπρεπε, γιατι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ σε μια πορεία έχουν χρέος πολιτκό, στρατηγικο, κινηματικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό βρε αδερφε να προσέξουν ποιοι βρίσκονται και τι κάνουν μέσα από το μπλόκ τους και να το περιφρουρήσουν. Άρα ναι, έχουν ευθύνη, και ατάκες τύπου "ιδιοκτησιακή λογική" είναι για να κρύψουν τις ευθύνες τους.
    Και αν θες, εκ του αποτελέσματος, ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν άφησε ελέυθερο το πεδίο στους δολοφόνους.
    Τό οτι είναι επι της ουσίας κρατική/παρακρατική δολοφονία το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι οι πρώτοι που το αναδεικνύουν.

    Οφθαλμόν αντί οφθαλμού? Δε μου λες ρε Κώστα... έχεις κάτι τσογλάνια (και πληρωμένους και free of charge) με όλα εκείνα τα σύνεργα που είχαν, να επιτίθενται σε τεράστιο εργατικό μπλοκ σε μια από της μεγαλύτερες εκφάνσεις του ταξικού κινήματος το οποίο φουντώνει. Εκείνη τη στιγμή νομίζεις ότι θα τους πας ένα λουλούδι επάνω στον πυροσβεστήρα τους για να σταματήσουν; Ή θα κάνεις χαλαρό πολιτικό διάλογο πίνοντας καφέ; Η απάντηση είναι αυτή που είδες στα βίντεο. Προτιμώ να μην πω περισσότερα επάνω σε αυτό για να μην χαρακτηριστώ και "σταλινικός" (που δεν ειμαι) οχοχοχο

    ¨οσο προσπαθούν κάποιοι να μεταφράσουν το συμβάν σε εμφύλιο, τόσο θα παίζεται το παιχνίδι της αστικής τάξης.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις εξυπνάδες περι ηγεσιών, θα έλεγα να τις αφήσεις για αλλού. Εδώ μέσα δεν υπάρχει καμια ηγεσία του ΚΚΕ, υπάρχουν οι σχολιαστές και αρθρογράφοι του Redflyplanet και σε αυτούς θα απευθύνεσαι !!

    Δεν θα γίνει το μπλογκ μας, η χολοδόχος κύστη του κάθε κομπλεξικού.

    Κατα τα άλλα έχουν σχολιαστεί ΗΔΗ όλα όσα αναφέρεις, αρκεί βεβαίως να αντέχεις να διαβάσεις διαφορετικές απόψεις χωρίς να κάνεις σαν Ουνος, και το μόνο που χρειάζεται, είναι να εξετάσεις προηγούμενες αναρτήσεις ...

    Τις θεολογικές σου ερωτήσεις να τις απευθύνεις στην εκκλησία, εμείς δεν είμαστε ούτε ταπεινοί χριστιανοί που γυρίζουν και το άλλο μάγουλο, ούτε Εβραίοι ώστε να εφαρμόζουμε τον Μωσαικο νόμο. Το να περιφρουρήσεις εργαζόμενους και οικογένειες σε μια διαδήλωση, εμπεριέχει και το κυνήγι κατσαρίδας. Που να δεις πιο κάτω δηλαδή, όταν ο λαός θα τις πατάει τις κατσαρίδες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυνήγι κατσαρίδας ^^^^ (με βλεπουνε στην δουλειά να γελάω μόνος μου στο PC ^^)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειπε ψεματα ο Λαζοπουλος οτι προηλθε απο τα χημικα των ΜΑΤ;

    Μέγιστο ψέμα...
    Οι κατσαρίδες πέταξαν τα χημικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή η ευγένεια πολλές φορές εκλαμβάνεται ως αδυναμία εγώ απλά θα πω ότι ο Λαζόπουλος είναι άλλο ένα λαμόγιο που είδε το χρώμα του χρήματος και γλυκάθηκε και δεν είναι ο πρώτος τον έχουν προλάβει ο Σαββόπουλος (ναι ο αντιδραστικός ασυμβίβαστος νιόνιος της Ολυμπιάδας του 2004 της Αγγελοπούλου), του Χάρυ Κλυν που το παλεύει χρόνια τώρα να γίνει Δήμαρχος Καλαμαριάς , άλλα τον φτύνουν οι πάντες γιατί έχει κατέβει με τους πάντες (πλην ΚΚΕ)τα τελευταία χρόνια πας και εκλεγεί και έχει γίνει περίγελος είναι και αυτός πλέον μια καρικατούρα κλάψας και βρισιάς , του Πανούση που πλέων προσπαθεί με βρισιές και εκκεντρικότητες να επιβιώσει , Νταλάρας (το ΚΚΕ είναι καμένο χαρτί),Αλεξίου, που αναδείχτηκαν όλοι τραγουδώντας "αριστερά" τραγούδια και τώρα μόνο "Μέγαρο" , Καφετζόπουλος γνωστός αντί ΚΚΕ βολεμένος , Βάσια Τριφύλλη που και αυτή δεν έβλεπε προβοκάτορες την Πέμπτη άλλα διαδηλωτές να πλακώνονται και ο Τσίπρας έλεγε τι θα γίνει . Και ο κατάλογος είναι μακρύς από "μετανιωμένους" ,"πλανεμένους" που ξαφνικά ανακάλυψαν το χρώμα του χρήματος και το παίζουν κουλτουριάρηδες ξερό λες. σιγά σιγά όλοι αποκαλύπτονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο λαζόπουλος και ο κάθε λαζόπουλος (τύπου ράδιο αρβύλα) είναι ακριβώς ότι τους έχει καθορίσει το τηλεοπτικό σύστημα να είναι...το άλλοθί τους και η "κριτική" (της πλάκας και ανώδυνη ανάμεσα σε δυο τσιπουράκια κι ένα χειροκρότημα),καθώς και ένας "χαριτωμένος" τρόπος να ακούς ,με όση περισσότερη διαστρεύλωση γίνεται, "αναλύσεις" και "εξηγήσεις" ,που δεν θα τις έκανε ούτε παιδάκι δημοτικού (και χωρίς βιβλία ακόμα)...η χθεσινή του τοποθέτηση του,για τα γενονότα της απεργίας, δείχνει εμπάθεια (στα όρια της ψύχωσης) και η διαστρεύλωση των θέσεων του ΚΚΕ και των δηλώσεων των στελεχών του,ειναι απόλυτα συνειδητή και εκ του πονηρόυ,καθώς οι διασκεδαστές τύπου λαζόπουλου,βλέπουν ότι ,παρόλη την λυσσαλέα τους προσπάθεια χαιδέματος αυτιών του κόσμου,τα γεγονότα και οι καταστάσεις, τους έχουν ΗΔΗ ξεπεράσει...μοιραία,άβουλα ανθρωπάκια,προορισμένα να λειτουργούν σαν κυμματοθραυστης της οργής του κόσμου που σύντομα θα καταλήξουν στην θέση που η ιστορία τους έχει τοποθετήσει...στο βόθρο του αστικού τους συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @redfly

    Η ευγένεια μου κακώς αντιλαμβάνεται ως αδυναμία.
    Είναι που επιδιώκω απλά το διάλογο αντί τις προσωπικές επιθέσεις (και όχι, δεν είμαι χριστιανός :) ).
    Γι' αυτό και επιμένω να μην απαντήσω στους χαρακτηρισμούς, αλλά να ζητήσω (αν υπάρχει φυσικά) ψύχραιμη απάντηση σε αυτά που έγραψα.
    Ποιοι έριξαν τα χημικά εξαιτίας των οποίων πεθανε ο συνδικαλιστής; Γιατί αποφεύγεται η στοχοποίηση της κυβέρνησης;
    Γιατί συνεχίζεται η επίθεση ενάντια σε άλλα κομμάτια του κινήματος; Ποιος οφελείται από έναν τέτοιο εμφύλιο; Δες το λινκ της ανακοινωσης του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων και πες μου αν συμφωνείς ή όχι μαζί της.

    ΥΓ: το ποστ σου το βρήκα από το τουίτερ και μπήκα στη διαδικασία να το σχολιάσω. Το τι έχεις πει σε άλλα ποστ, το αγνοώ.

    Κωστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποφευγεται η στοχοποιηση του αστικου κρατους (γτ δεν ειναι θεμα μονο της κυβερνησης, αλλα και θεσμων του αστικου κρατους)?
    Δεν εχεις παρακολουθησει καθολου τις ανακοινωσεις ετσι?

    http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html

    Ριξε και εδω ενα βλεφαρο (μια απο τις πολλες μαρτυριες)
    http://e-globbing.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html

    Δεν βαζω αλλα λινκς. Υπαρχουν πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ black bidet

    Ποιες κατσαρίδες πέταξαν ποια χημικά;
    Αν θες βάλε και κανα σχετικό λινκ που να το αποδεικνύει. Εγώ δεν ξέρω να χρησιμοποιεί άλλος χημικά εκτός από τα ΜΑΤ.

    Κώστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο αναφορά τα αίτια θανάτου του κομμουνιστή συνδικαλιστή, ο ιατροδικαστής Φ. Κουτσάφτης που τον εξέτασε, δήλωσε πως πρόκειται για έμφραγμα του μυοκαρδίου, χωρίς να υπάρχει καρδιολογικό ιστορικό του θανόντα. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες ώστε να μάθουμε τελικά, ποιο ήταν το μοιραίο θανατηφόρο χημικό.

    Μέχρι εκείνο το σημείο πάντως, τα μόνα χημικά τα οποία είχαν εμφανιστεί στην πλατεία Συντάγματος, ήταν τα καπνογόνα και δακρυγόνα που ρίχτηκαν απο τους κουκουλωμένους δολοφόνους. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς είτε με τον έναν τρόπο (κουκουλωμένοι), είτε με τον άλλο (ακουκουλωτα ΜΑΤ), το κράτος & παρακράτος, διέπραξαν την δολοφονία. Και συνεργός σε αυτήν την εξέλιξη, είναι και τα απεριφρούρητα καρναβαλικά μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, τα οποία έδωσαν άλλοθι και κάλυψη στους δολοφόνους να πλησιάσουν και χτυπήσουν την διαδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Manny Calavera

    Ευχαριστώ για τα λινκ και θα τα κοιτάξω αργότερα.

    Κωστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κώστα Κ.

    το μπλογκ μας δέχεται καθημερινά περίπου 100 σχολιασμούς, σε νέα και παλαιά θέματα. Απο τα 100 σχόλια, τα 60 συμφωνούν με το πνεύμα των αναρτήσεων, ενώ τα υπόλοιπα 40 κυμαίνονται μεταξύ της "άλλης άποψης" και της χυδαιολογίας.

    Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως όταν ως νέος σχολιαστής, εκκινείς απο την βάση "Γιατι αποφευγεις να απαντησεις επ αυτου", χωρίς να έχεις πλήρη εικόνα για την παρουσία του μπλογκ, προλαμβάνεις και το είδος της απάντησης που θα λάβεις ... Ειδικά όταν βρίσκεις πάτημα για να εξαπολύσεις παμπάλαιες χιλιοχρησιμοποιημένες αστικές κατηγορίες περι ηγεσίων ή θεωρίες περι κινηματικών εμφυλίων.

    Το ΠΑΜΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα δέχτηκε μια προβοκατόρικη επίθεση απο το κουκουλωμένο & ακουκούλωτο παρακράτος. Τέλος. Δεν υπάρχει μα και μου ... Όποιος ύστερα προσπαθεί να καλύψει, να ισορροπήσει, και να "κεντρισει" γενικότερα, έχει χάσει για εμάς την αξιοπιστία και την σοβαρότητά του.

    Για τα υπόλοιπα περι ΠΑΜΕ ή κινήματος, που τον απασχολούν μπορούμε άνετα να συζητήσουμε, χωρίς να έχουμε στο φόντο τις κουκούλες και τις προβοκάτσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @κωστας κ.
    διαβασε τις ανακοινωσεις του κκε και θα παρεις την απαντηση σου.οταν λες κρατος και παρακρατος δεν εννοιες απλα την κυβερνηση.αλλα ολο το γ@##$νο μηχανισμο.το συστημα.

    fuente ovejuna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν εχω αναγκη να σου στειλω λινκ. εσυ δηλαδη εχεις την αντιστοιχη λογικη του αν δεν το δω στην τηλεοραση δεν υπαρχει;;;;;
    λοιπον επειδη το λινκ ειμαι εγω διαβασετο.
    οι μπατσοι ΔΕΝ εριξαν χημικα. οτι επεσε επεσε απο τα ''παιδια''.
    κατεβηκαν μεχρι το φαναρι στα λουλουδαδικα και γυρισαν πισω.
    η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ λοιπον ως φυσικο αυτουργο εχει τα ''παιδια'' που τα εριξαν. ηθικο αυτουργο εχει αυτους που στηριζουν το κρατος και ταυτοχρονα ως ηθικοι αυτουργοι αλλα και για υποθαλψη πανε οσοι τοσα χρονια τους στηριζαν, τους εκρυβαν, τους καλυπταν και οσους με τα ψεματα συντηρουσαν το μισος απεναντι στο ΚΚΕ.
    καταλαβαινω να φθονεις οτι δεν μπορεις να γινεις αλλα ολα εχουν ενα οριο.
    καταλαβαινω οτι θα αρχισετε τα σχολια σιγα μην γινουμε σαν και εσας χαφιεδες κτλ ή το ακομα καλυτερο οι παλιοι ηταν κομμουνιστες εσεις ειστε ''φλωροι'', χαχαχαχαχαχα πολιτικο επιχειρημα. εγω απλα ιστορικα να θυμισω οτι στον σχεδον ενα αιωνα παρουσιας του κομματος παντα οι λακεδες του συστηματος, οι προδοτες της ταξης τους τα ιδια ελεγαν και παντα την ιδια απαντηση επερναν
    καλη τυχη στον κατηφορο
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι μπατσοι κατεβηκαν μεχρι το φαναρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειναι ο Λαζοπουλος υπερ της διαλυσης ολων των κομματων;;;;;;;;;

    Αν ναι να στηριξουμε!!

    Northern Spirit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οσο για αυτο που λεχ8ηκε για τα γιαννενα.Εκει σημειωτεο οτι η επιθεση προηλθε απο την πορεια της ΓΣΣΕ.Ειχαν συνενοηθει απο πριν να κανουν μια παρακαμψη αφου το ΠΑΜΕ ηταν στη νομαρχεια.Παρ'ολα αυτα αυτοι εφεραν ολη την πορεια μπροστα στη νομαρχεια και αρχισαν να προκαλουν την περιφρουριση.(Προφανως αυτοι που αρχισαν τα επεισοδια ηταν "αναρχικοι"-ΑΚ-ΕΑΑΚ και οχι απλος κοσμος).Ομως μεγαλη ευθυνη που εφεραν εκει τον κοσμο και εκαναν τους ανηξερους ειναι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο Γενια88

    Δεν το διάβασα
    Είναι ο Λάκης ακροδεξιός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ..."Η πιο προοδευτική ιδέα της εποχής μας, είναι είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει, η κοινωνικοποίηση του παραγώμενου πλούτου, η απελευθέρωση των ανθρώπων απο την εκμετάλλευση, η κατάργηση των κοινωνικών τάξεων, η διάθεση της τεχνολογίας στην υπηρεσία των εργαζομένων, και αυτήν την ιδέα στην Ελλάδα, την φέρει το 94χρονο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος !"...

    Έτσι λέει σε κάποιο σημείο η ανάρτηση.
    Και αντιγράφω από άρθρο του Δημ. Κωνσταντακόπουλου ένα-δυό σημεία.
    Γιατί πιστεύω κι εγώ πως έχει αναμφισβήτητο δίκηο, μου λές;

    ..."Δόση τρέλλας, αλλά και ικανότητας στην αριθμητική έχει ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Μέτρησε την αριστερά στα γκάλοπ, τη βρήκε, αν και διασπασμένη, 30% και έκανε τον σταυρό του ευγνωμονώντας δημοσίως την κυρία Παπαρήγα, που κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ψάξει η Ελλάδα λύση δεξιά ή πιο πέρα.

    Το ΚΚΕ μπορούσε να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη εναντίον του Ανδρέα το 1989, του είναι όμως αδύνατη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν ένα έθνος ολάκερο απειλείται με καταστροφή, περιμένοντας από τους πολιτικούς του ταγούς, και της δεξιάς και της αριστεράς, όχι απλή φιλολογία και ακατάληπτες «υπερεπαναστατικές» σαχλαμάρες, αλλά λύσεις και πρόταση εξουσίας. Υποθέτω ότι ο λόγος που ξαφνικά ύψωσε τη σημαία της «αποδέσμευσης από την Ευρώπη», ήταν ακριβώς η ανάγκη πολιτικού επιχειρήματος-τείχους στις προτάσεις συνεργασίας. Μόλις άλλωστε πριν λίγο καιρό, η κυρία Παπαρήγα περιέγραφε περίπου ως καταστροφή την έξοδο από το ευρώ!..."

    Απόλυτο δίκηο, όσον αφορά την αλλάγή πλεύσης σε σχέση με το ευρώ και την ΕΕ.
    Και τελειώνοντας, σημειώνει

    ..."Αν ο Πρωθυπουργός υπέκυψε τόσο εύκολα σε ξένους κηδεμόνες, ήταν γιατί δεν πίστευε στις ικανότητές του. Η ηγεσία του ΚΚΕ φοβάται ότι μια ενδεχόμενη επαναστατική κρίση θα φωτίσει ανελέητα τη δική της ανεπάρκεια, οδηγώντας την, με ντοστογιεφσκική ακρίβεια, στην επανάληψη του τραγικού παρελθόντος της, ίσως υπό μορφήν φάρσας. Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο, λέει, απορρίπτοντας κάθε συνεργασία, οργανώνοντας άσκοπους ποδαρόδρομους στις στήλες του Ολυμπίου Διός και υποστηρίζοντας μια άποψη για την Ευρώπη, που εξασφαλίζει ότι ο λαός δεν θα ζητήσει λύση από την αριστερά.

    Ασυνείδητα σίγουρη ότι θα κάνει πάλι, σε περίπτωση εξέγερσης, το «μεγάλο λάθος», σπεύδει να απαλλαγεί προκαταβολικά των ευθυνών της! ‘Εβγαλε, εν έτει 2011, απόφαση, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της διαγραφής του ‘Αρη Βελουχιώτη το 1945! Στην απόφαση, το ΚΚΕ λέει ότι ο ‘Αρης είχε δίκηο, ορθώς αντελήφθη ότι η Βάρκιζα οδηγούσε στη σφαγή του λαού και την υποδούλωση της χώρας. ‘Όμως, ένας επαναστάτης, ακόμα κι όταν καταλαβαίνει ότι πηγαίνει το κόμμα του και ο λαός του ολόισια στην καταστροφή, τι πρέπει να κάνει; Να υπακούει στο κόμμα χωρίς συζήτηση! Συμπέρασμα για σήμερα; Ακολουθείστε τυφλά τον Περισσό, όπου κι αν σας πάει! Το Κόμμα ολοκλήρωσε την μετατροπή του από μέσο σε αυτοσκοπό. Η στάση που θα τηρήσουν όμως τα στελέχη, τα μέλη, οι οπαδοί του, θα κρίνει τη θέση τους στην ελληνική ιστορία. Χρειάζεται να κουβαλήσουν και οι σημερινοί, για μισό αιώνα, το σταυρό μιας νέας, ιστορικής κοινωνικής και εθνικής ήττας, αν όχι προδοσίας, στην οποία θα συμβάλλουν;"

    Επίκαιρα, 20 Οκτωβρίου 2011
    Konstantakopoulos.blogspot.com

    Γιατί ωρέ συντρόφια, δεν μπορώ να του βρώ ούτε λάθος, ούτε σκοπιμότητα;
    Ασχέτως πολιτικής του τοποθέτησης, εξύμνησης του Τσίπτα ή άλλο τις, τι έχετε να μου πείτε για να διαφωνήσω, πως, άλλα λόγια ν αγαπιώμαστε λέει το ΚΚΕ;

    Και μην τολμήσει να μου πει κανεις πως κατηγορώ, πως είμαι εβραίος πράκτορας, καπιταλιστής, νεφελίμ και χερουβείμ, αναρχικός ή ό,τι άλλες μαλακίες μπορεί να σκεφτεί, γιατί θα του απαντήσω ανάλογα.
    Είμαι πολλά περισσότερα χρόνια ψηφοφόρος του ΚΚ΅από πολλούς από σας, μα και μ ένα σύγκριτο πλεονέκτημα.
    Μη μέλος του κόμματος, άρα με μυαλό καθαρό.
    Με μυαλό γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συναγωνιστές

    Αν θέλουμε να κάνουμε και κάτι πρακτικό, πέρα από τη φιλολογία του θέματος, μπορεούμε να κατακλύσουμε με μηνύματα τον ίδιο το Λαζόπουλο.

    Το ΠΑΜΕ δέχτηκε δολοφονική προσχεδιασμένη επίθεση με αποτέλεσμα έναν νεκρό κι εκατοντάδες τραυματίες κι αυτός κάνει σα να μην ξέρει.

    Να μην αφήσουμε τέτοιες τοποθετήσεις αναπάντητες. Να του πούμε όλοι τι ζήσαμε και τι έγινε.

    Με έπιασε το στομάχι μου μετά από τέτοια βάρβαρη διαστρέβλωση εναντίον των εργατών. Η μαρτυρία μας και η διαμαρτυρία μας είναι η πιο τρανή απόδειξη.

    e-mail: noreply@lakislazopoulos.net , noreply@lakislazopoulos.net
    phone: 21021021022, 2102102101
    url: http://www.lakiscasting.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Κώστα , αν και απευθύνθηκες σε λάθος άτομο, υπάρχει καποια φωτό στο δίκτυο με το CS στον αέρα, ψάχνω μανιωδώς να την βρω ξανά. Έτσι κι αλλιώς, μπορείς να ψάξεις και κανέναν από την περιφρούρηση να σου πει τι είδαν τα ματάκια του.

    Τώρα, όσον αφορά την πολιτική πρόταση του ΠΑΜΕ, το γεγονός ότι άλλες δυνάμεις δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν την υπέρβαση, αυτό βαραίνει τους ίδιους. Το τι λέει το ΛΑΟΣ δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει, αφού είναι γνωστός ο ρόλος του. Αν το θέσεις διαλεκτικά, το ΠΑΜΕ προτάσσει την αναγκαιότητα αυτή, σε μια προσπάθεια να αδράξει την ιστορική συγκυρία και το momentum θα διαμορφωθεί από το χτίσιμο του ταξικού κινήματος. Είναι αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά, η μοναδική σφαιρική πρόταση εξόδου από την κρίση, από την καπιταλιστική ευρωζώνη και το σύστημα, με αλλαγή πλεύσης.
    Δηλαδή για να φανεί ενωτικό θα έπρεπε να υποτάξει τις επιδιώξεις του στο επίπεδο της μίζερης σοσιαλδημοκρατίας; Να πει "ας κάνουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι και μετά βλέπουμε" ; Μα αυτό δεν λέγεται....... ευκαιρισμός (μετάφραση οπορτουνισμός);
    Τα διαχωριστικά σίγουρα δεν τα βάζει το ΠΑΜΕ, αλλά οι ρεαλιστικές συνθήκες. Αυτό είναι ειλικρινής και ώριμη στάση. Και ειλικρινά απ' την πλευρά μου, αν δεν έβλεπα κάτι τέτοιο απο το ΚΚΕ σήμερα, θα με είχε απογοητεύσει.
    Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που βιώνω τέτοιες στιγμές, μένει τώρα να μην "παραγίνω τυχερός" δηλ. χάσει την μπάλα στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Ανώνυμε" ίσως μπορώ εγώ να σου απαντήσω σε κάποια πράγματα αν θέλεις και μπορεί να συνεννοηθούμε και καλύτερα γιατί ούτε εγώ είμαι μέλος του ΚΚΕ.

    Όμως σε τι συμφωνείς ακριβώς με τον Κωνσταντακόπουλο; (Με μπέρδεψες λίγο)
    - Με την συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ;
    - Με την "άποψη για την Ευρώπη";
    - Με την κριτική του για το Βελουχιώτη;
    - Με όλα τα παραπάνω;
    ??

    Πάντως παιδιά ο Λαζόπουλος κατά τη γνώμη μου δεν είπε κάτι πολύ τραβηγμένο, κάτι φοβερό. Έχει πει πολύ χειρότερα κατά περιόδους. Αφήστε που κόσμος υποτίθεται πιο πολιτικοποιημένος από αυτόν έχει προκαλέσει πολύ περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ..και συμπληρώνω περί ευκαιρισμου:

    και οι τράπεζες? τα μεγάλα μέσα παραγωγής; οι εμπορευματικές σχέσεις;
    Αυτή η περίφημη "εθνικοποίηση της τράπεζας ελλάδος" που αραδιάζεται από διάφορους, έχουν συνειδητοποιήσει ότι για να γίνει πρέπει να χυθεί αίμα; Πως θα γίνει; Ποιος θα το κάνει; Το μαινόμενο πλήθος; Σε ποια πλαίσια; Με ποιο στόχο; Σε τι πολιτικό κοινωνικό περιβάλλον; Με τι οικονομικές σχέσεις;
    Αυτά δεν πρέπει μια πολιτική δύναμη να τα επισημάνει; Να τα διαχωρίσει; Χθές γεννηθηκαν όλοι; Δεν ξέρουν τις αιτίες της κρίσης και όλων των περιοδικών κρίσεων; Δεν τις μυρίστηκαν; ΑΚΟΜΗ; Δεν είναι ΧΡΕΟΣ της κάθε δύναμης εξ αρχής; Το ΠΑΜΕ το κάνει, τώρα μένει να το κάνουν και οι άλλοι "προοδευτικοί". Αυτό θα λεγόταν ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που θέλει να εμπνεύσει και να θέσει την υπέρβαση, την απελευθέρωση. Που μου θέλουν και ένωση και συνεργασία. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε εσύ με το μυαλό,
    αλλά χωρίς αντίληψη για την διαλεκτική ...

    Να σε πληροφορήσω λοιπόν μιας και δεν το έχεις αντιληφθεί ούτε εσύ, αλλά ούτε και ο Κωνσταντακόπουλος που γράφει ότι του κατεβαίνει ... πως η ΕΔΑ ... ΠΕΘΑΝΕ, μαζί με τις συνθήκες που μας την επέβαλλαν !

    Κεντρίστικα σχήματα με σοσιαλδημοκρατικές προεκτάσεις, όπου οι δεξιές τάσεις φούσκωσαν και οδήγησαν σε διασπάσεις, δεν πρόκειται να ξαναυπαρξουν, πολύ απλά ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

    Ξέρεις, η κοινωνία, μαζί με τις συνθήκες που την περιβάλλουν, έχουν μια κακή συνήθεια. ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Και ξέρεις τι γίνεται όταν αλλάζουν οι συνθήκες ? Ιδέες ξεπερνιούνται και χρεωκοπούν. Όπως παραδείγματος χαριν, οι ανοησίες περι Ευρωπαικής Ένωσης με ανθρώπινο πρόσωπο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελεί μόρφωμα καραμπινάτης ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗΣ σοσιαλδημοκρατίας και μάλιστα το καταστατικό του είναι πολύ πιο συντηρητικό απο το ιδρυτικό καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Για μουσείο είναι οι τύποι ...

    Ως εκ τούτου, με τμήματα της νεοτέρας ελληνικής ιστορίας, εμείς δεν δυναται να συνεργαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αναγνωστη,
    κανένας μας δεν είναι μέλος του ΚΚΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εσύ πας να με τρελάνεις στα γεράματα...

    Υγ1: Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που είπα δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με το Λαζόπουλο ε; Μη τρελαθούμε επιπλέον των περίεργων που λέει ο redfly...μα ΚΑΝΕΝΑΣ????

    Υγ2: "Τώρα; Τρώω κουλούρι"
    Είναι γαμάτη η Αλέκα πάντως σε μερικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για όσους δεν κατάλαβαν το σχόλιό μου, είτε δεν κατάλαβαν με τι συμφωνώ, ή διαφωνώ.
    Παρέθεσα απόσπασμα της ανάρτησης
    ..."Η πιο προοδευτική ιδέα της εποχής μας, είναι είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει, η κοινωνικοποίηση του παραγώμενου πλούτου, η απελευθέρωση των ανθρώπων απο την εκμετάλλευση, η κατάργηση των κοινωνικών τάξεων, η διάθεση της τεχνολογίας στην υπηρεσία των εργαζομένων, και αυτήν την ιδέα στην Ελλάδα, την φέρει το 94χρονο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος !"...
    Ειδικότερα
    "...την φέρει το 94χρονο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος !"...

    Πάνω σ αυτό λοιπόν, έθεσα τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από το άρθρο του Κωνσταντακόπουλου.
    Με τα οποία και συμφωνώ, όπως κι εσείς κι ας μην το λέτε.
    Και τα οποία τι κάνουν;
    Αναιρούν το απόσπασμα της ανάρτησης που έβαλα στην αρχή
    Δηλαδή
    την φέρει το 94χρονο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος !"...

    Δεν υποστήριξα τίποτ άλλο, ούτε για σύριζα, ούτε για θεωρίες συνωμοσίας
    Δεν άλλαξε άποψη το ΚΚΕ για το ευρώ;
    Δεν έλεγε η Παπαρήγα, καταστροφή αν φύγουμε απ το ευρώ; (άποψη η οποία με βρίσκει και σύμφωνο για το τώρα)
    Τι υποστήριξε πρόσφατα ο Μπογιόπουλος;
    Έξοδο από ΕΕ και ευρώ.
    Λάθος είναι (για τώρα και το ξέρει), μα πρέπει να παίξει η παράγραφος του Κωνσταντόπουλου
    "Η ηγεσία του ΚΚΕ φοβάται ότι μια ενδεχόμενη επαναστατική κρίση θα φωτίσει ανελέητα τη δική της ανεπάρκεια, οδηγώντας την, με ντοστογιεφσκική ακρίβεια, στην επανάληψη του τραγικού παρελθόντος της, ίσως υπό μορφήν φάρσας. Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο, λέει, απορρίπτοντας κάθε συνεργασία, οργανώνοντας άσκοπους ποδαρόδρομους στις στήλες του Ολυμπίου Διός και υποστηρίζοντας μια άποψη για την Ευρώπη, που εξασφαλίζει ότι ο λαός δεν θα ζητήσει λύση από την αριστερά".
    Κια γι ανα προλάβουν όσους τσινίσουν για το τι σκατά κάνει το κόμμα και παίζει συστημικά ακόμα, έβαλα και την παράγραφο που εξηγεί τα του Βελουχιώτη.
    Τι δηλαδή δεν καταλάβατε σύντροφοι;
    Να υποθέσω, το κλασικό πια, το πως όποιος μας κάνει κριτική, είναι νεφελίμ και συριζαίος;
    Έλεος πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε με το μυαλό,
    μάλλον εσύ δεν κατάλαβες την απάντηση και αρχίζω να αμφισβητώ τα επίπεδα της κατανόησης που διαθέτεις.

    ΚΑΙ ξαναλέω
    ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ !

    Το ΚΚΕ έλεγε και λέει :
    (α) ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ (οχι εξοδο) απο την ευρωπαική Ένωση ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!!
    (β) Η αποδέσμευση απο την ΕΕ με ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ προυποθέτει ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
    (γ) Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ θα αρνηθει το Χρεος !

    Σταματηστε να κουβαλάτε τα κομπλεξ σας και ανοιξτε τα αυτια !

    Και μην μου ξαναβάλεις αυτην την αθλιότητα του Κωνσταντακόπουλου διότι παιζεις με την υπομονή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Redfly στο σημείο που γράφεις

    "Και αυτό δεν το είπε μόνο το ΚΚΕ. Το είπε με πρωτοφανή τρόπο όλη σχεδόν η Αριστερά. Από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ μεχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλές ανεξαρτητες εκτός ΚΚΕ προσωπικότητες που καταδίκασαν απερίφραστα την δολοφονική επίθεση κατα απεργών εργατών με μολότωφ..."

    μου φαίνεται ότι τα μπερδεύεις λίγο. Με τους οπορτουνιστέ λίγο προσοχή. Σήμερα στο ριζοσπάστη σε τουλάχιστον δύο σημεία γράφει για τη στάση του οπορτουνιστικού χώρου απέναντι στη δολοφονική επίθεση στο Σύνταγμα. Στην τελευταία σελίδα γράφει για τη στάση που κρατά η "ΑΥΓΗ", και στις μέσα σελίδες για τη στάση της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ όπου δεν ήθελαν να καταδικάσουν τους κουκουλοφόρους. Παρόμοια στάση είχε και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τρομάρα τους!!!). Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τη στάση τους στα Γιάννενα όπου ξεπληρώνοντας γραμμάτια στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τα μπλοκ τους ξεπρόβαλλαν οι ΑΚαπιτες και έκαναν δολοφονική επίθεση στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Η ανακοίνωση που έβγαλε το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ξανά μανά τρομάρα τους!!!) ήταν επίθεση καταγγελίας στο ΠΑΜΕ.

    ΥΓ Το ΚΚΕ δεν είναι αριστερά είναι κομμουνιστικό κόμμα. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! Γι' αυτό και δε μπαίνει σε μικροαστικές γραμμές για να διαγωνιστεί για το ποιος είναι ποιο αριστερά ή δεξιά σε αυτές!!! Το ΚΚΕ είναι απέναντι από αυτές τις γραμμές (κεντροαριστερά, αριστερά, λίγο αριστερά, άκρα αριστερά, εντός εκτός και επί τα αυτά αριστερά κλπ) τις ξεμπροστιάζει στα μάτια του λαού και της εργατικής τάξης και καταδεικνύει το ρόλο τους.
    Ίσως κάποτε να θεωρούσαμε ότι ήταν, σήμερα όμως μετά από τις εκτιμήσεις των τελευταίων συνεδρίων αλλά και του 2ου Τόμου της Ιστορία του αυτό έχει αλλάξει.
    ΥΓ2 Στα "μπουμπούκια" υπερασπιστές των δολοφόνων, που κατά πάσα πιθανότητα κάποιοι από αυτούς γράφουν μέσα από την ασφάλεια ή από κανένα indymedia, TELASTY (καλά το γραφω;)ή όπου αλλού: Ραντεβού στους αγώνες αλλά να ξέρετε ότι τη λαική οργή τίποτα δε τη σταματά και θα σας πνίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Α! και κάτι ακόμα για εκείνους τους αλήτες της ραδιοαρβύλας γράψτε κάτι γιατί έχω την εντύπωση πως πολλά μας τα έκαναν!!! Να δουμε τι λέει και ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρε Ικαρε, προσεχετε παρακαλώ όταν διαβάζετε ...

    Το αποσπασμα το πήρες απο μια παράθεση που έκανα ενός αρθρου του Γιώργου Σαρρή, ο οποίος δεν αυτοτοποθετείται στο ΚΚΕ και εκφράζει την προσωπική του άποψη.

    Για το ΣΥΡΙΖΑ τα έχω γράψει σε 2-3 άρθρα, όπως επίσης γράψαμε και για την Ανταρσυα.
    Εδω : http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_3573.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σόρυ φίλε απασφάλισα από την πολύ δουλειά. Πάντως όλα ισχύουν για τα "καλόπαιδα"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνημε 26 Οκτωβρίου 2011 4:15 μ.μ.
    Η παρακολουθείς αποσπασματικά τα γεγονότα και έχεις κενά η μας πουλάς τρέλα .
    1)Όταν θα κάνεις αναφορά για το 1989 θα πρέπει να έχεις ξεκάθαρο στο μυαλό σου ότι δεν συνεργάστηκε το ΚΚΕ με το Μιτσοτάκη άλλα ο ενιαίος ΣΥΝ. Θα μου πεις το ΚΚΕ ήταν πλειοψηφία , και θα σου απαντήσω ποιό ΚΚΕ ? της Δαμανάκη ? του Ανδρουλάκη ? του Αλαβάνου ? του Δραγασάκη ? του Λαφαζάνη ? του Φαράκου ? Δεν ξέρω αν πρόσεξες καλά τα ονόματα , άλλα όλοι αυτοί που βλέπεις (και πολύ άλλοι) είναι τώρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ . Σίγουρα το ΚΚΕ έχει μία ευθύνη γιατί όλοι ήταν το Βαρύ Πυροβολικό της Καθοδήγησης άλλα όπως θα πρόσεξες τελικά το κόμμα πέρασε μια μεγάλη κρίση και διάσπαση και τους απέβαλε έστω και με μεγάλο τίμημα (συνεπικουρούμενο με τις ανατροπές) και συνεχίζει την ζωή του και δυναμώνει και είναι και φάρος για το Παγκόσμιο πλέον κομουνιστικό κίνημα (με τα όποια πιθανά λάθη στην πρακτική ).
    Γιαυτό όταν θα μιλάει κανείς για το 89' πρώτα να το λέει στο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ο Ανδρουλάκης αποκαλούσε Κόζα νόστρα τον Παπααντρέα), και μετά να κοιτάζει προς το ΚΚΕ γιατί σε τελική ανάλυση το ποιεί ήταν σαλτιμπάγκοι και τυχοδιώκτες και που κατέληξαν το έδειξε η Ιστορία (αλήθεια ο Κοψίδης ,Θεονάς,Ντενίρο Μήτσος Κωστόπουλος ? οέο).
    Τώρα όσο αφορά την ΕΕ ένωση και το Ευρώ το είπε ξεκάθαρα η Αλέκα και η οποιοδήποτε αναφορά διαφορετική οφείλετε η σε άγνοια (άρα όποιος έχει άγνοια και μιλά είναι βλάκας)η σε εσκεμμένη διαστρέβλωση της θέσης (άρα μιλάμε για πολιτικό λαμόγιο).
    Η Αλέκα είχαι πεί ξεκάθαρα έτσι και βγούμε από το Ευρώ και πάμε για δραχμή με την υπάρχουσα κατάσταση θα έρθουν όλοι αυτοί που έβγαλαν τα Ευρά τους έξω και θα αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά (λόγο συναλλαγματικής διαφοράς και αδυναμίας της ΔΡΧ) .
    Η επιστροφή στη ΔΡΧ απαιτεί άλλη πολιτική και λαϊκή κυριαρχία και κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής και φυσικά έξω από την Ε.Ε.
    Ποιο ξεκάθαρα δεν γίνετε και όποιος λέει άλλα (καλοπροαίρετα) καλό θα είναι να διαβάζει πρώτα ότι λέει επίσημα το ΚΚΕ για το ΚΚΕ και όχι τον κάθε μπαγλαμά Πρετεντέρη,Τρέμη ,Τζίμα ,Κώνστα,Μακρή κτλ.
    Για τους άλλους τους βαλτούς ε! αυτούς τους έχω χεσμένους και δεν ασχολούμαι μαζί τους , απλά διασκεδάζω με τον φόβο και τον τρόμο τους κάθε μπουμπούκου και Καρατζαφύρερ που φτάνει στο σημείο να μνημονεύουν Μπελογιάννη , Αρη , Βαβούδη , και Ζαχαριάδη στις ανακοινώσεις τους ωω! ρε κατάντια να ψάχνεις Ιδεολογική σανίδα σωτηρίας και επιχειρήματα (με το νου σου ) από του παλιούς "Κατσαπλιάδες" και ΕΑΜοΒούλγαροΚομουνιστοΛηστοΣυμμορίτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμε των 4.15
    Ιδρύθηκε κάποιο άλλο ΚΚΕ και δεν μου το είπατε;
    Από πότε λαμόγια Δαμανάκη, Ανδρουλάκης και σία;
    Αν θυμάμαι καλά, ο θεωρητικός του Περισσού δεν ήταν ο λεγάμενος;
    Δεν άκουγα τότε καμμιά κατηγορία εναντίον του.
    Υπόθεση εργασίας.
    Αν μεθαύριο κάτι κινηθεί στο κόμμα, αν καταγγελθούν κάποιοι σαν όργανα των κακών, αν η κεντρική επιτροπή κατηγορηθεί για ξεπούλημα (υπόθεση λέω, έτσι, μην αρχίζετε τα δικά σας),
    θα αναρτηθεί κάποιο κείμενο που θα στηλιτεύει τους προδότες που πούλησαν το λαό κλπ κλπ κλπ;
    Και πως εν μια νυκτί κάποιος μετασχηματίζεται από μέλος της ΚΕ, βουλευτής, ήρωας του Πολυτεχνείου και τόσα άλλα σε προδότη; (που είναι βέβαια, μα ακολούθησε τη σκέψη μου)
    Τι σας κάνει να πιστεύετε πως ο ισχυρισμός του Κωνσταντακόπουλου περί μετάλαξης του κόμματος από μέσο σε αυτοσκοπό,είναι στραβός;
    Διότι το κόμμα, ήταν πράγματι το μέσο για να διεκδικήσει την εξουσία ο λαός. Το κάτι τις, η οργάνωση, το θεωρητικό υπόβαθρό του και αυτό που θα δώσει το κύρος στην διεκδίκηση της εξουσίας.
    Απ αυτό, ως το σημείο το να θεωρούμε το κόμμα κάτι σαν το αλλάθητο του Πάπα, ν αντικαταστήσουμε τη θρησκεία μ αυτό, να δεχτούμε α πριόρι το σωστό και το λάθος σύμφωνα με το πως μας το λένε κάποιοι που δεν είναι τίποτ άλλο, μα σαν και μας, μα πολύ φοβάμαι, με άλλα ενδιαφέροντα, απέχει πολύ.
    Κάπου λες
    "και θα σου απαντήσω ποιό ΚΚΕ ? της Δαμανάκη ? του Ανδρουλάκη ? του Αλαβάνου ? του Δραγασάκη ? του Λαφαζάνη ? του Φαράκου ? Δεν ξέρω αν πρόσεξες καλά τα ονόματα , άλλα όλοι αυτοί που βλέπεις (και πολύ άλλοι) είναι τώρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ "
    Σίγουρα, τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει ο λαός.
    Υπήρχο όμως κι ο Κάππος κι αυτοί που έφτιαξαν το ΝΑΡ. Οι τότε διαφωνούντες με την τότε τακτική.
    Που τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι απ το σημερινό κόμμα, που δεν είναι του ανδρουλάκη φερ ειπείν.
    Εύχομαι, να μην προστεθούν στη λίστα σου και σημερινά ονόματα.
    Γιατί, κάτι μου λέει, πως σε λίγα χρόνια που θα γράφεται η ιστορία αυτών των ημερών, πάλι θα διαβάζουμε για τα λάθη του ΚΚΕ που προδωσε τα όνειρα του λαού κλπ κλπ πικρά.
    Κατά τα άλλα, κάτσετε στον μικρόκοσμό σας, περιφρουρείστε όχι το λαό και τις κατακτήσεις του, μα το κόμμα.
    Έχετε εχθρούς θανάσιμους, όχι το σύστημα και το κεφάλαιο, μα όλους τους άλλους σαν και σας, μα που είναι έξω απ το σύστημα το δικό σας.
    Αν είναι ν αντικαταστήσω τον Βενιζέλο μ έναν το ίδιο ανάλγητο στενόμυαλο κι ίσως εξ ίσου οικονομικό δολοφόνο του κόμματος, άσε, δεν θα πάρω.
    Εδώ γίνεται τσι πουτάνας, καταρρέει η χώρα, ξεπουλιέται, φτάνουμε όπου νάναι στο σημείο χωρίς επιστροφή και το ΚΚΕ ασχολείται με το αν θεωρούνται κομμουνιστές οι της ανταρσύας, του σύριζα, οι αναρχικοί κλπ. Οι εχθροί.
    Για τα μέλη του κόμματος, δεν τίθεται θέμα, είναι και παραείναι κομμουνιστές. Αφού έχουνε το κοπυράϊτ...
    Ως την επόμενη φορά βέβαια, που πολύ πιθανόν να διευρυνθεί η λίστα σου με τους προδότες.


    Κοκκινόμυγα, ή κοκκινοϊπτάμενε
    Χάνω τα λόγια μου φαίνεται.
    Κομμουνιστής, είναι πάνω απ όλα ο ουμανιστής, ο μαρξιστής.
    Αυτός που θεωρεί φίλο του και σύντροφό του, τον ταξικό όμοιό του.
    Τσιτάτα, το τι λέει το κόμμα, θέσεις και θεωρίες εκ του ασφαλούς, όλοι μας έχουμε κι εγώ βέβαια και σεις.
    Αυτό που ήθελα να σας πω, -πως αν δεν ενωθούμε τώρα, πότε;-πάει στράφι.
    Γιατί; Γιατί, η οπαδική συμπεριφορά, το γήπεδο, αντικατέστησε το άι κιού.
    Που σημαίνει; την έχουμε βαμμένη και καμμιά ελπίδα πια.
    Και δυστυχώς, το σύστημα το ξέρει γι αυτό και κάνει ότι κάνει.
    Αφού σας βλέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μόλις το πήρα με μέηλ.
    Κι αν είχε και μια ελπίδα αυτό έρμο ΚΚΕ να πάρει μερικούς ψήφους από δυσαρεστημένους των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, άντε τώρα να δούμε που θα την δούν στρατόκαυλοι...

    ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ
    . Το ιδρυτικό προσκλητήριο του νέου κόμματος υπογράφεται από 22 απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς...
    οι οποίοι είναι όλοι απόφοιτοι της Τάξης του 1981 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμε 9:12 μ.μ.

    Δεν τίθεται θέμα copyright, μα θέσεις επεξεργασμένες, όπως και κάθε πολιτικός σχηματισμός λειτουργεί. Οι υποστηρικτές του κόμματος δηλαδή, η αν θέλεις αυτοί που συμφωνούν με τις αναλύσεις/προτάσεις του (για να μην σε πιάσει το άγχος της οπαδοποίησης) ή της ευρύτερης συμμαχίας του ΠΑΜΕ τι περιμένεις να λένε στις δια΄φορες συζητήσεις..... "εντάξει μωρε καλή φάση αυτά που λέει αλλά δεν τα υποστηρίζω φόρα παρτίδα όλα για να μην μου πει κανείς ότι είμαι φανατικός" ; Δηλαδή με ποιο λογικό συνειρμό το σκέφτηκες αυτό; Ή μήπως τα μέλη του θα έπρεπε να πετάξουν τις σημαίες και τις απόψεις τους στο όνομα του ουμανισμού και της θολής και α-στοχης ενωτικώτητας επειδή είμαστε όλοι "αριστεροί" και καλά;
    Εδώ φίλε μου τα πράγματα σφίγγουν όπως λες κι εσύ, και το ταξικό κίνημα που χτίζεται για να τα αντιμετωπίσει ξεκινά από τους χώρους δουλειάς. Δεν έρχεται από "συντροφικές" συναντήσεις σε γραφεία μεταξύ στελεχών των διαφόρων κομμάτων. Ούτε με την υιοθέτηση αορίστων εξορκισμών των "κακών προδοτών πολιτικών" και στάση του στυλ "πάμε όλοι μαζί γενικώς και βλέπουμε μετά"... ξεβράκωτοι στα αγγούρια. Θέλει στόχο και πρόταση, και λαϊκή οργάνωση από τα κάτω. Σε αυτό το σημείο προτείνω στους πάντες να συμμετέχουν καμιά φορά στις εξορμήσεις του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις περιφρουρήσεις των απεργιών, να μιλήσει με κόσμο, να δει αντιδράσεις, θα εκπλαγεί :)))
    Τώρα εάν θεωρεί κανείς ότι το ΚΚΕ βάζει διαχωριστικές γραμμές με ΣΥΡΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, τότε εγώ θεωρώ ότι η ευθύνη βαραίνει τα ίδια αυτά κόμματα. Γιατί; Γιατί οι προτάσεις τους κυμαίνονται από το "για τα μπάζα" έως επικύνδυνες για το χτίσιμο του ταξικού κινήματος. Γιατι; Γιατι δεν θέτουν ώς στόχο την αλλαγή των εμπορευματικών σχέσεων, το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες λαϊκές μεταρυθμίσεις, αντ' αυτού όλο κάτι "ντετόκρασυ" προτείνουν, αόριστες "αριστερές κυβερνήσεις", τι έκανε ο Παναμάς και άλλα λοιπά αντιδιαλεκτικά μπαρμπούτσαλα, μακριά πάντα από τις ρίζες της κρίσης, και όλων των επαναλαμβανόμενων κρισεων αυτού του σάπιου συστήματος. Εδώ είναι η ταξική ευθύνη. Δεν αρκεί η "αναγνώριση" των "ομοταξιτών", ομοταξίτες μπορεί να είναι και Χρυσαυγίτες εργαζόμενοι ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Black Bidet

    Η ευγενέστερη και ομολογώ πιο τεκμηριωμένη απάντηση που έκανε κάποιος τον κόπο να μου δώσει εδώ σήμερα. Που τουλάχιστον, δεν με είδε ως έναν εν δυνάμει εχθρό.
    Παρ όλα αυτά, θα επιμείνω ως προς ένα σημείο, είναι το ίδιο, ο λόγος που έκανα το αρχικό σχόλιο με τις κόπιες απ τον Κωνσταντακόπουλο.
    Παραδέχεσαι κι εσύ πως τα πράγματα σφίγγουν-εγώ λέω πως είμαστε ένα κλίκ απ το σημείο χωρίς επιστροφή.
    Και όσα λές παρακάτω με βρίσκουν σύμφωνο και επαυξάνω.
    Γιατί όμως εξακολουθώ να πιστεύω, πως είναι πια κάτι που δεν έχει νόημα, δεν μας παίρνει πια ο χρόνος;
    Σημειώνεις
    "...Θέλει στόχο και πρόταση, και λαϊκή οργάνωση από τα κάτω. Σε αυτό το σημείο προτείνω στους πάντες να συμμετέχουν καμιά φορά στις εξορμήσεις του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις περιφρουρήσεις των απεργιών, να μιλήσει με κόσμο, να δει αντιδράσεις, θα εκπλαγεί :)))..."
    Πότε θα γίνουν αυτά ρε παιδιά;
    Έφτασε τ αγγούρι στον κώλο, ή μόνο εγώ το βλέπω και το νοιώθω;
    Ο Τζών Στάϊμπεκ (άνθρωποι και ποντίκια, τα σταφύλια της οργής), είπε πως "στην αμερική δεν πρόκειται ποτέ να ριζώσει ο σοσιαλισμός, γιατί ο καθένας βλέπει τον εαυτό του, όχι σαν έναν καταπιεσμένο προλετάριο, μα σαν έναν προσωρινά αποκλεισμένο εκατομμυριούχο".
    Αυτό στην Ελλάδα κι αν ισχύει. Ακόμα και σήμερα.
    Δεκαετίες πέρασαν, αλλοτριώθηκε η πλέμπα ανεπανόρθωτα.
    Το κίνημα δεν κατάφερε, παρά να κρατήσει κάποιο 6-7-8% (περισσότερο για λόγους ρομαντικούς, ιστορικούς, παλιούς αγωνιστές, αντάρτες που επέζησαν..) και κανέναν να μην πείσει για το σωστό και το δίκηο του.
    Δεκαετίας όπως έιπα πέρασαν και δεν άνοιξαν τα μάτια τους.
    Συν τις ανεπανόρθωτες βλάβες απ τους οππορτουνιστές (και δεν εννοώ τους σημερινούς συριζαίους, δόξα τω θεώ οι της λίστας του φίλου ανώνυμου, κατόρθωσαν να διώξουν περισσότερους απ όσους νομίζετε. Όλοι ίδιοι είναι και τα λοιπά γνωστα).
    Τ σε κάνει να πιστεύεις λοιπόν, πως σήμερα έχουμε την πολυτέλεια και τον χρόνο διαμόρφωσης συνειδήσεων;
    Κάπου παρακάτω λές,
    "...και στάση του στυλ "πάμε όλοι μαζί γενικώς και βλέπουμε μετά"... ξεβράκωτοι στα αγγούρια..."
    Ναι, γιατί όχι;
    Τι ακριβώς θέλουμε άμεσα;
    Άρνηση του χρέους, ή κάνω λάθος;
    Αυτό δεν λέει και το ΚΚΕ;
    Πάνω σ αυτό μίλησα, πάνω σ αυτό θέλω αυτή τη γαμωενότητα, αυτό είναι ο καρκίνος του αριστερού.
    Έστω και του γενικώς και αορίστως αριστερού.
    Ο Κάστρο όταν πολεμούσε, μ όποιον τον ακολουθούσε , απάντησε σε συνέντευξη που τον κατηγορούσαν ως κομμουνιστή, ως εξής περίπου.
    "Αυτό που θέλω είναι η απελευθέρωση της χώρας μου και η κοινωνική δικαιοσύνη. Αν αυτό με κατατάσσει σαν κομμουνιστή, τότε, ναι είμαι".
    Κι ούτε καν κομμουνιστής δεν ήταν, πόσω μάλλον να περίμενε όλα όσα θέτεις ως προϋπόθεση σήμερα.
    Πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας και μιλάμε για ζυμώσεις σε χώρους δουλειάς;
    Κάποιος εδώ με δουλεύει μου φαίνεται.
    Ποιάς δουλειάς;
    Ποιός, που, πότε;
    Όταν και σκληροτράχηλοι σύντροφοι θα κάθονται σούζα μην χάσουν το μεροκάματο των 400 ευρώ και των πέντε μηνών εργασίας;
    Όταν θάχουν εξαφανιστεί τα συνδικάτα;
    όταν θάχει απαγορευτεί δια νόμου η απεργία και οι διαδηλώσεις;
    Μας τέλειωσε ο χρόνος και δεν έχουμε την πολυτέλεια της ιδεολογικής καθαρότητας, κανείς δεν το βλέπει επιτέλους.
    Κι αν θέλεις αγαπητέ Black Bidet, ναι.
    Ξυπόλυτοι στ αγγούρια και βλέπουμε.
    Να φρενάρει τουλάχιστον αυτή η μαλακία.
    Και βλέπουμε.
    Γιατί, εδώ που φτάσαμε, αυτό μόνο μας μένει.
    Εκτός κι αν το κόμμα θα την έβρισκε με μια κυβέρνηση δήθεν εθνικής σωτηρίας, έξω εκλογές, ξένοι επικυρίαρχοι και παράνομες οι απεργίες κι οι συγκεντρώσεις.
    Μα, νόμιμο, νομιμώτατο το ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Α ρε Axl ο κοσμος σου σε ψαχνει

    (ανωνυμε για τον γιωργη δεν ρωτας ε?)
    Εχω απαντησει εδω στο θερσιτη

    http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_4927.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμε δεν καταλαβαίνω πού σε είδα ως εν δυνάμει εχθρό. Εσύ μπήκες φουριόζος με τα Νεφελίμ και τα ΣΥΡΙΖΑ.
    Επειδή σε ρώτησα τι εννοείς;
    Θεωρείς εχθρική μια τέτοια ερώτηση;
    Τέλος πάντων.

    Η αίσθησή μου είναι ότι εσύ έχεις πανικοβληθεί από αυτά που έρχονται και λες το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό (και σ' εσένα και σε διάφορο κόσμο): Όλοι μαζί μπας και κάνουμε κάτι.
    Γνώμη μου όμως είναι ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα...δεν θα κάνουμε κάτι.

    Επί της ουσίας:
    Προσωπικά είμαι υπέρ της συνεργασίας στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία και γενικά όπου μπορεί να μπει ένα κοινό πλαίσιο και κοινή τακτική. Αν κάπου δεν μπορεί δεν θα έρθει και καταστροφή, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει κάποιος λόγος κι όχι οι συνδικαλιστές να ψάχνουν πως θα διαχωριστούν ντε και καλά. Επίσης κι εμένα δεν μου αρέσουν οι αφορισμοί που απλά περιχαρακώνουν χωρίς να λένε κάτι.

    Είμαι όμως ενάντια σε συνεργασία κεντρικά πολιτικά του ΚΚΕ με τους άλλους. Για μένα δεν έχει κανένα νόημα. Προφήτης δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι ακόμη και εκλογικά μια τέτοια συνεργασία θα έπαιρνε χαμηλότερα ποσοστά απ' ότι το άθροισμα του καθενός ξεχωριστά, απλά και μόνο γιατί θα ήταν πλήρως αφερέγγυα.
    Δες και το ΣΥΡΙΖΑ:
    Όσο υπήρχαν "επιτυχίες" και (κυρίως) προσδοκίες ήταν όλα μια χαρά. Στην πρώτη δυσκολία διαλύθηκε σα χάρτινος πύργος και τώρα περιμένει ουσιαστικά σαν ζόμπι μια εκλογική ένεση από την κρίση, μπας και πάρει μπρος.

    Ένα τέτοιο σχήμα θέλεις, εμπλουτισμένο με το ΚΚΕ; Εδώ μια φορά στο Σύνταγμα βρέθηκαν όλοι μαζί και κόντεψε να γίνει σφαγή. Ακόμη και σε αυτή την ανθυπολεπτομέρεια (στο ερώτημα "πως διοργανώνουμε την συγκέντρωση") θα υπήρχαν 100 απόψεις μέσα σε αυτό το σχήμα, φαντάσου σε πιο σημαντικά θέματα! Και δεν μιλάμε για καμιά ήρεμη εποχή που δεν βάζει θέματα...

    Θα μου πεις "Κι εσύ τι πιστεύεις; Ότι το ΚΚΕ μόνο του θα φουσκώσει μέχρι να κάνει αυτοδυναμία;".
    Όχι, δεν πιστεύω ότι θα φουσκώσει ΜΟΝΟ το ΚΚΕ. Αν ο κόσμος πλαισιώσει αυτό που λέμε αριστερά, θα φουσκώσουν όλοι (εκτός κι αν είναι εντελώς ανίκανοι οι άλλοι, οπότε...με ποιά λογική το ΚΚΕ να φορτωθεί και την ανικανότητά τους;)

    Αν λοιπόν γίνει αυτό, αν δηλαδή ο κόσμος πλαισιώσει (και ΠΡΕΠΕΙ να την πλαισιώσει) την αριστερά και τα σχήματά της (μέτωπα, κόμματα και δεν ξέρω τι άλλο), τότε το ζήτημα θα μπει με άλλους όρους τόσο στο ΚΚΕ, όσο και συνολικότερα. Σήμερα όμως το να πιστεύουμε ότι θα μας σώσει η συνεργασία του 4% με το 9% μου φαίνεται λίγο αστείο.

    Ας δώσει λοιπόν ό,τι έχει να δώσει ο καθένας τους (μας) και...δεν χανόμαστε, στην ίδια χώρα ζούμε. Το να προσπαθεί όμως ο ένας να χησιμοποιήσει τον άλλο ως εφαλτήριο, εκτός από γελοίο είναι και πολύ υποκριτικό.
    Αυτό πιστεύω εγώ τουλάχιστον.

    Υγ: Νομίζω ότι με το Βελουχιώτη δεν το έχεις σκεφτεί πολύ σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ενα συναισθημα διακρινω σε μερικους απο τους γραφοντες :ΠΑΝΙΚΟΣ!!!!!
    Λαθος φιλοι του κομματος και της ...."αριστερας" ο πανικος και η απελπισια ανηκει στους μικροαστους ,που βλεπουν τον "παραδεισο" που τους παραμυθιαζαν να αντικαθισταται απο το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ,ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ προσωπο του καπιταλισμου ...Οι λαοι και οι εργατικες τους ταξεις που εχουν ισχυρο επιτελειο κι εμπροσθοφυλακη (ΚΚ) ,ειναι τυχεροι ...οι αλλοι θα σπασουν μερικες φορες τα μουτρα τους ,στην αυγη του νεου κοσμου ,που ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ .
    λαικες επιτροπες (για χαρατσια ,αλλυλεγγυη στους πεινασμενους κλπ) στις γειτονιες ,οργανωση ,συσπειρρωση στους τοπους δουλειας ,μετατροπη τους σε συνδικατα ταξικα ,οπου ειναι οπορτουνιστικα και εργοδοτικα ,συνεταιρισμο μικροαγροτων στους αγωνες .ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

    ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ,ΘΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΕΙ ,ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ .

    ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΡΤΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ...ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
    (ο διαλογος στο ιντερνετ καλος ειναι ,αλλα εδω θελει τις ...βιασυνες )

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ρε σφια απο την επιλογη προφιλ ,τι να πατησω για να μπαινω με το αβαταρ;;;;
    (τωρα παταω ανωνυμος)

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υπόθεση Λυμπέρη

    Η φράση «ήμουν και εγώ στο κότερο» έγινε μπλουζάκι, όταν ένα πρωί του 2001 για μία ακόμα φορά το εγχώριο σταρ σίστεμ τρανταζόταν συθέμελα από την είδηση ότι σε θαλαμηγό γνωστού ψυχιάτρου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε ταξίδι αναψυχής γνωστών ονομάτων του καλλιτεχνικού κόσμου. Ο ψυχίατρος Λυμπέρης ήταν ο ιδιόκτητης της κλινικής Κασταλία στη Γλυφάδα και μαζί του στο περίφημο τότε κότερο «Therapin» επέβαιναν, κατά δική τους παραδοχή, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, ο μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης μαζί με τον τραγουδιστή της νεολαίας Σάκη Ρουβά και ένας γνωστός πολίστας μαζί με μοντέλα β’ κατηγορίας. Από την τότε υπόθεση και τον σάλο που κράτησε για μήνες υπήρξαν δημοσιογράφοι και εφημερίδες που εμμέσως υπονόησαν ότι η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, «δίπλωσε» μόνο τον Λυμπέρη και άφησε ελεύθερα τα τρανταχτά ονόματα. Ομως, για κανέναν -πλην του Λυμπέρη- δεν προέκυψε εμπλοκή με κοκαΐνη ή άλλες ουσίες και χάπια, παρά το γεγονός ότι όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν για μέρες για «προσπάθειες συγκάλυψης». Επειτα από τρία χρόνια, και ο Λυμπέρης δικαιώθηκε από τις κατηγορίες της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του ότι ήταν εξαρτημένος χρήστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμε, όταν μιλούσα για το χτίσιμο ταξικού μετώπου και τους χώρους δουλειάς κλπ, δεν εννοούσα ιδεολογικές καθαρότητες και τέτοια, δεν θα είχα τέτοιες παράλογες απαιτήσεις...
    Όταν μιλάμε όμως για οργανωμένους πολιτικούς χώρους, σχηματισμούς και κόμματα, τότε ναι, έχω απαιτήσεις. Με κάποιον που θέλει να λέγεται κομμουνιστής και δη οργανωμένος, θέτω τα πράγματα ποιο συγκεκριμένα.
    Στην πραγματικότητα, συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, διότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, όμως υπάρχει η "πολυτέλεια" της όξυνσης της πάλης, και αυτή μπορεί να boostάρει και καταστάσεις και συνειδήσεις. Άρα παλεύουμε και "δουλεύουμε" σε παράλληλα levels, multitasking :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΛΕΩΝ από την "επιλογή/προφίλ" επιλέγεις το "όνομα/διεύθυνση url". Συμπληρώνεις το πεδίο του ονόματος με ό,τι θέλεις (π.χ. ΛΕΩΝ) και το άλλο άστο κενό αν δεν σε νοιάζει, δεν έχει σημασία.

    Η υπόθεση Λυμπέρη δεν ξέρω τι αξία έχει σε μια τέτοια κουβέντα. Προσωπικά θα το έκοβα σας το λέω.
    Αλλά εγώ είμαι και...σταλίνας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμε 26 Οκτωβρίου 2011 9:12 μ.μ.
    Μάλλον σου ξεφεύγει κάτι πολύ βασικό , δεν μπορείς να κρίνεις το Βελουχιώτη με τους υπόλοιπους ( της Δαμανάκη του Ανδρουλάκη του Αλαβάνου του Δραγασάκη του Λαφαζάνη του Φαράκου (που ήταν και ο Γ.Γραμματέας του ΚΚΕ παρακαλώ)
    και να τσουβαλιάζεις μια κατάσταση και να καταλήγεις σε αυθαίρετο συμπέρασμα.
    Και αυτό γιατί ο Αρης δεν υπάκουσε σε απόφαση του κόμματος γιαυτό αποκαταστάθηκε πολιτικά ότι είχε και δεν αποκαταστάθηκε κομματικά λόγο παραβίασης του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού (το καταστατικό υπάρχει για κάποιο λόγο και αλίμονο αν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του ).
    Σε αντίθεση με του "άλλους" αυτοί ήθελαν να διαλύσουν το ΚΚΕ από τα μέσα μεταλλάσσοντας το ΚΚΕ σε ένα Σοσιαλδημοκρατικό (λέμε τώρα) κόμμα άρα μιλάμε για κατάργηση του ΚΚΕ γιατί μπήκε στο τραπέζι η κατάργηση του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού , η Δικτατορία του Προλεταριάτου , και ο Προλεταριακός Διεθνισμός .
    Ο Άρης παραβίασε το καταστατικό και οι άλλοι ήθελαν να καταργήσουν το καταστατικό και το ίδιο το ΚΚΕ μιλάμε για το ίδιο πράγμα ? Και εδώ φαίνεται η υποκρισία .

    "Υπήρχο όμως κι ο Κάππος κι αυτοί που έφτιαξαν το ΝΑΡ. Οι τότε διαφωνούντες με την τότε τακτική."
    εδώ φίλε μου έδωσες τα ρέστα σου αποδεικνύοντας η πολιτικό τυχοδιωκτισμό η άγνοια.
    Μα καλέ μου άνθρωπε τους παραπάνω τους διέγραψαν
    οι Δαμανάκη ,Ανδρουλάκης ,Αλαβάνος ,Δραγασάκης, Λαφαζάνης ,Φαράκος, κτλ με το καταστατικό που ήθελαν οι ίδιοι να αλλάξουν και να τροποποιήσουν-καταργήσουν για να "εκδημοκρατίσουν" το ΚΚΕ εισάγοντας την λογική της "διαφορετικής" "πλατφόρμας-άποψης".
    Ένα Κομουνιστικό Κόμμα έχει συγκεκριμένη δομή και λειτουργία (κόμμα νέου τύπου)και η το αποδέχεσαι με τα δομικά του συστατικά και είσαι μέλος του , η διαφωνείς και πας για κάτι άλλο έξω από αυτό , και σε τελική ανάλυση ο νταλκάς όλων των "φευγάτων" τότε ήταν να βάλουν στο χέρι στον Περισσό-902-Τυποεκδοτική και να διαλύσουν το κόμμα μεταλλάσσοντας το σε ΣΥΝ(γιαυτό ήθελαν και την Κάρτα μέλους του ΣΥΝ με στόχο την κατάργηση του τότε κομματικού βιβλιάριου και με το αζημίωτο φυσικά )γιαυτό μην μου συγκρίνεις τον Αρη που προτίμησε να αυτοκτονήσει απο αγάπη στο κόμμα , με τα άλλα λαμόγια που ήθελαν να διαλύσουν το κόμμα .
    Ένα κόμμα με Ιστορία 95 χρόνια είναι ένας ζωντανός οργανισμός που η ιστορία του μπορεί σαν το τρένο να περνά από διάφορες στάσεις και σταθμούς άλλα πάντα πάνω στις γραμμές του .
    Υ.Γ. Και αν δεν το πρόσεξες η παρέβλεψες οι "σχέσεις" Κάππου με το ΚΚΕ αποκαταστάθηκαν όλος τυχαίος μετά την απομάκρυνση των "άλλων" και οχι μόνο του Κάππου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.