12 Σεπτεμβρίου 2011

Η χορτοφαγία, η παιδική αρρώστεια της δίαιτας

Αναδημοσίευση από τον ΆλεξΔ

στοιχεία ξύλινης γλώσσας και στο κίνημα
των βέγκανς
Τώρα με τα μνημόνια και το χειμώνα που έρχεται είναι σοβαρή η απειλή της πείνας, να μην έχουμε να φάμε. Της γης οι κολασμένοι, που αναμφίβολα θα είναι και πεινασμένοι μια και θα ναι της πείνας σκλάβοι (εμπρός – εμπρός). Οι πιο συνηθισμένοι στην πείνα συμπολίτες είναι οι χορτοφάγοι που δεν τρων απο στιλ κι όχι επειδή κάνουν ελεύθερη ή εξαναγκασμένη δίαιτα. Στην πραγματικότητα όμως είναι είναι κι αυτοί πολυδιασπασμένοι, όχι που μας λεν “η πολυδιάσπαση της αριστεράς, νια νια νια... και γιατί δεν ενώνεστε, νια νια νια...”!

Κατ' αρχήν είναι οι ρεφορμισταί χορτοφάγοι που δεν τρων κρέας αλλά τρων γάλα κι αυγά. Σ' αυτό το κόμμα υπάρχουν οργανωμένες δύο τάσεις, αυτοί που βάζουν στη διατροφή τους είτε μόνο αυγά είτε μόνο γάλα, lacto-vegetarians, ovo-vegetarians ή και τα δυο, lacto-ovo-vegetarians. Υπάρχει ασφαλώς και η ανανεωτική χορτοφαγία, που ναι μεν δεν βάζει κρέας, αλλά σου λέει το ψαράκι δεν πειράζει, δεν έχει τοξίνες σαν τα μουσκάρια. Οι κουβέληδες των χορτοφάγων ονομάζονται piscatarians (pisces = ιχθύς). Πισκατάριανς ξε-πισκατάριανς μια ζωή σκατάδες ήταν οι ανανεωταί, θεός σχωρέστον Κύρκο, σίγουρα πήγε στη σοσιαλιστική κόλαση ή στον καπιταλιστικό παράδεισο, όπως προτιμάτε. Κύριε ελέησον.

Υπάρχουν χορτοφάγοι που είναι σκληροπυρηνικοί, σταλινικοί σαν εμάς τους κουκουέδες ένα πράμα. Αυτοί είναι οι vegans. Δεν μεταφράζεται στα ελληνικά, εχτός κι αν πεις “βεγανός” πράγμα που προκαλεί σύγχισην εις εμέ τουλάχιστον καθώς, “βεγανός” νοείται ο κάτοικος του αστερισμού του Βέγα απ' όπου και προέρχεται ο υπερνοήμων και υπερεξελιγμένος, υπο ευρισκόμενον εις διαγαλαξιακόν κομμουνισμόν, πολιτισμός που ήλθε εις επαφήν με το ανθρώπινο γένος εις την ταινίαν “η επαφή”. Οπότε, καπαρώθηκε το κλόπι-ράιτ, πήραν τη σφραγίδα και τα γραφεία οι εξωγήινοι.

Το σύμβολο των βέγκανς, τα "κονίσματα". Άμα τα
καταργήσουν σημαίνει ότι φάγαν κάνα σαντουιτσάκι
και τους φάνηκε νόστιμο
Ο σωστός vegan λέει, όπως κι ο κάθε “αητός, πραγματικός κουκουές” ΟΧΙ σ' όλα. Καλά, για γάλα κι αυγά δεν το συζητάμε, είναι βδελυρά δηλητηριώδη, σαλμονελώδη, ορμονώδη και όλα τα εις -ώδη, προϊόντα που χαλνάν την υγεία κι ούτε για πλάκα δεν τα βάζει στο στόμα του. Πλην όμως λέει, ο βέγκαν είναι τρόπος ζωής, δεν είναι μόνο δεν θα φάω κρέας! Δεν θα φάω ιτς τίποτα που να προέρχεται από ζώο, από ανώτερο ή κατώτερο θηλαστικό κλπ, δηλαδή ούτε μέλι, ούτε φρουί ζελέ (γίνεται με ζελατίνη που βγαίνει λέει από ζώο), ούτε γούνα θα φορέσω, ούτε δερμάτινο κλπ κλπ. Έτσι είναι ο αητός, πραγματικός βέγκαν.

Από δω και πέρα αρχίζει το χορτοφαγικό εξωκοινοβούλιο, ο χορτοφαγικός αριστερισμός, η παιδική αρρώστια της χορτοφαγίας. Α, και μια μιλήσαμε παλιότερα για ουτοπίες, η ουτοπία των βέγκανς θα είναι μια γη όπως των οικολόγων, ένας απέραντος δρυμός, όπου θα έχει απονεκρωθεί η κτηνοτροφία, η μπριτζόλες και τα κότσια θα είναι ποταπές θύμησες του παλιού καθεστώτος, ο γύρος απ' το Μάκη θα είναι μνημείο σαν το Νταχάου και το σουβλάκι θα είναι στα βιβλία της συγκριτικής παλαιογλωσσολογίας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Σαλονίκης - Αθήνας, στο λήμμα “ιδιόλεκτοι της Ελλάδας του 20ου αιώνα”. Στον διαγαλαξιακό κομμουνισμό οι απόγονοί μας θα αντιμετωπίζουν τον γύρο πίτα απ' όλα σαν μια μικρή μετεξέλιξη του νεάντερνταλ που έτρωγε ωμά κουνέλια. Ούγκα ούγκα!

Ο χορτοφαγικός αριστερισμός ξεκινάει με μια εξόχως μου-λου, χοτζική νεοτροτσκίστικη προσέγγιση αυτή του raw vegan. Ο raw vegan, όχι μόνο δεν τρώει τίπουτις το ζωικό, αλλά και επιπλέον δεν θα φάει μαγειρεμένο φαγητό, ήτοι να έχει υποστεί θερμική επεξεργασία άνω των 48 βαθμών κελσίου, διότι τότε λέει σκοτώνονται τα ένζυμα και το φαΐ, όσο θρεφτικό και να είναι, άμα είναι μαγειρεμένο γίνεται λάσπη μες στο έντερο και σαπίζει! Μπλιάχ! Φρούτα, λαχάνικα και σπόρους λοιπόν όλα ωμά. Θα φύγουν λέει οι γκρίζες τρίχες, θα τσιτώσει το δέρμα στο πρόσωπο. Και δεν τρων όσπρια, γιατί λέει αυτά τελευταία μπήκαν στην ανθρώπινη διατροφή και ωμά δεν τρώγονται, οπότε δεν είναι φυσική τροφή. 

θα βγάλω κι εγώ κονκάρδα που να λέει:
koukouedes are sexy
Υπάρχει βέβαια και μια παραλλαγή των raw foodist που είναι σαν το ΟΑΚΚΕ, τα κάνουν πλακάκια με τους αστούς φιλελεύθερους, μια εξόχως διαστροφική αντίληψη στο κίνημα. Λέει αυτοί τα τρων όλα ωμά, μεταξύ των οποίων και το κρέας! Τρων και έντομα και δεν ξέρω τι άλλο, ωμά γιατί έτσι είναι η φύση λέει.

Μια αναρχοτροτσκίστικη τάση του χορτοφαγικού εξωκοινοβουλίου είναι οι φρουτοφάγοι, fruitarians. Αυτοί λέει τρων μόνο φρούτα, όχι λαχανικά, γιατί... δεν ξέρω το γιατί, γιατί έτσι είναι λέει η φυσική διατροφή. Μια φράξια μέσα σ' αυτούς μάλιστα υποστηρίζει να τρως μόνο όσα φρούτα πέφτουν απ' το δέντρο, να μη το κόβεις γιατί έτσι τραυματίζεις το δέντρο! Μιλάμε για αριστεροδέξιο αντιδραστικό οπορτουνισμό δηλαδή, με στοιχεία αστικού φιλελευθερισμού, την οργανωτική αντίληψη των στρουμφακίων, τη σκέψη του Μάο και το παραμιλητό του Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

Αλλά το πιο μπρουτάλ απ' όλα είναι μια άλλη φράξια, διάσπαση των ακραίων fruitarians αυτοί που ζούν μόνο με την αναπνοή, breatharians. Λέει, τι φαγητό και μαλακίες, καταστρέφετε τη φύση. Τίποτα, αέρα κοπανιστό θα αναπνέετε, όχι στο φαΐ. Δεν κάνω πλάκα υπάρχουν και τέτοιοι. Αλλά μάλλον η θεωρητική τους προσέγγιση δεν είναι σωστή καθώς μαρτυρίες λεν ότι μέσα στους τρεις πρώτους μήνες πεθαίνουν απ' την πείνα! Δηλαδή κάνουν απεργία πείνας, όχι για να διαμαρτυρηθούν για κάτι αλλά γιατί έτσι λεν είναι το φυσιολογικό. Πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι φοιτηταί που δεν ξέρουν ούτε νερό να βράσουν, κι έχει τελειώσει το χαρτζιλίκι για γύρο απ' το Μάκη και μπουγάτσα απ' το Χρυσό, γίνονται εξ' ανάγκης breatharians, είναι μια εξόχως ταξική επιλογή! 

Όλες αυτές τις αρλουμπολογίες τις καταρρίπτει ο μέγας θεωρητικός της χορτοφαγίας, ο Tom Billings ο οποίος πέρασε για ένα διάστημα απ' την εξωκοινοβουλευτική φρουτοφαγία και κόντεψε να πεθάνει απ' την πείνα και τις αρρώστιες. Η ιστοσελίδα του beyondveg.com είναι μνημείο ορθολογισμού όπου καταρρίπτεται όλη η αριστερίστικη μπουρδολογία. 

Εμείς οι κουκουέδες, οι αριστεροί ψάλτες της τρελλής μάσας με σουβλάκια και μπύρα άμστελ απ' το φεστιβάλ, καθώς και με γυράντζες απ το Μάκη, τον Γιώτη, τον Πρασσά και τ' αλλα παιδιά, είμεθα αναφανδόν υπέρ της υγιεινής διαστροφής (προσοχή στο “σ”) με μέτρο και φυσικά στην επανάσταση το τι μαγκάλι θα πέσει δεν περιγράφεται. 

Τώρα που εξελίσσεται μάλιστα η τεχνολογία, λέει θα φτιάχνουμε κρέας in vitro, στο εργαστήριο, υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες. Θα καλλιεργούμε μπριτζόλες μέσα σε γυάλες με πράσινο υγρό - όπως είχε τα σουβλάκια του βουτηγμένα μέσα σ' ένα τέτοιο υγρό, το πιο βρώμικο γυράδικο όλων των εποχών, ο ιστορικός “Κόκκορας” πάνω στη Σβώλου, στον οποίο έτρωγαν παλιά οι φοιτηταί επειδή ήταν κι ο πιο φτηνός. Δεν θα σας περιγράψω καταστάσεις που έχουν κυκλοφορήσει στην πιάτσα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, θα φρίξετε, το δε πολυπληθές χορτοφαγικό αναγνωστικό πλήθος θα βλέπει εφιάλτες. Τότε όμως ήταν τεστ ωριμότητας, όποιος δεν φάει απ' τον κόκκορα λέγαν, δεν γίνεται άντρας! 

Ολ' αυτά φυσικά είναι παπαριές. Έχουμε γίνει πολύ μυγιάγγιχτος πολιτισμός, όχι πως τα σφάζουν τα ζώα, τα μπιφτέκια έχουν μέσα υπολλείματα σκατών... Όλοι μας τρώμε τα σκατά στην καθημερινότητά μας, το φαγάκι μας πείραξε; Τι κι αν έχει λίγο σκατά μέσα το κρέας, θάλει καλό μαγείρεμα να σκοτωθούν τα μικρόβια, you just gotta cook the meat! (τα παραπάνω δεν είναι δικά μου λόγια, είναι λόγια ενός τύπου στην ταινία fast food nation http://www.imdb.com/title/tt0460792/ , που τον υποδύεται ο Μπρους Γουίλις... Απολογητής του καπιταλισμού και της κρεωφαγίας).

 Θα φτιάχνουμε λοιπόν κρέας στο αργαστήριο, χωρίς να σκοτώνουμε, να σφάζουμε τα καημένα τα ζωάκια. Εδώ σε θέλω βέγκαν, εσύ τι θα κάνεις τότε, αφού δεν τρως κρέας επειδή δεν είσαι σπησιστής (speciesm = ειδισμός, πώς λέμε ρατσισμός. Δηλ όχι στον ανθρωποκεντρισμό, όλοι πλάσματα του θεούλη είμαστε, άνθρωποι, μουσκάρια, λιβελλούλες, κορμοράνοι, κορκόδειλοι, αμοιβάδες, κουκουβάγιες, αρμαδίλλοι κλπ.). Δεν θα σε χαλάσει να φας ωμοπλάτη του σωλήνα, μουσκάρι πράμα και είναι κρίμα! 


μπριτζόλα του σωλήνα. Yummy!

Πάντως, μολονότι οραματίστηκα τον διαγαλαξιακό κομμουνισμό, δεν σκέφτηκα τη λεπτομέρεια του φαγιού. Οι μπουγάτσες, τα σουβλάκια, οι μουσακάδες, τα γεμιστά, οι τζιγεροσαρμάδες άραγε θα υπάρχουν και τότε, ή θα μετεξελιχτούν σε κάτι πολύ αέρινο και κομμουνιστικό; Η συχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε “δεν τα φτιαξι ου θιός καλά! Κάθι μέρα, τι να φάμε, τι να μαγειρέψουμι, βάσανου! Μια φουράς του μήνα να έτρουγάμι, έτσ' πρέπ'”!
 
Ορίστε λοιπόν μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη της ανθρωπότητας, να φάει, να πιει, να αναπαραγάγει την εργατική του δύναμη. Κι όταν αυτοματοποιηθούν όλα, δεν θα χρειάζεται να αναπαράγει την εργατική δύναμη οπότε θα καταργηθεί το φαΐ, ο ύπνος και η ξεκούραση (τα καλύτερα θα χάσουμε γαμώτο, γι' αυτά παλέβουμε;). 
 
Στο πολύ πολύ μακρινό μέλλον, όταν θα έχουμε μετατραπεί σε ένα ημι-ρομποτικό οργανισμό θα έχουμε μια μόνιμη πηγή τροφοδοσίας που θα μας παράσχει τα απαραίτητα συστατικά και την ενέργεια (βιο-χημική ή/και ηλεκτρική) για να δραστηριοποιούμεθα. Ούτω και η στοματική κοιλότης θα εξαφανιστεί, καθώς θα συνεννοούμεθα με αποκωδικοποιητές εγκεφαλικών κυμάτων άλφα, τα στόματά μας θα κλείσουν, χαράς ευαγγέλια δηλαδή στους γαμπρούς που δεν αντέχουν τις γλωσσοκοπάνες πεθερές τους. 
 
Δεν σας αρέσει αυτή η προοπτική; Ε, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, συμπορευτείτε μαζί μας για τον σοσιαλισμό όπου τα ψητά γουρουνόπουλα εντάσσονται στις ευρύτερες λαϊκές ανάγκες.

15 σχόλια:

  1. Na σου το χαλάσω λίγο, αλλά εγώ ένα ζήτημα έχω με όλους δαύτους. Τα σαρκοφάγα ζώα τα σεβόμαστε ή υποχρεώνουμε τα λιοντάρια να τρώνε μαρουλοσαλάτα; (γιατί η χωριάτικη έχει και τυρί). Και με τους ανθρώπους τι γίνεται; Αφού είμαστε απόγονοι πανφάγων πηθίκων (εξού και οι κυνόδοντες που διαθέτουμε). Τελικά θεωρούν τους ανθρώπους μεταφυσικά ανώτερο είδος που μπορεί να επιβιώσει κόντρα στην παμφάγα(και σαρκοφάγα) φύση του. Ντου στα κεμπάπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
    ΤΕΛΕΙΟ, ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περικαλώ τον ποιητή με τον σκούφο να πιάσει 1 πυτογυρο απο ΜΑΚΗ, με από όλα και χτυπητή. Όποιος παλεύει 2 πυτόγυρα στον Μακη, είτε είναι 18 χρονών (δηλ. έχει καλές καύσεις), ή έχει αποκτηνωθεί τελείως, οπότε είναι καλό να ζητήσει ενα κατσαβίδι δώρο για να ξεβουλώνει τις αρτηρίες...:))))

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικό το άρθρο, θέλω κι άλλο



    ΥΓ. Ο Κόκκορας δεν παλευόταν ούτε να περάσεις απ' έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια!!! Υπάρχουν oi breatharians!!!!!!
    Νομιζα οτι ο Axl μας δουλευει χοντρα!!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Inedia

    http://www.breatharian.com/

    http://www.youtube.com/user/breatharians

    Από wiki:
    Breatharianism is a related concept, in which believers claim food and possibly water are not necessary, and that humans can be sustained solely by prana (the vital life force in Hinduism), or, according to some, by the energy in sunlight (according to Ayurveda, sunlight is one of the main sources of prana). The terms breatharianism or inedia may also refer to this philosophy practised as a lifestyle in place of the usual diet.

    (φυσικα βασιζονται στον Ινδουισμο..εκει δεν εχουνα να φανε ετσι και αλλιως : /)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι fruitarians

    http://en.wikipedia.org/wiki/Fruitarianism

    ok! Μετα την αιρεση που ετρωγε πτωματα βουτηγμενα στο Γαγγη, νομιζω οτι τα εχω ακουσει ολα!

    Μπραβο ανθρωποτητα! Ασχολησε με μαλακιες χωρις να εχεις λυσει ακομα τα βασικα σου προβληματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα τρενα! που λέει κι ο Μikeius. Καλά νταξ' αυτό είναι ακραίο...
    Η επιθυμία για το μετεωρίτη είναι πιο καλή, πιο οικολογική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ^^χαχαχα και συ διαβάζεις τον Μικέ
    (ένας από τους 3 blogger που με κάνει να γελάω, οι άλλοι δύο είστε εσείς μεσιέ και ο Ιερώνυμος)
    : ]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Το Άουσβιτς ξεκινάει κάθε φορά που κάποιος κοιτάζει ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι μόνο ζώα.»
    Theodor Adorno
    «Σε σχέση με τα ζώα, όλοι οι άνθρωποι είναι Ναζί· για τα ζώα είναι μια αιώνια Treblinka.»
    Isaac Bashevis Singer

    ο Πλούταρχος γράφει: "αναρωτιέστε γιατί ο Πυθαγόρας δεν έτρωγε κρέας; Εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο και με τι καρδιά, ο πρώτος άνθρωπος πλησίασε το στόμα του στο πηγμένο αίμα και τα χείλια του σε ένα νεκρό πλάσμα. Πως έβαλε στο τραπέζι του πτώματα ζώων και ονόμασε φαγητό και τροφή τα πλάσματα που λίγο πριν μούγγριζαν και βέλαζαν, κινούνταν γεμάτα ζωή. Πως δέχτηκε την θέα της σφαγής, τον κομμένο λαιμό, το γδαρμένο δέρμα, τις σπασμένες αρθρώσεις. Σκεφτείτε την άσχημη μυρωδιά... Πως έγινε να μην ανατριχιάσει όταν ήρθε σε επαφή με τα κομμάτια άλλων όντων και ρούφηξε το ζουμί και τον ορό από τις πληγές τους...! Ο άνθρωπος δεν τρέφεται με λιοντάρια και λύκους για να επιζήσει..., αντίθετα, σκοτώνει πλάσματα ακίνδυνα, εξημερωμένα, που δεν έχουν κεντριά και μυτερά δόντια. Για ένα κομμάτι κρέας, ο άνθρωπος τους αφαιρεί τον ήλιο, το φως, την διάρκεια της ζωής που δικαιούνται όταν γεννιούνται."

    Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, συνοψίζει τις ηθικές αρχές της χορτοφαγίας. Γράφει: "Αυτός που δεν σέβεται τη ζωή, δεν αξίζει να ζει." Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι θεωρούσε τάφους τα σώματα των κρεατοφάγων, νεκροταφεία των ζώων που τρώνε. Στα έργα του, στα οποία είναι εμφανής η αγάπη του για κάθε ζωντανή οντότητα, αναφέρει: "Πολλά μικρά ζώων θα μεταφερθούν, θα κομματιαστούν και θα σφαχτούν με τρόπο βάρβαρο."


    και μια παραπομπή για όποιον ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω απο πίτα με γύρο:
    Steven Best – Επανεξετάζοντας την Επανάσταση - Η Απελευθέρωση των Ζώων, η Απελευθέρωση των Ανθρώπων

    http://www.scribd.com/doc/22052987/Steven-Best-

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ^^δεν σε πειράζει που το διαβάζω μασουλώντας μπέικον??

    : ]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχαχαχαχα
    Απιστευτο σχόλιο απο Μαννυ!
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περριτό να πούμε στους χορτοφάγους ότι ο εγκέφαλος στο ανθρώπινο είδος άρχισε να αναπτύσσεται αλματωδώς με την πρόσληψη των απαραίτητων πρωτεϊνών τις οποίες περιείχε το κρέας... Ως εκ τούτου δικαιολογημένος ο χαμηλής αντίληψης και έμπνευσης παραλληλισμός της κρεατοφαγίας με τον φασισμό.
    Ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει χρειάζεται το κρέας όπως χρειάζεται τις φυτικές ίνες, τους υδατάνθρακες κτλ. Το να αποκλείεις βασικά διατρογικά στοιχεία από τη δίαιτά σου είναι σπορ επικύνδινο.
    Οποιοσδήποτε τη λόξα του την αναγάγει σε lifestyle κίνημα... μου θυμίζει τον μύθο με την κολοβή αλεπού που διατυμπάνιζε πόσο της μοδός ήταν να σου χουν κόψει την ουρά.
    sfyrodrepanistis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ^^xexe βασικα προκειται περι μοδας imo και με πολλους celebrities ακόλουθους που φωτογραφιζονται και γυμνοι αμα λαχει (μπες στη σελιδα της peta εχει ολοκληρο section για τους celebrities)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εκατσα και το διαβασα μονο για να δω που φτανει η μαλακια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.