28 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μαθηματικά του Βαγγέλη και άλλες ιστορίες

    Δεν τους έκατσε καλά το προηγούμενο σύστημα των αποδείξεων μιας και δεν μάζεψαν τα λεφτά που περίμεναν, αντιθέτως αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε αρκετούς, μέσω επιστροφής φόρου, την οποία στην συνέχεια προσπαθούν να ξαναμαζέψουν μέσω έκτακτης εισφοράς (εκτός και αν υπάρχει ακόμη και ένας πολίτης που να πιστεύει ότι το προηγούμενο μέτρο των αποδείξεων ήταν για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή..ναι παππού σε σένα μιλάω, δεν είναι ο Πλαστήρας πρωθυπουργός). 

Σκεπτόμενος οδοστρωτήρας
    Oπότε το επιτελείο σοφών του υπουργείου (think tank, ελληνικά "μπιντές σκέψης") έβαλε μπροστά τα ανώτερα  μαθηματικά του και έπειτα από κάμποσες λαπλασιανές και τριπλά ολοκληρώματα κατέληξε στο εξής:

Βασικό εργαλείο υπολογισμού Υπουργείου Οικ.
το αφορολόγητο δεν θα έχει καμία σχέση με τις αποδείξεις. Αντίθετα, οι αποδείξεις θα συνδέονται πλέον με το ύψος του εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις ίσες με το 50% έως 60% του εισοδήματός τους, από 25% που είναι τώρα. Δηλαδή, κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να έχει αποδείξεις ίσες με το μισό του εισοδήματός του. Όποιος συγκεντρώνει λιγότερες αποδείξεις, τότε θα φορολογείται με ένα πρόσθετο «πέναλτι» 10% επί της διαφοράς, όπως προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.
(από iefimerida )
    Αναρωτιέται κανείς γιατί το πάνε λάου λάου, που λέει ο λαός και δεν βάζουν ένα κεφαλικό φόρο ανά άτομο, ανεξαρτήτως εισοδήματος και να τελειώνουμε. Φαντάζομαι ποντάρουν στο ότι φέρνοντας τα μέτρα λίγα λίγα, ο κόσμος θα προλαβαίνει να τα αφομοιώνει και με κατάλληλες καθημερινές δόσεις τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εκφοβισμού) περί χρεοκοπίας και δευτέρας παρουσίας (όπου οι Νεκροί θα σηκωθούν από τα μνήματα και θα κληθούν να πληρώσουν. Αναδρομικά.) θα καταφέρουν να τον πείσουν ότι δεν "γίνεται αλλιώς", "δεν υπάρχει άλλος δρόμος" κτλ. Χτες, προχτές κάποια στιγμή άνοιξα κατά λάθος την τιβι (κυνήγαγα ένα κουνούπι) και άκουσα ακριβώς αυτό το πράγμα, σε πάνελ γαλαζοπράσινο. 

Συνεισφορά * του κινήματος των
αγανακτισμένων
Ελλήνωνε  άνω πλατείας
στο παγκόσμιο κίνημα
 Όταν η φωνή που προτείνει τον άλλο δρόμο (hint: οι κομμουνιστές), στραγγαλίζεται από τα ΜΜΕ και ενώ έχει επιβληθεί φασιστικά από αυτά το αλάθητο στην ενημέρωση, όταν (τολμώ να πω) η πλειοψηφία ακόμα του κόσμου, ενώ τα βρίζει και τα μουτζώνει, συνεχίζει να αναπαράγει ευλαβικά ο,τι ακούει ή διαβάζει σε αυτά, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί ο Βαγγέλης "το φερέφωνο" Βενιζέλος θα ανακοινώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους "υποτελείς" ολοένα και πιο βάρβαρα μέτρα, όπως αυτό:
η αποκάλυψη του σχεδίου για την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο, καθώς προκύπτει ότι θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης. Όπως δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, φέτος τα νοικοκυριά σε Νομούς με ειδικές κλιματολογικές συνθήκες θα υποβάλουν ηλεκτρονικά στο ΚΕΠΥΟ όλα τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων και τον Οκτώβριο του 2012 όταν θα γίνει η εξίσωση των ΕΦΚ, από αυτή τη βάση δεδομένων θα επιλεγούν οι δικαιούχοι κάποιου επιδόματος θέρμανσης. Θα πρέπει, πάντως, να τονιστεί ότι εάν υπάρξουν μόνο γεωγραφικά κριτήρια, όπως υπονόησε ο υπουργός Οικονομικών, τότε θα χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα θα υποστούν απίστευτες επιβαρύνσεις.
(από  iefimerida)

Και επειδή κάπως έτσι αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, σας αποχαιρετώ προς το παρόν με ένα βίντεο


*πέραν του χιούμορ (το οποίο βοηθά την Manny να παραμείνει εκτός του δωματίου με τους μαλακούς τοίχους), εύχομαι σύντομα όλοι να μετατραπούμε σε εξοργισμένους και να κατεβούμε στο δρόμο.

9 σχόλια:

  1. Ειναι απλά η ιδέα μου, ή σε έχει στοιχειώσει τελευταία ο πόλντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμμονη κανονικη (αλλα οχι μονο με τον πολντο, με το σαπιο συστημα τους)
    ψωμι και ελια (και χωρις κοτσο βασιλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον βλέπεις στους εφιάλτες σου... Και στο κάτω-κάτω τι είναι αυτά που μας λες; Αυτά παιδί μου τα λένε οι κομμουνισταί!
    - ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΑΤΕΡΑ
    (θεϊκή ατάκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω να αρχισουν να με (μας) βλεπουν και αυτοι στους ΔΙΚΟΥΣ τους εφιαλτες. Ως αλλες Αννα Καρενινα, να βλεπουν τον μουτζουρωμενο/ταλαιπωρημενο εργατη να πλησιαζει απειλητικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζεσαι έναν μουτζουρωμένο, κατασκονισμένο προλετάριο, με τα ρούχα της δουλειάς να ορμάει πάνω σε κουστουμαρισμένο και καθωσπρέπει καπιτάλα; Φρίκη, ταινία τρόμου, νάιτμερ ον προλετάριαν στρητ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εργάτης είναι και αυτός που δεν είναι μουντζούρης και λιώνει πάνω στο πληκτρολόγιο του ή σε ανήλιαγα εργαστήρια με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα. Το θρίλερ για αυτούς θα είναι οι εργάτες να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο ενάντια στο μαύρο μέτωπο της ολιγαρχίας... Η επιστήμη σχεδόν κάνει θαύματα όταν συνδιάζεται με την πράξη...:))))

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ^^ ναι καλε μου partizane : ]
    ετσι ειναι
    εξ ου και το βιντεο απο το μαθε παιδι μου γραμματα
    : ]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού η ζωή ξανάφερε "Το μάθε παιδί μου γράμματα" στην επικαιρότητα θα μοιραστώ μαζί σας αν ακόμα απόσπασμα... Ας μάθουμε λοιπόν να ξεχωρίζουμε πρώτα την αλήθεια από το ψέμα. Όμως αυτό στους καιρούς τους χαλεπούς δεν αρκεί. Για αυτό ας χρησιμοποιήσουμε την ευφυΐα μας, την ευρηματικότητά μας, και την φωτιά που σιγοκαίει μέσα μας για να την διαδώσουμε. "ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΡΕ! ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!"

    http://www.youtube.com/watch?v=dXdaD3n0BXY

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το νέο φορολογικό σύστημα (σύνδεση του ποσού των αποδείξεων με το εισόδημα), ο καταναλωτής δε θα σκέφτεται πλέον πόσο κάνουν τα φασολάκια, αλλά πόσο φόρο θα πληρώσει εάν δεν αγοράσει φασολάκια...

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.