9 Ιουνίου 2010

Διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναμενόταν, οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Θανάσης Λεβέντης και Νίκος Τσούκαλης που ανήκουν στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, ανεξαρτητοποιήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από τον επικεφαλής των Ανανεωτικών, Φώτη Κουβέλη, τις προηγούμενες ημέρες, μετά τη ρήξη που επήλθε στο συνέδριο του κόμματος το Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι η Ανανεωτική πτέρυγα ζήτησε την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι συνιστώσες του οποίου «αλλοιώνουν τη φιλοευρωπαϊκή φυσιογνωμία της ανανεωτικής αριστεράς». Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από την ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η διάσπαση. Εξάλλου, το χάσμα μεταξύ Ανανεωτικών και Αριστερού Ρεύματος ήταν εμφανές εδώ και αρκετό καιρό.


Με ενδιαφέρον αναμένονται τώρα οι επόμενες κινήσεις του κ. Κουβέλη, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. Προς το παρόν, οι Αναεωτικοί αποκλείουν τη συνεργασία με Οικολόγους και ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, εξίσου αμφίβολο είναι και το μέλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από το κόμμα του και έχει προσεταιριστεί ορισμένες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ομπρέλα του «Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης».

http://www.reporter.gr

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ!!!!
    ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...ΔΕ ΛΕΙΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
    ΕΝΑ ΑΝΑΧΩΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ..

    ΚΑΘΑΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.