Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών για τις συζητήσεις και όχι μόνο των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Παρά ταύτα, το ΚΚΕ εκτιμά ούτως ή άλλως ότι η κυβέρνηση των τριών «εξολοθρεύει» ό,τι έχει απομείνει από εργατικά -λαϊκά δικαιώματα στο όνομα της απόσπασης στήριξης (για πόσο ακόμα;) από τους ηγέτες της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κόμματος, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα της «πλουτοκρατίας» σε Ελλάδα και Ε.Ε. την ώρα που ο λαός βρίσκεται «σε κατάσταση επιταχυνόμενης χρεοκοπίας, από την οποία δεν θα βγει ούτε με το ευρώ ούτε με τη δραχμή, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει».
Ομοίως, η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική».
Σύμφωνα με την κριτική του ΚΚΕ στη συγκυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, το πακέτο των μέτρων πέφτει στην πλάτη του λαού αφαιρώντας ό,τι έχει απομείνει, ωστόσο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται στη βάση διαχειριστικών λύσεων του συστήματος και όχι από τη σκοπιά της διεξόδου για τον λαό.
Χαρακτηριστικά, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «όποια μορφή διαχείρισης κι αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι κούρεμα, είτε είναι νέα δάνεια ή ευρωομόλογα, για τον λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και από αυτήν την άποψη ο ελληνικός λαός έστω και τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματά του, ούτε της κυβέρνησης ούτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Η λύση, σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι κατ’ αρχάς ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να υποδεχτεί μέτρα «με γενική απεργία, με κλιμακωμένους αγώνες ανάμεσα σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις».
Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης» την παθητική υποδοχή με απογοήτευση και μοιρολατρία.
Περαιτέρω, το ΚΚΕ καλεί οι αγώνες να προσανατολιστούν στην κατεύθυνση της «αποδέσμευσης από την Ε.Ε.», της «μονομερούς διαγραφής του χρέους» και της «κοινωνικοποίησης όλων των μονοπωλίων».
Αυτή τη γραμμή θεωρούν τα στελέχη του κόμματος ότι την εξυπηρετεί απόλυτα και με τον πλέον επίκαιρο τρόπο για όλο το επόμενο διάστημα η ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, την οποία, όπως διαφαίνεται, σκοπεύει να αναδείξει περαιτέρω.
Προς το παρόν, το μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα του ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα σε συνδικάτα, ομοσπονδίες, σωματεία και εργατικά κέντρα να κηρύξουν 24ωρη γενική απεργία για τα μέτρα. Προκειμένου να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) απέστειλε σχετική επιστολή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σημειώνοντας ότι «δεν νομιμοποιείται και τυπικά και ουσιαστικά να συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο» για την εφαρμογή των μέτρων.
Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων αγωνιστικών συσπειρώσεων του κόμματος, το οποίο θα γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ (8 Σεπτεμβρίου) στην πλατεία Αριστοτέλους.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ
Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.
Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog
ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.