16 Ιουνίου 2010

Ο Μπαρόζο "απειλεί" με δικτατορίες τον ευρωπαϊκό νότο, ώστε να δεχτεί τα μέτρα !!!

Τον φόβο του ότι τα μέτρα λιτότητας μπορούν να μας γυρίσουν πίσω, στη δεκαετία του '30, στο Μεγάλο Κραχ και από εκεί στον κίνδυνο δικτατοριών, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ένωσης συνδικάτων (ETUC), Τζον Μονκς.......

 "Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση. Βρισκόμαστε στο 1931 και γυρίζουμε πίσω, στο 1930, στην αρχή του Μεγάλο Κραχ το οποίο ολοκληρώθηκε με μιλιταριστικές χούντες" δήλωσε ο Τζον Μονκς, υπογραμμίζοντας οτι παρόμοιους φόβους εξέφρασε, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των συνδικάτων και ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, την περασμένη εβδομάδα. "Καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα για τους αντίθετους όμως λόγους", είπε ο Γενικός Γραμματέας του ETUC, αφού ο Μπαρόζο υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξει λιτότητα. (δηλαδή με λίγα λόγια απειλεί τους λαούς ..... δεχτείτε τα μέτρα και βουλώστε το, αλλιώς .... χούντα)



Ο Τζον Μονκς υποστήριξε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο αλλά και πως τίποτα δεν αποκλείει να μπούμε όχι μόνο σε μια οικονομική αλλά και σε βαθύτατη πολιτική και κοινωνική κρίση. Δήλωσε μάλιστα ότι οι απόψεις του Χοσέ Μπαρόζο τον βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο. 
"Ρώτησα τον πρόεδρο Μπαρόζο, την περασμένη Παρασκευή, για το τι προβλέπει να συμβεί με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία κι εκείνος μου απάντησε 'κοίταξε να δεις, αν αυτές οι χώρες δεν ακολουθήσουν τα προγράμματα λιτότητας που τους έχουν επιβληθεί τότε ουσιαστικά θα πάψουν να υπάρχουν με τη μορφή που τις ξέρουμε σήμερα. Δηλαδή ως δημοκρατίες. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτό ήταν' ".

Ο Γ.Γ. των ευρωπαϊκών συνδικάτων επιβεβαίωσε, με αυτόν το τρόπο, το δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail το οποίο μάλιστα συνοδευόταν και από φωτογραφίες των δικτατόρων Γ. Παπαδόπουλου, Φράνκο και Σαλαζάρ, επικαλούμενο τη συνομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

http://www.enet.gr

Ορισμένοι αρχίζουν να διαπιστώνουν καθυστερημένα, πως ο Καπιταλισμός λειτουργεί σε κύκλους (οικονομικούς), πράγμα που μας τοποθετεί όντως σε παρόμοια κατάσταση με το 1931, 1932.... 
και τα αφεντικά που ξέρουν τι παίζει και περιμένουν κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, άρχισαν τις απειλές για πραξικοπήματα .... όπως και τότε, όταν ανέβασαν (ή βοήθησαν να ανέβουν) στην εξουσία τον Χιτλερ, τον Φρανκο, τον Μουσολίνι, τον Μεταξά .... και άλλους !!!!!

Αυτά φυσικά και δεν μας κάνουν καμία έκπληξη......
καθώς ο φασισμός για αυτόν ακριβώς τον λόγο υφίσταται !!!

2 σχόλια:

  1. otan ksekinisa na parakolouthw to blog sou den eixe ftasei kan ta 1000 views.
    k molis twra suneiditopoiw oti exei ftasei idi ta 55.387
    xairomai gia auto dioti einai i prwti mou epilogi anamesa se diafora alla blogs, k auti i summetoxi deixnei oti a)anagnwrizetai k epikroteitai i prospatheia sas kai b)kai kuriwtero oti ta edw grafomena vriskoun olo kai perissoteri apixisi kathe fora.
    ps: otan ta leei o John Monks (i opws stin euxi grafetai dimiourgeitai enas provlimatismos, egw i ermi pou ta elega prin apo auton giati sunithws me apokalousan (kai dustuxws akomi me apokaloun) upervoliki-treli kai katasrofologo (gia na min pw katastrofolagna, pou einai adokimos oros.)sugxistika.
    Lina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Λίνα για τα καλά σου σχόλια...
    Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απο την κίνηση του μπλόγκ, καθώς δεν έχει κλείσει ούτε 10 μήνες στην μπλογκόσφαιρα και έχει γίνει ήδη ιδιαίτερα γνωστό και αρκετά αναγνωρίσιμο !!!

    Στόχος μας παραμένει η ενημέρωση του κόσμου, όσο πιο σωστά γίνεται, και με όσες γνώσεις κατέχουμε !!!

    Ξέρεις, είναι δύσκολο, ... ακόμα και τον τελευταίο καιρό που λόγω έλλειψης χρόνου κάνουμε αρκετές αναδημοσιεύσεις.... να αλιεύσεις πραγματικές ειδήσεις ανάμεσα στους τόνους λάσπης και παραπληροφόρησης !!!

    Περιμένω πλέον και την συμμετοχή την δικιά σας σιγα σιγά, με ιδέες για θέματα ή θέματα δικά σας ..... το Email του μπλογκ το γνωρίζετε .... ;-)

    Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.