28 Οκτωβρίου 2011

"Όταν οι πάνω δεν μπορούν και οι κάτω δεν θέλουν" ?

Εικόνα από το Ναύπλιο
Μαζικές λαϊκές αντιδράσεις είχαμε σήμερα σε ολόκληρη την χώρα με την ευκαιρία της εθνικής επετείου και των παρελάσεων που είθισται να πραγματοποιούνται. Ο ελληνικός λαός επέλεξε, την ημέρα που γιορτάζει ουσιαστικά το ΟΧΙ των προγόνων του απέναντι στον ναζιστικό και φασιστικό άξονα, να βρεθεί μαζικά στις παρελάσεις και να δείξει την οργή και αγανάκτησή του, διώχνοντας το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης απο τις θέσεις των επισήμων.

Στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, όπως στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και αλλού, είχαμε ρίψη αυγών, γιουχαρίσματα, συνθήματα, κατάληψη του χωρου της παρέλασης και τελικά την αποχώρηση των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής εξουσίας. Σε άλλες πόλεις, όπως την Καλαμάτα, τον Πύργο, την Ρόδο και τα Τρίκαλα, είχαμε μέχρι και καταδίωξη πολιτικών και σωματικές επιθέσεις, ενώ στον Βόλο εμφανίστηκαν φωτοβολίδες και πετάχτηκαν αρκετά κιλά γιαούρτι προς τους "επισήμους". Στις περισσότερες πόλεις η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς όμως "επισήμους" να την παρακολουθούν, ενώ στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα η στρατιωτική παρέλαση διακόπηκε.

Η "μειοψηφία" καταλαμβάνει τον χώρο της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη

 
Η "μειοψηφία" καταλαμβάνει τον χώρο των επισήμων στην Πάτρα

Τρίκαλα : Επίθεση στον Μαγκούφη


Αυγά και αποδοκιμασίες στο Ηράκλειο Κρήτης

Μαύρα μαντήλια απο τους μαθητές στην Αθήνα

Σύσσωμο το σκοταδιστικό μπλόκ της αστικής πολιτική σκηνής, βγήκε με θράσος να καταδικάσει την λαϊκή οργή, με την σκυτάλη να παίρνουν οι φασιστικές ορδές του ΛΑΟΣ να μιλούν για έλλειψη καταστολής, ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μιλούσαν για μειοψηφίες που δρουν προβοκατόρικα !!! Πάνω στην ένταση οι μάσκες πέφτουν απότομα ...

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, δήλωσε πως "αυτό που ζούμε είναι η επιβολή της δικτατορίας της μειψοφίας". Μάλλον δεν έχει ακούσει πως η δικτατορία της μειοψηφίας είναι αυτή που μας εξουσιάζει και κυβερνά 2 αιώνες τώρα, η μειοψηφία των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και των πολιτικών τους εκπροσώπων, όπως ο κ. Μπουτάρης. Από την άλλη ο Κάρολος Παπούλιας, θίχτηκε λέει διότι τον απεκάλεσαν προδότη και θυμήθηκε την εποχή που ως νέος έλαβε μέρος στην Αντίσταση !!! Βέβαια ο κόσμος όταν τον αποκαλεί προδότη, δεν έχει υπ'οψιν του την Κατοχή, αλλά τις πράξεις του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΣΗΜΕΡΑ !

Περισσότερα σχόλια όμως αργότερα.

Σας παραθέτω και την Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα γεγονότα.

"Στις παρελάσεις, τόσο στις κεντρικές σε όλες τις πόλεις όσο και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση «εξαίρεσε» από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της. Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς.


Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία.


Οι αγώνες του λαού τιμώνται από τον ίδιο το λαό, καθώς αγωνίζεται για το δίκιο του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διαδηλώνει την αντίθεσή του και να παλεύει με όρους μαζικού κινήματος για να ανατρέψει την πολιτική και την εξουσία που τον θυσιάζει για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του. Όπως καθήκον και υποχρέωση του αγωνιζόμενου λαού είναι να επαγρυπνεί και να παραμερίζει από το δρόμο του κάθε είδους παγίδα και προβοκάτσια που επιτρέπει στην κυβέρνηση και στις συντηρητικές και συμβιβασμένες δυνάμεις να διασπούν και να συκοφαντούν το λαϊκό κίνημα για να το αποδυναμώσουν. Ο λαϊκός αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρός, αποτελεσματικός και νικηφόρος μόνο αν πατήσει γερά στα εργοστάσια, στους κλάδους, στις λαϊκές συνοικίες, διαμορφώνοντας μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που έχει ξεκάθαρο στόχο να ανατρέψει την πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων. Με λαϊκή εξουσία να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις, τον ορυκτό και φυσικό πλούτο, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος.


Αυτός είναι ο δρόμος για να βάλει ο λαός τέλος στις άγριες θυσίες που χωρίς τέλος του επιβάλλουν για τα κέρδη, την κρίση και το χρέος της πλουτοκρατίας."

5 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το σημερινό. Κυρίως γιατί οι παρελάσεις έχουν συμβολική αξία: πρέπει λέει να σεβόμαστε τους πολεμιστές του 40 και της αντίστασης στο πρόσωπο της τωρινής πολιτικής ηγεσίας, του στρατοαστυνομικού συμπλέγματος και του παπαδαριου. Και μάλιστα με έναν τρόπο που βρωμαει μιλιταρισμό από χιλιόμετρα.

    Ε λοιπόν ο λαος ήρθε σε ρήξη σήμερα με αυτόν ακριβως το συμβολισμό και αυτό τους έτσουξε. Αρκει να μη μεινουμε στις φωνες και στους τσαμπουκαδες. ΑΠΕΡΓΙΑ μπορουμε να (ξανα)κανουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποχώρησε ο Παπούλιας από την παρέλαση...
    ε και;; Έχει καιρό που εμείς αποχωρήσαμε από τα όνειρα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φώτο είναι από Ναύπλιο, όχι Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην παρέλαση της Βέροιας το μπλογκ του ΠΑΜΕ δέχτηκε απίστευτης χυδαιότητας συνθήματα από διάφορα αναρχοφασιστοειδή που βρίσκονταν στην ουρά του μπλογκ των αυτοαποκαλούμενων "αγανακτισμένων".

    Φόρα παρτίδα με το που παιρνάνε το ακίνητο μπλογκ του ΠΑΜΕ σταματάνε και φωνάζουν με ένα απίστευτο μίσος το γνωστό σύνθημα με την Βάρκιζα και εν συνεχεία ένα επίσης εμετικό σύνθημα.

    Πραγματικά δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους από την ένδυση και την κόμμωση τους αλλά οι συγκεκριμένοι φαίρνουν (μην πω ότι είναι φτυστοί) κάτι από ΧΙΤΕΣ !
    Σαν τότε που η παρουσιά των ΧΙΤΩΝ με το λιγδιασμένο μαλλί και τις μαυροφορεσιές τους σου δημιουργούσαν μια τέτοια αποστροφή που ήθελες να ξεράσεις.

    Δεν είμαι από την Βέροια, το όλο σκηνικό το είδα σε βίντεο στο youtube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι από κάτων ΘΕΛΟΥΝ !

    Απλά αυτή την ώρα δεν το ... ξέρουν !

    Μόλις, όμως, το ... μάθουν, έ, θα τα πούμε ...

    Δεν θα μείνει ούτε ... κολιβιθρόξυλο !!!
    (καπιταλιστικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.