12 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ




Ακούω τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ από το απόγευμα να λένε διάφορα και θεώρησα ότι πρέπει να πω δυο λογάκια σχετικά με τον αγώνα τους. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι εγώ σοκαρίστηκα με το συμβάν, μιας και δεν περίμενα να κλείσουν ένα ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο μέσα σε μισή μέρα και να απολύσουν, έτσι στην ψύχρα, όλους τους εργαζόμενους. Τουλάχιστον μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα είναι θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος, έστω και έτσι, αντανακλαστικά και αυθόρμητα προς το παρόν, ανταποκρίθηκε και έσπευσε να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους με συγκεντρώσεις έξω από τους σταθμούς της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα.



Τέρμα όμως με τα εισαγωγικά, πάμε στην ουσία. Αυτά που θα πω παρακάτω αφορούν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, κυρίως εκείνους που μεταδίδουν το "πειρατικό" πρόγραμμα τη στιγμή ετούτη, καθώς και κάποιους άλλους που μίλησαν στα μικρόφωνα από το απόγευμα μέχρι τώρα. Λοιπόν, είναι απαράδεκτο, οι στην ουσία απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, να λένε πράγματα όπως "ας έκλεινε η ΕΡΤ, αλλά να μην γινότανε τόσο απότομα" ή, "ας γίνονταν ένας εξορθολογισμός, κάποιες απολύσεις, να υπήρχε όμως μια λογική σε όλο αυτό το πράγμα". Άκουσα και διάφορα επιχειρήματα από τους εκφωνητές, ότι είναι παράνομο σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία να κλείσει η κρατική ραδιοτηλεόραση και άλλα τέτοια. Αυτά όλα αποτελούν αυταπάτες, διότι το αστικό δίκαιο είναι όπλο στα χέρια εκείνων που απολύουν και που ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο. Και όπως φάνηκε σε τόσες και τόσες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, όταν το αστικό κράτος πηδάει τη μάντρα της δικαιοσύνης κάνει μια χαρά τη δουλεία του και κανένα δικαστήριο δεν το σταματά. Υπάρχει ένα δίκιο ικανό να τους ανακόψει τη φόρα και αυτό είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο αυτού που παράγει τον πλούτο να τον καρπώνεται κιόλας, απαράβατο δίκιο της τάξης μας το οποίο όμως μόνο εμείς μπορούμε να το επιβάλουμε, οι εργάτες και τα μικρομεσαία(σύμμαχα)
λαϊκά στρώματα.

Λοιπόν, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι και χτυπάει κόκαλο, εσείς γιατί τους παίρνετε με το γάντι; Δηλαδή το κύριο ζήτημα ποιό είναι; Ότι κλείνει ΕΡΤ ή ότι δεν την έκλεισαν πολιτισμένα; Αλλά ακόμη και αν δεν έκλεινε, γιατί να συναινείτε στην απαξίωση της και στο κουτσούρεμα της; Δεν μπορεί στη συνείδηση σας να διαπραγματεύεστε ούτε απολύσεις, ούτε περικοπές, ειδικά τώρα που το σύστημα σας έριξε τέτοια χειροβομβίδα. Εκτός και αν ελπίζετε πως αν δείξετε "καλή διαγωγή" θα υπάρχει για εσάς την επόμενη μέρα μια θέση στο καινούριο "δημόσιο αλλά όχι κρατικό;!;!"(αλήθεια τι σημαίνει δημόσιο αλλά όχι κρατικό, μήπως ότι θα το πληρώνει ο λαός αλλά τα έσοδα θα τα παίρνει κάποιος ιδιώτης;) κανάλι το οποίο υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα ανοίξει. Αν είναι έτσι, αυτό αποτελεί προδοσία όχι μόνο απέναντι στους συναδέλφους σας, αλλά και απέναντι σε όλο αυτόν τον κόσμο που συγκινήθηκε απόψε και ήρθε απ' έξω από τους σταθμούς για να σας συμπαρασταθεί. Αναλογιστείτε λοιπόν τις ευθύνες σας, και για όσο χρόνο μπορείτε ακόμη να εκπέμπετε, έστω και στο internet, να γίνετε υπόδειγμα με τον αγώνα σας και τη στάση σας, υπόδειγμα ανυποχώρητης πάλης και υπόδειγμα ενότητας και αλληλεγγύης.


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.