30 Ιουνίου 2010

"ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ" - ΣΥΝΑΥΛΙΑ Π.Α.ΜΕ. 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Π.Α.ΜΕ. μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σας καλούν ...

Στη συγκέντρωση - συναυλία στις 6 Ιούλη στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα. Να είναι μια μέρα αγωνιστικής δράσης. Να σμίξουν τα συνθήματα, οι φωνές με το τραγούδι χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. που θέλουν να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.

Στη μάχη που δίνουμε αξιοποιούμε την προσφορά καλλιτεχνών για να δυναμώνει ο αγώνας. Ένα τραγούδι στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 6 Ιούλη στις 7μ.μ. Για να τους σταματήσουμε. Να εμποδίσουμε το έγκλημά τους σε βάρος της ζωής μας. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 

Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Πυροβολάκης, Λάκης Χαλκιάς ......


Σε ανακοίνωσή του για τη συναυλία ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνει:
«Η Τέχνη μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Να γίνει η φωνή του ταξικού αγώνα».

Επίσης το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει : 
«Οι Ελληνες ηθοποιοί σαν κομμάτι των εργαζομένων δεν θα μπορούσαμε παρά να συνεισφέρουμε με το δικό μας τρόπο στην παλικαρίσια μάχη που μήνες τώρα δίνει η εργατική τάξη της χώρας μας, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα που συναποτελούν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για την απόκρουση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Το ΠΑΜΕ, που σήκωσε το ανάστημα του εργατικού κινήματος κόντρα στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, το φιλοεργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ). Που προσπάθησε να δείξει στο λαό μας ότι έχει δύναμη, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν αρκεί να το θέλουν, να σταματήσουν τη βαρβαρότητα ......... Στην κλιμάκωση της επίθεσης του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ανοιχτή στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., την ανοχή της ΝΔ και τις εντολές Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΔΝΤ, βιομηχανικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου, οφείλουμε να κλιμακώσουμε κι εμείς τον αγώνα μας. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στους εργαζόμενους, στην τέχνη μας. Η Τέχνη μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Να γίνει η φωνή του ταξικού αγώνα. Κανένας καλλιτέχνης δε δικαιούται να σιωπά. Η Τέχνη είναι κραυγή, είναι στίχος, είναι τραγούδι. Αυτό το τραγούδι θα το πούμε όλοι μαζί, στη συναυλία, στις 6 Ιουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.