13 Σεπτεμβρίου 2012

Έξυπνες λύσεις


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει την απεργία
Τον υπονομευτικό ρόλο που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της ανάπτυξης αγώνων που να ανταποκρίνονται στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται ο λαός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Κόκκινο».

Καταθέτοντας ξανά διαπιστευτήρια στους αστούς, έφτασε να αποκηρύξει τη μορφή πάλης που κατεξοχήν τους πονάει, την οργάνωση και τη δράση στους τόπους δουλειάς, την ώρα μάλιστα που οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν μάχη για την οργάνωση γενικής απεργίας!

Δήλωσε: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς. Αριστερούς εκπαιδευτικούς. Από αυτούς που έχουμε δει να τσεκουρώνονται οι μισθοί τους (...) Εβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, τα 40 και τα 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέο πλέον. Αρα, λοιπόν, ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους. Ισως θα πρέπει να βρούμε, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούμε (...) και το βράδυ ή το απόγευμα να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα κατεβαίνουμε στους δρόμους, θα διαδηλώνουμε και θα δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και κοινωνική πίεση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική»!


Ο ύπουλος τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκηρύξει την απεργία δεν έχει καμιά σχέση με την αναγκαιότητα το εργατικό κίνημα να αξιοποιεί και να εναλλάσσει κάθε μορφή πάλης, προκειμένου να ανεβάζει τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα και την αποτελεσματικότητα του αγώνα, με ταξικό πλαίσιο και ενιαίο μέτωπο.

Αυτό που στην πραγματικότητα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους είναι να διαμαρτύρονται με τρόπο που δε θα θίγει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ούτε θα ασκεί καμία ουσιαστική πίεση. Η πρόταση αυτή, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχουν οι αγώνες, να αποτελέσουν δηλαδή μοχλό πίεσης για αλλαγή φρουράς στην κυβερνητική εξουσία, δεν υπονομεύει απλά την αποτελεσματικότητά τους, αλλά οδηγεί ευθέως στην ενσωμάτωση, στην υποταγή και την ηττοπάθεια.

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έχθρα του προς το εργατικό - λαϊκό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό και τους αγώνες του. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει «εξαλλοσύνη» τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στην άρση του καμποτάζ και είχε εκφράσει την ανησυχία του για την «αναταραχή στους τόπους δουλειάς». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «κανάκευε» τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος, αναγορεύοντάς τους σε κίνημα των κινημάτων.

Π.

Πηγή: Ριζοσπάστης(το είδα στο Lenin Reloaded)

1 σχόλιο:

  1. Τύφλα νά 'χει ή Παγκόσμια Οργάνωση Εργοδοτών !!!

    ILO: Επιτρέπεται η κινητοποίηση, αλλά όχι… η απεργία εργαζομένων Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

    του Δημήτρη Κατσαγάνη

    Για πρώτη φορά στην 93χρονη ιστορία του, ο Διεθνής Οργάνισμός Εργασίας (ΔΟΕ-International Labour Organization) δεν κατέληξε φέτος σε απόφαση κατά το πέρας της ετήσιας συνδιάσκεψης του.

    Σύμφωνα με στελέχη του ελληνικού Υπουργείου Εργασίας που συμμετείχαν στην τελευταία ετήσια συνδιάσκεψη του ΔΟΕ (31 Μαίου-14 Ιουνίου, Γενεύη) και με τα οποία συνομίλησε το capital, η αρμόδια επιτροπή του ΔΟΕ που ασχολείται με την εφαρμογή των διεθνών κανόνων εργασίας δεν κατέληξε σε απόφαση σχετικά με το αν ένα σωματείο έχει το δικαίωμα να απεργεί.

    Σύμφωνα με το άρθρο 87 της διεθνούς συνθήκης εργασίας, δίδεται το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι αλλά δεν ξεκαθαρίζεται ακριβώς αν οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα του απεργείν.

    Στην τριμερή επιτροπή εφαρμογής των διεθνών κανόνων εργασίας, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, των εργοδοτών και των εργαζομένων είχαν κληθεί να δώσουν λόγο 45 χώρες (δηλαδή το 24% του συνολικού αριθμού των μελών του ΔΟΕ…) για το αν και με ποιο τρόπο εφαρμόζουν το επίμαχο άρθρο 87.

    Ωστόσο, ύστερα από την πεισματική άρνηση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργοδοτών να αναγνωρίσει το δικαίωμα του απεργείν στους συνδικαλισμένους εργαζομένους των αντίστοιχων χωρών, η συνεδρίαση της επιτροπής του ΔΟΕ σταμάτησε χωρίς να καταλήξει σε τελική απόφαση.

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Εργοδοτών ανακοίνωσε, μάλιστα, πως θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με το θέμα αυτό.

    Στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Capital πως το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή για την ανοιχτή ρήξη μεταξύ εργατικών και εργοδοτικών οργανώσεων. Και αυτό γιατί όλες συνομιλίες τους κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνδιάσκεψης του ILO ήταν εξαιρετικά τεταμένες εξαιτίας των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.



    Πηγή:www.capital.gr


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.