27 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΑΜΑ: Ο Δήμος «κλείνει» τους παιδικούς σταθμούς!


Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη

Παρέμβαση κάνει σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος που καλεί σε οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής


Με «λουκέτο» απειλούνται από τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη όλοι οι παιδικοί σταθμοί της εργατούπολης του Περάματος! Χτες η διευθύντρια των παιδικών σταθμών έστειλε έγγραφο στο Δήμο, με το οποίο προειδοποιεί ότι «εντός των ημερών η παραμονή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα είναι αδύνατη», επειδή από την ερχόμενη Δευτέρα οι σταθμοί δεν θα μπορούν να παρέχουν φαγητό στα παιδιά, καθώς τα τρόφιμα έχουν εξαντληθεί! Ενώ δεν θα μπορούν να τηρηθούν ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, αφού εξαντλούνται όλα τα σχετικά είδη (απορρυπαντικά, χαρτί τουαλέτας κλπ)!

Η δραματική αυτή εξέλιξη σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών του Περάματος, που δοκιμάζονται σκληρά από ανεργία και φτώχεια, φέρει ατόφια τη σφραγίδα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και της στάσης πληρωμών σε κοινωνικές δαπάνες με την ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης. Στην προκειμένη περίπτωση η δημοτική αρχή του Δήμου Περάματος, εκλεγμένη από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ήδη οδηγεί σε διάλυση και ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνική υπηρεσία.


Η επιστολή της διευθύντριας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Παρά τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές αναφορές μας για την έλλειψη που παρουσιάζουν οι παιδικοί σταθμοί από την έναρξη λειτουργίας τους στο Σεπτέμβριο του 2011 σε είδη οπωροπαντοπωλείου και καθαριότητας, λύση δεν βρέθηκε. Τα όποια τρόφιμα και είδη καθαριότητας υπήρχαν στις αποθήκες έχουν εξαντληθεί.


Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι από Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 δεν θα μπορούμε να παρέχουμε φαγητό στα παιδιά. Το πρωινό θα είναι σκέτο ψωμί και γάλα, καθώς και τα αποθέματα μαρμελάδας, μαργαρίνης ή δημητριακών τείνουν να εξαντληθούν και αυτά. Εντός των ημερών ούτε απορρυπαντικά θα υπάρχουν, αλλά ούτε καν χαρτί τουαλέτας. Το πετρέλαιο δεν επαρκεί πάνω από μία εβδομάδα.


Παρακαλώ να δοθεί άμεση προτεραιότητα από την πλευρά σας για την επίλυση του θέματος, καθώς εντός των ημερών η παραμονή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα είναι αδύνατη»!

Αυτά έρχονται να προστεθούν στο κλείσιμο του ενός και μοναδικού βρεφικού σταθμού της πόλης, αλλά και στα 100 παιδιά που έμειναν εκτός των τεσσάρων παιδικών σταθμών του Περάματος.

Σήμερα το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος θα κάνει παρέμβαση στο Δήμο για το θέμα των παιδικών σταθμών. Καλεί το λαό της πόλης να μην επιτρέψει το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, τον υποσιτισμό των παιδιών, να απαιτήσει την κατάργηση των τροφείων, ενώ θέτει άμεσο καθήκον την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.