22 Σεπτεμβρίου 2011

Γενική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 5 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ
Να αξιοποιήσουν τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν χτες στην κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και να παλέψουν αποφασιστικά για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Στην κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης γενικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη και 24ωρη απεργία στις 5 Οκτώβρηγια όλους τους εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.
Σημειώνεται ότι εδώ και 15 μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν προτείνει την προκήρυξη απεργίας το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, πρόταση όμως για την οποία οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» τήρησαν σιγήν ιχθύος.
Μπροστά σε αυτή την επιδεικτική απραξία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανήλθαν και προχτές η παράταξη της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ ζήτησε την άμεση σύγκληση της διοίκησης της συνομοσπονδίας και την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στα μέσα Οκτώβρη.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Θ. Κούτρας, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις και με σχέδιο και πρόγραμμα να αναμετρηθούν με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του κόμματος της Μπακογιάννη. Να σηκώσουν το ανάστημά τους, να αποτρέψουν τα βάρβαρα μέτρα. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αποκρούσουν αυτή την επίθεση, που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ολοι στον αγώνα. Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Κινητοποιήσεις στο Δημόσιο
Μια σειρά από κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα στο Δημόσιο ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, στις μετατάξεις, στη μείωση των μισθών και άλλα ζητήματα. Τρίωρη παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ (12.30 έως λήξη ωραρίου). Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει κηρύξει, επίσης για σήμερα, πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11.30 π.μ. έως λήξη ωραρίου).
Στο μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι και αύριο η κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου, την οποία ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι σε αυτό. Επίσης, στη χτεσινή Γενική Συνέλευσή τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις αρχές της επόμενης βδομάδας. Ακόμα, 48ωρη απεργία αποφάσισαν να κάνουν στις 27 και 28 Σεπτέμβρη οι τρεις Ομοσπονδίες στις εφορίες, στα τελωνεία και το υπουργείο Οικονομικών.

(Από το Ριζοσπάστη http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6450965)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.