18 Οκτωβρίου 2011

Δραστικές μειώσεις στις συντάξεις

Αναδημοσιεση απο Καραβι Κοκκινο

Η επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων της χώρας δεν έχει τελειωμό καθώς στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμο οι συντάξεις δέχονται και νέο συντριπτικό χτύπημα. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου οι συντάξεις, που είναι καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα από το 2009, παγώνουν μέχρι το 2016και όχι μέχρι το 2014 όπως προβλεπόταν στον νόμο 3863/2010.
Ο Γολγοθάς των συνταξιούχων δε σταματά εδώ. Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται νέες μεγάλες περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ. Από 1η Νοέμβρη στους συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) το τμήμα της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό των 150 ευρώ, μειώνεται κατά ποσοστό 30%. (Βλέπε Πίνακα)
Μειώνει επίσης κατά 15% στο σύνολο της επικουρικής σύνταξης του κλάδου ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και των τομέων ΤΑΠ – ΟΤΕ, ΤΕΑΠ – ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ – ΕΤΒΑ, του ΤΑΥΤΕΚΩ, καθώς και στους συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, που λαμβάνουν μόνο επικουρική σύνταξη. Ειδικά για τις επικουρικές του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, η μείωση ανέρχεται στο 20% και για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 500 ευρώ η μείωση θα είναι 50%. Ακόμα, από 1η Νοέμβρη μειώνεται κατά 20% η κύρια σύνταξη των συνταξιούχων άνω των 55, για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ και κατά 40% το ποσό της μηνιαίας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με τον νόμο 3986/2011 είχε ήδη επιβάλλει ένα πρώτο κούρεμα των επικουρικών συντάξεων. Συγκεκριμένα, από την 1η του Σεπτέμβρη επιβλήθηκε «ειδική εισφορά», χαράτσι δηλαδή, σε όλες τις επικουρικές συντάξεις που είναι πάνω από 300 ευρώ. Επίσης, η κυβέρνηση με τον ίδιο νόμο μείωσε κατά 6% από την αρχή του 2011 τις συντάξεις των συνταξιούχων ναυτεργατών (ΝΑΤ). Από την 1η του περασμένου Αυγούστου αυξήθηκε το χαράτσι τύπου ΛΑΦΚΑ, το οποίο είχε επιβληθεί από το 2010 στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων. Επίσης, από την ίδια μέρα επιβλήθηκε πρόσθετο χαράτσι για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των άλλων φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης κάτω των 60 ετών.
Τα παραπάνω μέτρα αποτελούν συνέχεια της επιδρομής στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας καθώς η κυβέρνηση κατάργησε την 13η και 14η σύνταξη και τις αντικατέστησε με «ψίχουλα». Μάλιστα, όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους οι δυο συντάξεις έχουν κοπεί εξ ολοκλήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.