2 Ιουνίου 2010

Ρήξη ή υποταγή ?

«Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα ή αρκούν αυτά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο;». Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, αυτό είναι το επαίσχυντο δίλημμα που θέλουν να περάσουν ως κυρίαρχο στο λαό η κυβέρνηση και καλοταϊσμένα παπαγαλάκια του συστήματος. Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που βάζουν οι «σοβαροί» δημοσιογράφοι στον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σαν έτοιμος από καιρό, παίζει μια χαρά το παιχνίδι του, δηλαδή να εμπαίζει και να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Στη σχετική ερώτηση στην περασμένη «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» απάντησε αρνητικά: «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά επώδυνα». Σκόπιμα «σιβυλλική» ήταν η απάντηση προχτές το βράδυ σε εκπομπή της ΝΕΤ: «Οχι, εφόσον το πρόγραμμα υλοποιηθεί όπως πρέπει». Εντελώς διαφορετική όμως είναι η «απάντηση» που δίνει στην τρόικα (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ).


Σε επιστολή που έστειλε από κοινού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο, στις 3 του Μάη, ο υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει τη ρητή δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα λάβει οποιοδήποτε επιπρόσθετο μέτρο απαιτηθεί για να επιτευχθούν οι στόχοι της «δημοσιονομικής προσαρμογής», πέραν μάλιστα αυτών που προβλέπονται στο μνημόνιο. Οι ελληνικές αρχές «είναι έτοιμες να λάβουν οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο χρειαστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή προς την τρόικα, όπου βέβαια δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Δεν μπορούν όμως να κρυφτούν ούτε από τους εργαζόμενους, που μόνο το αρχικό δίλημμα δεν τους απασχολεί. Αντίθετα, αυτό που τους καίει είναι πώς θα αποκρούσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική.

Με απλά λόγια, ρήξη ή υποταγή;

http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.