21 Οκτωβρίου 2011

"Τους νεκρούς κομμουνιστές όλοι τους τιμάνε, οι ζωντανοί δεν αρέσουμε..."




To βίντεο από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:

Προσωπική παρέμβαση στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου έκανε η Αλέκα με ανθρώπινη οργή αντιμετώπισε την ισοπεδωτική αντίληψη ότι σήμερα συγκρούστηκαν δυο δήθεν αντίπαλες ιδεολογικές αντιλήψεις.
Τον περίεργο ρόλο του Τριανταφυλλόπουλου, που έχει κουμπάρο τον αρχιαπατεώνα Ραπτόπουλο μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου την ξέρουμε. Άραγε το παίζει "ουδέτερος" επειδή όλες του τις εφημερίδες τις τύπωνε στην Τυποεκδοτική κι άφησε τίποτα φέσια; Και φέρνει ύπουλα το θέμα των αποκαταστάσεων του Ζαχαριάδη και του Βελουχιώτη;
Αξίζει να επαναλάβουμε την τραγικά αληθινή δήλωση της Αλέκας:


"Τους νεκρούς κομμουνιστές όλοι τους τιμάνε. Οι ζωντανοί δεν αρέσουμε..."

16 σχόλια:

  1. Α, ΡΕ ΑΛΕΚΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΧΑΦΙΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟ!!!!!!!!!!!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτες η "δημοκρατική" ζούγκλα με πέταξε πάλι έξω από το τσατ, ήδη για δευτερη φορά! δεν είναι περίεργο να αφήνει τα σχόλια κατά του πΑΜΕ και να κόβει αυτούς που υπερασπίζονται την ταξικότητα του αγώνα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ζούγκλας προχτες είπε επι λέξη στον αέρα καλά κανουν οι αναρχικοι και οι κουκουλοφοροι και τα σπάνε τι να λέμε τώρα και για το ρουφιανο και για τα μπασταρδάκια του. Το χτεσινο δεν πρεπει να μεινει αναπάντητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ το 'φχαριστιθηκα αχχχ,μ'αρεσε.Δε θα τον βρισω αλλα το περιμενα πως και πως,απο τοτε που ειχαι καλεσμενο τον Κουμπουρη τον προεδρο των συνταξουχων του ΙΚΑ και αρχηνα την εκποπη με πρωτο θεμα την τσοντα της τζουλιας,αναγκαστηκε ο ανθρωπος να φυγει.Βλεπεις η τσοντα ειχε πιο πολυ ενδιαφερον και ηταν πιο αμεσης πρωτεραιοτητας απο τα προβληματα των συνταξιουχων.αχχχχ πως μ'αρεσε ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά παρενέβη η σ. Παπαρήγα κυρίως για το θέμα των εντυπώσεων προς τους (χαχόλους και μη) τηλεθεατές του Τριανταφακελλόπουλου. Σωστά είπε πως ό,τι και να έκανε το ΚΚΕ κάποιο λάθος θα έβρισκαν. Όλοι αυτοί οι τύποι πληρώνονται από το αστικό κράτος για να λένε και να γράφουνε αυτές τις ανοησίες. Καθόλου τυχαίες οι αναφορές του Τριανταφ. σε Βελουχιώτη - Ζαχαριάδη όπως επίσης και η ρήση "οι κομμουνιστές είναι νόμιμοι. Η αστυνομία κηνυγάει την εξωκοινοβουλευτική αριστερά".
    Έχουν μάλλον καταλάβει ότι ποντάρανε λάθος πριν από 20 χρόνια στην πολιτική εξαφάνιση του ΚΚΕ. Εδώ και καιρό τους ενοχλεί η δράση του, οι καθαρές του θέσεις και η αυξανόμενη επιρροή στα στρώματα των εργαζομένων. Εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν να χτυπάνε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ με διαφορους τρόπους. Όσο για μένα δεν έχω πλέον κανένα απόθεμα υπομονής για οποιαδήποτε συζήτηση με τα γνωστά από παλιά ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ της "εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς", της "αριστεράς", "αντιεξουσιαστών", αναρχοηλίθιων, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. RED. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ -ΒΑΘΥ ΚΟΚΙΝΟ- ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ως μέλος του ΝΑΡ που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, νομίζω ότι πήραμε ξεκάθαρα θέση κατά της θρασύδειλης επίθεσης των αναρχοφασιστών. Τείνουμε χείρα φιλίας στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ για κοινή συμπόρευση στο δρόμο και στα συνδικάτα, περιφρουρημένες συγκεντρώσεις με σιδηρά πειθαρχία ενάντια στα προβοκατόρικα σκουλήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΜΛ ΚΚΕ, μέχρι στιγμής είναι οι μόνοι που τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και αυτό εκ μέρους μας, όσον αναφορά το μπλογκ, δεν μένει απαρατήρητο. Όλοι οι υπόλοιποι, θα λάβουν τις απαντήσεις τους τον επόμενο καιρό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα 19 και 20 Οκτωβρίου
    Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις επιθέσεις τραμπούκων-προβοκατόρων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκλονιστικών, πρωτοφανών σε έκταση και παλμό, απεργιακών κινητοποιήσεων στις 19-20 Οκτώβρη, σε βάρος απεργών διαδηλωτών.

    Στις 19 Οκτωβρίου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με στειλιάρια εναντίον εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στα μπλοκ των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (και όχι μόνο σε αυτούς) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών δασκάλων.

    Στις 20 Οκτωβρίου οι κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση εναντίον των μπλοκ του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, οδηγώντας πολλούς διαδηλωτές στο Νοσοκομείο.

    Οι επιθέσεις αυτές, όπως και οι καταστροφές και η τυφλή βία στην οποία επιδίδονται αυτές οι ομάδες, αν δεν αποτελούν μέρος, εύκολα εντάσσονται στο γενικό σχεδιασμό της αστυνομίας και της γενικότερης κυβερνητικής κατασταλτικής πολιτικής, που στόχο έχουν την κατάπνιξη των λαϊκών αντιδράσεων και την εδραίωση κλίματος φόβου και τρομοκρατίας.

    Όσον αφορά στο θάνατο του διαδηλωτή οικοδόμου, συνδικαλιστή του ΠΑ.ΜΕ, Κοτζαρίδη Δημήτρη, στην οικογένεια του οποίου εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, θεωρούμε υπεύθυνη την κυβερνητική – κρατική –βία και τρομοκρατία των ΜΑΤ και των χημικών.

    Το λαϊκό κίνημα στο επόμενο διάστημα, εντείνοντας τους ενωτικούς πανεργατικούς αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής - βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ, θα πρέπει να περιφρουρήσει ταυτόχρονα (πολιτικά και οργανωτικά) ακόμα πιο αποφασιστικά τις γραμμές του από τέτοιου είδους επιθέσεις και πρακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κυβερνητική – κρατική και παρακρατική βία δεν θα περάσει.Η κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου έβαψε τα χέρια της με αίμα!
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Η κυβερνητική – κρατική και παρακρατική βία δεν θα περάσει.Η κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου έβαψε τα χέρια της με αίμα!

    Η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού μας, την δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, αποδεικνύει ότι ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της εξαθλίωσης, του ΕΕ, του ΔΝΤ και της σύγχρονης δικτατορίας των αγορών και του κεφαλαίου, θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί.

    Δεν μπορούν να την ανακόψουν ούτε οι εκβιασμοί της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου, ούτε η κυβερνητική – κρατική – αστυνομική – παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία σήμερα προκάλεσε και νεκρό διαδηλωτή – στέλεχος του ΠΑΜΕ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυβέρνηση του άγριου κοινωνικού πολέμου, των ΜΑΤ και των χημικών, έβαψε σήμερα τα χέρια της με αίμα. Πρέπει να ανατραπεί άμεσα!

    Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ξεδιπλώθηκε με τη χρησιμοποίηση της δολοφονικής επίθεσης τυχοδιωκτικών ομάδων, που βρίσκονταν για άλλη μια φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενάντια στη περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και σε άλλους διαδηλωτές. Αποτελεί στην ουσία υλοποίηση της κρατικής – κυβερνητικής προβοκάτσιας για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Για να κτυπηθεί η τάση για κοινή παράταξη των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, η οποία είναι εξαιρετικά αναγκαία σήμερα. Η προσπάθεια των κυβερνητικών και κρατικών μηχανισμών να κτυπήσει το οργανωμένο συλλογικό κίνημα της εργατικής τάξης, που ανέβηκε σε πρωτοφανή ύψη τελευταία με τις καταλήψεις στα Υπουργεία, την απεργία στους Δήμους και σε άλλους χώρους, την 48ωρη απεργία και να περάσει στα μουλωχτά το άθλιο πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει.

    Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας κατά του κινήματος, συνεχίζοντας ενωτικά μέσα από την κλιμάκωση με απεργιακό αγώνα διάρκειας και παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

    Αθήνα 20/10/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://youtu.be/zs2FFKjNZig
    http://youtu.be/1eVjBda2lew

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια πυρπόλησης των γραφείων των οργανώσεων Τούμπας, Τριανδρίας και Χαριλάου του ΚΚΕ από τους γνωστούς προβοκατόρικους μηχανισμούς. Αποτελεί συνέχεια της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών μηχανισμών στο κέντρο της Αθήνας απέναντι στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και των τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών.



    Οι μηχανισμοί αυτοί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία απέναντι στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα, στους κομμουνιστές, χρησιμοποιούνται σαν πέμπτη φάλαγγα απέναντι στο λαό. Δε θα τους περάσει όμως, ο λαός αναγνωρίζει το ρόλο τους, αποκτά πείρα, η δράση τους θα τσακιστεί μπροστά στο οργανωμένο λαϊκό ποτάμι.

    Το Γραφείο Τύπου
    της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΝΑΡ για τα γεγονότα της 20/10 -21.10.11
    Ο λαός, ποτάμι ορμητικό, δεν γυρίζει πίσω. Θα ανατρέψει την κρατική και παρακρατική βία και την κυβέρνηση που δολοφονεί.

    Η δεύτερη μέρα της 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης, του σάπιου πολιτικού συστήματος και της κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθεί η κοινοβουλευτική χούντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

    Οι εργαζόμενοι, ο μαχόμενος λαός δεν θα καμφθούν από την κυβερνητική ιδεολογική τρομοκρατία ούτε από την κρατική καταστολή και την παρακρατική βία που προκάλεσε αυτό που από τύχη δεν συνέβη στις προηγούμενες διαδηλώσεις. Τη δολοφονία ενός αγωνιστή του ΠΑΜΕ, που βρήκε το θάνατο σε χώρο απεργιακής κινητοποίησης, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία αλλά και απο τους προβοκάτορες.
    Το ΝΑΡ και η νΚΑ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια, τους κοντινούς ανθρώπους και τους συντρόφους του. Συμπαραστέκεται σε όλους τους αγωνιστές που έπεσαν θύματα της δολοφονικής μανίας της ΕΛΑΣ, του κράτους και του παρακράτους.

    Καταγγέλλουμε αποφασιστικά τις προβοκατόρικες ομάδες 'τυφλής βίας' που, με σχεδιασμένο τρόπο και πρακτικές αστικής βίας και παρακράτους, επιχείρησαν δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ και άλλων διαδηλωτών. Οι ενέργειες αυτές και οι ομάδες που τις υλοποιούν ή τις στηρίζουν, έξω και ενάντια στο μαζικό κίνημα, εξυπηρετούν, ανοικτά πλέον, την κυβερνητική πολιτική διάλυσης των μαζικών κινητοποιήσεων και γενικότερου κτυπήματος και εκφοβισμού του αναπτυσσόμενου κινήματος κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής. Κανένας συμψηφισμός, επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει με την δίκαιη πολιτική κριτική για την τακτική του ΠΑΜΕ στο κίνημα που δεν συμβάλει στην ανατρεπτική κλιμάκωση του αγώνα και αντιμετωπίζει ως αντίπαλο τα άλλα ρεύματα του κινήματος και της αριστεράς.

    Για το Νέο Αριστερό Ρεύμα και για όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν υπάρχει ταλάντευση για το ποιό είναι το κύριο, το ταξικό καθήκον των δυνάμεων της αριστεράς: Κλιμάκωση του εργατικού πολύμορφου αγώνα διαρκείας και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπεί το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου- ΕΕ- ΔΝΤ. Μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας με όρους κινήματος και όχι μηχανισμών. Με αυτούς τους στόχους κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στο μαζικό κίνημα, συστράτευση της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς, ώστε ο πανεργατικός -παλλαϊκός ξεσηκωμός να οδηγήσει στο φούντωμα και τη νίκη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Από αυτή τη θέση ταξικών αρχών αρνούμαστε κάθε μορφής ενδοαριστερό εμφύλιο. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, την αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ΚΚΕ να συμβάλουν στην υπέρβαση του προς όφελος της αναγκαίας κοινής δράσης στο κίνημα και της νικηφόρας προοπτικής του αγώνα.

    Στο δρόμο αυτό, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους. Για να γίνει πρωταγωνιστής της ανατροπής ο οργανωμένος εργατικός- λαϊκός παράγοντας. Με την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος του και με ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης της αντεργατικής επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

    -Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!

    -Συνέχιση – κλιμάκωση του αγώνα για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων – να φύγει η τρόικα του αίματος!-Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΝΑΡ για τα γεγονότα της 20/10 -21.10.11

    Ο λαός, ποτάμι ορμητικό, δεν γυρίζει πίσω. Θα ανατρέψει την κρατική και παρακρατική βία και την κυβέρνηση που δολοφονεί.

    Η δεύτερη μέρα της 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης, του σάπιου πολιτικού συστήματος και της κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθεί η κοινοβουλευτική χούντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

    Οι εργαζόμενοι, ο μαχόμενος λαός δεν θα καμφθούν από την κυβερνητική ιδεολογική τρομοκρατία ούτε από την κρατική καταστολή και την παρακρατική βία που προκάλεσε αυτό που από τύχη δεν συνέβη στις προηγούμενες διαδηλώσεις. Τη δολοφονία ενός αγωνιστή του ΠΑΜΕ, που βρήκε το θάνατο σε χώρο απεργιακής κινητοποίησης, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία αλλά και απο τους προβοκάτορες.
    Το ΝΑΡ και η νΚΑ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια, τους κοντινούς ανθρώπους και τους συντρόφους του. Συμπαραστέκεται σε όλους τους αγωνιστές που έπεσαν θύματα της δολοφονικής μανίας της ΕΛΑΣ, του κράτους και του παρακράτους.

    Καταγγέλλουμε αποφασιστικά τις προβοκατόρικες ομάδες 'τυφλής βίας' που, με σχεδιασμένο τρόπο και πρακτικές αστικής βίας και παρακράτους, επιχείρησαν δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ και άλλων διαδηλωτών. Οι ενέργειες αυτές και οι ομάδες που τις υλοποιούν ή τις στηρίζουν, έξω και ενάντια στο μαζικό κίνημα, εξυπηρετούν, ανοικτά πλέον, την κυβερνητική πολιτική διάλυσης των μαζικών κινητοποιήσεων και γενικότερου κτυπήματος και εκφοβισμού του αναπτυσσόμενου κινήματος κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής. Κανένας συμψηφισμός, επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει με την δίκαιη πολιτική κριτική για την τακτική του ΠΑΜΕ στο κίνημα που δεν συμβάλει στην ανατρεπτική κλιμάκωση του αγώνα και αντιμετωπίζει ως αντίπαλο τα άλλα ρεύματα του κινήματος και της αριστεράς.

    Για το Νέο Αριστερό Ρεύμα και για όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν υπάρχει ταλάντευση για το ποιό είναι το κύριο, το ταξικό καθήκον των δυνάμεων της αριστεράς: Κλιμάκωση του εργατικού πολύμορφου αγώνα διαρκείας και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπεί το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου- ΕΕ- ΔΝΤ. Μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας με όρους κινήματος και όχι μηχανισμών. Με αυτούς τους στόχους κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στο μαζικό κίνημα, συστράτευση της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς, ώστε ο πανεργατικός -παλλαϊκός ξεσηκωμός να οδηγήσει στο φούντωμα και τη νίκη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Από αυτή τη θέση ταξικών αρχών αρνούμαστε κάθε μορφής ενδοαριστερό εμφύλιο. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, την αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ΚΚΕ να συμβάλουν στην υπέρβαση του προς όφελος της αναγκαίας κοινής δράσης στο κίνημα και της νικηφόρας προοπτικής του αγώνα.

    Στο δρόμο αυτό, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους. Για να γίνει πρωταγωνιστής της ανατροπής ο οργανωμένος εργατικός- λαϊκός παράγοντας. Με την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος του και με ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης της αντεργατικής επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

    -Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!

    -Συνέχιση – κλιμάκωση του αγώνα για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων – να φύγει η τρόικα του αίματος!-Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου!

    Θα ηθελα ομως και σχόλια για το σημειο <>

    Δε τους πολυάρεσε ο αποκλεισμος της βουλης από το ΠΑΜΕ...οι αναλυσεις τους γνωστες..(η πλατεια δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ κτλ κτλ)...παντως τόσο καιρό που η πλατεια ήταν στα χερια τους δεν ειδα και τιποτα...μονο κοσμο να φευγει και να μη θελει να ξαναπαει σε πορειες...οχι οτι χθες αλλαξε αυτό αλλα τουλάχιστον το ΠΑΜΕ καταφερε να κρατήσει τον κόσμο αρκετα περισσοτερο..

    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξεκάθαρη ήταν και η σταση των Δε πλερωνω...

    Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

    Μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση του λαού την Τετάρτη19/10 η κυβέρνηση και το σύστημα πήραν σαφές μήνυμα ότι η οργή των εργαζόμενων κορυφώνεται και η διάθεση για ανατρεπτικούς αγώνες διευρύνεται. Η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ήταν τέτοια, ώστε η αστυνομία αδυνατούσε, για ώρες, να διαλύσει την συγκέντρωση. Παρ' όλα αυτά, τα συνδικάτα και οι πολιτικές οργανώσεις δεν πήραν καμία πρωτοβουλία συντονισμού της πάλης στην κατεύθυνση της λαϊκής απαίτησης για την άμεση πτώση αυτής της κυβέρνησης. Η πορεία αφέθηκε στην κυριολεξία να διαλυθεί χωρίς να επιδιωχθεί καμία αντίστοιχη δράση.

    Την Πέμπτη 20/10 διαγραφόταν μια ακόμη δυνατότηταγια το κίνημα. Όμως την μέρα αυτή της κορύφωσης της λαϊκής πάλης, εργολάβοι του κινήματος ανέλαβαν όχι μόνο να διαλύσουν μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις αλλά και να προστατέψουν την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου κυβέρνησης Ε.Ε. και ΔΝΤ. Οι εργολάβοι αυτοί έκαναν την κυβέρνηση και το σύστημα να τρίβουν μεευχαρίστηση τα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν την απογοήτευση και μετέτρεπαν σε παθητικούς θεατές, χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατέβει με πρόθεση να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς της.

    Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους, κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή. Σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μέτωπα, ακόμη και απλοί άνθρωποι, αποτέλεσαν τον νέο «εσωτερικό εχθρό» του ΠΑΜΕ, και τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση στη βουλή. Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσης «του», παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση.

    Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα. Η μη ύπαρξη και άλλων νεκρών μόνο στην τύχη μπορεί να αποδοθεί. Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης μετα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο.

    Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplirono.info) συμμετείχε την Τετάρτη στην μεγάλη απεργία και κράτησε το μπλοκ με το πανό του στην πρώτη γραμμή, μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Στάση που είχαμε όλο το καλοκαίρι των κινητοποιήσεων και συνεχίσαμε μετά τις 10 Σεπτέμβρη. Σήμερα συνταγμένοι με το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και κινήσεων συμμετείχαμε στην συγκέντρωση μαζί τους, όπως ήταν το κάλεσμα, Όθωνος και Αμαλίας, πίσω από τις ροπαλοφορούσες αλυσίδες του ΠΑΜΕ. Παραμείναμε εκεί αποφεύγοντας κάθε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης, παρακολουθώντας με λύπη τον κόσμο που αποχωρούσε και πολύ περισσότερο για άλλη μια χαμένη ευκαιρία σύγκρουσης και νίκης του λαϊκού κινήματος. Δεν συμμετέχουμε ποτέ σε ενδοκινηματικούς πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συνεχεια....


    Η καταγγελία του ΠΑΜΕ για τυχοδιωκτισμούς ατόμων ή ομάδων που χρησιμοποιούν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα του κινήματος«Δεν πληρώνω» δεν μας αφορούν και δεν μπορούν να ενοχοποιούν, συκοφαντούν και στοχοποιούν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Κίνημα του οποίου τα προτάγματα για άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών στηρίζει και το ΚΚΕ σύμφωνα με τις διακηρύξεις του. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τι και ποιους εννοούν. Kάθε προσπάθεια ελέγχου και βίας στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος είναι απωθητική και επικίνδυνη. Οι εχθροί του κινήματος «Δεν Πληρώνω» είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και κάθε εκμεταλλευτής.
    Οι διθύραμβοι των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την «υπεύθυνη» και «αποφασιστική» στάση του ΠΑΜΕ στόχο έχουν να ενισχύσουν τις τάση υποταγής του εργατικού κινήματος στη νομιμότητα όποια και αν είναι αυτή. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι ότι θρηνούμε τον πρώτο νεκρό από τα χημικά όπλα (δακρυγόνα) που εξαπολύει η αστυνομία και η κυβερνητική κοινοβουλευτική χούντα απέναντι σε κάθε διαδηλωτή.

    Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, όπως και οι νεκροί της Marfin, είναι δικοί μας νεκροί, θύματα της κατασταλτικής βαρβαρότητας του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του Συναγωνιστή και δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τη πάλη μας ενάντια στην κρατική καταστολή, συντασσόμενοι, με όλους όσοι είναι στην ίδια κατεύθυνση και ανεξάρτητα από τις μεταξύ μας πολιτικές εκτιμήσεις και διαφορές.


    Το κίνημα κα ιοι εξεγέρσεις του δεν ανήκουν σε κανένα. Τα δεκάδες ανεξάρτητα σωματεία, οι εργατικές συλλογικότητες, οι επιτροπές αγώνα, οι κινήσεις/παρεμβάσεις, οι λαϊκές συνελεύσεις από τις γειτονιές, αποτελούν όργανα αποφάσεων του κινήματος και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κανένα «νταβατζή».

    Σήμερα και μετά απ' αυτά τα γεγονότα και την διευρυνόμενη επίθεση κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, γίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα υποδέχεται, θα συνενώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες και θα συντονίζει την μάχη απέναντι στον πραγματικό κοινωνικό εχθρό. Θα οργανώσει ένα άλλο κέντρο συσπείρωσης εργατικών δυνάμεων σε κόντρα με τον αστικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και κάθε επίδοξο διαχειριστή του κινήματος.

    θα ήθελα σχόλια για την παραπάνω ανακοίνωση....
    παντως οι ίδιοι λένε ότι τόσο καιρο ηταν στην πλατεια και κραταγαν το πανο τους....το ίδιο έκανε και το ΠΑΜΕ χθες...δε βλέπω καμία διαφορα...τοσο καιρο που ήταν το δε πλερωνω εκει...ηθελα να παώ και γω αλλα για να μην γίνει αντιπαραθεση δε πήγα...δε καταλαβαίνω γιατι τους χαλαει να παει και το ΠΑΜΕ στη πλατεια....
    για επιλογο κραταω το γιγαντοτεραστειο σημειο της ανακοινωσης...."
    Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, όπως και οι νεκροί της Marfin, είναι δικοί μας νεκροί(ελεοοοος), θύματα της κατασταλτικής βαρβαρότητας του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του Συναγωνιστή (μη σπιλωνετε ετσι τη μνημη του) και δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τη πάλη μας ενάντια στην κρατική καταστολή, συντασσόμενοι, με όλους όσοι είναι στην ίδια κατεύθυνση και ανεξάρτητα από τις μεταξύ μας πολιτικές εκτιμήσεις και διαφορές.

    Αυτοι του δε πλερωνω καποια στιγμη θα τη πληρωσουν αυτη την ανακοινωση...μεχρι στιγμης μου ηταν αδιαφοροι...και με επισημη ανακοινωση του κομματος αποτελουσαν μια θετικη κινηση νηπιακου ομως επιπεδου....το ΠΑΜΕ εκτος των αλλων στα διοδια και στις οργανωμενες παραλιες ειναι πανω απο 10 χρονια...αλλα δεν ακουγοταν τιποτα...

    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.